Oligospermie (8) - putini, da' buni!
Raspunsuri - Pagina 3
princess spune:
Beatrix, acum ti-am vazut mesajul! Va doresc sa va distrati si sa va simtiti bine la mare!Asteptam vesti bune si de la voi!

pentru toate fetele!
http://www2.fertilityfriend.com/ticker/c9a56/ttc.png
beatrix spune:
princess merci, dar noi tocmai ne-am intors de la mare! a fost super!
pe toata lumea,
Beatrice
Perseverenta genereaza succesul!
monica70 spune:
Draga GREUCEANU (PETRO) , desi sunt cam moarta de oboseala si am de lucru en gros din urma(tin contabilitate si acasa la 2 firme)m-am decis sa-ti urmez sfatul si sa mai scriu odata "povestea" si la subiectul asta.Desi am vazut ca au citit destule persoane...Totusi...
Deci acum sunt gravida in luna a cincea.
In 01.03.2002 pe spermograma sotului scria ASTENOOLIGOZOOSPERMIE FORMA SEVERA STERILITATE.
Pentru M.OANA: nici calitatea nu era stralucita!
Scria:
NR. 1,2 mil./ml
MOBILITATE 40%
NORMOKINETICI 10% (DECI DOAR ASTIA ERAU NORMALI CRED!)
SLABA VITALITATE
Sotul avea atunci 42 de ani, eu 32 de ani.Incercam de un an si jumatate(standard....)si asta a fost prima analiza.
Doua nopti am plans ca sotul meu nu stia ce sa mai faca, dar eu stiam ce inseamna! FIV, in cel mai fericit caz inseminare si de unde bani?
M-am pus si i-am cumparat vitamina E, laptisor de matca, Zn, spirulina, n-am mai facut supe la plic, n-am mai folosit VEGETA etc.
In data de 01.03.2002 am repetat spermograma:
NR 6,8 mil./ml
mobilitate 55%
NORMOKINETICI 10%
ASTENOOLIGOZOOSPERMIE FORMA SEVERA
Si la usoara crestere medicul de la laborator l-a intrebat pe cel pe care il trimisesem cu analiza ca ce-a luat de a crescut nr.(prima oara ii spusese categoric ca persoana - adica sotul meu - n-o sa aiba niciodata copii - astea sunt "incurajarile" medicilor!!!)
Doctorita la care umblam a dat din umeri si l-a trimis la urolog.
Acolo totul era ok, i-a zis ca-i de la stres si de la varsta si i-a dat PREGNYL si ceva ginsavit.
Dupa ce-am dat o gramada de bani pe ele, am repetat analiza in data de 18.02.2003 si am crezut ca inebunesc:
ERA IDENTICA CU A DOUA DOAR CA MOBILITATEA SCAZUSE LA 15% !!!! ERAU SI HIPOKINETICI PE DEASUPRA !DECI NICI CU INSEMINARE N-AR MAI FI AVUT SANSE!!!
Am zis ca nu mai merg la doctorita la care umblam ca nici nu m-a bagat in seama cand a vazut analiza(de recomandare la vreo clinica de infertilitate nici vorba!) si am mers la alt medic cunoscut din Arad.Acolo mai ca nu m-a scos pe usa afara !!! A zis ca ce sa faca el ca nu-i urolog, mi-a facut un simplu control si a zis ca-s in regula...Ce ovulatie, temperaturi, analize hormonale laparoscopie etc.O fi auzit vreodata de asa ceva???
M-am enervat si pentru ca citisem destul pe tema asta si auzisem de clinica dr.MUNTEANU de la Timisoara, am facut rost de adresa, nr.de telefon etc.
Acolo alta viata!
Ne-au luat ca pe banda: analize normale, analize hormonale, eco,laparoscopie, TPC etc. Lui bineinteles spermograma:
Era in 25.06.03 dupa ce oprisem porcaria de PREGNYL si ii mai dadusem laptisor de matca si vit.E (nu chiar incontinuu)
Deci:
NR. 10 mil./ml
MOBILITATE 50%
FORME ANORMALE sub 20%
OLIGOSPERMIE CU NORMOKINEZIE
Ciudat ca nu mai erau "obositi"...adica astenici...
A durat o vreme pana am facut toate analizele si investigatiile (ale mele) si abia dupa laparoscopie (in ianuarie 2004) cand mi-a dat tratamentul pentru endometrioza ce dura trei luni i-a dat si lui tratamentul tot pentru trei luni, probabil sa fim "gata" deodata:
Il repet:
VITAMINA E FORTE UNA/ZI TIMP DE O SAPTAMANA
LAPTISOR DE MATCA DE 1000 UNA PE ZI SAPTAMANA URMATOARE (EU I-AM DAT 2 DE 500 CA ASA AM GASIT) - inainte eu ii dadeam doar de 50 de 100, cum gaseam, deci mult mai slaba concentratia
ALTERNATIV ASTEA TREBUIAU LUATE TREI LUNI
IN ACELASI TIMP 3 LINGURITE DE TINCTURA DE BRANCA URSULUI/ZI
Pana atunci nu auzisem de tinctura asta , dar dupa vreo jumatate de ani s-au umplut toate revistele...Si eu am citit destul de mult!
Dar sa revin.
In data de 20.05.2004 mergem la control .Sotul cand sa faca analiza...nu poate!!!!!! Eu faceam cu nervii!!! Zic cat mai stam pe-aici (CATE 2-4 ORE LA RAND!!!) incerci! Intre timp intru la doctor care imi zice: doamna acum dvs. sunteti in regula , totul e ok, doar la sot cu 10 mil. ar trebui sa incercati o inseminare etc.Eu ii zic ca vreau sa repetam analiza si intru mai tarziu cu ea...L-am chinuit pe sot, am iesit pe la aer prin Timisoara si i-am zis ca nu plec de-acolo pana nu-i iese pasenta...Va dati sema ce stresat era saracu ca si-asa ii stresat de felul lui!!!Si el nici nu se prea omora dupa copii..., era multumit si fara, si cu unul infiat cum vreau eu...
Intr-un final am ajuns cu borcanasul la analize (cred ca mai ramasesera doar cativa la rand ca era 7-8 seara) si cand am citit rezultatul...56.000.000 /ml/ NORMOSPERMIE CU NORMOKINEZIE NU VA PUTETI IMAGINA CUM AM INTRAT CU EL FLUTURAND IN BIROUL DOCTORULUI!!!ERA EL SI INCA UNUL SI MERITA SA LE VEDETI MUTRELE!!!AU ZIS CA MAI RAR SE INTAMPLA ASA CEVA (DAR EU ZIC CA MAI RAR SE TIN BARBATII DE RETETE!!!)SI SA INCERC O LUNA SI DACA NU RAMAN SA VIN DIN NOU LA CONTROL.
N-aveam nici cea mai mica intentie sa vin dupa numai o luna, stiam ca e normal sa ramai dupa un an, un an jumatate, mai ales la varsta noastra eu 35, el 45.
In schimb aveam intentia sa-i dau tratamentul respectiv incontinuu pana raman gravida, nu cumva sa scada numarul daca il intrerup.
Din iulie pana in decembrie l-a luat incontinuu.In fiecare luna incercam, m-am pus si imi luam zilnic temperatura, facusem grafice pe computer, o nebunie.Dupa parerea mea eu eram super OK si nimic!!!
In ianuarie 2005 a aparut zvonul ca mi se inchide firma, eram lefteri deja, eram terminata psihic si am decis sa se opreasca deocamdata cu tratamentul.Am mai luat in schimb eu acid folic, multivitamine (amandoi)si am continuat faza cu graficele.Eram hotarata sa raman si mai ales eram sigura ca voi ramane gravida, acum problema mea era sa apuc sa-mi gasesc un serviciu cel putin la fel de bun si bine platit, inainte sa raman gravida!!!???!!!VA DATI SEAMA CAT OPTIMISM ! PROBABIL TOTI MA CREDEAU NEBUNA! IMI FACEAM PROBLEME CA AM CICLU PESTE SARCINA (SE DEREGLASE INTR-O LUNA GRAFICUL DE TEMPERATURA RAMASESE TIMP DE O LUNA PESTE 37 de grade).AM INCEPUT SA FAC IN FIECARE LUNA TESE DE SARCINA...In 01.03.2005 toti au ramas in somaj, mai ramasesem eu ca bineinteles contabila "trage apa"...
Cum va spuneam si dincolo, IN DATA DE 01 mai 2005 a fost prima zi de lucru la noul loc de munca(mai bine platit ca primul, tot o firma italiana) si in ziua urmatoare, dupa 2 zile de intarzaiere a ciclului(al meu era foarte regulat 27-28 zile) am tinut in mana untest cu doua liniute, a doua foarte foarte slab roz!!! Dupa inca o saptamana era rosu violent!!!
Nu va mai povestesc prin cate griji am trecut in primele trei luni, intai pana la primul eco , sa nu fie extrauterina sau mola hidatiforma sau cate alte minuni citisem, apoi in saptamana a 7 am avut usoara sangerare de la o mica dezlipire de placenta(adevarul e ca fusesem la balaceala la bazin cu o seara inainte) si a trebuit sa stau in pat o saptamana (dupa o saptamana se lipise la loc)si o luna acasa si sa le dau de veste si celor de la serviciu...Mai mult, doctorul (unul din Arad)ar fi vrut sa stau 9 luni acasa, a zis ca "amaratul ala a inghitit atatea" si eu nu vreau sa stau in pat...) .A bagat in mine trei luni utrogestan si no-spa, mi-a interzis sa ridic mai mult de 2 kg etc.
Desi totul era ok, dar a zis ca-i sarcina "pretioasa" ca ce noroc am avut etc.
Dar nu va mai plictisesc, va doresc doar acelasi noroc si sper sa fiti in primul rand OPTIMISTI(E), RABDATORI(OARE) sa fiti siguri ca toate se rezolva ! TOTUL E SA VREI! CHIAR SI DACA NUMAI SOTIA! SOTUL TREBUIE DOAR SA EXECUTE ORDINELE!?!
DACA NOI LA 35/45 ani am reusit, multi santeti mult mai tineri si aveti timp! Daca nu, amintiti-va de doamana de 63 de ani!!! Deci chiar aveti timp!!!!
VA UREZ INCA ODATA SUCCES SI SCUZE DACA V-AM PLICTISIT.
MA GASITI LA MAMICI DE IANUARIE-FEBRUARIE 2006, sper ca apareti cat mai multe, cat mai curand!!!
molisa
thea_m spune:
Beatrix, Princess multumesc si voua.
Princess dupa o spermograma in care erau: 18 mil/ml, foarte mobili -12%, mobili -18%, lenti -10%, imobili-60%, forme tipice -10%, restul cu modificari de cap si coada, si o spermocultura care evidentia infectie cu Staphilococcus aureus si Streptococcus galactiae ( beta hemolitic), tratamentul a fost:
Zanocin 400 mg, 2x1/zi -14 zile, Zn 50 mg 2x1/zi, Livercyn 3x1/zi, Acid folic 2x1/zi, ultimele tinp de trei luni, si luate dupa terminarea antibioticului. Dupa ce a terminat antibioticul am facut prima inseminare: 12mil/ml ( A+B). Apoi a urmat trat. 3 luni, in momentul celei de a 2-a inseminari de duminica, terminase tratamentul de 1 luna si jumatate. Deci dr.Moisa a avut mana buna in cazul nostru in ce priveste nr. si calitatea gigeilor.
Teodora
Poze
thea_m spune:
Monica multumim pentru povestea ta cu final fericit. Inca o dovada ca se poate, totul e sa ai credinta si putere ca intr-o zi vei invinge si sa gasesti un medic care sa iti prescrie tratamentul adecvat. Sa-ti traiasca bb cel atat de greu obtinut si sotul care a reusit sa fie consecvent si tu, nu in ultimul rand, care ai reusit sa depasesti toate obstacolele.
Teodora
Poze
princess spune:
Multumim, Monica, pentru ca ai avut rabdare sa rescrii povestea reusitei voastre! Iti doresc sa nasti un BEBE sanatos si sa fiti fericiti! Speram si noi ca vom avea norocul vostru!

pentru toate fetele!
http://www2.fertilityfriend.com/ticker/c9a56/ttc.png
greuceanu spune:
Am recitit povestea Monicai si parca e scenariul unui film american cu scenele de tensiune intinse pana la paroxism.Simt nevoia sa aplaud.Chiar ca merita aplauze.Ii multumesc inca o data pentru ca a scris si aici la noi aceasta poveste pentru ca sunt sigur ca pe unii ii incearca sentimente de renuntare sau pur si simplu nu mai cred sau nu mai pot.Iata un motiv pentru a merge inainte.Incep se pare sa se iveasca si rezultate.Cine urmeaza?
greuceanu spune:
Banc la subiect:Bula se prezinta la doctor pretindand ca a ramas gravid.Esti nebun spune doctorul cum sa ramai gravid, pai tu in primul rand nici nu ai uter.-Pai de asta mi-e frica dom. doctor sa nu cumva sa am sarcina extrauterina.
V-am pupat mai astept vesti bune.
M Oana spune:
Beatrix bine ni te-ai intors vesela si plina de avant optimist de la mare, iar la ce dovezi de ganduri pozitive ne-ai adus, stergem toate absentele, iar de maine sa te vedem la datorie!!!
Printzesa vin cu vesti..., de e pace, de-i razboi........
Carmenicooo sa-ti traiasca foliculoiiii...
Am auzit prin perete, laudoroseniile tale..... ma-ma-ma-ma.... ce ovulationem....!!!!
Pe degetutele mele scrie chiftelute marinate, ardei capia copti, salata de varza... si multe altele... al meu a aruncat buzduganul.... cica in 30' Samantha sa fie cu toate gata, mai putin la capitolul combinezon, ca ne e cazul.....
MOOOONICA 70 multumim din suflet....
Ma intorc, ca am atatea sa va spun.... sa vedeti al meu ce spermograme bengoase, ma scuzati de expresie, are, de o sa ziceti ca si mine, ca ce MINUNE sa nu avem copii...........
Carmen.cita spune:
Buna seara!
Monica, iti multumesc ca ai venit sa spui povestea voastra, iata o poveste cu final fericit care ne da multa speranta!

Greuceanule, tare bine le zici, zau ca-mi place filozofia ta de viata, exact astea-s gandurile care mi se bat in cap de la o vreme incoace... tot ce-am vrut am obtinut, cu efort dar si cu noroc, dar cand am inceput sa-mi doresc copil (dupa 30 ani, recunosc) m-am lovit rau de tot! A fost singura data in viata mea cand am realizat ca nu depinde numai de mine lucrul asta...
OANA, si eu sunt dezolata cand ma duc cu snopul de analize pe la diversi medici, profesori si alte somitati... si cand vad ca n-au nici un raspuns. Astazi am fost la altul... concluzia: sunt super ok! Si ca sa vedeti (eu nu mi-am crezut ochilor ce am citit) la sot a scris NORMOSPERMIE, cand el are 4 spermograme, toate slabute, v-am spus valorile iar la diagnostic este scris pe toate 4 negru pe alb: oligoastenospermie. Ce-o fi insemnand la dl. dr. normospermie, Dumnezeu stie... ma consolez si eu cu gandul ca al meu este ca in zicala "chiroul este imparat in tara orbilor".
Thea,
draga mea, numaram impreuna luna asta. Iar daca n-o fi sa fie (la mine, ca la tine am eu un feeling ca de data asta se lasa cu
), m-am hotarat luna viitoare sa fac si eu inseminare cu dr.ta, ca prea frumos vorbiti de ea voi toate... O singura intrebare am: inainte de inseminare cum erai la eco?
Princess, AYSHA, Beatrix, numai ganduri bune de la mine!