Mamici de septembrie-octombrie 2005 (72)
Raspunsuri - Pagina 2
RalucaN spune:
Mi-am adus aminte, am vazut ca ati vorbit de botezul facut in post. La biserica botezuri in post se fac, deci popa nu are nimic impotriva, si nici nu vad ce ar avea. Iar la restaurant, care e problema ca e post? Ca doar masa nu e , Doamne fereste, de sufletul cuiva, cum e la parastase. Masa de la botez nu are nici o legatura cu religia, cum are masa de la pomana. Pur si simplu se aduna lumea sa se bucure alaturi de tine ca ti-ai crestinat copilul.Daca unii tin post, asta e altceva, se pot face cateva tacamuri de post. Asta e parerea mea, nu vad de ce sa stau cu copilul pana in ianuarie (de fapt safrsitul lui ianuarie, caci nu poti face chiar imediat dupa sarbatori) si nici sa ma grabesc sa-l fac pana in 15 noiembrie.La mine e chiar la limita, daca as naste la termen, ar avea chiar 6 saptamani, dar daca e prea micuta sa o botez atunci? Eu m-am gandit undeva la inceputul lui decembrie.
Raluca,
34 saptamani si
din burtik
poze
mihaela_e spune:
Desi cu greu incerc sa recuperez ce ati scris - apropos, tare harnicute ati mai fost - am constatat ca se discuta de botez si de modalitatea in care se aleg nasii de botez.
In general, in alegerea nasilor trebuie sa existe un singur criteriu: sa fie cu adevarat, sa aiba capacitatea de a fi parinti spirituali pentru cuplu si pentru parinti. Iar daca acest criteriu a fost ales la cununie si nu s-au ales nasi doar de forma, atunci tot ei trebuie sa fie si nasi de botez.
In conceptia mea, nasii trebuie sa fie alaturi de tine tot timpul, sa te sustina, sa te indrume, sa te dojeneasca si sa te felicite, intocmai ca adevaratii parinti. Asta este rolul nasilor, nu doar sa cumpere o hainuta si o jucarie la botez si apoi cand mai vin - din an in paste - pe la copil. Eu cel putin asa procedez cu finuta mea si asa procedez cu nasii mei de cununie. Evident ca nasii de cununie vor fi si nasii bebelusului, pt ca ei ne cunosc cel mai bine, ne stiu problemele, ne stiu trecutul si pot sa ne sprijine si pe noi si pe copii atunci cand avem nevoie.
Acum revenind la activitatea zilnica, m-am intors in forta la serviciu, lucrez de zor si ma rog de bb sa stea cumintel, desi cred ca da semne de nerabdare. Adevarul e ca nu l-am protejat deloc si ca urmeaza o perioada plina, in care chiar am nevoie sa stea cumintel in burtica. Am ajuns sa iau contractii dimineata, la pranz si seara si am o presiune mare vecina cu durere in partea de jos a burtii. Si colac peste pupaza, doctorul meu e plecat din tara pana pe 5 septembrie si nu pot lua legatura cu el. Asa ca eu nu stiu ce sa fac, ce sa iau si fiind in pana de informatii, folosesc No-spa cate 3 pastile pe zi: dimineata, la pranz si seara.
Va pupic pe burtic
Mihaela 32+
karmenutza spune:
In timpul postului, de regula, din principiu, nu se prea fac petreceri (una din regulile postului). Da, la biserica popa nu are nimic impotriva. Botezul se face oricand. In afara de asta, cand ai mai multi invitati, nu ai de unde sa stii fiecare daca tine post sau nu. Sa-i intrebi dinainte pe fiecare? Apoi, daca unii au un meniu si ceilalti alt meniu, se uita unii la altii in farfurii si se gandesc ca al celuilalt e mai bun? Sau cei care tin post, vad mancare de dulce la ceilalti si eu sunt cea care le flutura ispita pe la nas? 
Parca e cam aiurea...
cge spune:
Fetele, si noi l-am botezat pe Victor de Florii, deci in post.
La biserica a fost ok, de fapt a fost singurul botez din ziua aia.
Cu masa iar a fost ok, ca nimeni nu tinea postul.
Rusine noua, dar asa a fost.
Cristina, 36+
kid2003 spune:
Dar putem face intre Craciun si Revelion, nu e nici post, e chiar bine. Si e un motiv in plus de party!!! Ca e toata lumea in concediu, odihnita, au chef de petreceri...Am auzit ca in Post se pot face botezuri cand e sarbatoare. De exemplu de sf Nicolae se fac. Acum nu am intrebat un preot, am auzit si eu "la babe", stii cum e, cate bordeie...
Cat despre alaptare, am 3 exemple concrete la colegele de serviciu (mamici de bebelusi de 2-3 luni). Au mancat tot ce au poftit (s-au abtinut de la arome f tari si de la varza sau fasole), au mancat fructe, legume crude si totul e super ok. Ba chiar una dintre ele mi-a marturisit ca foloseste pepenele pe post de stimulent: cum mananca mai mult pepene cum face lapte bun si cea mica e fericita...Asa ca sa nu ne mai stresam din orice, vom vedea ce vor accepta bebeii nostri, dar nu ma vad mancand doar gratarele si compot 
RalucaN spune:
Karmenutza, ai dreptate, in mod normal nu se fac petreceri in post. Dar, sa fim seriosi...... cati din noi tin chestia asta? Eu cel putin, nu. Iar in legatura cu invitatii care tin si cei care nu tin post, la cat de restrans am eu de gand sa fac botezul... stiu clar de pe acum cam cine ar putea sa tina post. Adica mai mult de doua matusi, nu cred. Poate nici alea.
Oricum, stii cum se spune, fiecare le stie pe ale lui, si face dupa cum crede ca ii este mai bine. Si depinde de situtie. Intradevar, daca faci botez mare, e normal ca nu ai cum sa stii ce mananca fiecare, dar daca faci ca mine doar cu familionul si prietenii super apropiati.... stii si cat mananca si bea fiecare. ![]()
Raluca,
34 saptamani si
din burtik
poze
karmenutza spune:
In timpul postului Craciunului (nu si al Pastelui), in zilele de sambata si duminica precum si de sarbatori (Sf. Nicolae) este dezlegare la peste. Se pot face meniuri pe baza de peste. Asta pentru ca urmeaza Craciunul, Nasterea Domnului, prilej de bucurie. La paste este un post mai strict, mai sever, pentru ca este vorba de moartea Domnului si apoi Invierea.
Tonnia spune:
Bine ai venit, Ioana!!! Sa-ti traiasca Mirunica, sa fie sanatoasa, desteapta, frumoasa si haioasa!

Intrebari:
1. la cat timp ai avut lapte/colostru?
2 pompa ai folosit-o deci inca din spital?
3. ai sterilizat-o de acasa?
4. alaptezi de la 1 san pana se goleste sau partial de la ambii? Ce faci cu sanul negolit intre alaptari, folosesti pompa?
5. cum arata burta? ti-au recomandat centura?
6. cum e cu lohiile?
Bine v-ati intors, Kid si Mihaela!
Monica-Elena spune:
Salutam burtici si mamici! Eu sunt o mamica de iunie si va pot raspunde la unele din intrebarile voastre.Va pot spune ca dupa cezariana facuta cu anestezie generala la o ora aveam puiul la piept. Laptele a venit in 3 zile iar colostrul a venit a doua zi.Operatia te doare dar puiul are nevoie de tine si te ridici.Iti fac analgezice si te simti ok. Este f important ca dupa cezariana sa te ridici la 24 de ore din pat daca poti si mai repede si mai bine. Va pot spune din experienta mea ca dupa nastere am baut numai ceai de chimen, anason, fenicul si marar si am luat si iau in continuare materna si nutrinatal un produs naturist de la plafar cu anason, marar si laptisor de matca care stimuleaza lactatia. Si inca ceva este f bun Garmastanul daca aveti probleme cu sanii in spital pana bebe invata sa suga si voi cum sa il pune-ti la san.Pupam burticile si piticii si curaj.
Ioana 75 sa iti traiasca bebeul si sa fiti cuminti si sa aveti laptic.
RalucaN multe pupicuri pe burtica si ai grija de tine si de micuta ta printesa.
http://pg.photos.yahoo.com/ph/gabriel_bambache/my_photos