Curios...

Curios... | Autor: Mirunaa

Link direct la acest mesaj

...sau nu!
Am ceva vechime in "campul muncii" aici la desprecopii.com.Ca viitoare mamica si ca actuala mamica m-au atras la inceput subiectele legate de copii.De ceva vreme am cautat si alte subiecte si m-am oprit mai mult asupra topicului "In unul sau doi...mergem mai departe".Am citit multe dintre ele , la unele chiar am raspuns.Constat insa ceva.Foarte multi dintre forumisti si dintre cei care creeaza subiecte noi aici sunt incepatori in ale chatuielii pe forum.
Sincer, nu stiu ce sa cred.Unele dintre subiecte ,am impresia, ca sunt aruncate asa de dragul conversatiei.
Mie mi-e foarte greu sa cred ca o persoana (barbat sau femeie) care abia se inscrie pe acest forum...vine imediat si isi pune viata pe tava, asa buna sau rea cum este ea.Lanseaza subiecte legate de ceea ce simt ei sau partenerii lor, de ceea ce au facut sau nu ei sau partenerii lor....cu prea multa usurinta.Participa in continuare la "dezbateri" ca la un moment dat(adica atunci cand si-au terminat numarul) sa dispara.
Nu vreau sa dau exemple si asta numai pentru ca sunt foarte usor de gasit.
Unele subiecte sunt mai ceva ca o telenovela, altele sunt mult prea generalizate.Oare, acei care deschis astfel de subiecte...se amuza pe seama altora?
Nu mai zic de faptul ca se nasc aici niste controverse, discutii in contradictoriu....care nu mai constructive nu sunt.

Nu generalizez dar am senzatia ca ceva imi scapa.

Toate cele bune!

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Kehleyr spune:

Eu sunt convinsa ca sunt multe cazuri aruncate, asa, "in neant", de persoane care se plictisesc si nu au altceva mai bun de facut. Cel cu "falling in love with a MS girl" a fost cel mai tras de par dintre toate, dar mai sunt multe. De aceea, eu prefer sa nu raspund la asemenea subiecte, deschise de nou veniti. Pe de alta parte sunt multi de buna credinta, si in general iti dai seama (imi place mie sa cred ) din tonul mesajelor, sau dupa cat de frecvent revine pe forum, dupa cat de exagerata e povestea, daca e adevarat sau nu.

Daca insa vine un membru vechi cu o problema, oricat de trasa de par ar parea, eu automat ii acord credibilitate.

Trebuie sa tii cont ca pentru cineva care este deja cunoscut/vechi pe forum este mult mai greu sa vorbeasca despre lucruri foarte personale. Este foarte usor sa o faci sub adapostul anonimatului, dar cand toti stiu ce iti place sa mananci si cati copii ai si eventual cu unii te-ai mai intalnit si personal... pe mine ma cuprinde jena si desi uneori as vrea foarte tare, nu ma bag la astfel de subiecte.

Si, oamenii in general tind sa ceara ajutorul numai cand au probleme. Cand e totul bine si frumos, de ce sa vina sa isi faca un user pe forum? (exceptie fac cei care vin doar de dragul discutiilor)

Luminous beings we are, not this crude matter.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ruxi spune:

Mirunaa, nu-ti scapa nimic. Ai pus chiar punctul pe i, asta e si parerea mea, ca multe dintre subiectele de aici sunt puse pentru amuzamentul unei/unor persoane, care gasesc o placere ( bolnavicioasa, dupa mine ) in a vedea cum se nasc controversele, cum se incaiera lumea de pe forum, in principii . Iar unele povesti sunt cusute cu o ata atat de alba.... ca te si pufneste rasul...
Ce sa-i faci, troli peste tot... si persoane duse cu capul la fel...

Ruxi si Clara pisicuta, 19 aug 2002
Implinirea cea mai mare pentru o femeie este acea de a fi MAMA

Povestea nasterii

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns scarmanus spune:

Eu cred ca nimeni nu face un contract pe viata cu DC, sunt pur si simplu oameni care ajunsi la extrema o fac chiar si pe asta, adica vin, isi pun viata pe tava (oricat de neverosimila ar parea), asteapta pareri si pe urma dispar. In multe din cazuri se lasa cu idei moralizatoare si nimeni n-are nevoie de asa ceva cand da de necaz, asa ca la ce bun sa revina. Nu cred ca dupa numarul mesajelor putem verifica daca cutare este troll sau nu. Pe mine personal nu ma afecteaza cu nimic existenta persoanelor "de rea credinta", ca sa le numesc asa, daca cineva imi inseala increderea, tant pis, ca doar nu era o relatie de prietenie din capul locului, asa ca ce sa insele, nu? Nu ma bag in discutii decat daca realmente am ceva pertinent de spus, daca am experienta cu problema respectiva. Sa recunoastem si partea cealalta a medalei, anume ca sunt membri care se baga in sfaturi care de care mai moralizatoare in fiecare subiect, cu sau fara experienta, de dragul de a avea o parere. Eu ma feresc si de astia in egala masura.

pisici, flori si jucarele

When the heart is full of love, the world is full of beauty

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns clyo spune:

Mirunaa, daca-mi permiti, sa-ti zic 2 vorbe despre mine.
am descoperit acest site de vreo 2 ani, am tot citit pana cand mi-am facut curaj si mi-am creat un cont; pot sa spun ca acum chiar sunt dependenta de DC.
chiar daca sunt nou venit nu inseamna ca sunt de rea credinta, doar ca din varii motive de multe ori nu pot scrie (acasa nu am timp, la munca pot citi dar mi-e foarte greui sa ma concentrez pentru a compune un mesaj cat de cat coerent).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mirunaa spune:

Am spus ca nu generalizez.Dar sa nu-mi spuneti ca Banderas a participat la viata de pe DC fara sa fie inregistrat, s-a hotarat in sfarsit sa se inregistreze, sa iasa din anonimat si sa posteze taman aici un subiect despre o problema care-i dadea viata peste cap si nu mai stia incotro s-o ia."Cum sa mentin o relatie"...Ca mai apoi la alt subiect sa dea sfaturi cu ceva de genul..."stiti joaca de-a cuplu?"...sau cam asa ceva.

N-am nimic cu acesta dar mi se pare o lipsa de minim respect fata de ceilalti de pe forum, care chiar au probleme si chiar simt nevoia altor pareri.Si nu este singurul caz.

Stiu ca nu-s obligata sa raspund acestora si sa trec peste ei....dar parca aveam pretentia unor lucruri mai bune.

Am postat acest subiect sa vad daca sunt singura care a remarcat aceasta situatie sau nu.Se pare ca nu sunt singura....

Toate cele bune!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bruxinha spune:

Doamnelor, ar mai fi o varianta (bine, nu-i cazul lui banderas, de care m-am ocupat oricum pe topicul lui..). La ce ma gandesc? E posibil ca unii dintre membrii vechi ai forumului, la un moment dat sa dea peste o situatie nasoala - de cuplu, ca de "in 1 sau 2" se face vorbire. Poate chiar e bulversat, blocat si are nevoie de un sfat sau macar de putina compasiune. Poate ca membrul nostru e, asa cum spunea Kehleyr, foarte cunoscut, poate ca s-a si intalnit cu alti membrii ai forumului ori in cazul asta e mult mai greu sa-ti istorisesti neimplinirile. Si atunci, ce faci? Pui iute de un user nou si-ti spui nestingherit problema.
E greu sa faci o departajare clara intre nou veniti. Doar cateva persoane de pe forum au calitatea de a pune repejor etichete. Cu siguranta ca le stim cu toatele si ne spunem in sinea noastra "Ptiu, fie la tine acolo..."
Singura solutie e sa nu le dam atentie si sa nu raspundem. Oricum in cateva zile ajung la cosul de gunoi, acolo unde le e locul.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Jocelyn spune:

Eu sunt noua pe forum (de parca nu s-ar fi vazut) si nu am apucat sa citesc prea mult, daramite sa mai si raspund. Am ramas si eu cam socata de unele "povesti" si unele mi se par de-a dreptul incredibile, ai senzatia ca cei care le scriu o fac la misto, sa-si bata joc de ceilalti. Acum, trebuie sa acorzi prezumtia de nevinovatie, parerea mea, fiindca mi se pare prostesc sa-ti pierzi vremea scriind baliverne sau povesti inventate pe forumuri, ori ai o viata foarte plictisitoare, ori esti mitoman ori...

Este adevarat ca dupa ce lumea te cunoaste e mult mai greu sa-ti expui anumite probleme dar nici hop te-ai inregistrat, hop ai turnat o telenovela.
Cand am o rezerva, ori o spun persoanei care a scris, ori nu imi mai pierd timpul cu raspunsuri.

"Wisdom doesn't automatically come with old age. Nothing does - except wrinkles. It's true, some wines improve with age. But only if the grapes were good in the first place."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ana_a spune:

da...si eu mai citesc pe aici, rar cand pot sa dau un sfat, eu am impresia ca dintre acesti "nou veniti" sunt si membri mai vechi cu user nou.Pe mine nu ma deranjeaza de loc...ma gandesc si la mine, daca as avea o problema atat de delicata cum se mai prezinta pe aici poate mi-ar veni si mie sa imi pun un user nou sa fiu mai relaxata si sa scriu cu usurinta....
Cat despre credibilitatea povestilor...sincer...am vazut in viata reala de zi cu zi o poveste muuult mai exagerata ca toate de aici si am inteles ca viata poate fi intradevar atat de socanta.....

Ana, mamica lui Stefan, pui mic si frumos

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns leea_cv spune:

Intr-adevar unele povesti sunt parca desprinse din telenovele, ceea ce nu le face neadevarate.Nu uitati ca ''viata bate filmul''.Nu ca as fi vreo naiva, dar tind ca acord credibilitate multora dintre ele.Si asta pentru ca eu ''mi-am pus viata pe tava''exact asa cum a fost sau este.Motiv pentru care tind sa ii privesc si pe ceilalti prin prisma aceleiasi prezumtii de nevinovatie.Nu am citit 2 ani mesajele postate pe acest forum pentru ca mai apoi sa imi fac curaj.Il stiam de vreo citeva luni deoarece cautam informatii despre sarcina si bebei, caci voiam unul.Cind problema mea mi-a incetosat mintea am simtit ca explodez si pur si simplu am vrut niste pareri.Situatia mea cel putin, era de asa natura incit nu o puteam impartasi apropiatilor, care ar fi fost subiectivi.Asa ca mi-am incredintat-o voua.
Ca multi din noi disparem dupa ce ne-am rezolvat problema, e adevarat.

Nu ne judecati prea aspru pa astia nou veniti.Eu una, nu cred ca ar fi o placere in a arunca vreo melodrama doar de dragul de a studia reactii.

Va pup
21+

leea

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mirunaa spune:

Offf, Leea, am mai spus si repet.Nu am generalizat.N-am bagat toate cazurile in aceeasi oala.Am dat si un exemplu care este evident.Si mai sunt si altele.
Poate ca gresesc si bine ar fi.Si sper din tot sufletul ca aceste destainuri ale celor suparati si prea loviti de viata sa fie sincere si, deasemenea, sper ca sfaturile sa le fie de folos.

Nu sunt un Gigi contra....numai ca am simtit ceva nelalocul lui.Atat.Pana la urma fiecare actioneaza dupa cum considera...si, in mod sigur, fiecare va primi dupa cum i se cuvine.

Toate cele bune!

Mergi la inceput