@ mai construit cineva CASA !?! (5)

Raspunsuri - Pagina 15

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns dia_codat spune:

Vai fetelor, abia am gasit subiectul pe pagina a 6 a!

Se pare ca odata cu venirea iernii nu prea mai aveti ce scrie. Constructiile stagneaza, dar las ca se refac banii intre timp .
La primavara venim cu forte noi nu-i asa?

Pentru cine vrea sa vada am mai pus si eu niste poze cu casa in album. E tot la rosu, si asa va ramine pina la anu in septembrie!

Dia & printesele : Caroline Iulia (14 iulie 2002), Stephanie Daria (09 martie 2004)

http://fr.photos.yahoo.com/ph/dia_codat/my_photos

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns olim spune:

As avea si eu o intrebare.
Daca avem o casa mai veche si vrem sa o consolidam si sa mai ridicam un nivel, adica sa facem mansarda, avem nevoie de autorizatie de constructie pentru asta?
Noi ne-am gandit sa luam tot acoperisul jos si sa facem stalpi de sustinere sau unele intariri, ca sa putem face mansarda.
Stie cineva daca avem nevoie de acte si care ar fii ele?
Multumesc mult pentru orice raspuns.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monica_s spune:

Salutare fetelor, as vrea sa ma alatur si eu voua. Am vazul ca s-au spus foarte multe despre construirea une case,si trebuie sa recunosc ca nu am reusit sa citesc tot, asa ca daca pun intrebari la care s-a mai raspuns, iertare! Noi avem toate autrozatiile, ne-am amenajat terenul, ca a trebuit sa facem un podet, dar constructorul nostru insista sa facem fundatia. A inceput sa sape si a si aparut o problema - pamantul e imbibat cu apa, si cum sapa, cum santul se umple cu apa. Acum face ceva santuri de drenaj. Eu as vrea sa stiu ce credeti voi, se poate face fundatia pe vremea asta? Ca eu cam am indoieli.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns heny spune:Cam slab se construieste pe vremea asta, doar finisajele interioare mai misca inca (eu sunt aproape gata cu baile si ma apuc de pus gresie in salon apoi pauza pana la primavara).

Olim, daca constructia e la tara se mai risca fara autorizatie, daca e urban cam nasol sa incepi fara autorizatie (musai trebuie acte si pentru mansarda, anexa, piscina, etc).

Monica_s, nici nu incerca sa sapi ceva acum, sau sa betonezi ca intervin mai tarziu probleme de rezistenta (daca fundatia e imbibata cu apa si vine gerul nu are timp sa se usuce si se va sfaramita). Santurile de drenaj is bine venite ca nu se stie niciodata cand vine o ploaie de vara si inunda terenul.

Pa pa!

Heny

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns olim spune:

Multam de informatii.
Nu vrem sa facem nimic fara autorizatii, ca nu stii in ziua de azi ce pica are vecinul pe tine, si stii tu cum e, iar legal e sigur ca nu poti avea nici o problema.
Insa eu m-am gandit ca daca e o casa mai veche nu trebuie atatea hartoage.
Ar putea cineva sa imi zica de ce hartii as avea nevoie in acest caz?
Multam pentru informatii.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns heny spune:


Olim eu nu am mansardat pe o constructie deja existenta dar din ce-mi spune sotul acum se cam cer formalitatile de la inceput, ca si cum ar fi o constructie noua. Si daca e constructie in zona cu cladiri istorice e cat se poate de rau!

Heny

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns olim spune:

Adica ai nevoie de aceleasi acte atat pentru o casa noua cat si pentru a modifica una care deja e construita?
Mi se pare absurd acest lucru, dar in Romania e posibil orice.
Noi am luat o casa la tara si am vrea sa o modificam pentru o afacere, dar nu vrem sa facem o constructie noua, ca pentru asta am luat loc de casa in oras.
Adica sa fac o remodelez o casa la tara ma costa exact ca si cum mi-as face o cas in oras incepand cu fundatia?
Nu pot sa cred ca acest lucru este posibil.
Adica nu vreau sa zic ca nu ai dreptate, dar mi se pare o tampenie pe care doar romanii sunt in stare sa o faca.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dia_codat spune:

Olim , actele sunt cam aceleasi.
Iti trebuie un proiect, iti trebuie un arhitect, doar ca pretul difera fiindca e doar o mansarda si nu e un plan pentru o casa intreaga.
Apoi poate si pretul actelor e mai mic fiindca e la tara, si poate totusi nu iti trebuie toate actele ca pentru o constructie noua, dar cert este ca autorizatia de contructie iti trebui.
Pentru obtinerea ei e posibil sa ai nevoie de mai putine acte.
Trebuie sa te interesezi exact la primaria de unde apartine casa. Anumite acte se cer si in functie de zona de amplasare.Dia & printesele : Caroline Iulia (14 iulie 2002), Stephanie Daria (09 martie 2004)

http://fr.photos.yahoo.com/ph/dia_codat/my_photos

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns olim spune:

Multam de raspunsuri.
In ianuarie cand merg in Romania am sa vad la primaria comunei respective de ce acte am nevoie, dr mi se pare putin absurd acest lucru.
Multam inca o data pentru raspuns.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kisstherain999 spune:

Daca nu v-ati apucat inca de construit uitatiwww.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=63757" target="_blank">aicio idee.
Noi am vrea sa ne apucam in primavara de constructie si inca ne facem calcule.
kiss

"Dream as if you'll live forever: live as if you'll die tomorrow." - James Dean

Mergi la inceput