Bebelusi de iulie-august 2005 (4)

Raspunsuri - Pagina 11

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Oana C spune:

Anis, e bine ca Ingrid a fost treaza de la 7pm; insa vezi ca a stat treaza prea mult si cum sigur v-ati jucat cu ea toata seara, cred ca era supra-obosita si stimulata ca sa poata adormi bine si linistit. Si 4 ore cred ca este prea mult pt un bebe asa mic sa stea treaza.
Uita-te la "semnalele" ei; cind casca prima data, incearca sa reduci stimulii prea puternici (joaca activa, muzica tare, maimutoi/jucarele pe baterii); daca o vezi cascind si a doua oara inseamna ca sigur este obosita si ii este somnic; incearca sa te retragi cu ea in camera ei, cu o lampa micuta si muzica de adormit copiii si sa ii dai sa pape (daca nu a mincat), o legeni putin, pina i se face somn de tot (sau chiar pina adoarme daca este prea agitata); daca nu ai apucat sa ii faci baita, ii faci repede, apoi o imbraci sa ii fie caldut, ii dai sa pape si o legeni. Asa adoarme Eva mea in fiecare seara; si doarme de la 10pm - 5am (apoi papa pina la 5:30am si adoarme iar pina pe la 8:30). Asta de vreo 10 zile, sper sa nu o deochi
Chiar daca astia spun sa nu adormim copiii in brate ca nu se vor obisnui sa adoarma in patut, eu o legan pe Eva pina cind este asa de somnorica, totusi cu ochii putin deschisi; o asez in patut, iar ea se mai foieste vreo citeva minute, apoi adoarme de tot, linistita.

Totul e numai sa fii atenta la ea cind da semne de oboseala (primul, al doilea cascat); atunci sa o prinzi si sa o pui sa doarma; ca daca trece de faza asta, deja devine si mai obosita si adoarme f greu. Am avut si noi serile/noptile noastre cu Eva, pina am citit o carte si am inceput sa fiu mai atenta la "semnalele" Evei si acum totul este f bine.
Deja are un mic "program" dimineata si seara; trebuie sa imi mai dau seama de cum merge treaba dupa-amiaza, sa vad cind vrea ea sa doarma sau sa se joace, ca pina acum a fost cam diferit mereu.

Anis, poti sa scrii pe o hirtie ce a facut Ingrid vreo citeva zile la rind, apoi o sa vezi ca aproape toate zilele sint cam la fel pentru ea; are niste ore la care doarme, papa si se joaca (daca mergeti in vizita sau aveti musafiri care se joaca cu ea sau alti "stimuli" de genul asta, s-ar putea sa difere putin).
Cred ca Monai deja isi da seama de asta, pt ca am vazut ca si ea scria tot programul Sarei.

Am inceput sa beau ceai de FENICUL in fiecare zi (numai asta, fara nimic altceva), cite 1L-1,5L/zi si am lapte o gramada acum!!!! Nici nu ma asteptam la asa rezultate!!! Asa ca pentru cine are laptic mai putin, puteti incerca si asta.

Albinutzza, am botezat-o pe Eva ortodox; cred ca te-a indus in eroare rochita; da, am cumparat o rochita care se poarta mai mult la botezurile catolice, dar asta ne-a placut foarte mult si era si pe marimea Evei (6-9 luni)

Adriana, imi pare rau sa aud ca mi-ai dus ginerele la nenea doctor, dar ma bucur enorm sa aud ca e bine. Uffffff, pai daca va mutati in Germania, cum o sa mai facem sa se intilneasca bebelusii si sa se cunoasca? Dar mai veniti in vizita la rude, poate atunci ...

Cam atit deocamdata. Eva este la somnicul de dimineata; ieri a dormit 3 ore dimineata, apoi a fost foarte vesela si odihnita.

Va pup.

Oana C si Eva (29/06/2005)
http://pg.photos.yahoo.com/ph/oanasof2003/my_photos

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Oana C spune:

Fetele care ati nascut in iunie-iulie, voua v-a venit ciclul? Ca mie nu mi-a venit inca si nu vreau sa ma ia asa, pe nepregatite, cind sint la cumparaturi .

Oana C si Eva (29/06/2005)
http://pg.photos.yahoo.com/ph/oanasof2003/my_photos

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns blackpanterro spune:

Oana, o sa mai venim in State cam o data pe an dupa ce venim in Germania ca o sa mai mergem si in Ro.
Aidan e bine dar e mai bine sa merg la dr daca ma nelinisteste ceva :)
Si noi o sa il botezam pe 19 Noiembrie sa poata si sotul sa fie la botez.Il vom boteza dublu catolic si ortodox ca la biserica unde mergem sunt amandoua religii.
Cred ca o sa fiu ultima care face botezul dar nu avem ce face...

Nici mie nu mi-a venit CM dar nu mi dor....am cu mine Tampax tot timpul daca ma ia pe nepusa masa :)

Acusor, pune-l pe Teo la san de cate ori cere si daca doarme prea mult trezeste-l si pune-l la san.Un bebe asa de mic trebuie sa pape la fiecare 2 ore daca e numai la san.Asa ni s-a spus la cursul de alaptare.Desi suntem tentate sa ii lasam sa doarma sa mai respiram si noi, nu trebuie lasati cand sunt asa de mici.
Succes la alaptat!!

Adriana si bebe Aidan Alexander(27.06.2005)
http://pg.photos.yahoo.com/ph/blackpanterro/my_photos

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nique15 spune:

Buna mamici si bebelushi!
Intru si eu repede cu o intrebare: fetitza mea se pare ca si-a descoperit de 2-3 zile propriul nas si se uita cu mare interes la el, adica se uita crucis, fapt care ma sperie grozav, pt a nu stiu daca este vorba despre strabism, sau va fi ceva trecator... Cele care aveti bebelushi mai mari v-ati confruntat cu aceasta problema?

Si inca o intrebare:cand se scoate bebe la biserica? Ce se face la 40 de zile de la nastere?

Multumim frumos pentru raspunsuri!

Ioana si Ioana-Simina (02.08.2005)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns blackpanterro spune:

Ioana, si Aidan se mai uita in crucis la inceput dar acum nu o mai face.

Va scriu acum de pe noul nostru laptop :) numai ce l-am cumparat acum 2 zile si acum este noua noastra jucarie - hihi.

Adriana si bebe Aidan Alexander(27.06.2005)
http://pg.photos.yahoo.com/ph/blackpanterro/my_photos

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andre_ea spune:

Ioana, si Tudor se uita crucis uneori. Stiu ca asa fac bebelusii. In timp o sa treaca.

Andreea, mamica lui Tudor - 10.08.2005

POZE

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nique15 spune:

Adriana, Andreea, multumesc pentru raspunsuri!
Si eu citisem ca asa mai fac bebelushii, dar cum nu am vazut-o pana acum, m-am gandit ca s-a intamplat ceva intre timp (si-a fortat ochisorii) si mi-am facut griji. Acum o tot urmaresc sa vad cat sunt de frecvente privirile de clovn!
Va sarutam!

Ioana si Ioana-Simina (02.08.2005)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oriadam spune:

Salutare fetele!
Am reusit sa citesc si eu printre randuri si vad ca toata lumea are cam aceleasi probleme. Eu sunt tare stresata de colici.
Am vazut ca voi dati ceai bebeilor. Mie mi s-a spus sa-i dau doar san. Mai e cineva care face asa? Sau sa mai cer a secon opinion de la alt pediatru?

Ceaiul il beau eu in combinatie de chimen anason si fenicul.

Pupici tuturor si somnic usor bebeilor

Mada & Daria 28.08.2005

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns corbioana spune:

Cam tarziu si eu prin zona da macar sa va salut!

Mamini si eu am avut scurgeri destul de mult timp, chiar peste 5 sapt desi mai putin intense, din ce in ce mai putin, iar reveneau si tot asa. Acum nu mai e nimic abia. INsa am impresia ca a fost la un moment dat si un soi de simulare de menstruatie...nu mai pricep..offf...
Adriana nu stiu cum e cu kk asta ca Andrei face numai apos asa sa zicem moale dar e mereu la fel si cam miroase! Eu sper ca nu e diaree.
Andrei are 6.750 kg sapt asta, sa mai vedem luni ce e, ca atunci il cantaresc. A luat 150 gr sapt asta. Ia mai putin acum , adica normal.
Am mai pus poze noi in albumul 2 luni.
Noapte buna!!!

Ioana si bebe Andrei 27 iunie

http://pg.photos.yahoo.com/ph/corbioana/my_photos

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Albinutzza spune:

Neazta feteleee

Azi dimineatza am avut o surpriza: l-am culcat pe Luca aseara la 10 seara, si s-a trezit la 6 dimineatza. Oare incepe sa doarma mai mutl?! Sau faptul ca aseara a mancat mai mult decat de obicei, adek vreo 190ml, fata de 120-140ml!!! Sper sa-l tina, si o sa incerc sa-i daumai mult, sa vad daca merge

Acusor, asha cum au zis si fetele, nu te speria, e normal, toti fac asha, pt ca sunt puturosi. Tu forteaza-l si pune-l la ambii sani, nu-l lasa. Si Luca a fost la fel, si pana la urma am reusit!!!

Revinnnn ca plangeee

Albinutzza & Luca bondarelu' 07 Iulie 2005
POZE LUCA
http://community.webshots.com/user/bondarelu

POZE NOI
http://community.webshots.com/user/albinutzaa/1

Mergi la inceput