Ai curajul sa spui cine esti cu adevarat?
Noi oamenii suntem construiti in asa fel incat, fiecare din noi este o minune, o frumusete in felul ei, o fiinta unica si personalizata de experiente multiple, dar totusi, se spune ca fiecare se naste un "original" si moare o "copie".
Daca ceri sa fii caracterizat de 3 persoane intalnite in medii si situatii diferite vei observa ca parerile lor difera, pentru ca de obicei, vedem lucrurile nu asa cum sunt ele , ci asa cum suntem... noi.
Dar tu stii cel mai bine cine esti cu adevarat, ce poti si cat poti. Cea mai buna metoda de a fi "cineva" este a fii tu insuti.
Deci , cine sunteti cu adevarat, ce defecte si calitati aveti, care sunt lucrurile care va insenineaza ziua, chiar daca afara e frig si ploua, chiar daca stati cu chirie, chiar daca nu aveti bani de concediu, chiar daca sunteti departe de persoana iubita si prietenii au si ei problemele lor... ?
Ce anume va aduce un zambet pe chip si ce va intuneca sufletul???
DORIS siINES
Credinta vede invizibilul, crede incredibilul si primeste de la Dumnezeu imposibilul!
Portofoliu INES
POZE CU NOI
Raspunsuri
Doris-Alina spune:
Am sa incep eu prima:
Sunt o fire sensibila, dar destul de puternica incat sa fiu in stare sa o iau de la capat de fiecare data cand este necesar.
Motivatia mea a fost mereu Dragostea. M-am gandit mereu la cei de langa mine, iar dragostea pentru ei imi dadea putere. Diferite situatii si intamplari pe care viata mi le-a "daruit", desi unele din ele aproape ca m-au daramat la pamant, m-au invatat ca viata e o lupta continua , m-au invatat ca trebuie sa merg mai departe oricat de greu ar fi si sa nu ma plang. Dar pe de alta parte m-au facut sa imi mai pierd din increderea in oameni si sa fiu mai tot timpul in stare de alerta.
Imi face o placere deosebita sa discut cu oameni inteligenti , oameni de la care pot invata multe lucruri ; imi place sa ofer, mai mult decat sa primesc ; imi place sa ajut, fara sa astept nimic in schimb. Sunt o persoana sociabila, vesela, cu sufletul deschis.
Am invatat ca in viata ca sa razbati trebuie sa lupti, dar uneori e mai bine sa ocolesti.
Urasc prostia, ingamfarea, rautatea, parsivitatea, manipularea, frica, lasitatea, ipocrizia...
Iubesc lupta, competitia, sinceritatea, puritatea, curajul, marea cerul instelat cu luna plina, copiii, familia in care am crescut si cea pe care o am, dar mai presus de toate pe printesa mea, Ines.
Am o meserie care o fac cu dragoste, cu pasiune si care mi-a adus multe impliniri.
Am un sot minunat, alaturi de care am realizat multe in viata.
DORIS siINES
Credinta vede invizibilul, crede incredibilul si primeste de la Dumnezeu imposibilul!
Portofoliu INES
POZE CU NOI
iri_sori spune:
Nu stiu ce ar mai fi de spus pentru ca tu ai spus totul, sa-ti traiasca fetita este o un boboc intre flori
iri
Doris-Alina spune:
Merci,Iri!
Eu nu am spus totul, eu doar am inceput, cu sinceritate...
Spune-ne si despre tine cate ceva,ce te bucura, sau ce te intristeaza/
Ce-ti insenineaza ziua?
DORIS siINES
Portofoliu INES
POZE CU NOI
Ana68 spune:
Doris...ai scris frumos despre tine....
Eu as vrea sa scriu,dar sunt pusa un pic in incurcatura si ma intreb cum ar trebui sa ma caracterizez....astfel incat sa nu zic ca mi-au murit laudatorii....
In fine,sa zic cate ceva: in general nu imi place sa fiu laudata...Incerc sa fiu cat mai naturala cu putinta si sa spun lucrurilor pe nume...Aceasta eu o consider un defect,pentru ca de multe ori,fara sa vreau,am spus lucrurilor pe nume si am ranit...Mai tarziu realizez ce am facut si imi vine
E prea tarziu!
Aproape de fiecare data,mi s-a spus intotdeauna,prima impresie cand cineva face cunostinta cu mine este ca sunt o tipa scarboasa,plina de aere si sclifosita....apoi ma umplu de laude...De fiecare data asa mi se intampla si apoi,in urmatoarele 2-3 minute sa devenim atat de apropiati/te ca avem impresia ca ne stim de-o viata...Nu stiu:poate asta e o forma de aparare a mea fata de nou...
Ascult mereu...si intotdeauna cand am putut am ajutat,chiar si cu o vorba buna,daca altfel nu am putut...Am reputatia ca sunt un bun ascultator...cel putin ai mei,cei din familia mea mare...cu totii ma gasesc si la bucurie si la necaz...intre ele ii caut eu sa vad daca mai traiesc,daca mai exista...
Sunt si rea....dar cand vad ca vorbesc in vant si nu sunt nici macar ascultata,nu sa mi se dea neaparat dreptate....renunt si probabil ca felul meu de a renunta irita puternic,caci interlocutorul nu vrea sa se opreasca...cam asa patesc in general...Culmea e ca tot timpul se verifica ceea ce sustin...pentru ca nu imi place sa fac afirmatii nefondate...Unde nu ma pricep ma dau deoparte,privesc,ascult,invat....
Educatia data de parintii mei,mai ales de tata,a fost una militareasca...Nu am fost menajata,din contra,am fost mereu indemnata sa incerc sa imi rezolv singura greutatile,sa invat ca nu tot ce zboara se mananca si ca nu poti trai numai in roz,ca exista alb si negru,iar uneori trebuie sa adopti si tonuri de gri....
A fost o perioada cand ma macinam pentru toate grijile tuturor...Am constatat ca acesti "tuturor" nu si-au clintit nici un fir de par pentru mine...Am ajuns la concluzia ca un pic de indiferenta(un pic mai mult) cateodata nu strica si ca ,de fapt,zicala "ochi pentru ochi si dinte pentru dinte" e foarte bine spusa si tare adevarata...
Si cu toate astea....eu sunt eu...viata te mai schimba,dar in esenta ramanem aceiasi...
Ca suntem copii...hm...oamenii sunt ca maimutele:imita ...Cred ca de nu am imita nu ar mai exista competitia,dezvoltarea...si nivelul la care oamenii au ajuns in zilele noastre....Multe din ceea ce folosim in viata de zi cu zi...poate sunt modele la scara mare sau mica ale naturii:animale,flori,pasari,mare,oceanul,vantul....soarele...
Ana-Maria,mami deAlex&Luana
ingerash spune:
eu sunt o capricoarna incapatanata, sincera, prietenoasa, petrecareata rau de tot, de cate ori imi dau seama ca am ganduri egoiste incerc sa trec peste ele si ofer repede tot ce mi se cere inainte sa-mi dau seama ce am facut . sunt o fire f f f vesela si optimista, as face orice, absolut orice pt cei pe care ii iubesc, sunt independenta, descurcareata si ambitioasa. imi place sentimentul care il am dupa ce ajut pe cineva si sunt pacifista si ecologista convinsa. sunt f increzatoare in fortele proprii si sper sa reusesc sa fac tot ce imi odresc in viata.
de multe ori pic in capcana egoismului, uneori sunt rautacioasa si nu stiu sa deosebesc oamenii buni de cei rai asa k mi se intampla f usor sa ii ranesc pe cei la care
ma bucura foarte mult sa ies in oras cu prietenii, sa ascult muzica, sa dansez sau sa citesc o carte buna
daca mai imi amintesc cea o sa mai spun
as rea sa fiu mai tupeita si mai curajoasa intr-o anumita situatie
Doris-Alina spune:
Ana, foarte frumoasa si adevarata este descrierea ta.
Esti deosebita...
Felicitari!
DORIS siINES
Portofoliu INES
POZE CU NOI
Doris-Alina spune:
Ingerash, tinand cont ca inca esti eleva, pari matura...
Ai toata viata inainte sa descoperi lumea, sa inveti sa deosebesti oamenii buni de cei rai, sa cazi si sa te ridici, toate astea te vor cali...
Felicitari pentru sinceritate!
DORIS siINES
Portofoliu INES
POZE CU NOI
qsar spune:
Cum-cum? "Ai curajul sa spui cine esti cu adevarat?"
Adica pe bune, pe bune?
Daca tot suntem la Cabinetul psi, un mic exercitiu de sinceritate (de data asta chiar pe bune!): Ai un ceas la indemana?
Q
Doris-Alina spune:
Pentru qsar
Am postat cumva gresit?
E ceva in neregula?
DORIS siINES
Portofoliu INES
POZE CU NOI
qsar spune:
Nu, Doris, nu-i nici o problema*) :)). Pana la urma este si asta un experiment, un exercitiu de auto-cunoastere si auto-evaluare si auto-dezvaluire. Dar ca sa-ti raspund la intrebarea din titlu, nimeni nu este 100% sincer cu el insusi cand se evalueaza si intr-un procent mult mai mic atunci cand se prezinta celorlalti. Si vorbesc serios, testul pe care vi l-am propus anterioe este cat se poate de adevarat si de elocvent. Scrieti pe o hartiuta cele sase raspunsuri pe o hartiuta si pastrati-o :)) Nu va dau interpretarile acum, de la inceput; o sa va povestesc peste vreo doua trei zile despre ce e vorba.
Q
_
*) Chiar daca eu as fi vazut mai degraba subiectul la o alta sectiune (poate la femina), cu "aer" ceva mai lejer.