Bebelusi de martie-aprilie 2005 (22)

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns andrruzza spune:

astazi de dimineata i-am dat sa pape biscuite (obisnuit, nu din cei speciali pentru copii), i-am pasat cu furculita o banana si un biscuit si a papat tot. acum jumatate de ora am mancat eu o piersica si se tot repezea si el la ea, l-am lasat sa suga intr-o parte unde n-am muscat eu si vai vai vai ce i-a placut. drept urmare i-am pasat o piesica, tot cu furculita, si i-am dat-o asa simpla, fara cereale sau biscuite. a papat-o toata si era destul de mare. m-am gandit sa mai raresc pasatul la blender, le face prea cremoase si nu il stimuleaza deloc sa mestece.
avem 3 saptamani de cand are masa de fructe la ora 10 si cereale seara. ma gandesc sa-i introduc si legume, dar nu stiu la ce ora. oare la masa de la ora 17 e bine??? voi ce stiti, cum stiti??THX

referitor la cereale si ingrasat, Rares de cand papa cereale s-a mai ingrasat, nu l-am cantarit, dar se observa cel mai bine la pulpite. el este "lesinat" dupa cerealele de orez. am mai incercat cereale cu morcov+mar si cu banana, dar fara prea mult succes!

adseana, la multi ani! sa fii fericita!! foarte frumoasa domnisoara Alexandra

mamica lui Rares(10.03.2005)
http://community.webshots.com/user/andrruzza

"Neasteptatul se produce intotdeauna"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns rrox3 spune:

Mamacita ma bucur ca ti-a fost de folos experienta noastra cu cerealele

Gabrianah lasa ca-i mai bine sa fie mai precauti, va tin pumnii sa nu mai faca alta amigdalita pana la operatie! Si sa aveti mult soare in vacanta si sa va simtiti bine! Poate papa si Nathan o inghetata!

Andruzza Cel mai bine ar fi sa-i dai legume la pranz. Peste putin timp o sa le adaugi si carnita si parca e mai bine sa fie la pranz. Sa aiba timp sa consume energia

Apropo de legume! Astazi la pranz m-am apucat sa-i fac Ioanei primul piure de legume home made. Pun eu morcovi, un pastranac, putin ardei gras, cartof si dovlecei la fiert. Ma chinui o gramada sa le trec printr-o strecuratoare (abia maine cred ca ajung sa cumpar mixerul ala), pun doua recipiente la frigider si umplu farfuriuta fetei. Ma infiintez mandra tare sa-i dau copilului fiind sigura ca o sa pape tot, ca si dimineata cand avusese mar cu para si cu orez. Ei bine, nici gand sa manance! S-a strambat si mi l-a dat afara sistematic. O mare lovitura data orgoliului meu de bucatar! Asta e, n-am renuntat! Am lasat-o o jumatate de ora si am incercat din nou, de data asta adaugand si niste lapte si putin orez. Asa a mancat tot si a mai vrut si sa suga dupa! la final avea o burtica rotunda de parca inghitise o minge

tuturor!

Roxana, Mariuca (n. 1 iulie 1999) si Ioana (n. 23 martie 2005)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andrruzza spune:

rrox, daca ii dau masa de legume la pranz, atunci ar fi urmatoarea dupa masa de fructe. e bine asa?? adica dimineata san, la 10 fructe, la 13 legume, apoi san pana seara cand ultima masa este de cereale?? Ioanei i-ai facut astazi legumele pentru prima oara?? ca tot citesc ca tre' inceput intai cu o leguma, dar ce naiba gust sa aiba piureul de morcovi?

mamica lui Rares(10.03.2005)
http://community.webshots.com/user/andrruzza

"Neasteptatul se produce intotdeauna"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adseana spune:

Mamacita , Rrox3, Andrruzza va multumesc din suflet pentru urari! La fel va doresc si eu voua, sa fiti mereu sanatoase, fericite si iubite, si sa va puteti creste MAAAAAAAAAARi copilasii!

Iar am mai pus cateva fotografii in album (am primit un aparat digital mai bun si...il incerc de zor...)

la toata lumea!

Adriana si Alexandra (15.04.2005)

http://pg.photos.yahoo.com/ph/adici_l/my_photos

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns an-k spune:

Multumesc din suflet pentru urari, fericire multa si voua si familiilor va urez
Zuzunaki CASA DE PIATRA si din partea mea, va doresc sa fiti o familie uinita si fericita, deasemenea sanatate tuturor
andruzza, mie mi-a zis asistenta ca la masa de la 10 sa-i dau legume iar urmatoarea sa fie de fructe ca sa nu se obisnuiasca cu gustul dulce sa nu cumva sa refuze legumele apoi
eu ii dau deocamdata piureu din morcov, cartof, si pastarnac la care adaug un strop de ulei de masline, mai am borcanele de conopida cu cartof si dovlecel cu cartof dar inca nu i-am dat
pupici mici

anca si micutza Bianca(14/03/2005)
http://community.webshots.com/user/biancahugoanca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adseana spune:

Mamacita, ai avut dreptate, seamana leit cu taticul ei... e "fata tatii"...sanatoasa sa fie, ca doar nu conteaza cu cine seamana mai mult...si oricum mi-a placut mie un pic de tata, ca altfel...nu m-asi fi maritat cu el, nu?

tizului nostru, Alex, o scumpete de fecior!

Adriana si Alexandra (15.04.2005)

http://pg.photos.yahoo.com/ph/adici_l/my_photos

Mergi la inceput

Andruzza eu i-am introdus si cate un aliment si cate doua odata fiindca nu avem antecedente de alergii in familie. Ioana pana acum a mancat din borcanase Hipp si mai papase legume, mai exact morcovi, cartof, conopida, mazare. Astazi a avut noi pastarnacul, dovlecelul si farama de ardei, toate fara potential alergen din cate stiu eu. O sa descoperi insa ca le place tare piureul doar de morcovi fiindca e dulce. Eu am inceput cu morcov simplu, dupa aceea morcov cu cartof, morcov cu mar si in final morcov cu cartof cu conopida si cu mazare fiindca asa am gasit variante Hipp. Ideal e sa-i dai rapid si altceva pe langa morcov ca il constipa.
Depinde cate mese mai are Rares acum pe zi, la ce ora ii dai legumele. Ideal ar fi sa nu existe doua mese de laptic una dupa alta, ci sa fie intercalate. Merg bine oricum legumele dupa fructe. Eu am mare problema cu Ioana ca mananca in multe zile doar de 4 ori si ajunge sa suga doar dimineata si seara. Abia ii mai strecor pe la pranz intre mesele de fructe si legume si putin lapte. Ca dupa mesele solide suge extrem de putin, doar de sete. Acum mananca pe saturate la o masa de solide si nici nu mai dureaza mult. In cam 10 minute da gata un borcanel d-ala de 4 luni. frumosului!

Mergi la inceput

Ninocikap abia acum am apucat si eu sa vad noile poze. Ce baiat mare si frumos ai!

Am uitat sa ma laud si eu cu Ioana. De cam o saptamana sta singurica in fundulet Se sprijina cu manutele de pat sau de picioruse si sta frumos. Cade pe o parte destul de des, dar sta cate 1 minutel bine. Si bineinteles cu putin ajutor, tzushti in picioare fericita!
Se pare ca si ea are multa personalitate, ca si Mariuca. De zambit, zambeste toata ziua, dar ras sonor foarte rar si niciodata ca raspuns la rasul altcuiva, doar spontan, cand o amuza pe ea ceva. V-am povestit, prima data a ras sonor la bere si de atunci doar cate putin la pupacit si gadilat, dar mult abia astazi la Mariuca. Facea Mariuca tumbe de zor in fata ei si asta mica a studiat-o cam 5 minute intens cu un degetel in gurita si dupa aceea a inceput sa rada in hohote

tuturor!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Valenka spune:

Multumim pt urarile de bun-venit!
Abia asteptam sa putem vorbi si noi de ce-am papat nou sau cum ne-a crescut vreun dintisor, dar deocamdata suntem prea mici..
Dar las ca va ajungem noi din urma
Deocamdata papam lapte tot la 2 ore- ca ne ajunge doar un sin, ne trezim noaptea de 2 ori si mai scincim de vreo sase...-spre bucuria lu` mami. Tipam ca vrem sa bagam totul in gura, dar nu putem-e prea mica gurita bat-o vina!
Si la plimbare cu carutul facem scandal..ca nu mai vrem pe spate, dar inca nu putem sta in funduc.
Voi cum ati trecut peste etapa asta fetelor?
Numai bine dorim la
si la mamici.
Valenka si Alex(n. 22 aprilie)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mamacita spune:

rrox,ce scena dragalasa,si bravo pentru statul in fundulet.
Acum as fi vrut sa vad ce urmeaza"dupa",adica,atunci cand as vrea sa renunt la cerealele cu fier,din ce i-l asigur mai departe.ca doar nu i-oi da spanac ca lui Popeye...

http://pg.photos.yahoo.com/ph/balcanalina/my_photos

Mergi la inceput