Mamici din nou aspirante(3)
Raspunsuri - Pagina 3
Irinel spune:
Sorina, imi pare teribil de rau sa aud asa vesti dupa vacanta. Da eu iti mai spun ceva: nu le lua pe toate ca definitive! Sa presupunem ca ramai graviduta si, evident, vrand-nevrand, pui greutate. Sunt atatea fete care au stat la pat toata sarcina sau au facut extrem de mic efort. Ma gandesc ca daca stai la pat nu fortezi genunchiul, nu? Deci eu zic sa iti continui activitatea creatoare si sa nu pleci de la noi, mai ales ca vii dupa tratamentul la Sovata si sunt mari sanse sa se prinda ceva. Si ca sa te mai inviorez, iti povestesc ca nasa mea (e de-o varsta cu mine, 31) avand bebelus mic, nu stiu ce a facut ca si-a damblagit genunchiul, a fost la doctor, i-au tras lichid si i-au facut nu stiu ce injectie (era umflaaaaat si dureros rau), i-au zis ca probabil are nevoie de operatie, au programat-o la RMI peste multe luni ca asa e aici cu coada mare. A avut sansa insa sa o sune la scurt timp, probabil cineva a renuntat la programare, nu stiu ce s-a intamplat, s-a dus la RMI, i-au zis ca nu e nevoie de operatie, ca o sa ii mai faca niste injectii in genunghi, deja e mai bine. Acum eu nu-s doctor si nu stiu cum e la tine, zici ca asa a zis doctorul, da cu o sarcina capeti greutate cand e bebe mai marisor, uite eu am aproape 2 luni si n-am pus nimic pe mine, be unele fete vomita rau si dau jos greutate. Eu nu mi-as abandona visul in locul tau. ROaga-te la Dumnezeu sa fie bine si el o sa te ajute. Cat despre varsta, eu cred ca v-am mai zis ca avem la mamici de mai-iunie 2004 o mamica ce a nascut pentru prima oara la 40 de ani si povestea ca mai are o prietena care a nascut la 41 (tocmai ce a nascut pe la inceputul lui septembrie parca). NU te lasa! Fii tare si crede in Dumnezeu pana la capat. Si nu ne parasi!
Rosa, daca nu ma insel, citisem pe undeva ca cistita e o infectie a tractului urinar localizata mai sus sau mai jos (nu mai stiu) decat o infectie urinara. Eu in primele 2 saptamani de sarcina (nu stiam ca sunt graviduta inca) am avut infectie urinara si mi-au dat un medicament care e permis la sarcina, si am vazut mai multe mamici pe DC care au patit asta si bebe n-a avut nimic. Tu cum ai cautat medicament? La farmacii direct? Ca inteleg ca nu te-ai dus la doctor. DU-te tu fuguta la doctor (cat mai repede, ca nu e de joaca, stiam ca e risc de pierdere a sarcinii la infectie urinara, nu stiu prea bine care e diferenta cu cistita, da oricum, fiind infectie in organism...) si vezi ce zice dumnealui, mi-e greu sa cred ca nu pot sa iti dea nimic care sa mearga la sarcina, sunt multe antibiotice acum care se dau la gravidute. Pupici si ti-ne-ne la curent.
http://photos.yahoo.com/irinoiu
Irina, Daniel (28 Mai 2004) si samburelul de 7+ saptamani
prettysunshine spune:
Irinel,spune-mi te rog ce-ai luat tu,ca la toate medicamentele scrie ca sunt contraindicate in primul trimestru.Tu ai spus ca doctor ca banuiesti ca esti insarcinata?Si Algocalmin as avea voie sa iau,ca ma chinuie o durere de cap de azi dimineata.Of,parca toate au venit pe capul meu tocmai acum.
• Nu-i suficient sa-i iubim pe cei buni, trebuie sa-i iubim si pe cei rai, caci numai prin dragoste poate fi alungata rautatea din ei.(Henryk Sienkiewicz)
http://community.webshots.com/user/ingridmavru
Irinel spune:
Rosa nu i-am spus ca banuiesc ca sunt ci l-am intrebat, in caz ca sunt graviduta, e ok sa iau medicamentul asta. Si a zis da, e ok si pentru gravidute. Cand m-am dus la control, dupa ce am aflat ca-s graviduta, pentru siguranta, l-am mai intrebat o data, daca e ok ca l-am luat, ca eram graviduta atunci da nu stiam inca. Si a confirmat. Si am mai vazut pe forum mesajul unei fete care zicea ca a luat medicamentul asta la 10 saptamani de sarcina parca, ca i l-a recomandat medicul. Medicamentul se numeste Macrobid. Acum nu stiu sub ce nume se gaseste in Romania da poate o fi acelasi. Da sigur daca te duci la doctor iti va recomanda ceva care se poate lua si la sarcina. Da eu n-as mai astepta in locul tau, m-as duce rapid la doctor. Cat despre algocalmin, nu ti-as recomanda sa iei, cu toate ca e tare rea durerea de cap. Paracetamolul stiu ca e acceptat la gravidute da ideal e sa nu iei nimic. De fapt tu de unde stii ca e cistita? Sigur e cistita si nu altceva? Pupici dulci si ai grija de tine. M-as bucura mult sa vina unul mic.
Irinel spune:
Rosa, in general pe medicamente scrie ca daca esti graviduta sa te consulti cu medicul sau chiar ca sunt interzise intr-adevar, da medicii stiu care sunt totusi acceptabile. Nu iti face asa multe probleme, am o prietena care a facut radiografie dentara nestiind ca e graviduta si a stat toata sarcina cu frica sa nu fie copilul cu malformatii si are o papusa de fetita de 5 ani frumoasa si sanatoasa tun. Da nu trebuie sa stai cu infectia in organism, e mai peericuloasa decat antibioticele (cele permise, ca eu n-as lua asa, fara sa intreb medicul).PUpic.
prettysunshine spune:
Multumesc,Irinel,sunt tare stresata ca la prima sarcina nu am luat absolut nici un medicament,nici o gura de cafea,nici un strop de alcool,tigari nici nu mai zic,deh,eram tanara si fara vicii.Mor de ciuda ca de fiecare data cand poate fi ceva ma apuca ba o migrena,ba nenorocirea asta de cistita,in lunile cand stiu sigur ca nu pot fi,atunci n-am nimic,toate merg minunat.Oricum,m-am mai chinuit asa vreo 2-3 luni si n-a fost bebe,sotul meu deja s-a saturat sa-i zic ca asta nu pot lua,ailalta nu si nici bebe nu-i.
Banuiesc ca e cistita,ca am senzatia aia de mers la baie si jena la urinat.Infectie urinara eu n-am avut niciodata,dar din cate stiu,e mai grava,cred ca si simptomele sunt mai grave.La ce medic sa merg,la medicul de familie?Din cate stiu eu,te trimite oricum sa faci analiza urinei,nu?
Migrena ma chinuie inca,n-am luat decat un paracetamol,asta am inteles ca e voie.
• Nu-i suficient sa-i iubim pe cei buni, trebuie sa-i iubim si pe cei rai, caci numai prin dragoste poate fi alungata rautatea din ei.(Henryk Sienkiewicz)
Irinel spune:
Rosa te inteleg, si eu la prima sarcina tot asa, n-am luat nici macar un paracetamol, iar acum am inceput-o cu antibiotice, da asta e, nu le poti controla pe toate in viata. Nu stiu exact cum e in Romania, din cate stiu, acolo poti sa te duci sa ceri si sigur o analiza (aici nu e posibil, trebuie musai mers la doctorul de familie si el te trimite), da probabil tot trebuie sa te duci si la doctorul de familie sa interpreteze analiza. Sa stii ca si infectia urinara se manifesta la fel, eu aveam senzatia de a urina tot timpul, si dupa ce ma duceam la baie, si ma durea cand faceam pipi, da nu groaznic (probabil si pentru ca m-am dus repede la doctor si n-a apucat sa se agraveze). Nici eu n-am avut pana acum infectie urinara dar, din pacate niciodata nu e prea tarziu. Nu stiu daca infectia urinara e mai rea decat cistita, din cate am inteles e tot o infectie a tractului urinar, diferenta e de localizare (mai sus sau mai jos). Oricum trebuie tratata, infectia e periculoasa pentru o eventuala sarcina. Fuga la doctor si la analize. Si, apropos, in a cata zi de ciclu esti? MAi ai mult de numarat? :-)
Iulia ce se aude pe la tine? Cand faci testul? Au aparut musafirii nepoftiti?
Cornelia ce face Eduard?
Nina te-ai intors acasa? CUm se simte Cristinica?
Sorina, hai spune ca nu ne parasesti tocmai tu!...
Simo, ne dai un semn de viata? :-) Distractie placuta si tratament rodnic!
Irinel spune:
Asi, am observat ca eu si baietelul tau scump suntem nascuti in aceeasi zi, la diferenta de exact 30 de ani :-) Pupic pestisorului.
Irina, Daniel (28 Mai 2004) si samburelul de 8+ saptamani
prettysunshine spune:
Irinel,sunt abia in ziua 18,asa ca mai am vreo 10 zile de asteptat,dar tare ma tem ca iar abia astept degeaba,dar cine stie,totusi sper.
Da,la noi poti cere si singur o analiza,dar preferabil este sa ai trimitere de la medicul de familie,daca ai trimitere este posibil sa ti-o faca si gratuit.Oricum,azi ma duc sa vad ce este,ma deranjeaza prea tare.Macar de durerea de cap am scapat,sper sa nu revina in cursul zilei de azi.
vasce spune:
Buna fetelor,
Eu va citesc zilnic, insa nu prea scriu, fiind un pic cam timida...
Se pare ca si eu m-am ales cu o infectie urinara ; am jena tare la urinat; Irinel vroiam sa te intreb, Macrobid se da cu prescriptie sau este in vanzare libera? Ma intrebam, oare poti face infectie urinara de prea multe prostiute?
Eu azi sunt in ziua 21 si deja am inceput numaratoarea inversa;
Pt listuta, eu am un baietel, David care are 18 luni.
asi spune:
quote:
Originally posted by Irinel
Asi, am observat ca eu si baietelul tau scump suntem nascuti in aceeasi zi, la diferenta de exact 30 de ani :-) Pupic pestisorului.
Irina, Daniel (28 Mai 2004) si samburelul de 8+ saptamani
Ce coincidenta draguta.
Pai vorba aia cine se aseamana se aduna.Parca sotul tau era nascut la sfarsit de mai?