Ce presupune un Doctorat?

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ruxij spune:

Mai bine aplica la mine la universitate la doctorat. Purdue University din USA. Bursa e 2000$/luna, asa mi-au zis astia. Daca nu ai copii. Daca ai copii si nu vrei sa pleci din tara, eu as zice sa lasi balta doctoratul, cred ca se pot face si alte lucruri in afara de doctorat in Ro, daca vrei sa traiesti decent.
Doctoratul presupune 5 ani de munca de laborator, documentare, frustrari si saracie. Daca ti se ofera ceva bun dupa, adica un post bine platit la universitate, merita, altfel nu merita efortul.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns april spune:

quote:
Originally posted by lgireada

April, tu unde esti la doctorat? Ca la noi la facultate, contactele is aproape nule si eu abia am reusit sa plec cu bursa! Si am intampinat o gramada de dificultati!

Liliana
http://pg.photos.yahoo.com/ph/lgireada/album?.dir=/2c7b

eu mi-am luat doctoratul in 2002, la Cluj, dar contactele cu stainatatea le avem prin institutia noastra nu prin universitate

pozici

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mav spune:

ruxij si aschiutza, mi-ar fi placut f mult sa fac ceea ce mi-ati sugerat voi, dar orice ar fi, nu pot pleca de langa copilul meu atat de departe si pt asa mult timp....
Daca ar fi fost aici fara taxa, n-as mai fi stat pe ganduri!
Dar asa.... stiu si eu?!
Inteleg ca totul/orice costa, insa mi se pare ca-s prea multi bani in joc... si doar mai sunt si alte costuri "materiale", in afara de taxa! De celelalte aspecte, nici nu mai vorbesc!
Va multumesc inca o data pt raspunsuri!

Vic & Sebi (04.02.2004)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sabina spune:

nu inteleg de ce e cu taxa.Te-ai interesat daca au si locuri la zi?
La UNMB(fostul conservator) sunt locuri la doctorat cu frecventa.Ia vezi, la universitate tre sa aiba!

Sabina si www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=33789&whichpage=1" target="_blank">Sofia Galagia

Cea mai lungă cale este calea care duce de la urechi la inimă.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns april spune:

quote:
Originally posted by Sabina

nu inteleg de ce e cu taxa.Te-ai interesat daca au si locuri la zi?
La UNMB(fostul conservator) sunt locuri la doctorat cu frecventa.Ia vezi, la universitate tre sa aiba!

Sabina si www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=33789&whichpage=1" target="_blank">Sofia Galagia

doar de anul acesta s-a introdus taxa.
si de anul viitor se scoate si doctoratul la ff, o sa raman doar la zi, si atunci trebuie sa locuiesti in centru universitaar. ce vor face cei din cercetare din alte localitati decat centrle universitare?

cine isi mai permite sa faca doctorat cu asa sume??? raspunsul: DOAR CEI CU BANI, rezulta ca, calitatea doctoranzilor o sa scada dramatic. sunt copii buni care nu-si permit asa sume.
cheltuieli sunt o groaza si fara taxa.

pozici

Mergi la inceput

Sabina, te cred si cunosc si eu faptul ca ar trebui sa existe si locuri fara taxa! Acum eu ce pot sa cred?! Asa mi-a zis rectorul, ca e cu taxa. Ba chiar s-a schimbat putin la fata cand l-am intrebat despre asta... Cred ca este o persoana... "alunecoasa" si de altfel, la disertatie nu m-a "indrumat" decat cu titlul lucrarii, in rest, am facut totul aproape singurica, pt ca el era mereu suuuper ocupat si imi zicea <vino maine la ora x>, eu ma duceam, il asteptam si mai bine de o ora si el venea si zicea ca are de rezolvat altceva, mai important... Si tot asa, de cateva ori, pana m-am lasat pagubasa in privinta asta si am "scormonit" singura dupa bibliografie, iar la partea experimentala, recunosc ca am primit ajutor de la un asistent, fata de care a fost mai "atenta", logic....
Norocul meu a fost ca, decanul, cu care am "lucrat" la licenta, a fost (si ESTE) un DOMN (un OM si un PROFESOR extraordinar!) si de la el am invatat muuuulte lucruri folositoare (care tin nu numai de fizica-la propriu-, ci si despre cum trebuie <alcatuita/ privita/ analizata/prezentata> o lucrare stiintifica + alte aspecte despre... viata!).
Asa dar, astept si eu o ocazie mai buna... Decanul inca nu poate lua doctorantzi... desi este Conf. Dr., dar poate ca situatia asta nu mai dureaza asa mult si voi avea ocazia sa "lucrez" cu cine imi place!

Trebuie sa dau un raspuns vineri. Poate ca pana atunci aflu mai multe... "chestii de culise".......

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by april

doar de anul acesta s-a introdus taxa.
si de anul viitor se scoate si doctoratul la ff, o sa raman doar la zi, si atunci trebuie sa locuiesti in centru universitaar. ce vor face cei din cercetare din alte localitati decat centrle universitare?

cine isi mai permite sa faca doctorat cu asa sume??? raspunsul: DOAR CEI CU BANI, rezulta ca, calitatea doctoranzilor o sa scada dramatic. sunt copii buni care nu-si permit asa sume.
cheltuieli sunt o groaza si fara taxa.

Eu as avea unde sa rezolv parte experimentala, pt ca la Cta avem un microscop optic super performant si asta ma si intereseaza sa studiez, insa cursurile si toate celelalte examene, etc, se vor desfasura la Univ. din Bucuresti, ceea ce desigur inseamna o groaza de alte cheltuieli... drum, cazare, masa, cadouri (ca am inteles ca nu scapi fara "atentii" mai mici sau mai mari! doar traim in Romania....), chestii neprevazute...

Vic & Sebi (04.02.2004)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns annie_xtreme spune:

Mav, nu e bine ce ti se propune tie.
Pana la urma doctoratul e oarecum echivalent cu un loc de munca - esti fix pe o pozitie de cercetator, dar platit mai putin datorita lipsei de experienta.
Ma indoiesc sincer ca se va implementa un sistem de doctorat la zi, cu taxa. E un non sens - sa platesti ca sa muncesti 8 ore pe zi.
Iti pot spune cum e la Iasi: exista doctoratul cu frecventa, finantat de la buget (1 doctorand = 6 studenti ca finantare), unde ai pontaj si toate alea si teoretic cel putin, esti obligat sa faci min 40 de ore pe saptamana ca orice om in campul muncii. Esti de asemenea obligat sa iti termini teza in 4 ani. Daca nu termini, esti automat exmatriculat si inmatriculat la ff, unde nu mai primesti bani (da nici nu dai).
Taxa se plateste la inceput (pentru inscriere) - ceva in jurul a 1000k.
Eu acu fac un doctorat aici in tzara marmotelor, sunt inscrisa ca student la o Universitate, dar partea de cercetare (90% din timp) o fac intr- o firma. Avand in vedere ca imi frec ochii in monitor si ma intoxic in laborator - se cheama ca muncesc si deci , sunt platita (simbolic, ii drept, dar totusi :) ). In plus, de pe urma muncii mele (si a oricui face cercetare de asta, aplicativa) - pot rezulta chestii ce pot fi brevetate, deci evident cineva castiga bani pt asta.
Ideea care este: doctoratu nu e doar o diploma (pe care o cumperi) ci mai degraba o cantitate de munca (mare, dupa parerea mea) platita relativ putin, de pe urma careia te alegi insa cu niste skillsuri si , evident, cu un titlu pe cartea de vizita. repet insa, particula din fatza numelui nu este scopul principal.
In alta ordine de idei, dak nu ti se propune un doctorat cu frecventza (un loc de munca pe termen limitat - 4 ani) - nu accepta. Nu ai nimic de castigat.

Mergi la inceput

annie,
Asa gandesc si eu!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sabina spune:

annie, care loc de munca?
ha.La conservator iti dau cateva ore amarate si gata.e totul un mare provizorat.
Eu fac doctoratul ptca vreau sa am cariera universitara(in arta profesoratul e singura chestie decenta, daca e la facultate)si oricum mari sanse sa raman in facultate nu-s,iar plata cu ora(eu sunt la ff) nu-ti ofera garantii....

deci, Vic, daca n-ai o pasiune extraordinara sau vreun avantaj ulterior nu merita sa-i cresti tu norma rectorului....

eu nu m-am uitat ca esti din Constanta,de aia ziceam de doctorat la zi.

Mergi la inceput