Mamici de martie-aprilie 2006 (8)

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns nanuk spune:

M-am chinuit o gramada sa scriu un mesaj expresiv despre ce frumos este sa intri peste noapte in comunitatea , dar naiba stie ce s-a intimplat ca l-am pierdut. Cum nu mai am nici rabdare, nici inspiratia de acum 15 minute, trec direct la subiect: VREAU SI EU PE LISTUTAAAA.................
"Fisa tehnica" e urmatoarea: NANUK, D.N. 08.07.1975, U.M 02.07.2005, D.P.N. 08.04.2006.
Temeri? Ca sarcina e oprita in evolutie ori ca BB e prea mic pentru virsta lui, pentru ca doctorul nu i-a auzit inima, saptamina trecuta.
Reactia psihologica la aceasta veste? Moral beton!
Evident ca e prea mic, cum sa se opreasca, daca am greturi, hainele nu ma mai incap, maninc de rup si mi-e somn fix cind nu am cum sa dorm?!
Si, mai ales, il simt cum creste... Ce, voi nu va simtiti la fel burticile?
Ori e doar imaginatia mea bolnava si dorinta disperata ca totul sa mearga bine, dupa un BB pierdut din cauza unei infectii active cu citomegalovirus??
Pe 29 merg iar la si sper cu disperare ca e totul OK, altfel...
Pina atunci, va doresc burtici frumoase si sanatoase!
NANUK in 8 saptamani (teoretic, practic... nu conteaza)

Mergi la inceput

Draga Tina, cel mai bine ar fi sa repeti testul la alt laborator, poate chiar la doua si sa consulti mai multi medici.
Este adevarat că, daca testul citomegalovirus (denumit si CMV) iese pozitiv la IGm (infectia activa), exista riscuri pentru copil.
Daca rezultatul la IGg (infectia cronica) este pozitiv, inseamna ca virusul a existat in organism, ca acum exista anticorpi si ca, teoretic, sunt putine sanse sa apara o infectie recurenta. Oricum, acest virus moare singur in citeva luni.
Unii medici spun ca, in cazul unui CMV cu Igm pozitiv in primele luni de sarcina, riscurile sunt mult prea mari pentru copil, altii sustin varianta tratamentului. Indiferent in ce situatie esti si ce decizi in acest moment, o astfel de infectie nu te impiedica pe viitor sa ai copii, din momentul in care virusul a murit.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marib spune:

Tina, multa sanatate si tie si lui bebita !!! Si eu zic la fel ca Laura, neaparat sa repeti testele !

Mari
8+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mamaariadna spune:

Fetelor, mai dau si eu un semn scurt de viata. Din pacate ma simt parca am picat in borcanul cu somnifere si nu reusesc sa ma concentrez sa scriu un mesaj ca lumea.

Tcelen, bine ai revenit!! Ma bucur ca nu s-a intamplat nimic!

Cat, iti tin in continuare pumnii sa primesti in cele din urma o veste buna.

Kim, am citit ca a inceput sa ti se vada burtica! Si la mine, eu am trecut deja la hainele de gravidute, in celelalte nu mai aveam sanse sa incapa burtica.

Tina, eu n-am auzit de virusul asta si nu te pot ajuta. Am incercat cu o cautare pe google, dar apareau numai in italiana si spaniola, si eu nu prea inteleg limbile astea. Dar chiar asa de rau sa fie, sa trebuiasca sa intrerupi sarcina??? Chiar asa a zis doctorita??

Pentru fetele celelalte, nu va suparati ca nu scriu la fiecare in parte. Ati fost asa de active, v-am citit complet. Va doresc sa ramaneti la fel de sanatoase si voioase.

Un weekend frumos la toate gravidutele. Va pup
Ariadna, 13+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Serj spune:

seara buna fetelor!!!
tina welsh te pot ajuta eu: cand eram in ro. am facut si eu teste la un lab. particular (am crezut ca este mai serios), deci am iesit pozitiv la hepatita B"!!!! am ajuns disperata la gine. meu pe care il aveam si mi-a recomandat sa refac analizele la spitalul colentina (unde m-a trimis la o doctorita pe care o cunostea). le-am refacut! si am iesit cu anticorpi, deci nu cu hepatita B. intre timp el mi-a spus ca daca ar fi asa ceva, in momentul in care voi face un copil va trebui sa tin cont de asta si la nastere vor face (asa cum ti-au spus) un vaccin, sau o injectie cu ceva,nu stiu cu ce exact. atunci nu mi-a spus nimic ca ar da malformatii sau alte probleme in caz ca as fi fost pozitiva.
oricum sfatul meu este sa le repeti, si daca se poate la un lab. de incredere!!!! vorbeste si cu gine. din nou.
pupici si nu dispera, poate au gresit analizele, se mai intampla

cristina

Poze cu puiul meuhttp://it.photos.yahoo.com/ciuffi67

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tina_Welsh spune:

Multumesc mult de tot fetelor pentru tot ajutorul pe care mi-l acordati! Serj stiu ca hepatita nu provoaca malformatie era vb despre virus care se zice ca provoaca malformatii, insa totul e destul de ciudat!Foarte ciudat!Lucrurile stau asa...pe 11.08 am fost la marea clinica particulara Sanador! Am facut o consulatie la o doctora...Diagnostic: Colpovaginita mixta, Col lezional si sarcina de 3-4 saptamani in evolutie...si o lista mare cu analizele pe care sa le fac..Bun..Cat costa? 600.000 consultatia +10 milioane analizele! OK! Cat dureaza? 2 saptamani! Pe 15.08 ma duc la ecografie! Doctorita super amabila imi spune ca am o sarcina de 6 saptamani, cu marimea de 5.6 mm si ca totul este perfect! Bine...astept analizele..le iau si hai sa dau de doctorita. Da nu o gaseam nici in ruptul capului. In acest fel iau legatura prin recomandarea unei prietene cu un alt doctor la care am fost astazi sa imi citeasca analizele...Diagnostic? Nu intelege mai nimic din ce au scris aia de la Sanador...si de ce au scris si IGc? Ca pe el il intereseaza Igm..in fine..De fapt nu am col lezional..nu am nimic...bebe e super ok...numai ca problema e cu hepatita si cu virusul asta care de fapt nu se stie sigur...de ce? Pentru ca rezultatul zice cam asa...Anti Citomegalovirus Igc 113.56 Eu/ml si Anti Citomegalovirus IgM 0.15 OD/CO! La acest rezultat doctorul meu de azi a pus un mare semn de intrebare...In fine..disperata ajung acasa va scriu...vb cu sotu...dupa care imi aduc aminte de recomandarea unei fete de aici la Doctor Tunaru de pe infertilitate.ro...Il sun plangand ii citesc rezultatul...si el imi spune..."Pai bine domnisoara si care e problema?" Si ii spun ca de fapt ar trebui sa repet testele si ca s-ar putea sa intrerup sarcina ca asa mi s-a spus...La care el imi spune..."Sa ii spuneti celui care v-a consultat astazi sa invete sa citeasca..." si incepuse sa imi explice la care eu l-am oprit si l-am rugat sa imi faca o progamare...si am sa ma duc la el Luni! Asa ca luni am de facut 2 lucruri...sa repet analizele la colentina pentru virus si hepatita si sa ma duc la Dr Tunaru.. Numai inteleg nimic.. SI cum sa am hepatita cand sunt rosie in obraji? Sunt vioaie, mananc de toate si am 95 de kg la 1.80? Astia sunt nebuni? Iertati-ma ca m-am intins atat! Multumesc tuturor pentru raspunsuri si va urez multa sanatate! Va pup! Multumesc inca o data! Sunteti niste scumpe!

Tina and Our sweet baby

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tcelen spune:

TINA poate pot eu sa te ajut putin:in primul rand pentru ce este mai inportant,citomegalovirusul,am inteles ca tu ai prezenti IgG,ceea ce inseamna ca este o infectie mai veche,daca aveai IgM asta insemna ca infectia este noua,nici infectia noua nu insemna obligatoriu infectarea fatului,asta se produce in medie de 10%din copii,dar daca ea se produce,poate cauza:nastere prematura sau cu greutate mica ,poate sa dezvolte intarziere mintala sau motorie,pneumonie interstitiala,insufincienta cardiaca,hepatita cu icter,si nu se poate trata in timpul sarcinii acest virus.Dar la tine fiind o infectare mai veche ,copilul nu poate fii afectat!!!!!!!!!tot ce ti-am scris am citit in mami si copilul meu,numere mai vechi!
de HEPATITA B,tot prin revistele astea am citit ca este o boala cu transmitere in general prin sange si are un risc de crocinizare de 10%.riscul de a transmite virusul de la mama la fat este destul de mic si infectarea se poate produce in timpul nasterii sau in timpul alaptarii!
sper ca te-am lamurit putin,si informatiile ti-au fost de folos!
pupici CRIS 15+
P.S. aaaaaa si de burtica fetelor la mine se cunoste bine de tot,doar nu degeaba mi-a spus doctorul azi ca am un fat foarte bine dezvoltat!
fetele care vomitati mult si nu prea mancati luati vitamine ca fatul sa se dezvolte cum trebuie,ca daca mai si slabiti ia ganditi-va la fatul ala el de unde se alimenteaza cu ce trebuie,asa ca vitamineeeeee!

T.CRIS & baietelul meu(si mai multe poze) si BURTICA
http://community.webshots.com/user/cristinasilviu
http://lilypie.com/days/060210/3/24/1/+2/si,fetita?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tina_Welsh spune:

Merci Tcelen, m-ai lamurit destul de mult! SArurtmana! tocmai ma documentam si eu pe unde puteam ca nu pot dormi...ma perpelesc de numai pot. Pai aia 0.15 la IGM nu inseamna ca e prezent? Of of of! DAca vreti mai mult aveti aici informatii despre virus!
http://www.marchofdimes.com/professionals/681_1195.asp

Tina and Our sweet baby

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Zuzilici spune:

In sfarsit m-a hotarat si eu sa scriu aici pe subiect ... v-am tot citit dar pentru ca exista ceva complicatii am asteptat macar sa am prima cu bebel ca sa stiu ca-i Ok! Asa ca-mi iau inima in dinti si ma prezint la raport:
DN: 8.08.1974
UM:10.07.2005
DN Bebel: cand o vrea el, dar medici cred ca-i: 16.04.2006

Se pare ca samburel nu-i mai mare de 3.18 mm in schimb are o inimioara super care ticaie cu 180 de batai/minut.
Deci dragelor mai aveti loc de-o burtica?
V-am si weekend placut va doresc.

Zuzilici

Nu esti bun de nimic daca esti bun doar pentru tine. Voltaire

Mergi la inceput

Of, of, of, fetelor, citesc si nici nu vreau sa ma gindesc daca am facut bine ce am facut. Acum doi ani, am ramas , iar analizele mi-au aratat o infectie activa cu citomegalovirus. Doctorita pe care o aveam atunci (si pe care am gasit-o acum in lista de "catastrofe" a formului) mi-a spus ca e riscul prea mare sa pastrez sarcina si ca pot sa am un copil malformat ori cu retard mintal.
Am intrebat si alti medici si mi-au confirmat riscurile. Un singur medic mi-a spus sa merg mai departe, dar nu l-am crezut. Mi-a spus ca si sotia lui a patit la fel, dar nu a renuntat la sarcina. Am pus sfatul lui pe seama faptului ca este musulman... Cert este ca am ajuns la avort terapeutic si am ucis asa o buna bucata din mine... Nu vreau sa ma gindesc cit m-a durut si cit m-am simtit de vinovata.
Acum sint iar si ma agat cu disperare de speranta ca totul va fi bine, desi acum o saptamina nu i se auzea inca inimioara. Iau utrogestan, maninc bine si de toate, ma simt gravida...
Fetelor, exista vreo sarcina in care sa nu apara niciodata vreun motiv de ingrjorare?? In care medicul sa spuna mereu "totul e perfect"? Ati vazut pe cineva in situatia asta?
Nanuk o in 7-8 care il iubeste foarte mult pe nenascut

Mergi la inceput