La France (41)

Raspunsuri - Pagina 10

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns AC spune:

Servus fetelor,

m-am mutat in .fr din US... taman in Sud.
Defecte am destule, is impregnata de spiritul american () sunt carcotasa si am doua comori : o fetita s-un baietel. M-oi acomoda eu pe aici nu?

http://community.webshots.com/user/andmicha

Andreea si galusca si brotacelul

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pisik 4ever spune:

doruletz, probabil clinicile au alt regim ca spitalele, d-aia or fi si mai scumpe; eu am fost la spital aici si am fost f multumita. am platit vreo 11 euro si ceva in total.

fetelor, cred ca treaba cu actele ptr dosarul de naturalizare tine de fiecare prefectura/tribunal. Eu am tradus cazierul in ro, ca era mai ieftin si l-au acceptat fara probleme. am fost o data sa depun dosarul si m-au chemat la rdv cu sotul sa semnam cererea, tipa ne-a zis s-o citim sa nu fie greseli, am semnat si asta a fost tot, dupa 2 minute terminasem si ieseam; nici o intrebare, nimic altceva.

inscrierile pe lista de crese se fac in functie de fiecare primarie, aici unde stau eu puteam depune dosarul doar dupa 6 luni de sarcina. Am gasit o dadaca prin PMI, incercati si la maison de l'amitie, au liste si pe acolo.

You're unique. Just like anyone else.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns emoison spune:

Servus AC, si Bienvenue en France! Te vei obisnui pe-aici, si inca cum!

"Viata e ca mersul pe bicicleta: daca vrei sa-ti mentii echilibrul, trebuie sa avansezi. (A. Einstein)"
Cu bine,
Elena
Pozele noastre

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns georgianab spune:

Bine ai venit Andreea!
Felicitari pentru brotacel, si sedere cat mai placuta.

http://georgiana.iciblog.com

Mergi la inceput

Multam fetele:):) noroc ca-i soare si frumos ca discutia despre crese ma intuneca, zauuu
Eu am rezervat de acum un an la Aix cresa cand am fost la interviu la job si tot n-am primit pentru nici unul cresa.
Chiar cu maternelle cum se procedeaza ca acum ma ajut putin cu mama si apoi cu un nounou:):) ?

Andreea

Andreea si galusca si brotacelul

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns doruletz spune:

Bonsoir
Andreea, bine ai venit! io zic ca te vei acomoda usor, chiar si in sud (asta pentru ca se spune ca sudul e ceva mai intolerant cu strainii decat nordul mai cosmopolit. avantajul neneglijabil e ca acolo e mai mult soare). cand ai timp si dupa ce te mai obisnuiesti pe aici poate ne spui si cate ceva despre diferentele dintre cele doua 'spirite' (american si francez) asa cum le vede cineva care le-a experimentat pe amandoua!
Despre 'maternelle' nu stiu daca te referi la scoala (ecole maternelle) sau la asistenta (assistente maternelle). Otilia iti poate da multe amanunte despre asta, ea e 'assistente maternelle. Pana atunci, uita-te si pe www.magicmaman.com/garde/modesdegarde.asp?rubid=324" target="_blank">aici daca nu cumva stiai deja toate astea.

Pisik, in sistemul medical privat sunt 'depassemente' de onorariu. Nu e prea grav daca ai o mutuala buna (eu am) oricum iti sunt rambursate si alea doar ca trebuie sa le platesti si sa astepti rambursementu'

Pentru cei ce-si mai amintesc ca anul trecut cautam must: am gasit anul asta ! Chiar aici la un traiteur de langa mine, ii zice 'vin bourru'. Bineinteles ca nu e mustul ala dulce si ne-alcoolic, e putin fermentat si intepator da' nu e chiar rau (din pacate 'starea mea speciala' m-a impiedicat sa-l degust 'ŕ volonté' )

Si pentru cei interesati: in seara asta pe M6, in emisiunea www.m6.fr/cms/display.jsp?id=p2_37517" target="_blank">Capital este un reportaj despre Dacia Logan. Io din pacate nu pot sa ma uit ca e la concurenta cu 'Urgences'

"Asta e ceva asa, nemaipomenit"
imagini

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Otilia spune:

Doruletz, din pacate linkul tau n-a mai fost actualizat de ani buni si cam da informatii false. Ajutoarele de la CAF sunt pentru copii nascuti inainte de 1 ianuarie 2004, acum este PAJE, orele suplimentare se platesc incepind de la cea de-a 46-a ora pe saptamina, nu dupa cea de-a 10-a ora pe zi iar faza cu controalele surpriza din partea parintilor e cam deplasata...
Dar s-a mai vorbit despre asta aici, mi se pare ca am pus niste linkuri cu informatii actualizate. De exemplu www.famili.fr/cgi-bin/WebObjects/Famili.woa/wa/page_id_eq_4661_and_id1_eq_406.html" target="_blank">aici

~Otilia&LaAdelita~www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=Otilia" target="_blank">

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns didita spune:

Otilia chiar ma intrebam ce mai faci!!! te mai lasa picimea sa ajungi la calculator? Eu trebuie sa ma ascund si sa-i pacalesc ca altfel sunt gramada pe mine care mai de care sa puna mana pe mouse!

Eu nu mai stiu ce sa mai fac ca sa nasc. Bebe creste pe zi ce trece si eu ma ingrozesc din ce in ce mai tare de ce fel de bebelus maxi se pregateste! de fapt eu eram calma de felul meu, dar m-au tot speriat toate individele pe care le-am vazut in ultima perioada (ecografista, ginecoloaga si pana si moasa) Acum 10 zile il estimasera la 3kg 500 si luase in aproape 3 saptamani 800 de grame. Nici nu vreau sa mai fac calculelele ca sa vad cu cat o sa depaseasca 4 kg. Sper sa nu ajung la termen (inca 2 saptamani) si sa scap mai usor. Si mai am o speranta secreta: ca toata lumea se inseala!!!

didita

Mergi la inceput

Doruletz multam mult. Cred ca Aix-ul e plin de straini majoritar aglo-saxoni, olandezi... cauta toti soarele. Cu spiritele...va fi mai greu:):)
Dar macar de vinuri si mancare buna nu trebuie sa ma chinuie nici gatitul, nici ajunjul pana-n N.Y. City o data pe luna:):)

Multam de link-uri:):)Doruletz siOtilia Eu intrebam de école maternelle... Cu assistante mi-am luat gandul toate cele agreate sunt plinute ochi... Oh D-ne! Incerc sa fac repede actele pentru a fata draguta au-paire si asta este. Sper sa reusesc..

Didita haidi mey mai bine bebe maricel zauuuu unu mic e chin mare asa cu unul mai grasunel te dor bratele da-s mai mici grijile:)
Dar poti incerca sa sui niste scari vreo jumatate de ora (sus si jos din vreun turn istoric:):), catedrala orice .. scari sa fie..) , o curatenie generalizata :):)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Corina spune:

Bine ai venit printre noi AC!!Ce bine de tine,in sud e cald si bine!!Nu ca aici la noi ,astea din nordul Frantei!!!!!

Didita,daca vrei sa nasti mai repede ,trebuie sa faci sport!!!este solutia!!cica te ajuta sa grabesti nasterea,cel putin asa imi spunea moasa la cursul de pregatire !!!
La mine nu a avut efect,dar mai stii? incearca ,ca doar nu ai ce pierde

Si ca sa ma laud,Anna a mers prima data la gradinita si dupa amiaza,in plus a dormit acolo fara suzeta!!!!Mare bataie de cap si suzeta asta,nu stiu cum sa o fac sa renunte!!!!
Cam atit despre noi,va pupam

Corina si Anna nazdravana!!

Mergi la inceput