Mamici de septembrie-octombrie 2005 (77)
Raspunsuri - Pagina 3
cge spune:
Eu l-am alaptat pe Victor pana la 10 luni.
Parca de la 2 luni i-am dat suc de mere, de la 4 luni am inceput incet-incet diversificarea, ii dadeam supa de legume fara sare, ulei sau carne. Si nu ii placea deloc.
cand i-am pus carnita, alta viata.
De la 6 luni, i-am dat in completare lapte praf.
Victor si acum bea lapte f. bine, tot timpul ar renunta la orice suc ptr lapte.
Problema este alta, ca am urmat sfaturile dr, fara apa, decat alaptat.
Cica laptele de mama la inceput e mai subtire si tine de sete.
Dar Victor la 5 ani, nu prea vrea sa bea apa simpla.
In primul an, Victor nu a racit nici macar o sg data.
Sa vedem acum la bebelusha cum va fi.![]()
Cristina
Mamica lui Victor, 07.01.2000 si bebelusha la purtator
cge spune:
De mine, radeau prietenii, Victor mai avea un pic si ma pupa dupa ce sugea![]()
Cristina
karmenutza spune:
Da, da, da! Si asta cu "mancarea fara sare". Cum sa mananci mancare fara sare? Voua va place mancarea fara sare? Asta e mancare "bolnava", "de spital". Daca noua nu ne place, copilului de ce i-ar placea? Ce, el e mai fraier? Eu intotdeauna ii gustam mancarea inainte de a-i da. Daca mie imi placea, si lui ii placea.
Daca mie nu-mi placea, sa stiti ca nici el nu manca, nu-i placea. Supa i-o faceam din morcov, albitura (pastarnac, patrunjel radacina, telina), fara ceapa si fara cartof. Si cu putina sare. La inceput. Mai tarziu ii puneam si cartof.
cge spune:
Parerea mea este sa nu exageram, sa trecem prin filtru propriu toate sfaturile medicilor.
Eu am o prietena medic, care ii dadea baietelului ei la 6 luni cozonac facut in casa. Mai mult il molfaia, dar oricum bebe era tare incantat ![]()
![]()
Cristina
nicole74 spune:
Ioana din pacate eu nu am lapte suficient. Vorba Oanei "bidoane mari si goale". Incerc tot felul de metode, sa vedem daca s-o inmultii. Cam 2 mese ii dau de la san si restul biberon. Cam nasol, m-am cam stresat ca nu pot sa o alaptez, dar acum asta e. Am fost sfatuita de doctora sa-i dau macar atat cat am. Nu lua in greutate deloc. Adica avea greutatea cu care iesise din spital dupa 3 zile. De cand ii dau si biberon a inceput sa ia.
Pupici
Nicole si
Ioana Alexandra
mary ilie spune:
buna !
multumesc mult pentru urari!
eu ma pregatesc sa merg la dr. ca de data asta sigur a venit din concediu ca am sunat sa verific.....hai, ca deja am emotii ca n-am mai fost de o luna!sper sa fie totul bine!
Si eu am o cunostinta care alapteaza copilul care are aproape 2 ani
. si mie mi se pare aiurea.....Acuma, macar sa avem noi laptic cat trebuie si mai vedem! fiecare hotaraste pentru el!
Ioana, ma gandeam la tine cu botezul....nu cred ca o sa te lase in biserica
Chiar, unde faceti, acasa sau la un local. eu una nu as face acasa ca ma gandesc cine face curatenia de dupa.....e mult mai comod undeva la un local mai micut....
mary 37++
karmenutza spune:
Cristina, ai dreptate. Nu cred ca trebuie sa exageram in nici o privinta. Nici toate ale doctorilor, nici toate ale babelor. Nici sa-i dam carne de porc sau miel sau mai stiu eu ce mancaruri grele...in primul an.
natydea spune:
Buna fetele!
In primul rand vreau sa felicit toate proaspetele mamici si sa le doresc din suflet multa sanatate, refacere usoara, putere si nu in ultimul rand mult noroc in viata bebelusilor.
Eu am intrat mai rar in ultimul timp din cauza serviciului care ma tine acaparata pana pe ultima 100 m, dar vroiam sa va spun ca printre picaturi va urmaresc, ma bucur pentru voi si sper ca atunci cand voi deveni mamica sa am mai mult timp sa fiu langa voi.
Noi suntem bine, chiar daca arsurile si greturile nu m-au lasat pe toata perioada sarcinii, dar macar acum m-am obisnuit cu ele. Bebe e bine, foarte activ si de abia asteptam joia viitoare sa mergem la control si pe 17 sept sa fim nasici de botez la o domnisorica.
Am reusit sa terminam cat de cat si camere bebeului asa ca poate zilele astea facem poze la camaruta.
Pupici, Dea 35+
Ingerasul meu