Mamici din nou aspirante(3)

Raspunsuri - Pagina 14

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns asi spune:

Sunt eu aici!Dar sunt putin cam trista ca am avut un accident cu carutul si cu copilul in el.Am scris la aspirante.
Sunt decisa sa fac un test luni care va iesi negativ dar trebuie sa-mi fac damblaua.Nu am mai facut un test de mai bine de un an.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns biscu spune:

Si eu sunt aici. Citesc tot ce scrieti. Doar ca am inceput fizioterapie pentru umarul stang, care ma deranjeaza de vreun an. In plus, trebuie sa iau si un antiinflamator, asa ca nu ne putem apuca inca de bb2. Dupa cum am zis mai demult, intai sa rezolv problemele astea de care stiu macar, desi tare as vrea sa nu mai intarzii nici o luna macar. Dar asta e, n-am ce face.
O zi buna in continuare!!!

Mergi la inceput

asi, nu mai fi suparata. Danutz al meu si-a spart buza de cateva ori. E adevarat ca si eu m-am speriat si mi-am facut tot felul de ganduri, dar totul e bine acuma. Sperietura e problema aici. Trece
Servus

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pako spune:

Am facut ieri dimineata testul barza....negativ...bine ca nu ma asteptam la prea multe dar am zis sa stiu cum stam.V-am spus ca sotul a facut 3 radiografii dentare iar cu o seara in urma noi am fost pe "actiune".Dupa radiografii ne-a fost teama sa mai continuam.De aceea facusem testul, numai pentru ziua de 21 sep....se pare ca o luasem prea de vreme cu bb2 .

Irinel, la prima sarcina, cu Danut ai avut greturi?Eu am avut o sarcina foarte usoara, fara greturi, fara arsuri...doar putine insomnii catre final.

Asi, sa ne spui cum a iesit testul? trebuie sa fii optimista...

pupici

felicia

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by biscu

asi, nu mai fi suparata. Danutz al meu si-a spart buza de cateva ori. E adevarat ca si eu m-am speriat si mi-am facut tot felul de ganduri, dar totul e bine acuma. Sperietura e problema aici. Trece
Servus

Stiu ca trece dar stii tu cum suntem noi mamele.Multumesc

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cornelia_laura spune:

Fete dragi, chiar m-ati parasit?!
asi, am citit la aspirante ce a patit Razvanel si te inteleg perfect. Eduard a cazut din carut in casa si si-a facut un cucui imens iar alta data in carut fiind si-a spart buza cand treceam strada si la un hop l-am dat cu gurita de bara din fata....pentru ziua de luni iti tin din suflet pumnii sa iasa +!
biscu, ma bucur ca ai mai scris si iti doresc recuperare rapida ca sa poti sa te apuci de bb2!
sim, pe unde esti?
Va pup pe toate fara nici o exceptie si astept un semn de la voi.

_
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=52890" target="_blank">SA O AJUTAM PE SABINA

POZE EDUARD & MAMI & TATI
www.babiesonline.com/babies/e/eduard" target="_blank">Pagina de web a lui Eduard
cornelia_laura mamica lui bb Eduard (21 06 2004)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Anina_n spune:

Buna, dragi mamici !
Precum stiti, Cristina are diabet zaharat insulino-dependent(sub 30 de ani numai in aceasta forma exista, din pacate) facut....nu stim cum ?! Este o boala auto-imuna in care sistemul imunitar(in urma unei boli virale) ataca proprile celulele producatoare de insulina din pancreas si acesta nu mai poate fabrica suficienta insulina. Boala virala...Cristina nu a avut decat oreion la 16 luni. In rest 4 rinite si rinofaringite, o anghina acuta, iar acum o data cu debutul diabetului, anghina acuta foliculara. Plus ca a fost alaptata pana la 15 luni.
Totul a inceput cu 2 zile inainte de a veni acasa de la Toplita(19 august). Dureri de burtica, apoi de gat(deoarece avea puroi in gat), febra, nu manca, bea multe lichide, urina des si voma(orice manca sau bea, chiar), gurita foarte uscata cu crapaturi la colturi, si pierderea brusca de ~ 2,5 kg. Mai apoi am observat si pielita de pe degetelele manutelor cum se cojea si o piele uscata pe tot corpul. Toate semnele de debut ale diabetului in doar 2-3 zile. Am citit mai apoi ca la copiii mici, asa este debutul bolii, brusc. Ce ne-a derutat a fost puroiul din gat, pt. care a facut 3 zile injectii cu penicilina de 3ori/zi. Netrecandu-i si simtindu-se mai rau decat inainte de injectii, doctorita ne-a trimis la spital pt. investigatii si schimbarea antibioticului. Acolo a iesit in analiza sangelui si a urinei o glicemie prea mare....diabet zaharat. :-(
Ne-a dat toata viata peste cap aceasta boala, dar traim cu speranta ca intr-un viitor cat mai apropiat se va gasi o cale de vindecare totala.
Deocamdata invatam sa traim cu aceasta boala. Cristina, desi ea este cea bolnavioara, suporta cel mai usor totul. Pur si simplu accepta realitatea, ca are prea mult zahar in sange, ca nu mai produce insulina pancreasul din burtica ei si trebuie sa-i introducem noi insulina in corp, fara de care n-ar putea trai. Intelege ca nu are voie sa manance orice si mai ales fara dulce si ca trebuie sa manance dupa program si tot cei se da. Ca trebuie sa-i testam glicemia(sa o intepam in degetel din cand in cand), sa stim cum sta cu zaharul in sange.
Avem mare noroc...este o fetita atat de intelegatoare si matura pt. varsta ei ! Probabil ca, daca ar fi fost ceva mai mare, ar fi fost revoltata de ceea ce i se intampla si ar fi acceptat mai greu realitatea.
Mai avem noroc si cu mama mea, caci ea se ocupa de Cristina, cat timp eu sunt la serviciu. Dimineata ii pregatesc mesele, mama numai sa i le dea la timp si in cantitatile corecte. De 1 sapt. Cristina merge la gradi cu program scurt, ceea ce ne permite controlarea meselor. Insulina face numai 6 u HumulinN, dimineata si 4 u HumulinN, seara.
In schimb, ne-am luat gandul de la bb nr. 2. :-(( Oricat de mult mi-l doresc, Cristi vrea sa ne concentram numai asupra Cristinei. Si ii dau dreptate, pe o parte. Suntem inca bulversati, speriati, caci este ceva necunoscut pt. noi. Suntem abia la inceput, nu avem experienta si ne este teama sa nu se intample ceva rau, daca lasam garda jos.
Niciodata n-am crezut ca ni s-ar putea intampla asa ceva si noua. Dintotdeauna am avut un gand bun, o vorba buna sau chiar un banut pt. cei aflati in suferinta....iar acum suntem si noi de partea cealalata a baricadei. Bine ca, totusi, diabetul este o boala care te lasa sa traiesti frumos, daca respecti programul insulinic, alimentar si fizic. Iar Cristina este o luptatoare foarte curajoasa, care ne intareste si ne impulsioneaza pt. fiecare noua zi. Ea este cea care ne insufla energia si puterea de a o lua de la capat in fiecare dimineata. Greu imi este pt. ca nu cunosc pe nimeni care sa imi impartaseasca din experienta de parinte cu un copilas diabetic. Tot ce stiu este dintr-o carte despre diabetul la copii si adolescenti. Sper sa gasesc parinti cu aceleasi preocupari, macar pe net.
Va multumesc celor care v-ati gandit la noi, pt. mesajele de incurajare si pt. gandurile bune ! Va doresc numai bine si sanatate !

www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=54099" target="_blank">bb Sabina - intre viata si moarte
Nina, mami de www.babiesonline.com/babies/n/ninacristina" target="_blank"> Nina-Cristina (10.01.2002), www.desprecopii.com/forum/topic.asp?ARCHIVE=true&TOPIC_ID=19346" target="_blank">Povestea nasterii

www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=55238" target="_blank">Copilasi din 2002

www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=42199" target="_blank">Copii capricorn

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns geliza spune:

Nina, am ramas fara replica...imi pare nespus de rau...am intrat de dimineata in ideea sa raspund la subiect...si am gasit mesajul tau...sincer...n-am mai putut scrie nimic...acum mi-am luat inima in dinti...fetele noastre sunt de-o seama si-mi inchipui cum m-as simti daca as afla, Doamne Fereste, asa ceva...mai ales ca tu spui ca este viral...inca nu-mi vine sa cred...ce sa mai zic...totul e sa fiti tari si sa invatati din atitudinea Cristinei ca viata trebuie luata ca atare, noi nu trebuie decat sa o acceptam si sa invingem...eu am un prieten care si-a descoperit diabetul cand avea 12 ani, acum avand 26...ce sa zic...probleme nu are, doar ca isi face periodic control la oftalmologie...si mananca si dulciuri, merge si la chefuri...si bea...cand abuzeaza intr-adevar are oarece simptome...dar mananca destul de controlat...are o viata normala...

Acum revenind la subiect:fetelor, nu stiu ce sa va zic...starea mea este confuza...parca n-am semne ca mi-ar veni rushii maine...de obicei ma "anuntau" cu cateva zile inainte cu ceva picaturi rozacee...acum nimic...ba parca am si greturi din cand in cand...sper sa nu fie doar inchipuite....
dupa cum stiti we asta eu ma mut si n-o sa am nici net, dar nici timp de net...luni nu vin la serviciu asa ca ne "auzim" marti...we placut si roditor tuturor

Eliza si Mara (24.01.2002)

Mergi la inceput

Geliza marti sa vii cu testul +!
Anina nasul nostru si al lui Razvan are diabet de tipI de la 2ani.A facut toata viata insulina de care se gasea.Acum are 47 de ani si e foarte bine.Singura problema e ca nu mai vede cu un ochi.Am si o fosta colega de facultate tot cu diabet care a avut curajul sa faca un copil.Acum are o fetita sanatoasa si frumoasa si si ea e bine.Eu iti recomand sa citesti totul despre boala asta si daca tu ii imprimi grija fata de organismul ei va fi bine.
Sanatate maxima!

Mergi la inceput

multumesc mult cornelia pentru gandurile bune!
anina, multa sanatate si putere va doresc!
weekend placut la toate mamicile!

Mergi la inceput