Cosmaruri
A durat ceva timp pana sa ma hotarasc sa deschid acest subiect dar nu am chef sa merg la consiliere(nu ca as avea ceva importiva) asa ca poate gasesc rezolvarea cu ajutorul vostru ca eu nu am nici o solutie.
Nu am deschis acest subiect de dragul conversatiei ci pt. ca vreau o rezolvare la problema mea.
Sunt ani buni(cred ca 8-9) de cand visez urat si nu stiu ce sa fac sa nu mai am cosmaruri. La inceput il visam pe apoi extraterestri si vampiri. Partea curiosa e ca visele sunt atat de clare, de parca as viziona un film, cu toate detaliile. La inceput ma trezeam obosita dar acum am ajuns sa le tratez ca pe ceva divers.
La inceput am spus ca e pe fond de: oboseala, stres, stomcel incarcat, vizionari filme, etc... dar nu, nu asta e explicatia(am corectat unele greseli) - nu am timp de vizionat filme si nu am contact cu ele. Nu-mi plac Sf-urile ci comediile - deci nu asta e "sursa" cosmarurilor mele.
Ce as putea sa fac sa nu mai am cosmaruri?
Multumesc anticipat pentru raspunsurile voastre
Tara
idei nunta
nunta
Raspunsuri
Carmenbur spune:
Drri visele tle se repet su visezi "noutti"de fiecre dt?
Dc nu te dernjez e ok, dr dc te obosesc si te stresez cred c r fi bine s fci orice (chir si s mergi l terpeut) pt c e groznic.
Eu m vut 3 cosmruri in copilrie (3 vise diferite) pe cre le vism cu regulritte. Nimic nu er schimbt totul rt l fel de fiecre dt, dor c se repetu in fiecre nopte letoriu. Am scpt de ceste cosmre cu timpul, ins m rms cu fobii de pe urm lor.(clustrofobi, tem de inltime si o fric inexplicbil de pisici). Imi mintesc si cum detlii din "visele" mele. De curnd m fost l cstelul Brn, si exist colo o scr secret exct c in cosmrele mele, nu-ti explic ce rectie m vut, m crezut c fc infrct pe bune. Am fcut stng imprejur si m disprut mi repede dect imi putem imgin. Imi er tem c o s m puce isteri si o s-mi sperii copilul.
Crmen
lgireada spune:
Nu te pot sfatui. Si eu am cosmaruri, dar macar eu stiu dc.
Revizuieste-ti viata si vezi ce anume te streseaza, de obicei stresul produce cosmaruri.
Liliana
http://pg.photos.yahoo.com/ph/lgireada/album?.dir=/2c7b
noltic spune:
Buna Darria! Cel mai bine ar fi sa mergi la o biserica la un preot cu har si sa-i povestesti ce se intampla. De cele mai multe ori problemele astea isi gasesc o rezolvare eficienta si naturala pe calea bisericii; dar cauta neaparat un preot cu har. Daca ai nelamuriri si vrei explicatii detaliate spune si iti voi raspunde.
Succes si priveste inainte.
Cu respect, Nick!
Darria spune:
Multumesc frumos pt. raspunsuri
Sincer nu ma asteptam sa-mi raspunda cineva.
Sa raspund pe rand: nu, nu se repeta, de fiecare data visez altceva dar in majoritatea cazurilor este vorba de acelasi personaj: chiar purtam conversatii, ne batem dar nu fizic iar in ultimele vise reusesc sa-i fac fata(sa inteleg ca m-am obisnuit cu aceste vise). Da, imi este frica de din copilarie -> de aici si cosmarurile mele.
Sa va zic ceva curios: intr-o noapte, "..." mi-a spus ca ma lasa, se duce o perioada la altcineva(sa aiba "grija" si de altcineva) dar ca o sa se intoarca, nu stie cand ca nu mai poate. Am intrebat si nu a vrut sa raspunda, apoi m-am trezit. De atunci nu l-am mai visat. Am incercat sa gasesc explicatii logice: "autocomanda" sa nu mai visez urat. Dar tot nu pot sa ma intreb: explicatie stiintifica sau religioasa?
Imi aduc aminte aproape fiecare vis foarte clar - pt. ca nu e deloc placut. La inceput ma trezeam obosita, nu mai dormeam restul de noapte iar ziua eram fara putere. Ca simteam durerea si 1 ora dupa ce ma trezeam - am gasit explicatii medicale.
Mai nou am inceput sa vizez extraterestri, nave si vampiri(cu toate detaliile) - astea nu ma afecteaza, e curios doar.
E si comic(pot scrie scenarii pe baza viselor) dar o perioada nu a fost deloc comic.
Am si vise placute: doar daca o visez pe strabunica(am crescut la ea pana la 6 ani - legatura a fost puternica) ma trezesc foarte linistita(am o liniste interioara pe care nu o pot descrie).
Am incercat sa merg in trecut sa-mi aduc aminte si sa caut solutia dar degeaba - exista aceeasi frica(dar un pic mai mica, visele m-au determinat sa-mi domolesc frica - obisnuinta) de "..."
Sa merg la medic: inca nu e cazul, poate reusesc singurica - sper sa nu fie cazul.
Sa merg la un preot: la fel mi-a spus si sotul dar am zis ca nu pot merge sa spun bazaconiile mele - daca vor reancepe cred ca voi merge, sa vad mai suport sau nu...
"noltic": ce ai vrut sa spui prin explicatii detaliate? Explicatii detaliate referitoare la ce inseamna un preot cu har? - aici deduc eu ceva. Sau: explicatii referitoare la "sursa" cosmarurilor?
Tara
idei nunta
nunta
ML spune:
Si eu as merge la preot. Si spune cat poti de des Rugaciunea Numelui (Doamne Isuse Hristoase Fiul lui Dumnezeu miluieste-ma pe mine pacatoasa). Dar mai bine intreaba intai un preot cu har, cum spune si Noltic.
chatonel spune:
quote:
Originally posted by Carmenbur
De curand am fost la castelul Bran, si exista acolo o scara secreta exact ca in cosmarele mele, nu-ti explic ce reactie am avut, am crezut ca fac infarct pe bune. Am facut stanga imprejur si am disparut mai repede decat imi puteam imagina. Imi era teama ca o sa ma apuce isteria si o sa-mi sperii copilul.
Carmen
ba io cred ca ar fi bine sa te intorci si sa vezi daca era chiar acea scara :) poate ca ai trait acolo intr-o viata anterioara, poate ca ai vreun vis premonitoriu... da mergi fara cupil
Toulouse, la ville rose
chatonel spune:
quote:
Originally posted by Darria
[
Mai nou am inceput sa vizez extraterestri, nave si vampiri(cu toate detaliile) - astea nu ma afecteaza, e curios doar.
Tara
idei nunta
nunta
ce filme vizionezi inainte de a adormi? :)
Toulouse, la ville rose
Darria spune:
Chatonel: nu am timp de vizionat filme, cand am liber ma uit la cu totul altceva si nu la filme, pt. ca m-am plictisit de filme. Daca totusi vizionez un film in nici un caz nu e cu extraterestri sau vampiri, la acestea ma uitam cand eram copil. Culmea e ca atunci nu visam bazaconiile astea(nu-mi era frica la vizionare).
La inceput am incercat sa fac legatura intre aceste vise si activitate zilnica -> nu au nici o legatura.
Tara
idei nunta
nunta
Darria spune:
quote:
Originally posted by ML
Si eu as merge la preot. Si spune cat poti de des Rugaciunea Numelui (Doamne Isuse Hristoase Fiul lui Dumnezeu miluieste-ma pe mine pacatoasa). Dar mai bine intreaba intai un preot cu har, cum spune si Noltic.
Multumesc pt. sfat
Stiu ca sunt mici rugaciuni care se spun in gand de cate ori se poate, indicat e sa se spuna neancetat - dar nu o faceam, o sa incerc de acum inainte.
Tara
idei nunta
nunta
lgireada spune:
De ce toata lumea zice de preoti? Vb din experienta? Daca da, dati mai multe detalii, plz.
Si daca tot e vb de preoti cu har, stie cineva un preot bun in Iasi?
Liliana
http://pg.photos.yahoo.com/ph/lgireada/album?.dir=/2c7b