Mamici de ianuarie-februarie 2006 (33)
Raspunsuri - Pagina 6
toanca spune:
Giova, drum buna si sa ai un concediu asa cum ti-l doresti.
Sa faci multe poze si sa aveti grija de voi.
Toanca si bebe Matei Alexandru 22 fix
http://pg.photos.yahoo.com/ph/piticel_24/my_photos
dana_ene spune:
Irina, eu burta voluminoasa am, mult mai mare decat o aveam la prima sarcina la aceleasi saptamani.
Dar ma refeream la varsta sarcinii, ca-s mult mai mica decat tine.
Iar in privinta nevoilor de lapte praf, biberoane, stai ca mai avem cateva luni si-om discuta si despre asa ceva.
Mie mi-a cumparat Cosmin pentru Oana 2 biberoane cand eram in maternitate, din cele mici, de 125 ml. Unul pentru ceai, altul pentru lapte.
Apoi, pe parcurs am tot cumparat.
La un moment dat avea vreo 6, ca sa am mereu un biberon curat pregatit pentru mesele fiica-mii + biberonul de ceai.
Lapte praf nu e indicat sa-i dai de la inceput, e bine ca bebele sa suga. Asa ca lapte praf daca va fi cazul vei lua dupa aceea.
Sa vedeti ca in primul rand va trebui sa ne pregatim noi bagajul pentru spital (cand se va apropia momentul): pijamale / camasi de noapte (desfacute pentru alaptare); papuci; cana + linguritza; vata (muuuuulta); chiloti (de baba pentru cele care nasc prin cezariana, adica cu talia foarte inalta si cat mai largi
); halat; supozitoare cu glicerina (vom fi constipate si sunt excelente),... etc.
Lasa ca va dau eu lista, fiindca inca o mai am pe cea de la Oana.
Daniela
(17+) si puiul Oana Maria (nascuta pe 2 septembrie 2003)
ALBUM 1 OANA MARIA
ALBUM 2 OANA MARIA
www.copilasi2006.3x.ro/" target="_blank">MAMICI DE IANUARIE/FEBRUARIE 2006
bumbita spune:
fetelor, vin si eu cu o intrebare....poate vi se pare prosteasca, dar pe mine ma cam macina...
explicati-mi si mie cand voi naste exact - nu imi spuneti de calendare si alte DUM..efectiv.
eu acum am 24 saptamani, deci 24/4= 6 luni, corect?
azi suntem in 09.09.2005, da?
avand 6 luni, mai sunt 3 luni pana la nastere, da? asa cum zice si irina.
adica ar trebui sa nasc pe 09.12.2005.
dar nu, situatia nu sta asa...pt ca DPN este la inceputul lunii ianuarie pt ca eu am 24 saptamani, raportandu-ma la DUM, nu la data conceptiei copilului, deci copilul nu are 24 saptamani, ci are 20, nu?
deci practic mai am 4 luni pana la nastere, nu?
deci este incorect sa vorbesti de 9 luni de sarcina, cand de fapt sunt 10.
spuneti-mi este corect sau nu?
maraki spune:
Giova calatorie placuta, drum bun!!! Sa ajungeti cu bine in Creta si sa va simtiti cat mai bine in concediu
Cand mananci souvlaki sa te gandesti si la mine![]()

( souvlaki cu pita )Aveti grija de Marco
21fix

Monica
http://community.webshots.com/user/maraki36
irinadum spune:
Depine cum o iei ca sunt mai multe tipuri de calculare a dpn ului.
De exemplu luna a6a e considerata intre saptamana 23-27 ceea ce inseamna cu tu de abia ai intrat in luna a 6 a .Si eu mi-am pus mereu aceeasi intrebare de ce socotesc 9 luni si nu 10. Pao pentru ca doctorii socotesc in saptamani ( iar o luna are 4 saptamani si ceva de unde mai iese un decalaj), noi spunem in luni cand ne intreaba cineva, insa daca stai sa imparti saptamanile pe luni ies 9 luni (adica 4 saptamani si 3 zile o luna).
Eu zic ca cel mai bine e sa te iei dupa calendarul ala pe saptamani si asa stii sigur si in ce luna esti
Irina 24+
bumbita spune:
multumesc mult, irina.
luna a 6 a este cuprinsa intre 23-27 saptamani? ai cumva un site sau de unde pot afla si eu cat mai multe informatii despre impartirea pe trimestre, pe luni, pe saptamani? de unde stii chestia asta?
ma mai intereseaza si o descriere a evolutiei sarcinii pe fiecare saptamana in parte...mult mai detaliat decta pe acest site sau pe www. reclama., eventual si cu echografe atasate, sa vedem si noi cam cum se vad bb-ii nostri...nu de alta, dar eu m-as duce in fiecare saptamana la echo sa-l mai vad....
stiti cumva astfel de ste-uri?
tania-z spune:
Bumbita incerc eu sa-ti raspund. Confuzia pleaca de la faptul ca lunile de sarcina nu sunt echivalente cu lunile calendaristice (nu stiu de ce le-o mai fi zis "luni"). In orice caz, lunile de sarcina au, unele, 4 saptamani, iar altele 5 saptamani. Astfel se ajunge la un total de 9, adica 40 de saptamani.
Uite cum link catre un articol care se vrea lamuritor: http://www.maternitycorner.com/mcmag/calendar/pregnancycalendar/lunarmonths.html
Corespondenta luni-saptamani pe care eu am gasit-o e urmatoarea:
Luna 1 #8211; 1-4
Luna 2 #8211; 5-8
Luna 3 #8211; 9-12
Luna 4 #8211; 13-16
Luna 5 #8211; 17-20
Luna 6 #8211; 21-25
Luna 7 #8211; 26-30
Luna 8 #8211; 31-34
Luna 9 #8211; 35-40
Tania
& www.snugglepie.com/cb/39925.png" target="_blank">Punctuletz 26+
Varsta Punctuletz
Poze cu Punctuletz
maraki spune:
Sa inteleg ca eu am intrat in luna 6 

Credeam ca din sapt. 23 intru in luna 6.
Fetelor eu am niste stari de greata, trebuie sa mai fac si curatenie
Tania multumim pt. informatii

21 fix
Monica
http://community.webshots.com/user/maraki36
Giova spune:
Multumesc fetelor, nu am plecat inca,sunt tot la birou si abia astept sa plecam.
Si eu obosesc mai repede, urc scarile incet, ca de nu....
Bine ca stam la etajul 2, ai mei la fel, soacra la 1.
Monica stai linistita ca nici eu nu ma simt mai bine, imi vine sa dorm, am atat treaba si mai e si ziua verisoarei mele si ne intalnim deseara cu ea.
Am pus niste poze facute aseara in albumul Gio-burtoasa!!!
poze
gio
si bb Marco 22+
irinadum spune:
Uau si mie mi-ar place sa fie asa ca asta inseamna ca intru in luna a 7 a curand adica peste cateva zile. Deci dupa cum vezi sunt multe grupari pe saptamani sau pe luni( sunt ferm convinsa ca dc merg la doctor o sa imi zica altceva). Am sa caut un site cu sarcina pe saptamani cu tot cu eco pt ca azi am intrat pe unul insa nu mai stiu pe und ecum il gasesc postez.
Irina 24+