pentru cele maritate...

Raspunsuri - Pagina 9

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns mihaela amalia spune:

La fel ca multe dintre voi nici eu nu pot sa ii spun in vre-un fel.Pur si simplu evit sa o strig.Si chiar daca am nevoie sa o chem, renunt si intru in vorba cu ea cand este langa mine si abia atunci ii spun ce am "pe suflet"
Bafta la soacre

Mihaela si bb Amalia
http://pg.photos.yahoo.com/ph/mihaela1802/my_photos

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns karmyna spune:

eu ma inteleg cu soacra mea foarte bine dar inca nu ii pot spune mama ii zic doamnma x.sotul meu cateodata ii zice mama si cateodata pe nume
-dar eu asa am fost crescuta sa respect oamenii....

carmenn

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Kittycat spune:

Eu le zic mama si tata.

Andra,de printesa (15 noiembrie 2004)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns boeru spune:

Sa va povestesc la mine cum a fost. Noi am stat impreuna 5 ani inainte sa ne casatorim iar in astia 5 ani nu prea m-a avut ea la suflet ( zicea ca sunt saraca, ca stau cu baiatul ei numai ca sa scutesc chiria - eram studenta- ca ce casa pot sa tin eu la 19 ani!!!)Eu nu prea le bagam in seama, mai ales ca stateam singuri iar sotul mereu ii atragea atentia ca vorbeste gura fara ea, ba o data nu i-a mai raspuns 6 luni la telefon... chestii de-astea. dupa 5 ani de "concubinaj" am ales sa ne casatorim. Sotul meu cu 2 zile inainte de a-mi cere mana, care cerere a fost super!!!(poate o sa facem un topic cu chestia asta ( sau este?)i-a anuntat, chiar asa le-a spus - va anunt ca ma insor cu Flor. Soacra-mea a zis ca daca el asa vrea , socrul meu (care nu este tatal lui) a zis casa de piatra. Dupa asta ne-am intalnit cu totii - inclusiv cu maica-mea pe care apropo n-o vazusera niciodata in astia 5 ani - si atunci la carciuma mi-a zis ca o sa fiu ca fata ei ( a intors-o la 180 de grade) ca i-ar placea sa-i zic mama. Am ramas traznita. Pana atunci parca nici nu existam si dintr-o data sa-i spun mama. Chiar ca avea tupeu!!. Bine, si-a cerut scuze ca a pierdut atata timp si ca trebuia sa fim cele mai bune prietene etc....dar am trecut peste si pana sa se nasca copilul am ocolit sa ma adresez cu un apelativ iar acum ( vreau sa va spun ca ne intelegem de minune - au mai trecut inca 6 ani) le spun nona si nono asa cum le zice Raducu. De "mama" nici nu poate fi vorba, iar al meu ii zice mamei mele ( eu nu am decat mama) "mama lui Flor". Va pup pe toate!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bijuarda spune:

Eu le spun mama si tata ptr ca sunt ca si copilul lor si ei ptr mine ca si parintii mei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns acd2you spune:

nu stiu daca s-a mai revenit la acest subiect, dar mi-a mers la suflet. si eu practic pe "dumneavoastra", nu ma adresez cu "tu", dar cand mai sun la telefon si raspunde celalalt, mai calc pe inima si cer cu mama sau cu tata, dar numai ata.
daca asta ar fi marea problema la noi, dar este una si mai si: sa le spun "sarumana"! pai eu nu am spus sarumana niciosdata alor mei, si nici buniclor. pe unde am crescut eu, sarumana este pt. doamne, domnisoare, pt. femei in general, si nu chiar pt. toate, la multe mergand doar "buna ziua". dar ei, nu si nu. si pt. ca eu nu l-am invata pe fiul meu sa le spuna sarumana, mamaie, ca acuma asa a ajuns soacra si la mine, ii spune nepotelului la plecare: Andrei, spune sarumana lui tataie! nu e naspa? eu ii stiu de 6 ani si tot nu pot accepta chestia asta.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mariana_1976 spune:

In tara asta nu se prea vorbeste cu dumneavoastra socrilor.Le-am spus pe nume iar apoi "buni" si "bunicul" si tot asa le spune si sotul de cele mai multe ori.

Mariana 14+
mama de Monica, Matei si Markus

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Allure spune:

Eu la ai mei nu le zic nici intr-un fel. Am plecat din Romania ca sa nu-i mai vad pe nici unul pentru ca nu ii suport.
Off topic: ea este o zuza^ scrintita si lingusitoare iar el este un mosneag acru si nesuferit, complet sclerozati, amindoi birfitori si rautaciosi

Nah, ca mi s-a luat o piatra de moara de pe suflet, acum ca m-am spovedit

ps. - nu dati cu rosii. daca i-ati cunoaste, ati fugi...

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Dance, sing, floss and travel.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dyadya spune:

Ce subiect amuzant! Eu n-am decat soacra, socrul a murit cand era sotul mic. Soacra mea(cu care ma inteleg foarte bine) a insistat de cateva ori inainte de casatorie, cu apropouri: ei, si dupa nunta cum o sa-mi zici? Mama? Mie mi s-a urcat la cap din pricipiu, i-am zis ca am o mama si nu pot sa mai zic cuiva la fel. Ea tot insista, asa ca i-am spus ca asta ar insemna sa le spuna si sotul la fel alor mei, si eu nu pot sa-l oblig sa-i spuna lui taica-meu tata in conditiile in care el nu mai are tata! Ati inteles voi la ce ma refer. Si s-a potolit. I-am spus si sotului sa mai vb cu ea, sa-i explice cu frumosul, ca sincer nu voiam sa ne certam din atata lucru. Ar fi si pacat.
Asa ca la noi, exista forumla magica "Auziti" atunci cand vrem sa ne adresam unuia dintre ei. Cand or veni copiii, vom trece la derivate de bunica/bunicul si va fi muuuult mai simplu!

Creta

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alinkav spune:

Sotul meu ii zice mamei mele "mama", chiar dupa casatorie a inceput sa zic pur si simplu(mama lui a murit acum 11 ani). Eu in schimb nici cum nu puteam spune tatalui sau "tata", dar de multe ori ma gandesc la asta, ptr ca am un socru foarte bun si cred ca am sa trec si peste obstacolul asta!

Alina

Mergi la inceput