Pacientele Dr. Mihalache, CFR2 (cap.5)
Raspunsuri - Pagina 13
piccaflor spune:
Pup dulce toate fetele
!
TERRAPIN,BUBULINA,KLA va multumeasc mult pt informatii si incurajari...
Imi cer scuze daca de multe ori va dau bataie de cap cu termenii medicali...eu ii scriu in italiana,asa cum sint scrisi pe rezultate,retete...tratindu-se de termeni de specialitate,de care nu m-am lovit niciodata pina acum,habar n-am cum se numesc in romaneste...
BUBULINA tu esti mai norocoasa decit mine...acum astept pe 18 sa vad daca-mi confirma reaparitia polipului...
Ceea ce nu inteleg, e ca acum imi vor face o ecografie,in timp ce data trecuta mi-au facut o HISTEROSCOPIE,parca asa se numea...si mi-a mai zis dr-ul ,ca putem sa mai asteptam daca avem confirmarea,ca nu trebuie neaparat operat...anul trecut mi-a zis insa ca e mai bine sa ma opereze intrucit acesti polipi cresc...
Eu nu stiu ce sa mai zic...sint intr-o ceata totala...
Azi am sunat sa ma programez pt HSG si dupa o jumatate de ora de asteptat la telefon, mi-a zis ca nu e nici-un loc liber pina la sfirsitul lui Decembrie,iar eu pe atunci voi fi in Romania pt vreo 3 saptamini
..
Am avut niste nervi!!!!...acum m-am calmat
...
Imi venea s-o string de git pe asistenta,doctor sau ce naibii era cea de la tel...eu incercam sa-i explic ca nu pot stii cu siguranta cind voi avea CM in Nov sau Dec,intrucit imi vine o luna la 23 de zile,alta la 28 etc,si asta nimic,ca ea vrea data exacta...
Fetelor,daca era in fata mea o mincam...ca eu sint iute la minie
..
Sper ca nu v-am plictisit prea rau...chiar aveam nevoie sa ma "descarc"...
Pupici
bubulina1 spune:
piccaflor, dar unde ziceai ca ai sunat pentru programare la HSG? Mi se pare extrem de exagerat sa nu aibe locuri libere pana in decembrie. De ce nu incerci in alta parte? La clinicile particulare este mai scump, dar serviciile sunt mai bune si nu cred ca cineva iti va spune ca nu sunt locuri... Hai nu mai fii suparata, intotdeauna va exista o solutie pentru orice problema.
Bafta!
piccaflor spune:
BUBULINA eu locuiesc in Italia,iar aici asa functioneaza din pacate...si la dentist cind merg,la particular,am de asteptat uneori o luna,pt ca nu e post liber...la stat e si mai nasol,de la 2-3 luni in sus...depinde ce trebuie sa faci...
Chiar daca mergi la un cabinet particular(cazul meu),operatiile tot la spital de stat le faci...mai ales ca medicul meu lucreaza in acest spital...bine,cred ca de exemplu FIV il poti face si cu plata tot in incinta spitalului...asa accelerezi putin timpul...dar am inteles ca e foarte costisitor...daca alegi sa faci FIV sau inseminare artificiala la stat,te inscrii pe o lista de asteptare si te cheama ei in functie de disponibilitati...aici se asteapta cel putin 1 an si jumatate...
Si cum la sfirsitul lui Decembrie vin in Romania si stau 3 saptamini,m-ar cam bate gindul sa incerc sa fac si HSG-ul in cazul in care nu se elibereaza nici-un loc aici pina atunci...
Fetelor imi ziceti si mie va rog,unde as putea merge in cazul in care il voi face in Bucuresti?...la Medsana?...si cit costa?...si cum se procedeaza?
Multumesc anticipat si va pupic dulce pe toate
Terrapin spune:

Salutari fetelor!!!
Asa mai merge, un pic de viata pe aici!
Kla, ma bucur ca nu ne lasi sa scapam de tine asa usor, si iti doresc multa sanatate, sa scapi mai repede de gripa aia, ca sa fii in forma la FIV! Ne
la Doamne doamne, sa iti reuseasca si sa sparga cineva gheata pana la urma...
Cat despre candida, descrierea ta mi se potriveste si mie de minune
; cand zic ca am scapat, hop, apare din nou. Am incercat tot felul de tratamente, si nu am scapat de tot de ea; eu cred ca imunitatea in zona respectiva e la pamant. La mine partea proasta e ca il molipsesc si pe sotior, numai ca saracu' nu se plange...se trateaza si el cot la cot cu mine
.
Bubulina, parerea mea e ca Laparoscopia este mult mai concludenta in depistarea problemelor noastre; desi eu m-am simtit cam rau dupa operatie si recuperarea a fost mai lenta, nu regret ca am facut-o; macar aum stiu exact cu ce ma confrunt, dupa ani de zile de tratamente aiurea...
Piccaflor, esti o dulceata, nu ne dai bataie de cap, stai linistita, intentia mea nu a fost sa te corectez, am scris denumirea medicala a investigatiei tocmai pentru ca si eu de multe ori stalceam acesti termeni si imi era greu sa caut pe net pentru a ma documenta...
Offf, sper sa rezolvi cu polipii aceia, nu stiu ca sa-ti zic...cand incepi sa-ti faci investigatii descoperi cate si mai cate, probleme pe care habar nu aveai ca le ai... Cuma am descoperit eu cu fierea, dupa operatie; acum inteleg de ce mi se face greata de la mirosurile din transport si de ca am stari de voma, eu care pana acum vomam o data la 10 ani...aceste stari vin de la fiere 
Iar despre programarea pt HSG mi se pare strigator la cer sa nu poti sa o faci mai repede, este o interventie care dureaza ft putin...cum poate sa te intrebe data exacta a urmatoarei menstruatii
!!!
Pe mine doctora mea ma roaga sa o sun numai dupa menstruatie, cam in ziua a 5-a, in felul acesta sa putem face programarea...
Interventia nu ti-o face medicul la care mergi? El ar trebui sa te programeze si nu o netoata de asistenta...
Si eu care credeam ca numai in Romania se intampla astfel de magarii...
Acum va pupic, mi-e tare somn...
kla78 spune:
hellowwwwwwwwwwww gagici!
TERAPIN sa stii ca eu am intrebat medicul care e cauza acestei candide de apare asa des.....si ce crezi ca mi-a raspuns?hmmm......ca apare si de la stres!!!ma gandeam in gandul meu ca o fii
medicul asta si am intrebat alt medic daca candida apare si de la stres si mi-a zis ca DA!!!nici nu stiu daca sa cred sau nu ,dar cel mai mult ma intereseraza cum naiba sa scap de ea ca imi e tare incomoda.La sotul meu nu cred ca o ia deoarece il intreb si-mi zice ca el nu are nici un semn cum ca ar avea ceva.Dar cum se manifesta la sotul tau de sti ca are???
PICCAFLOR-ragazza si aici la mine listele de asteptare sunt interminabile si dupa parerea mea daca tot mergi in RO ar fii mai bine sa faci acolo histero.
pupici
piccaflor spune:
KLA preciosa,ieri eram atit de prinsa cu problemele mele ca am si uitat sa te intreb cum te mai simti...iti urez sa te faci bine cit mai repede
...sa dea Dumnezeu sa-ti reuseasca FIV-ul si sa ai bebelusul mult dorit...
TERRAPIN
...si mie mi se pare exagerat sa astept atit de mult,dar asa stau lucrurile...
Aici se procedeaza astfel:mergi la ginecolog,de obicei la particular,si iti da trimitere pt spital pt a face interventia...te duci la spital(sau suni) si te programeaza ei cind au locuri disponibile...cu citeva zile inainte de operatie faci hospital day si-ti fac toate analizele necesare...
Iar in ziua respectivei interventii,te opereaza medicul de garda din sala operatii...anul trecut eram vreo 7 fete,fiecare cu alt tip de interventie...ele au fost operate de acelasi medic...eu in schimb l-am rugat pe medicul meu,care era de garda in sala de nasteri,sa ma opereze el...a reusit sa vina si sa ma opereze...
In concluzie,medicul tau iti urmareste cazul,iti spune ce ai de facut,dar interventiile,nasterile etc,habar n-ai cu cine le vei face...
Da...nu numai Romania e "ciudata"...cel putin aici nu dai nici-un fel de spaga,spitalele sint curate, iar de obicei personalul medical e foarte dragut...mai sint si exceptii,ca de,padure fara uscaturi nu se poate
...
BUBULINA si mie mi-au facut biopsia si mi-a iesit ok atunci...si la ultima ecografie pe care am facut-o, prin aprilie cred,nu se refacuse...dar se vede ca intre timp n-a gasit nimic mai bun de facut,nesuferitul asta de polip, decit sa iasa iar
...fac si eu haz de necaz...incerc din rasputeri sa nu intru in vreo stare depresiva ca nu stiu cum mai ies...
Va pupic si va imbratisez pe toate(si pe cele care trag chiulul de ceva vreme)

...
bubulina1 spune:
Am intrat sa va dau linkul de la un articol pe care tocmai l-am citit si care mi s-a parut super!!!!
http://www.formula-as.ro/articol.php?nrrev=651&&culoarebgr=5CC46D&&numecapp=Medicina%20naturist%C4%83&&codcapp=66
Stiu ca e cam lung, dar zau, merita!
Speranta moare ultima.
kla78 spune:
BUBULINA-e super interesant articolul!mersik
"cand o persoana are un vis tot universul conspira pentru ca acest vis sa devina realitate"-Paulo Coelho
bubulina1 spune:
Hello! 
Incepe weekendul si incerc sa fiu mai optimista.
Piccaflor, in Romania ca sa faci HSG la orice spital iti trebuie adeverinta de la scarbici ca ai platit CAS-ul. La clinicile particulare nu stiu cum e. Eu de exemplu am fost la dr. Ancar la Medsana care mi-a dat trimitere pt. HSG, dar apoi m-a chemat la spital, nu mi-a facut-o la clinica. La Medsana am vazut pe site ca pretul este de 2.800.000 lei (care aici este foarte mult!!!). Eu la spital am dat doar 300.000 pe care le-au bagat asistentele si radiologul in buzunare.
Mai sunt si alte clinici in Romania in afara de Medsana: Medicover, CM Unirea si altele. Majoritatea au site-uri si eventual ai putea sa suni sa te interesezi de tarife si sa vezi daca iti trebuie programare. Tu ai trimitere pentru HSG?
Sa auzim cat mai curand de 
"Speranta moare ultima"
piccaflor spune:
BUBULINA merci mult pt informatii...
Stiu ca sint mai multe clinici dar habar n-am pe care s-o aleg,in cazul in care ma voi hotari s-o fac in Bucuresti..
Sotul meu nu prea e de acord...cind i-am descris cum" functioneaza " sistemul sanitar in Romania (ma refer la spitalele de stat,unde am avut neplacerea sa fiu internata de vreo 3 ori),a zis ca nici nu vrea sa auda...
Vom vedea ce e de facut...
Am trimitere pt HSG,dar nu-mi foloseste la nimic in Romania din moment ce eu cotizez pt Statul Italian..
Dar as putea sa vorbesc cu Berlusconi sa puna el o vorba buna
...ca doar el are mai multa trecere ca mine,ce naiba?![]()
![]()