avort timpuriu?!asta fac pilulele anti bb?
Raspunsuri - Pagina 6
lavi02 spune:
quote:
Originally posted by Andrada
Sfantul Vasile cel Mare avertizeaza: "Cei care dau medicamente abortive, sunt ucigasi si ei precum si cele ce primesc otravuri ucigatoare de embrioni" (canonul al 8-lea).
Am si eu o intrebare (fara relevanta totusi ptr discutie): Existau anticonceptionale pe vremea Sfintului Vasile cel mare (pe la 300ad)?
A
L’amore che move il sole e l’altre stelle.
www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=Andrada" target="_blank">Camera lui Marcu
Andrada, problema e ca tu citezi dintr-o biblie tradusa prost. Adica tradusa cu termeni moderni si neologisme ("medicamente abortive") care contrasteaza cu perioada in care a trait sf Vasile cel mare.
Daca zicea ceva de genul: "Cele care iau ierburi si leacuri lepadatoare de prunci...." cred ca iti "suna" in acord cu epoca si intelegeai despre ce e vorba.
Dar cel care a facut traducerea n-a facut o traducere literara, ci una pe intelesul "meselor", actualizata.
gangurici_licurici spune:
quote:
Originally posted by teutza
atunci de ce noi ne bagam in viata altora?
Scuzati, dar mi se pare mie sau tu ai deschis subiectul? Nu te judeca nimeni, se facea doar mishto de situatie, adica tu vii cu sfaturi crestine dupa ce poate ai ramas insarcinata cu iubitul, nu ti se pare cam ciudat? Asa ca nu s-a bagat nimeni in viata ta, tu te-ai bagat pe forum.
A, si inca o chestie: m-am uitat pe anticonceptionale.ro si mi s-a parut ca la partea de informatii despre anticonceptionale atitudinea fata de pilule era pozitiva, iar articolul la care faci tu referire avea o atitudine clar impotriva acestei pilule. Poate ar trebui sa gasesti un site mai serios, sau, de ce nu, sa mergi la un dr. care sa-ti explice ce si cum.
inca o chestie, la 2 saptamani de sarcina blastocistul cu greu poate fi considerat o fiinta, si desi sunt impotriva avortului ca mijloc de contraceptie, cred totusi ca in unele cazuri el este necesar. Oricum, doar fiecare femeie pusa fata in fata cu ideea unei sarcini poate hotari daca o pastreaza sau nu. Si asta indiferent de acuzele sau judecata celor din jur.
rox_dumitrescu spune:
Ma bag si eu oarecum pe alaturi..fetelor cine vrea informatii cu adevarat valabile, complete si verificate despre medicamente (aici contraceptive) pt a intelege cum actioneaza si daca sunt sau nu "abortive" intrati intr-o biblioteca medicala si cereti carti de farmacologie...gasiti f multe...Exista si biblioteci virtuale unde pt o informatie avizata trebuie sa platesti..
Din punctul meu de vedere astfel de informatii de pe internet nu sunt tocmai complete si corecte...sunt informatii minime...daca vreti ceva mai mult...exista informatii "pe bani" sau carti.Si normal ca Biserica isi exprima opinia prin prisma conceptiilor sale...din pacate mai multe vorbe pt ca scuzati-ma dar prea multe ajutoare, orfelinate etc pt copiii nedoriti si veniti alan-dala nu ofera.Sau stie cineva mai multe?
Este usor sa vorbesti cand nu dai solutii.
Orice femeie {lasand la o parte exceptiile) in ziua de azi are dreptul sa-si hotarasca ea propriul viitor...si sa-si asume "pacatele".Cred ca numai cineva egoist ar putea aduce pe lume multi copii de care n-ar putea avea grija...sau are grija Biserica? Aiurea...
Si acum inteleg ca prezervativul a fost iertat...oare ce s-ar mai putea zice de el...ca spermatozoizii nu intra in contact cu ovulele..da' am putea merge mai departe sa spunem ca se arunca bunatate de "seminte" care ar putea fertiliza...bla, bla, bla pana la urma tot "abortiv" este.Da' ce-ar mai creste ca Fat-Frumos numarul cazurilor de SIDA, hepatita etc (nu ca acum n-ar creste)
Si cred ca astfel de informatii ar mai putea impresiona pe fetele "de la tara" care sigur ar scuipa in san...ele traiesc cu frica in spinare...ca le-ar putea pedespsi Dumnezeu...da ce este bau-bau?Si asa stau acasa cu copii an de an...Femeia s-a mai emancipat intre timp, si-a depasit si ea conditia de "fata in casa".
Cred ca o persoana matura asa cum am mai spus isi asuma greselile si face ce crede ca este mai bine..alege intre doua rele:contraceptive sau copii pe banda rulanta si in cel mai rau caz avort.
teutza spune:
quote:
Originally posted by gangurici_licurici
Scuzati, dar mi se pare mie sau tu ai deschis subiectul? Nu te judeca nimeni, se facea doar mishto de situatie, adica tu vii cu sfaturi crestine dupa ce poate ai ramas insarcinata cu iubitul, nu ti se pare cam ciudat? Asa ca nu s-a bagat nimeni in viata ta, tu te-ai bagat pe forum.
hey.. ai inteles gresit. trebuia sa fii macar pik atenta la mesajele mele, cel putin am scris pe pagina 3 exact ce aveam de spus... eu am dat doar un simplu copy-paste la tot ce scria pe siteu respectiv, sa vad opiniile altora. am vazut ca majoritatea au abordat subiectul in modul pilula vs biserica( asta a fost primul impuls), sau chiar din unghiul care ma interesa pe mine ( avortul timpuriu ), pentru a se sfarsi cu pareri personale sau mishtouri asupra situatiei mele, desi eu nu imi vad opinia in legatura cu pilulele sau cu biserica...repet ma interesa ceva obiectiv fata de avortul timpuriu, inchierea am pastrat-o sa vad si reactia voastra.
si uite aci ...
"sau pentru ca dupa ce am postat subiectul (am ramas oare insarcinata) l-am postat pe acesta cu <<!!! siati ca...>>cine stie, poate primul gand a fost<<uite-o si pe asta; ieri ne intreaba ce sa faca si azi ne pune un <<siati ca>>. nu informam eu pe cineva, eu sunt cea care vrea sa se informeze pe baza subiectului acesta( si cred ca am dreptul asta, macar asta daca nu altul), daca este avort timpuriu sau nu este avort timpuriu"
si sa stii ca a fost doar o sperietura. nu am ramas insarcinata.
si nu in ultimul rand mai spun inca o data NU DAU SFATURI NIMANUI, NU IMPUN PAREREA MEA ALTORA SI NU VIN CU QESTII BISERICESTI SA ARAT LUMII CA GRESESTE. fiecare are, consider eu, maturitatea de a isi da seama la un momendat ( sper nu prea tarziu) ca incalca o regula/ porunca, sau greseste poate fata de sine. e important ca incearca sa remedieze situatia, ca are vointa, si ca cere ajutorul/sfatul cuiva. si daca nu gaseste pe cineva alaturi cu care sa vorbeasca, sau ii este greu, intra pe forum si acolo este luat la misto .
multumesc
numai bine
casandra spune:
Nu cred ca pilulele anticonceptionale au efect avortiv. Din ce am inteles eu, impiedica ovulatia.
Cred ca fecundatia nu are loc, in situatia in care femeia ia pastile, caci nu e nimic de fecundat.
DAR, necazul eu il vad in alta parte. Cred ca sanatatea femeii este in pericol. Pentru ca este un medicament, luat zilnic. Oricat de libera ar fi femeia sa decida daca vrea sau nu copil, nu are si libertatea de a decide cum ii functioneaza organismul si de a inlatura efectele laterale ale medicamentelor pe care le ia.
Asa a fost proiectata femeia, sa aiba lunar ovulatie. Opresti procesul, OK. Dar stii ce faci? Stii care sunt consecintele?
Efectele se vad in timp, nu imediat. Probabil ca un studiu peste 10-20 de ani va putea fi facut despre pilulele care au aparut astazi.
zapacila spune:
Eu am luat conceptionale ani la rand, cand am schimbat cu Diane 35 am avut probleme, in sensul ca am pus 10 kg pe mine. Nu cred ca au nici un efect de avort spontan, asta e mit. Oricum toata lumea stie ca dupa ce termini de luat pastilutele nu te apuci sa faci urgent un bebe, stai si tu o luna pe tusa, sau cu alte masuri de protectie. Eu sunt bine merci, astept un bebe, sunt cam in 30 saptamani, deci nu cred ca e cazul sa se ingrijoreze nimeni. Cineva de aici a mentionat faptul ca trebuie sa vezi un dr inainte de a te apuca sa le iei. Asta e foarte adevarat deoarece ceea ce este bun pentru 100 de persoane nu este necesar foarte bun si pentru organismul tau. Eu in tara in cam 3 ani de zile de luat Rigevidon nu am avut nici un fel de probleme, nu m-am ingrasta nici macar uin kg, dar le-am luat in urma unei vizite la dr si a unor analize.
Siminaf spune:
quote:
Originally posted by irina.c.quote:
Originally posted by Siminaf
Articolul ala luuung si interminabil e... foarte recent..., din anii 80!
Intre timp s-au mai facut cercetari, s-au mai subdozat pilulele, etc. Riscul de cancer exista doar pt. cel de sin, dpdv al cancerului de ovare esti chiar protejata cu pilulele, pt. ca ele inhiba ovulatie, care deci ea nu mai are loc, si astfel nu se mai produc aia - foliculii, bre, care sa se rupa si sa ramina in urma lor ceva celule mai alan-dala... Asta e o iecsplikatzie asa, mai rapida si simpla.
Dar daca intra ginecologi aici si iecsplica mai pe indelete, poate intelegeti mai bine decit ce-am debitat eu aici, acum, cu shuturile lui bebe2 in burtika, si cu okii ce mi se lipesc de somn, ca n-am dormit toata noaptea!
Simina & Andrei (Deiutzu) & bb2 din burtica
Virsta bebe2
Virsta Deiu
Home, wherever you are...
Excursie la Lake Arrowhead
Laguna Beach
Beach Cities
Simina,am mai raspuns odata lui Mate,care a venit cu aceeasi constatare.Informatia ca pilula provoaca avort timpuriu o gasesti si pe http://www.anticonceptionale.ro/sfat.html .
Irina si bb Ilinca(26apr04)
Traiesc in Romania si asta imi ocupa tot timpul
http://photobucket.com/albums/a146/ireneme/Ilinca/
Stai, ca nu inteleg! Adica eu am facut facultatea degeaba si imi spui ca ce e pe nu-stiu-ce site e mai corect?!?
Bine, fie ca tine, desi nu este absolut deloc adevarat!
Virsta bebe2
Virsta Deiu
Laguna Beach
Beach Cities
irina.c. spune:
Draga Simina,eu nu stiu ce facultate ai facut,ca nu ti-am verificat diplomele
,ci ti-am raspuns cu ceea ce stiu eu.Tu spui ca nu e adevarat ca pilula poate sa fie avortiva,eu am citit altceva si chiar daca exista un risc foarte mic sa fie asa pentru mine acesta conteaza.Irina si bb Ilinca(26apr04)
Traiesc in Romania si asta imi ocupa tot timpul
http://photobucket.com/albums/a146/ireneme/Ilinca/
Siminaf spune:
Macar de aruncai un oki la profil si vedeai! NU este abortiva de nici un fel! Pur si simplu inhiba ovulatia. Unde nu exista folicul matur De Graaf, care sa se rupa si sa elibereze ovulul gata pt. a fi fecundat, este clar ca buna-ziua ca nu poate exista nici fecundare!
Si s-a mai spus de atitea ori ca nu tot ce gasesti pe net este 100% de incredere...
No comment!
Virsta bebe2
Virsta Deiu
Laguna Beach
Beach Cities