Miresele anului 2006 (16)
Raspunsuri - Pagina 6
ooana spune:
RAZA......sa o luam usor!!!
In primul rand transferul nu mai exista de multtt!!!
Eu zic sa pleci, o data material vei fi platita mai bine, apoi ai posibilitati sa avansezi........mai ales daca zici ca la locul actual de munca se fac restructurari.........si nu in ultimul rand din ce zici tu acolo intr-adevar sunt respectate drepturile angajatilor!
Concediu!?! ..... nu stiu de ce iti faci probleme, dupa angajare la o luna poti pleca in concediu!
Angajatorul in momentul in care depui preavizul trebuie sa iti acorde zilele de concediu aferentei perioadei lucrate sau trebuie sa iti plateasca aceste zile in cazul in care nu le-ai efectuat..........daca ai fi efectuat mai multe trebuia sa le restitui banii pentru zilele de concediu efectuate in plus....ceea ce nu e cazul tau!
Noul angajator iti va calcula zilele de concediu la care vei avea dreptul din momentul angajarii pana la sfarsitul anului calendaristic, zile pe care in mod normal trebuie sa le efectuezi in acest an!
Eu zic sa pleci, stiu ca e o "teama" normala de noul loc de munca......asa pateste fiecare dar zic ca merita, bani, avasari, fara certuri si respectarea drepturilor pe care le ai!
Daca vrei sa fi iubit, iubeste !!!
Oana & Marius
Wedding Day
Raza de soare spune:
quote:
Originally posted by ooana
[teal][font=Comic Sans MS]
In primul rand transferul nu mai exista de multtt!!!
Angajatorul in momentul in care depui preavizul trebuie sa iti acorde zilele de concediu aferentei perioadei lucrate sau trebuie sa iti plateasca aceste zile in cazul in care nu le-ai efectuat..........
Multumesc pt raspuns si rapiditate !
Nu mai e transfer ? Si atunci cum plec ? Ca daca am facut chestia cu banca, astia ma pot pune sa le dau banii inapoi in 5 zile si vor sa-i anunti sau le duci alt fluturas sau ceva ca lucrezi! Demisie nu vreau, ca pierd si concediul pe anul asta... si iar e treaba cu banca...
Bun... daca astia nu mi-au dat concediu... si sa zicem ca imi vor da banii, desi ma indoiesc... la noul loc de munca pot lua concediu ? adica, se poate si cu bani si cu conced ???
Raza de soare
Il iubesc pe cel mai bun !...
Giova spune:
Bun venit pe noilor miresici!!!
cand apare krelia, adica joi, va va trece ea pe lista.
Raza, schimba postul de munca.Mai ales ca e platit mai bine, ca ai 2 persoane din fam. care lucreaza acolo si ca se respecta legile in firma aia.
Sunt naca. In dim. asta a plecat sora-mea. A stat foarte putin, si mai vine cand se naste bebe Marco.
Nu prea am chef de vorbit azi, ma gandesc la ea si plang. Asta e tot ce pot face deocamdata.
poze
gio si bb 19+
BlueEyes spune:
Kateryna si Lgireada , bine ati venit la
krelia shi ralnied...bine ati venit din concediu!
Fetele...m-ati bagat in ceatza....mai tare decat eram
Am mai zis ca am probat o rochie Agnes Toma....care mi-o placut mult. Am intrebat daca are crinolina...sau ceva ce sa iau pe sub ea...Shi vanzatoarea o zis ca momentan nu are crinolina, numai cercuri...shi mi-o dat o fustitza din aia ca o plasa....cu 3 cercuri pe ea... io credeam ca aia-i crinolina Oricum , vreau sa va spun ca era super comoda...nu se lipeste rochia de picioare...shi chiar daca-i larga shi grea...nu simti greutatea... mie chiar mi-a placut mult... In plus, materialul din care-s facute respectivele cercuri ii super flexibil... Inca n-am probat shi altceva sa fac comparatie...dar alea mi-o placut
Pupici la miresici
Nunta noastra
Logo
Iubim sa fim indragostitzi...acesta este adevarul...
tigrutz spune:
Raza iubitzica, sfatul meu ar fi sa pleci la firma unde ti s-a propus. De ce? Foarte simplu....din ce ne-ai spus, ti se ofera mai mult acolo, bani, concediu, independenta, tot.
Sunt convinsa ca exista teama de nou, dar trebuie sa te gandesti ca tie, (de fapt voua) , iti va fii mai bine, ca este o provocare pt viata ta profesionala, ca ai toate argumentele sa incerci. Gandeste-te ca esti tanara si daca nu incerci acum, cand ai s-o faci? Cand ai sa ai 40 de ani, un camin si o familie de intretinut?
Nu trebuie sa te gandesti la nimeni, ca ai dezamagi nu stiu ce sef, ca ai un birou mare si frumos....gandeste-te la tine si atat.
Eu am cautat un an de zile un loc de munca care sa-mi convina financiar, profesional si acum , dar si pe viitor (posibilitate de avansare)...
Cand am gasit acest loc de munca, am plecat cu cea mai mare satisfactie (am avut un sef cam de acelasi "tip" ca sefa ta actuala) fara sa ma gandesc la nimeni altcineva, decat la mine.
ooana spune:
RAZA.....se calculeaza exact cate zile de concediu trebuia sa ai pentru anul asta la primul loc de munca si ti se dau in momentul depunerii preavizului sau ti se platesc.....iar la noul loc de munca ti se calculeaza diferenta de zile ramase respectiv pentru timpul pe care il vei lucra din momentul angajarii pana la sfarsitul anului!
Cine ti-a zis ca daca iti dai demisia pierzi concediul, nu are nimic una cu alta..........oricum preavizul nu mai este deci....trebuie sa depui un preaviz de 15 zile dupa care ti se inchide cartea de munca pe care o iei si o duci la noul loc de munca unde ti se face noua inscriere in carteade munca conform postului si salarului aferent!
Priceput! Demisia este modalitatea de a pleca de la un loc de munca, evident cu un preaviz care il dai patronului si nu afecteaza drepturile de concediu!
GIO, nu fi trista, ca Marco simte tot! Te cred ca ti-e greu, ca doar fratele meu e student la Cluj, la 100km si tot mi se face dor de el...
Oana & Marius
Wedding Day
Raza de soare spune:
quote:
Originally posted by ooana
Demisia este modalitatea de a pleca de la un loc de munca, evident cu un preaviz care il dai patronului si nu afecteaza drepturile de concediu!
Pai... am printat si eu noul cod si acolo apare si transferul... ok, tu lucrezi in domeniu si stii mai bine, dar... chiar nu se poate fara demisie ?
Saru'mana pt raspunsuri, incurajari, etc...
M-am hotarat ! Plec !!! Vorbesc diseara cu cumnatul si o tai de aici... ca a venit sefa si mi-a trantit o chestie ca de ce ma sperii cand vine ea in biroul meu, ca ma prinde pe net ? si d-asta, dar am grija mereu sa inchid conexiunea inainte sa apara ( ca i se reflecta imaginea intr-un tablou si o vad cu 5 min inainte sa ma vada ea ), dar... intra ca o furtuna si aici, v-am spus, e multa liniste... normal ca tresar... instinctiv... si ea asta a crezut si a urlat... iar eu aveam Zuma deschis... cand a vazut... n-a mai contat ce-a zis... pt ea... pt mine, a fost pic-pic-picatura de care aveam nevoie pt a ma hotara. Si cum ocazia este... cat de curand zbor de aici..
Raza de soare
Raza de soare spune:
quote:
Originally posted by Giova
Sunt naca. In dim. asta a plecat sora-mea. A stat foarte putin, si mai vine cand se naste bebe Marco.
Nu prea am chef de vorbit azi, ma gandesc la ea si plang.
Of... inteleg cum e... ca eu imi vad unul din frati poate o data pe an... dar bebe simte... asa ca nu mai plange... bucura-te ca e bine, ca a fost aici si ca va mai veni... dorul e mare acum, dar vei vedea, maine va mai trece... si... scrie-ne noua... gandeste-te la ceva frumos, la nunta, la bebe... hai, nu mai fi naca !...
Raza de soare
tigrutz spune:
Foarte bine faci ca pleci Raza....Ai sa vezi ca ai luat o decizie foarte buna. Pleaca si nu te uita inapoi
Si las-o pe ea sa se
ooana spune:
RAZA.......ma bucur ca te-ai hotarat sa pleci, trebuie sa ai putin curaj.......cu Codul Muncii ai grija ca a suferit mai multe modificari iar transferul nu mai exista, poate nu ai varianta actualizata...........nu stiu cu ce te incomodeaza demisia, nu te incurca cu nimic, e singura modalitate prin care poti parasi un loc de munca cu cartea de munca in mana ....... apoi te duci in cealalta parte si te angajeaza acolo!
Singurul lucru pe care il modifca demisia e faptul ca nu ai dreptul la somaj, si pe buna dreptate doar pleci de buna voie, iar somajul e ajutorul pentru cei disponibilizati!
Cu banca....rezolvi simplu....notifici banca asupra schimbarii locului de munca si duci copie dupa cartea de munca respectiv fila in care e inscrierea la noul loc de munca dar atata timp cat salarul e mai mare nu e nici o problema!
Oana & Marius
Wedding Day