Sarcini multiple pierdute?? treceti pe aici!!

Sarcini multiple pierdute?? treceti pe aici!! | Autor: ionica

Link direct la acest mesaj

Salut la fostele si viitoarele gravidute,

Am pierdut a 4sarcina luna trecuta pe 30 august si inca nu am un raspuns clar din partea doctorilor DE CE?
Acum mai nou mi s-a vorbit despre probleme de cromozoni ,oare voi reusi vre-o data sa aflu de ce ?
Fetelor care ati pierdut mai multe sarcini va rog din suflet scrieti si pe aici poate asa am sa gasesc cumva firul intrebarilor mele !!
Nu sunt disperata ci doar suparata pe stiinta si pe doctori care vad in pacientii lor un cont de bani,cel putin asa este pe aici!

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Carmen.cita spune:

Am pierdut si eu o sarcina anul trecut, imi doream de mult sa raman insarcinata, si cand s-a intamplat mi s-a umplut sufletul de bucurie... Imediat dupa am inceput investigatiile, desi dr. meu de atunci nu a considerat de cuviinta sa-mi dea vreo analiza de facut, a pus eticheta 'insuficienta luteala' si mi-a zis ca data viitoare sa iau progesteron... Dar ce, eu l-am ascultat? Nuuu, am facut toate analizele posibile, tot ce am gasit ca ar fi cauza de avort spontan: hormonale, imunologice, infectioase, si le-am facut in final si pe cele GENETICE (si eu si sotul). Rezultat: toate bune.
Concluzia: nu se stie de ce... Doctorii spun ca "se intampla"... Citind pe aici am constatat ca multe femei dupa cateva sarcini pierdute reusesc totusi sa aiba un copilas. Parerea mea ca medicina mai are multe necunoscute...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CamiM spune:

Ionica imi pare foarte rau ca trebuie sa treci prin asta!! Stiu ca nu are rost sa iti mai spun ca o sa fie bine pana la urma iti spun doar sa ai curaj sa lupti in continuare ca noi suntem alaturi de tine si te tinem frumusel de manuta!!
Anul trecut am pierdut si eu o sarcina ( tot pe 30 aug!!) prima la mine . Nu pot sa iti spun cat de frustrata am fost cand tot ce au putut sa imi spuna doctorii a fost ca se putea intampla din o mie si una de cauze si ca ... o sa raman iar si o sa fie in regula. Nu stiu cum e in Costa Rica dar aici asa sunt de speriati de procese ca nici macar un diagnostic ca lumea nu prea iti pun . In plus mie mi-au pus placa cu :"e prima oara ca se intampla nu se fac prea multe investigatii de-abia dupa ce se mai intampla de doua trei ori!!!" Pai ce eu trebuie sa musai sa trec prin chestia asta super oribila de cateva ori ca sa se apuce ei de analize?! Mi-a venit sa ii sugrum si cel mai greu a fost (dupa ce a mai trecut putin timpul) ca nu aveam si nu am un motiv pentru care s-a intamplat!! Nu stiu cum esti tu dar eu cand nu merge ceva imi trebuie un motiv pe care sa il repar si gata sa mearga treburile bine.. nu si in cazul asta!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ionica spune:

Carmen.citaImi pare rau ca a trebuit sa treci printr-o experienta ca asta, daca doctorul iti spune sa iei utrogestan sa-l iei dar sa faci si control la sange sa vezi cum stau lucrurile,eu luam 8utrogestan pe zi desi am pierdut sarcina.
Problemele de faza luteala sunt destul de dificile in primele 8saptamani,la mine progesteronul si estradiolul este f scazut n faza luteala.
Multumesc pentru incurajari!!

Mergi la inceput

Desi ati trecut foarte multe prin aceasta situatie vad cu sunt prea putine cele care au curaj sa scrie pe aceasta tema.
Am citit foarte multe documente despre avortul spontan,imi doresc mult sa aud de la voi cele care ati avut aceasta experienta ,care a fost cauza pierderii?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marrina spune:

ionica Te admir pentru curajul tau de a merge mai departe. Mult curaj si mult succes!!!!!

Eu nu am ramas niciodata insarcinata deci nu te pot ajuta cu nimic in acest sens. Oricum iti promit ca daca aflu ceva o sa-ti spun repede-repede.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns martha78 spune:

Si eu am pierdut 2 sarcini, dar nu a fost avort spontan ci oprite in evolutie Cauza??? Nu o stiu nici acum, asa ca orbecai in continuare si merg mai departe in speranta ca data viitoare va fi mai bine...

Daca poti sa-ti imaginezi victoria, poti si sa invingi.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Laura Ioana spune:

Si au am avut doua sarcini oprite in evolutie si nici acum nu stiu de ce. Dr meu a banuit ca e lipsa de progesteron si acum iau 2 duphaston/zi si 2 utrogestan/zi, gravibinon am facut pana acum 1 la 5 zile si acum fac 1 la 7 zile.Pana acum, multumesc lui Dumnezeu, totul merge bine! Sa dea Domnul sa te bucuri de o sarcina sanatoasa!

Laura 11+
Puiutul meu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Amely spune:

Am avut o sarcina oprita in evolutie anul asta, aparent fara motiv, chiar luam utrogestan, facusem si o fiola de gravibinon, dar din ceea ce am citit, lipsa de progesteron nu duce neaparat la pierderea sarcinii, decat daca e netratata. Mergand prin eliminare - analize de sange etc... care au iesit toate bune, am ajuns la concluzia ca a fost ceva genetic. Prin biopsia fatului, mai bine zis embrionului, nu s-a putut elucida nimic, ceea ce ma si asteptam, si eu si dr. mea...
Faza mai naspa e ca doctorii nu garanteaza nici cu tratament progesteronic ca vei putea sustine sarcina, mai ales daca sunt cauze genetice, asa ca...daca e sa o pierzi, pana la urma tot se intampla, din pacate, oricat ai sufla in iaurt...
Iti doresc multa forta ca sa o poti lua de la capat!

"Este mult mai bine sa fii optimist si sa te inseli, decat sa fii pesimist si sa ai dreptate..."

Mergi la inceput

Amely ,ma doare sa aud ca suntem multe in aceeasi situatie fara sa avem un raspuns,Tu ai mai incercat sa ramai insarcinata de atunci?
La cat timp ti-a venit mestruatia dupa?
Scuzama ca te bombardez cu atatea intrebari!!
Laura Ioana imi creste inima de bucurie sa vad ca sunt si cazuri fericite dupa experiente urate,iti urez in continuare sarcina usoara si sa profiti de fiecare moment,este atat de frumos sa fii insarcinata ,imi lipseste deja!!sa te tii de tratament fiindca este primordial pt bebe!!
Martha Sunt sigura ca poti uitate la mine am pierdut 4si nu ma dau batuta stiu ca pana la urma vom invinge totate
Marrina Iti urez din suflet sa nu treci prin asa ceva si sa poti cat de curand sa ai un bebic in burtic!
Carmen.cita ne cunoastem de la endometru ,ovulatie,abia astept sa ma intorc la voi in grup ,sunteti minunate toate aporape ca VA IUBESC!!!
CamiMMultumesc pt incurajari ,am nevoie cei drep in acest moment, imi pare rau de asa experienta amandoua pe 30 august!
Tu ai mai incercat sa ramai insarcinata de atunci??

Despre mine ca sa va spun am sufletul inca in bucati ma uit in fiecare seara pe cer sa vad steluta mea aprisa acolo,am 4care stralucesc pentru mine si stiu ca voi tine una in brate cat de curand.
Astazi am facut a doua eco si din nefericire nu sa eliminat toata placenta deci am inceput un alt tratament cu CYTOTEC pentru contractii ,nu este bine sa faci chiurotaj pe un endometru sensibil deci am aceptat varianta clasica "asteptarea"!
Va rog sa mai scrieti despre experienta voastra asa vom trece mai usor de acest impas al vietii!

Pupici la toate si curaj!
Apropos, am un stock de gogosari la otet ramas de cand eram cu pofte!!
p

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CamiM spune:

Ionica draga mea esti asa de draguta si de.. curajoasa ca imi vine sa !! De ce oare trebuie sa se intample lucruri din astea nedrepte la oameni buni?

De incercat incercam mereu de atunci ca l-am innebunit pe al meu sot cu la comanda in fiecare luna. cred ca l-am innebunit oricum mai ales pana sa incep sa va scriu ca nu prea aveam cu cine povesti aici despre asta asa ca ... il la cap pe el saracul!! Cu ai mei cand vorbesc la telefon sau pe mail imi spun sa am rabdare .. dar pana cand?
Poate tu ai noroc si nu va trebui sa astepti mai de loc.
Nu stiu cum a fost la tine exact dar la mine...intr-adevar nu a fost nevoie de D&C ceea ce am inteles ca este bine.Dar m-au lasat masca cu ce atitutidine au: ei nu prescriu progesteron ca daca e sa fie viabil nu e nevoie iar daca este vreo problema.. nu ajuta oricum!! Nici macar prenatale nu imi dadeau daca nu intrebam eu..
Nu ramane decat sa privim cu speranta in viitor si sa speram ca in curand apar si puiutii nostrii dragi!!

Mergi la inceput