Mamici de ianuarie-februarie 2006 (31)
Raspunsuri - Pagina 12
pisoi3 spune:
Salutare burticute
Mai, dar mult mai scrieti, ieri nu am intrat deloc pe net si azi nu mai pridideam cu cititul.
Toanca, bravo pentru bebit, sa fie sanatos si sa fie totul bine.
Maraki, si eu am arsuri de vreo 10 zile cred, dar nu mereu, am momente, am avut zile cand aveam mai ales seara si zile cand nu aveam deloc. Aseara la fel, dar nu prea le-am dat atentie, in general nu prea le dau atentie.
De cateva zile mananc orez cu lapte ca disperata, rade sotul meu de mine ca mie nu imi placea orezul inainte dar eu tot orez vreau! La fel aseara, la 11 noaptea eu il puneam pe sot sa faca orez cu lapte.
Cata si Irinel, sa purtati sanatoase lucrusoarele pe care le-ati cumparat.
Si eu vreau sa imi cumpar un sarafan si o salopeta de blugi, sper sa gasesc ceva frumos. La Mother Care sunt al naibii de scumpe lucrurile, nu cred ca ma ating de ceva de acolo, plus ca nu au inca colectia de toamna. Mai stau putin, astept si Baby Expo dar m-a cam speriat Lacra cu ce zicea apropo de asta, eu speram sa fie preturi mici dar vad ca nu prea... Din nefericire!
Aseara am vazut un carucior frumos, de la Primii Pasi, chiar ne-a placut la amandoi si nu costa mult, vreo 3.200.000 doar, era si de iarna si se putea folosi si cand statea bebe in fundulet. Nu l-am luat ca am zis sa asteptam Baby Expo sa vedem ce va fi dar la ce preturi zicea Lacra ca sunt la carucioare cred ca nu ne atingem. Noi avem deja un carucior primit, super fain dar problema e ca e cam tanc, adica e foarte greu si mare, are roti mari (care se umfla cu pompa de bicicleta) si ideea e ca nu prea incape in liuft decat pliat, iar eu nu cred ca ma descurc singura si cu carutul si cu bebe. Din acest motiv, as vrea unul mai mic pe care sa il folosesc cand sunt eu singura, iar pe celalalt sa il folosesc cand sunt cu sotul meu.
Aseara ne-am uitat si la paturici de bebe, la seturi de pat, lenjerie. Din fericire, am primit o groaza de hainute, avem trei prieteni care au bebei asa ca ei ne-au dat toate hainutele, din punctul asta de vedere suntem asigurati. Mai economisim niste bani, mai ales ca avem o groaza de platit, trebuie sa punem si termopan, sa reinnoim Casco la masina, comisionul de administrare la banca, toate astea pana in decembrie, plus banii de spaga de la nastere.
In ceea ce priveste prenatalul, nu as vrea sa il iau, nu prea imi convine financiar si as vrea sa lucrez pana in decembrie. Sa vedem daca va fi posibil, eu asa sper, dar nu se stie niciodata. Fetele din Romania, stiti cumva cat e postnatalul, adica cat timp si cat la suta din salariu se da pentru postnatal? E obligatoriu sau putem intra direct in CIC?
Acum fug ca am treaba, pup toate fetele si bebeii
Anda si bebe Mark 22+
toujours optimiste
http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/1;20724;122/st/20060107/dt/8/k/0200/preg.png
J G spune:
Buna !
Am facut azi 18 saptamani
... trece foarte repede timpul!
Catalina si eu am probleme cu hainele. Mai ales ca la serviciu am tinuta obligatorie care inseamna camasa, iar eu nu mai pot sa port camasi, e foarte nasol. De cand sunt gravi mi-am luat in cateva randuri haine pe care am putut sa le port doar 2 saptamani, ca nu imi mai veneau.
Poate acum in concediu sa imi gasesc niste haine, am auzit ca in Germania ar fi mai ieftine.
Maine ma duc la dr.T... poate de data asta o sa am o confirmare ca e fetita sau baiat. Eu zic ca sunt sanse, daca suntem deja in 18+, nu?
Apoi abia pe 15 ma duc la Iosup la eco morfologica... abia astept sa scap si de hopul asta!
J 18 fix!
Bee spune:
Buna fetele.
Ma bucur ca suntetzi in general bine si scrietzi atat de mult ca abia am avut cum sa citesc tot!
Noi am facut sambata 650 km cu mashina si aproape 400 de km am condus eu, mama eroina! Si dupa amiaza am avut energie si de vizte la rude! Dar si seara, cand m-am pus in pat m-a"bumbacit" fetitza de nu m-am vazut! O fi zis ca are o mama nebuna!
Eu o simt mai mult in dreapta langa buric! Si acum nu loveshte mereu tare, dar de mishcat se mishca muuult.
Contractzii pana acum nu! Am o jena in dreapta dar nu shtiu ce poate sa fie.
Toanca, mare bebelul tau! Sa-tzi traiasca.
Maraki, eu am visat ca aveai baiat. Sa vedem.
si mai incerc sa scriu cand voi putea.
Bee
23+
si Fetitza
T_Ioana spune:
Anda din cate stiu eu concediul de maternitate(deci si postnatalul) este platit cu 85% din media veniturilor pe ultimele 6 luni....asta daca nu esti un caz fericit, ca mine, care voi beneficia de salariul platit 100% (asa a fost negociat Contractul Colectiv de Munca la nivel de unitate)![]()
dar uite aici temeiul legal:
ART. 66 din Contractul Colectiv de munca unic la nivel national 2005-2006
(1) In cazul in care salariata se afla in concediu de maternitate, unitatea va compensa, pe o anumita perioada, diferenta dintre salariul de baza individual avut si indemnizatia legala la care are dreptul.
(2) Perioada pe durata careia se acorda compensarea va fi stabilita prin contractele colective de munca la nivel de unitate, dar nu mai putin de 6 saptamani.
(3) Diferentele de salarii vor fi acordate din fondul de salarii.
Sunt obligatorii42 de zile de concediu postnatal (asa numitul concediu de lehuzie) abia dupa efectuarea celor 42 de zile poti intra in CIC (deci din a 43-a zi de la nastere incepe practic CIC)
Ioana
si
24+
Pozicile mele: http://pg.photos.yahoo.com/ph/tuturugaioana/my_photos
Samburelul: http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/1;10053;19/st/20051224/dt/7/k/f862/preg.png
"Viata trebuie traita asa cum este pentru ca ni s-a dat fara sa o cerem si ni se va lua fara sa fim intrebati"
Maria28 spune:
Ralu ,uite ca am reusit cu PM-ul ,merci mult
Eu la haine mie si frica sa ma gandesc ,oricum deocamdata nu am nevoie ,dar sper ca atunci cand voi avea burta mai mare sa fie de geaca de iarna ,ca sigur am cu ce sa ma imbrac
.Cu pantalonii nu stiu ce sa ma fac ,cred ca cea mai buna solutie va fi acei pantaloni cu captuseala interioara ,sport si pe elastic sus ...asta am in cap si o vesta tot asa .
Bee ,noi am condus 1000 km ,dar a condus sotu si eu am putut sta relaxata in dreapta ,pe post de DJ ...schimbam muzica dupa cum aveam chef 
Bee spune:
Giova, daca vii in Buc, nici nu incerca sa mergi la Mother Care. E mult prea scump si nu sunt asha lucruri dragutze!
Catalina, bafta maine la ecografie.Zi-mi shi mie plizzz, tu iei BioMarin Plus, am intzeles? Ca eu am citit pe cutie si nu era special pentru gravide si am zis sa intreb inainte sa-l iau! 243 de mii era, intr-o cutie dreptunghiulara, dintr-o gama intreaga care incepe cu Bio...?
Ca eu una in materie de vitamine, sunt pe 0! Nu am suportat nimic.
Ioana, ai o burta splendida!
Si cu ocazia asta, hai sa pun si eu poze de la cununia mea de saptamana trecuta, sa ma vedetzi cat de mare sunt!
http://photos.yahoo.com/ph/dochia111/my_photos
Bee
23 +
si Fetitza
T_Ioana spune:
Bee multumesc pt aprecieri
dar tu ai fost minunata. Mi-a placut mult rochita si sandalutele....ati fost asa de frumusei amandoi, si mi se pare mie sau ai fost ca emotionata
?
Ioana
si
24+
Pozicile mele: http://pg.photos.yahoo.com/ph/tuturugaioana/my_photos
Samburelul: http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/1;10053;19/st/20051224/dt/7/k/f862/preg.png
"Viata trebuie traita asa cum este pentru ca ni s-a dat fara sa o cerem si ni se va lua fara sa fim intrebati"
Maria28 spune:
Waw ,Catalina ...pozele de la mare le vazusem chiar inainte de apleca eu in concediu ,pe cele de la munte tocmai le-am vazut ,esti asa de draguta in toate .....am vazut si o pizza imensa ,sa nu imi spui ca ati mancat-o pe toata ![]()
Gio si restul fetelor acusic ,pun si eu pozele pe site
.Tu cand pleci in Grecia ?..sper ca nu am pecit-o dar eu asa stiam ca acolo vreti sa mergeti ![]()
JG ,felicitari si multe inainte ,sarcina usoara in continuare 
,eu ma apropii vertiginos de 16 ,pe data de 9 sept...abia astept
15+
Giova spune:
quote:
Originally posted by Maria28
Gio si restul fetelor acusic ,pun si eu pozele pe site.Tu cand pleci in Grecia ?..sper ca nu am pecit-o dar eu asa stiam ca acolo vreti sa mergeti
![]()
15+
http://community.webshots.com/user/maria2005116
Maria
Vineri va fi ultima zi cand voi scrie pe forum.
sambata dim. plecam in alba iulia, iar luni dim. spre Bucuresti.
Marti dim. spre creta.
Abia asteptam.
ne intoarcem pe 20 sept.
Bee ati fost frumosi amandoi!!!!
Inca o data: CASA DE PIATRA!!!! si multa, multa fericire!!!
pozegio
si bb Marco 21+
utocatalina spune:
Da Bee ...asa arata Bipmarin Plus...eu iau de la 14 sapt...cite 1 pastila pe zi, la recomandarea lui T...merita, pentru ca ajuta foarte mult in cresterea lui bebe strumf
Maria la pizza aia am papat 5 persoane
...a fost 245.000 si buna rau...Fetelor am trimis ieri o graviduta pe Vacaresti la o firma cu produse pentru bebe si a zis ca sunt super..ieftine si bune..sapt. viitoare dupa 15 primesc marfa...a zis sa mergem atunci ca daca nu, vor fi la Babyexpo cu preturi mult mai mari...daca va intereseaza va dau pe pm siteul sa vedeti...ca sa nu se zica ca fac reclama!
Eu o sa merg sapt. viitoare sa ma uit!Bee acum ma uit la poze si-ti zic si parerea mea!![]()
Cafeluta draguta
Bianca
20+
Sa nu depunem armele si vom reusi!