Mamici de septembrie-octombrie 2005 (66)

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns kristinutza spune:

miflore, succes la cumparaturi, sa ne povestesti ce-ai mai luat.
marlena, tine-te tare!
mary ilie, am inteles ca e normal ca unele gravide sa repete starile din primul trimestru in ultimul. din pacate, cred ca fac parte si eu din club . asta daca te ajuta cu ceva...

cristina 34

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns country girl spune:

De vreo doua zile mi-e si mie greatza aproape permanent. Dar ma incurajez ca mai avem trei zile si vine doctorul din vacantza si vrem sa-i facem surpriza sa-l asteptam.
Si am inceput sa am emotzii legat de nashtere...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ioana75 spune:

Salutare fetelor! Nu, nu am nascut. Ieri am fost la cumparaturi, am luat ceai pt colici, ceai pt stimularea lactatiei, pompa de sin Isis, si inca niste kestii, nu-mi mai amintesc. Apoi am facut bagajul lui bb pentru maternitate (am pus cite 2 rinduri din fiecare tip de imbracaminte, cosmetice si medicamente). Azi am vizitat muzeul satului si Cora.

Am o intrebare pentru fetele care vor face cezariana: am citit pe net ca e bine sa avem fiole de ergomet la noi; am cautat in vreo 4 farmacii si nu am gasit; daca gasiti voi, va rog sa-mi ziceti si mie unde.

In rest, si eu ca Marlena, am niste dureri suspecte dimineata, de-abia merg. Apoi imi trec. E clar ca se apropie momentul, dar eu tot nu sint pregatita, asa ca eu zic ca ar fi bine sa mai astepte bb; stiu ca vroiam bb leu, dar lasa, pe al 2-lea o sa-l fac leu.
jadi, pofta buna. Si mie imi curge saliva noaptea din gura, si culmea, ma trezesc din cauza asta, ca ma deranjeaza.
miflore, si eu am vrut neaparat cu landou; daca as fi nascut primavara nu era necesar, dar asa ... mi s-a parut ca e mult mai bine protejat de vint si frig bb in landou decit in carutul sport caruia i se pliaza partea de la picioare. Du-te la reprezentanta Chicco, au reduceri in continuare. Carutul ala la 16 mil e altul CT 0.1, mai shmeker decit cel pe care l-am luat eu. Cel pe care l-am luat este in Carrefour la 13 mil, l-am vazut ieri.
kristinuta, sa va traiasca masinuta!

Ioana

Mergi la inceput

Si o intrebare pentru Antoanela23 (ca nu are activata functia de PM): la ce spital nasti?
Eu la CM Etterbeek-Ixelles.
Poate avem chiar acelasi doctor?!

Mergi la inceput

Ioana, chiar ma intrebam ce-i cu tine!
Tu, Oana si Mysweetest sunteti monitorizate indeaproape
Eu m-am mai linistit dupa toate amenintarile doctorilor cu iminenta nasterii. Iminenta, iminenta dar au mai trecut cateva zile si acusica vine si doctorul din concediu. Intre timp, a venit si patutul comandat, i-am luat si un dulapior pentru haine si sterilizatorul de biberoane.
Si i-am gasit si porecla Maria Ilinca aka Karate Kid, ca-mi trage niste suturi...

Mergi la inceput

Multumesc pentru grija ina, si la celelalte fete.

Am uitat sa va spun cel mai important lucru: m-am ingrasat cu 2 kg in 3 zile (adica de cind a venit maica-mea).

Fetelor, vreau sa va propun un alt top (ca si asa avem tastarnitza), care mi se pare mai corect, pentru ca ia in calcul si inaltimea: topul in functie de indicele de masa corporala: link cu detalii www.consultantnutritie.ro/indice_de_masa_corporala.html" target="_blank">aici. Se calculeaza ca fiind greutatea / patratul inaltimii. Eu azi sint la 28.42.

Ioana

Mergi la inceput

Hai sa incerc si asta cu indicele de masa corporala, desi eu stiu una si buna: am pus 10 kg cu sarcina asta (inclusiv galushtele cu prune de alaltaieri ).
Pe mine ma cantareste doctorul la fiecare control, dar eu am bunul simtz sa uit instant cifra care mi-o spune :-))

Mergi la inceput

23,2 - cu recomandarea unei alimentatii sanatoase fara excese si mentinerea greutatii si a sanatatii completand dieta zilnica cu suplimenti de nutritie si antioxidanti;

Mergi la inceput

Pai Ina, inseamna ca inainte de sarcina te lua vintul pe sus.
Eu m-am chinuit asta toamna sa ajung la indice 22,5 inainte de a ramine gravida, ca sa nu fiu nici prea-prea nici foarte-foarte.
Miine ma duc la dr; o sa o rog sa nu ma urce pe masa, dar nu stiu daca o conving ...

codruta, ma bucur ca sinteti bine. Eu am citit ca e foarte normal sa sughita sau sa stranute bb, asa ca nu te speria. Daca ia in greutate conform cu graficul, totul e foarte bine.

Ioana

Mergi la inceput

Ioana, iti tin pumnii la control. Sa stii ca pe mine m-a urcat doctorul pe masa ultimele dati, dar manevrele au fost de fiecare data foarte delicate: fie a recoltat secretie pt analize, fie ca a verificat deschiderea colului. Nu de masa trebuie sa te temi, ci sa-i spui doctoritei de cum intri ca nu vrei sa mai fi bruscata. daca vrea sa provoace nasterea, exista si metode mai putin traumatizante.

Off topic: n-am fost eu niciodata prea solida, dar nici doctorul n-a incurajat kg. la fiecare control lunar ma urca pe cantar si mai mult de 1 kg n-aveam voie sa pun. Am pus in luna mai in 3 saptamani la Cluj 2 kg si ghinion am avut control chiar inainte si dupa calatorie. cand a vazut doctorul 2 kg in 3 saptamani, mi-a zis ceva de genul: "cineva a avut vacanta gastronomica". asa ca, la urmatorul control, aveam acelasi nr. de kg. Mai nasol a fost din luna a 7-a ca a inceput sa apara atractia irezistibila spre dulce. Mai ales spre jeleurile Haribo, de care marturisesc ca sunt addicted :-((

Mergi la inceput