Mamici de noiembrie - decembrie 2005(41)

Raspunsuri - Pagina 14

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns anda77 spune:

'neata,
odiseea cuparaturilor continua:
ieri am luat patutul simplu de la carrefour, ala de 1.600.000 si aseara a fost si semimontat. Sa stiti ca sunt foarte multumita de el si nu-mi pare rau ca n-am luat unul mai scump, ala de 2.500.000 din oferta carrefour sau ala de 4.000.000 de pe site-ul buburuza. Patutul este foarte simplu: 4 laturi din "grilaj"lemn (marginile, adica picioarele sunt mai groase, evident), un placaj pfl montat intre niste sine din lemn (si placajul si sinele sunt foarte dure) si suruburi. Sa stiti ca este surprinzator de rezistent si se tine bine. 160/120
Am luat si saltea durflex (700.000 in carrefour), dar nu sunt deloc impresionata (are si niste carton prin ea...am deschis fermoarul si m-am uitat ce contine). ma rog, daca vad ca nu e buna, o s-o schimb mai tarziu.
am mai luat imbracaminte cu elastic pt.saltea (din prosop) si un set de lavete din prosop . foarte practice cred ca vor fi, aveau seturi de diverse culori. am luat combinatie bleumarin cu alb.
caruselul, care iesise de pe lista in urma explicatiei cu vederea bifocala, a fost inlocuit cu un ursulet din plus agatat de o luna din plus de care atarna o stea din plus. cand tragi de stea canta o melodie dragutza, de bebe. ca pret a fost cat caruselul, deci nici o economie aici.
bic, si la mine au inceput de 2 zile niste arsuri, ceva groaznic. eu n-am avut niciodata, am un stomac beton! credeam ca scap macar de astea...
bbalinus, saltea antiacarieni trebuie sa fie foarte misto...aici, la ce au astea in ele (ziceam ca am desfacut fermoarul si m-am uitat) sunt sursa de mare, mare atractie pentru acarieni...
corap, ce bebe maaaare ai...bravo. La sfarsitul saptamanii viitoare ma duc la eco. parca vad ca iar imi spune ca e prea mic...of, eu o sa am un pisoias mic..da-l ingras eu dupa...

http://community.webshots.com/user/anda1977

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dienutagraviduta spune:

anda77, hai ca infiintam clubul economistelor, cu sau fara acte ... daca nu aveam patut, cred ca faceam si eu la fel ca tine, deci felicitari pentru achizitie.
unde scrie cat e bebele lui corap ?!

dienuta graviduta si bebelushul luca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alexandrina spune:

Multumesc Cristina, era exact informatia de care aveam nevoie. (cea despre saltea)

Noki, te-am luat, eu mi-am achizitionat 3 pachete de vata .
E normal ca a masurat osul cela, se masoara de obicei lungimea femurului (LF) si diametrul biparietal (DBP). Pe undeva pe net era si tabel cu valorile pe care trebuie sa le aiba masuratorile astea in fiecare saptamana de sarcina, dar nu mi-am salvat linkul.

Monet, Simina, si la curs la mine este o viitoare mamica ce sta sa nasca si are burta cat a mea, si eu mai am 3 luni. Ea mi-a zis ca dupa 30 de saptamani nu a mai luat mult in greutate.

Felicia, cand te ia cu carcei la picioare scapi usor de ei daca intinzi calcaiul inspre inainte. Mie mi-a amortit o mana azi noapte in asa hal incat m-am vaitat serios pana am reusit s-o dizloc din pozitia in care era presata. De obicei carceii apar de la carenta de calciu, si eu am zis ca deja e serioasa problema si mi-am cumparat azi susan, ca e cel mai eficient ca si aliment. Saptamanile trecute am luat calciu lactic si ceva sirop de calciu gluconat dar din cate am mai citit si din ce am simtit (niste dureri cam aiurea) am renuntat la ele.
Eu va mai pot scrie alimente care contin calciu sau magneziu, daca ziceti ca va intereseaza.

26s + 1z

"Fiecare copil care se naste sub soare ne vesteste ca Dumnezeu nu si-a pierdut increderea in om" (Rabindranath Tagore)
Alexandrina.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns maria_alexia spune:

Scrie, scrie, Alexandrina, suntem ochi si urechi !
Susanul suna chiar bine. Eu stiam si de migdale ca ar aduce mult Ca/Mg...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns xandra28 spune:

alexandrina, nici nu shtii ce bine mi-a facut postarea ta cu gravidutza care dupa 30s nu a mai pus pe ea, deshi nu cred ca e cazul meu.
fetelor, eu cred ca bat recordul in grupul nostru: 16 kile....
foaaarte, foaaarte, foaaarte, foaaarte, foaaarte, foaaarte mult!!!
mi-e o ciuda de mor.
apropo, in pozele mele am pus shi poze cu bushu, catzelushul meu, daca doritzi sa-l admiratzi.
xandra

pozici cu mine
ticker bebe
http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/1;20716;30/st/20051129/dt/8/k/e01e/preg.png

Mergi la inceput

Bun, m-apuc dar o sa dureze, pana termin eu de scris sper sa n-ajungem pe pagina doispe . Ca trebuie sa schimb si subiectul printre ele.

"Fiecare copil care se naste sub soare ne vesteste ca Dumnezeu nu si-a pierdut increderea in om" (Rabindranath Tagore)
Alexandrina.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lordra spune:

Hola

Smochinele deshidratate/uscate au foarte mult calciu. De asemenea soia (pt. cine o suporta). Io nu consum decat kefir, cascaval si unt, ca produse lactate. Sper sa-mi asigur necesarul de calciu din astea, ca pe altele nu le pot suporta nici pace.

Mi-a ieshit un rand de analize. Treaba sta cam asha: analiza pt. streptococ hemolitic a ieshit negativa (culmea, eram sigura ca e pozitiva, ca doar asha o avusesem in primul trimestru), in schimb, urocultura mi-a ieshit prost: cica am infectie cu E. Colli. Cum naiba, stau si ma intreb....n-am avut nici un fel de simptom, ba, acum vreo 2 ani am facut si un autovaccin care sa ma scape forever de acest bacil. Dupa cum se vede, m-a scapat din partzi.
Maine ajung la medic ca sa aflu daca e musai necesar sa fac un tratament cu antibiotic sau pot sa fac si unul homeopatic. Ma gandesc ca poate d-aia am scapat de streptococ: ca am facut un tratament homeopatic contra lui in trimestrul 1. Om videa. Oricum, astept si eu ziua aia in care sa-mi iasa toate analizele bune. Pana acum n-am avut bafta asta. SHIT!

Hai bafta lumii la cumparaturi. Eu inca nu ma indur (de fapt, buzunarele mele stau de'a dracu' goale) sa ma apuc de ele. Dar cred ca de prin octombrie o sa dau si eu iama prin magazine, ca cine stie, da vreo nashtere prematura peste mine si ma gaseste cu lectiile nefacute.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anda77 spune:

trebuie sa fac si eu o urocultura sa vedem ce s-a mai intamplat in urma autotratamentului cu extract de afine...
ce e cu streptococul asta hemolitic, dom'le? ce face el? o sa cer si analiza asta, desi nu stiu despre ce e vorba...
dienuta, ma bucur ca te-ai lamurit cum e cu asternutul si sacul de dormit de la carrefour si cora...cred ca nici motanul meu n-ar sta pe materialul ala...bine, e adevarat ca motanul meu e mai fitzos decat toata familia la un loc...

http://community.webshots.com/user/anda1977

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ilenutza spune:

Salutare burtici.... si mamici!
Am revenit pe forum dupa o raceala de o zi si o noapte!M-am trezit noaptea in dureri de gat si pasamite daca am mai pus geana pe geana pana aseara.Simteam ca dureaza o vesnicie de cand sunt bolnava.Azi, slava Domnului mi-a mai trecut si am venit si la serviciu.Sunteti niste fericite cele care sunteti deja acasa!Abia astept sa intru si eu in prenatal-de la 1 octombrie.Trag de mine ca de altceva sa stau la birou!

Am citit toate mesajele voastre si ma bucur ca sunteti atat de active!

XANDRA - intradevar, mamicile din Constanta nu sunt asa unite.eu am intrat pe topicul " constanta la apel" dar acolo vorbesc mai mult mamicile cu copii.M-ai intrebat la ce doctor sunt: aici am fost la dr. Dobre de la Spitalul Militar.Dar eu ma mut la Bucuresti in octombrie deci voi naste acolo si am deja un medic la care am fost.Iti urez mult succes cu sarcina.Tu la ce doctor mergi?

Ilenutza, 25+

Mergi la inceput

Calciu

Necesarul zilnic:
2 grame - la femeile insarcinate si care alapteaza
1 gram - la toate celelalte specii

... se gaseste in urmatoarele alimente (la 100 grame de produs) astfel:
- lactate: branzeturi, lapte, iaurt, smantana ~ 0,1g, laptele de oaie sau bivolita ~ 0,2
- galbenus crud - 0,14
- grasimi si uleiuri: unt, ulei de germeni de porumb ~ 0,01
- cereale si derivate: amarant - 0,21; faina de ovaz - 0,05; germeni de grau - 0,07; paine de grau integrala - 0,06; paine graham - 0,04;
- legume: gulii - 0,07; hrean - 0,1; telina - 0,07; papadie - 0,16; frunze de patrunjel - 0,25; fenicul - 0,11; spanac - 0,08; frunze de telina - 0,08; creson - 0,21; praz - 0,09; broccoli - 0,1; varza - 0,05; fasole verde (pastai) - 0,06; fasole alba (boabe uscate) - 0,11; soia (boabe uscate) - 0,2;
naut (boabe uscate) - 0,12; faina de soia - 0,2; mazare galbena (boabe uscate) - 0,05; floarea-soarelui (seminte) - 0,1; faina de seminte de floarea-soarelui - 0,36; tofu - 0,1; susan - 0,78
- fructe: infim, cele uscate si stafidele au cel mai mult 0,08; macese - 0,26; fistic - 0,14; migdale dulci - 0,25; nuci de pecan - 0,07; nuci - 0,08; alune de padure - 0,23; portocale - 0,04; banane - 0,06; smochine uscate - 0,19
- drojdii: de bere uscata - 0,05; alimentara presata - 0,03

In curand pe ecrane... magneziul.

Alexandrina.

Mergi la inceput