Ati auzit de microbul STAF AURIU?

Ati auzit de microbul STAF AURIU? | Autor: cait

Link direct la acest mesaj

Stiti cumva cum se manifesta si ami ales cum se trateaza acest microb?
Va multumesc.

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns alinaxeni spune:

Fetita mea a avut asa ceva.Era localizat in nas si am ajuns cu ea la dr. din cauza ca-i tot curgea sange destul de des.I-a luat o proba si au dus-o la analiza.I-a facut si antibiograma care a aratat la ce e sensibil si am tratat-o.Se pare ca e un stf. foarte rezistent si se scapa tare greu de el.

alina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Valenka spune:

Stafilococul auriu din cite stiu eu e responsabil de diverse infectii- pot fi la nivelul pielii-furuncule sau in diverse localizari in corp.Se trateaza cu antibiotice - e rezistent la penicilina dar sensibil la Amoxicilina sau Cefalosporine.Dar indicat e efectuarea unui tratament tintii adica dupa efectuarea unei antibiograme.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cait spune:

Mie mi-a iesit asa ceva la urocultura.mi-au zis asistentele sa ma duc la doctora sa-mi dea un antibiotic..o sa ma duc sa vedem ce zice cu toate k nu e prea stralucita de asta v-am intrebat.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ana68 spune:

Cait,fetita mea ,Luana,a venit acasa din maternitate cu asa ceva....In maternitatea in care am stat cu Luana cam 90% din copilasi capata acest stafilococ...Din toate mamicile cu care am stat de vorba pana acum si care au nascut in aceeasi maternitate in care am nascut-o si eu pe Luana,doar una singura mi-a spus ca a adus copilul acasa fara bube si funduletul ca o carne vie...
Deci:Luana a avut pana si pe bucute asa ceva,cum am scris era carne vie...In jurul gatului avea bubite mici,ca niste cosulete,cu puroi...Acasa starea asta s-a agravat,in sensul ca toate aceste bubite s-au unit si au devinit cateva buboaie pline de puroi si foarte dureroase.Inclusiv pe pielea capsorului avea,mari si bobotate si dureroase...Doctorita de familie ne-a dat o crema preparata dupa o reteta de a ei,pe baza de ihtiol...Am uns locurile cu crema asta si bubele mai mici s-au retras ,iar cele mari s-au marit si mai mult,pana cand intr-o seara una a spart...Cand am mers a doua zi la doctorita s-a speriat...Dansa i-a scos cu acul de seringa toate acele furuncule...Ne-a dat antibiotic sa ii dau fetitei,Augumentin suspensie...si s-o dam in continuare cu crema aceea...
La vreo saptamana dupa toata treaba asta,am fost la control si mi-a spus ca a fost speriata de ceea ce a avut copila si ca nu a vrut sa ma trimita la spital unde i-ar fi pus copilei perfuzii in venele de la cap si ar fi taiat-o cu bisturiul ca sa scoata infectia...Totodata nici mie nu mi-ar fi data voie sa ii sparg buboaiele alea....A fost groaznic..S-a minunat de mine ca am avut atat curaj si incredere in ea.Uitasem sa scriu ca Luana avea doar o saptamana de viata cand se intamplau toate cele scrise mai sus...In fine ,de atunci nu am mai avut nici o problema de genul acesta,fetita mea a fost racita doar de 2 ori pana acum(are 1 an si 10 luni),nu a mai aparut nici o bubita niciodata.....e un copilas sanatos si zburdalnic...Singurul lucru care aminteste de ceea ce a patit sunt doua semne abia vizibile pe umarul stang....
Multa sanatate tuturor!

Ana-Maria,mami deAlex&Luana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns badjoke spune:

Si eu am avut furunculoza cauzata de acest stafilococ auriu. Apare atunci cand imunitatea organismului este scazuta. Eu tot din spital am luat-o, dupa ce am fost operata de apendicita.
Furunculoza am tratat-o cu Kanamicina si Cantastim (preparat la Cantacuzino). In plus eu mai dadeam pe furuncule cu un spray- Bioxiteracor. Nu stiu daca mai exista in farmacii. Dar pana au disparut a trebuit sa fac tratament vreo doua luni.
Va doresc sanatate si sa nu aveti parte de asa ceva!

"Cine se amesteca in Legenda Personala a altuia, niciodata nu si-o va descoperi pe a lui." ~ Paulo Coelho

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns olguttza spune:

quote:
Originally posted by cait

Mie mi-a iesit asa ceva la urocultura.mi-au zis asistentele sa ma duc la doctora sa-mi dea un antibiotic..o sa ma duc sa vedem ce zice cu toate k nu e prea stralucita de asta v-am intrebat.

Atat stafilococul auriu, cat si streptococul sunt microbi foarte rezistenti, de obicei, la antibiotice. Din aceasta cauza, in momentul in care ti se descopera asa ceva, este indicat sa-ti faci o antibiograma, ca sa se vada la ce fel de antibiotic reactioneaza. De obicei, se recomanda cel mai puternic antibiotic, cum ar fi Zynat-ul, de exemplu.

Cununia noastra
17 Iulie 2005 - Ziua cea mare
17 Iulie 2005 - Cununia religioasa
17 Iulie 2005 - Nunta noastra

Daca ar fi sa am doua vieti, as trai o singura data.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lordra spune:

Nici un antibiotic, oricat de puternic ar fi, nu da rezultate pe termen lung. Eu am trait ani intregi experientza furunculozei generate de stafilococul auriu.
Cine are are ceva n-are decat o cale de scapare: AUTOVACCINUL preparat de cei de la Cantacuzino (in caz ca mai fac asha ceva). Eu am asteptat o criza si m-am prezentat la cei de la Cantacuzino pt. a-mi lua o monstra de puroi. Dupa ce mi-au preparat autovaccinul mi l-am facut conform schemei date de ei. Ei bine, vreau sa zic ca au trecut 7 ani de atunci si n-am mai avut nici un fel de manifestare, asta dupa ani intregi in care, periodic, ma chinuiam cu monstrii de pe piele.
Din pacate, si eu am aflat foarte tarziu de aceasta metoda. Pana atunci m-am tot lasata indopata cu antibioticele prescrise de medicii carora li se rupea-n 14 de distrugerea imunitatzii mele.

Bafta!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danielac spune:

e destul de urat de scapat de stafilococ, eu am facut moldamin in liceu pentru asta...

acum ne luptam toata familia cu un streptococ beta-hemolitic si nu reusim sa scapam de el...

Fetita mea Diana-Maria, nascuta pe 24.10.2001 http://www.babiesonline.com/babies/f/fatamea
http://www.desprecopii.com/forum/photo_album_view.asp?cname=diana+nou&mid=201&cid=1072
paginuta personala:
http://www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=danielac

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns claujro spune:

Si mie la urocultura din ultimul trimestru de sarcina mi-a iaesit amaratul ala auriu... l-am tratat cu Ampicilina 10 zile si cand am repetat analiza nu a mai iesit! Uraaaa!

Multa sanatatae!

Claudia, Matei (15.12.2003) si Mara (30.08.2005)
http://community.webshots.com/user/claujro

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cait spune:

Ai scapat repede el k eu am fost astazi la farmacie si am dat o gramada de bani pe niste medicamente care erau si compensate 90% dar mie nu mi s-a parut deloc si mi-a zis farmacista k se scapa greu de el si oricum tratamentul il voi mai repeta inca 2 luni..

Mergi la inceput