Cafeaua si bebe-ul

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns badjoke spune:

Tot timpul sarcinii am baut cafea fara cofeina sau capucino. BB nu era foarte agitat cand beam cafeaua.
Acum am o fetita foarte energica, dar nu nervoasa.
Inka poti sa bei deoarece stiu ca este facuta din cereale. Incearca sa nu mai bei Cola, ci numai sucuri naturale.

"Cine se amesteca in Legenda Personala a altuia, niciodata nu si-o va descoperi pe a lui." ~ Paulo Coelho

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oana_mm spune:

Puteti bea cafea, cu conditia sa nu exagerati.
Daca alaptati, e bine sa beti cafeaua imediat dupa terminarea uneia dintre mese. In felul acesta, cofeina are timp sa se dilueze in organism inainte de urmatorul alaptat si bb nu va avea deloc de suferit.

Oana si bb Eric (20.05.2004)
http://www.lamaze.ro
http://community.webshots.com/user/eric_mm
http://www.divertastore.com

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns TweetyGeo spune:

Multumesc mult pentru sfaturi. Acum beau 3 in 1 pentru ca-mi place mai mult decat cafeaua fara cofeina sau inka. Are si cafea si lapte si zahar.

TweetyGeo

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sofia_misicu spune:

Uite ca tocmai ma gandeam la intrebarea asta deoarece ma macina constiinta. Inainte de sarcina eram o mare vicioasa: tigari, cafele, bauturica, barbati . Ma rog...Instinctul matern...m-a adus pe cai mai buna insa zau daca am putut sa ma dezlipesc de cofeina. Beau in fiecare zi cate o cafea chioara, chioara si chiar ma intrebam daca nu are efect asupra dezvotarii inimii copilului. Eu am fost un copil bolnav de inima si am suferit de pe urma asta. Sper sa nu ii fi daunat copilului.
Insa vad ca nu sunt singura....
Ce m-as face fara DC...?!

Sofia 30+

http://fr.pg.photos.yahoo.com/ph/sofia_misicu/my_photos

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Kittycat spune:

Eu am baut cafea cu cofeina, fara sa exagerez pt ca oricum nu sunt innebunita dupa cafea, am mancat ciocolata si am nascut un copil sanatos si superb. E drept ca de cand am nascut numai am gustat din cafeaua sotului (si tare mai tanjesc dupa un cafe frappe) si cu ciocolata am lasat-o mai moale, pt ca alaptez si nu vreau sa numar noaptea gugustiuci din cauza ca printesa are chef de joaca.

Andra,de printesa (15 noiembrie 2004)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxana1974 spune:

In general eu citisem ca nu e bine ca pe durata sarcinii sa-ti schimbi foarte tare obiceiurile, decat daca ele sunt foarte nocive, bineinteles. Va recomand articolele de pe acest site, referitoare la sarcina, veti gasi si articole despre cafea. Una pe zi e chiar ok, mai ales dulce si cu lapte.
Si in revista Mami am citit de cafeluta zilnica, nu are nici o interdictie.

"Fiecare pasare, pe limba ei piere..."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Dori73 spune:

Buna dimineata viitoarelor mamici....mai mari...sau mai mici! Eu beau pe zi o cafeluta nu f.tare, sar fara cofeina! Nu e o regula cu chestia ca iese copilul agitat!Nu e adevarat pt simplu motivul ca tu, ca ama bei cafeaua, dar ea nu se trasmite in forma bruta copilului, este ca sa zic asa *filtrata* prin placenta.Rolul placentei este acela de a decide....unele alimente care trec pt copil/nu.Ideea e sa nu exagerezi cu nimic.Pe mine m-a ajutat cafeaua si in primele 3 luni cind aveam ceva dureri de cap.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Dory232002 spune:

eu in primul trimestru de sarcina am evitat cafeaua, apoi din al II-lea trim. am baut zilnic cate o ceasca de cafea in care pun coffeta.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Iris13 spune:

Salut fetelor,

Roxana1974 - ai perfecta dreptate.

In toate cartile care le-am citit spune sa nu bei mai mult de 3 cesti de cafea. Studiile facute pana acum au demonstrat ca doar de la 3 cani in sus poate afecta cresterea copilului.
Si mai ales in cazul tensiunilor mici, daca mama nu bea cafea si se simte rau, si copilul va resimtii partial, aceasta stare.

Povestea mea - sunt bautoare de cafea si espresso, lucrez intr-o fabrica de cafea si una din sarcinile zilnnice ste de a degusta cafeaua (analiza senzoriala). Acum sunt in luna 7-a iar la inceputul sarcinii nu puteam sa beau cafea (am si tensiune mica). Drept urmare am adormit in vre-o 2 sedinte, si era sa ma "preling de pe scaun" la sefa in birou de nenumarate ori.
Din luna 3a am reusit sa beau cate o cana mica de cafea (foarte mica) si continui asa pt ca ma simt bine. Cafeina este deja prezenta in corpul bautoarelor de cafea, este un drog cu care organismul e obisnuit si lipsa lui nu poate avea consecinte prea bune. Deci cu moderatie...
Medicul mi-a zis ca e OK, si mi-a zis ca zero alcool. Dar cand sotul meu isi desface o bere trbuie sa beau 2-3 guri si ma linistesc.
Asa ca totul depinde de voi si de cum ati obisnuit organismul.

Inka este un inlocuitor de cafea - se face din cicoare si nu are cofeina (asta ar trebui sa fie declarat si pe ambalaj).

Mare grija la prafurile care le beti (capuccino, si inalbitor de cafea) care cam au E-uri (am lucrat multa vreme in ind alimentara si stiu cam ce intra in alimente). Daca puteti folositi alimentele cu cat mai putine ingrediente (nu strica sa cititi eticheta).

Multa bafta tuturor!

Mariana=Iris13

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Monica-Elena spune:

Eu am baut toata sarcina o cafea cu lapte cu cofeina dimineata si beau si acuma cand alaptez tot o cafea pe zi dimineata si bebe nu are nimic. Nu este nici mai agitat si nici mai nervos. Nu am baut si nici nu beau cola, fanta etc sucuri de acest en. Am baut pe tot parcursul sarcinii numai sucuri naturale si neacidulate iar acum cand alaptez beau numai ceau de anason, marar, fenicul si chimen.Si am incercat sa ma o alimentate cat mai sanatoasa si cu de toate absolut de toate.

http://pg.photos.yahoo.com/ph/gabriel_bambache/my_photos

Mergi la inceput