Mamici de ianuarie-februarie 2006 (26)
Raspunsuri - Pagina 8
ralirali spune:
Dana, ai incercat cu apa minerala cu lamaie pentru greturi? Pe mine m-a ajutat de la inceput desi nu am citit pe nicaieri ca ar ajuta si inaintea beam numai apa plata.
Bee, si eu am insomnii si dorm rau noaptea, in schimb as dormi nonstop in timpul zilei.
Haideti fetelor ca trecem noi peste toate si sa vedeti ce ne mandrim pe aici cu minunatiile noastre
.
Fetele fara net acasa, ce ne facem fara voi dupa ce intrati in concediu
?
Ralu 19+
http://pg.photos.yahoo.com/ph/ralirali_p/my_photos
Giova spune:
Neatza burtici!!!
Rali scuze, am modificat acum. Am copiat din greseala de la tipa de deasupra ta. scuze din nou, eu stiu ca nu te-ai suparat.
Bombonicaaa imediat trec numele bebelinei.
Ioana cu un concediu medical nu poti rezolva?
Si pe mine ma dispera colegele.Parca acum de cand sunt insarcinata numai eu fac de toate. si ma enervez foarte tare si repede.Dar nu zic nimic. seara cu al meu stam si ne enervam pe ele, vede si el ce nesimtite sunt, doar lucram in acelasi birou.
Cum eu nu sunt cu contract, ma gandeam sa mai vin inclusiv octombrie si pe urma acasa.
Cand vin data viitoare sefii din Italia le spun.
Oricum din 13 sept. intram in concediu vreo 10 zile si pe urma o luna o mai duc eu.
De cum raman acasa imi bag netul. Nu as rezista fara el.
Am devenit dependenta DC!!!!!!!
poze
gio
si bb 19+
T_Ioana spune:
Fetelor stiu ca am mai discutat pe subiectul asta dar am facut aseara ceva bun de mancare si mi-am promis sa va dau reteta (va rog sa nu ma injurati daca va fac pofta dar e super simplu de facut)
Pozicile mele: http://pg.photos.yahoo.com/ph/tuturugaioana/my_photos
Samburelul: http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/1;20704;29/st/20051225/dt/7/k/d1f9/preg.png
"Viata trebuie traita asa cum este pentru ca ni s-a dat fara sa o cerem si ni se va lua fara sa fim intrebati"
paula2003 spune:
Eu am avut niste caderi, ameteli...si doar mananc ce-i mai bun. Iau prenatal si acum l-am schimbat cu Materna, calciu si Fe. Sa nu uitati si voi sa luati indiferent cum va simtiti. Nu am gasit sa-mi fi respuns de unde cumpar crema antivergeturi?????
pt. ce-i sarbatoriti si bb lor.
Paula
19+
Alexandra 
toanca spune:
Fetelor imi pare rau pentru voi ca aveti probleme cu serviciul
DIn punctul asta de vedere ma pot considera norocoasa.
Eu lucrez la o firma, sunt consilier juridic, dar desi am foarte mult de munca, stau singura in birou, stau mai tot timpul pe scaun........
La procese merg destul de rar, iar acum sunt mai menajata de sefii mei avand in vedere ca sunt
Toanca si bebe Matei 19+
http://pg.photos.yahoo.com/ph/piticel_24/my_photos
dana_ene spune:
Raluca, am incercat si cu lamaie, dar si de la ea imi vine sa
.
Nu am descoperit sa-mi treaca cu ceva, asa ca singurul lucru care mi-a ramas este sa sper ca o sa treaca saptamanile si o sa-mi treaca starea asta.
Si la mine la birou am un sef pe care nu-l intereseaza starea mea.
Ba el chiar mi-a spus nu cu mult timp inainte sa raman insarcinata ca spera ca "mi s-a luat de facut copchii". Exact astea au fost cuvintele lui.
Asa ca n-am ce sa astept din partea lui.
De asta si vreau sa intru in concediu mai repede.
O sa-mi calculez exact cum fac si prin octombrie sau cel tarziu noiembrie o sa intru in prenatal+medical.
Ioana, eu vreau reteta (eventual pe PM, daca pe fete le deranjeaza).
Chiar vreau ceva bun-bun de papa.
Eu am net si acasa, dar acum, daca stau toata ziua la birou pe calculator sunt prea obosita sa intru si de acasa.
Dar cand voi fi in concediu, o sa stau numai pe DC.
Si o sa lucrez la siteul nostru
.
Cat timp Oana va fi la cresa, am ce face.
Daniela
(14+) si puiul Oana Maria (nascuta pe 2 septembrie 2003)
ALBUMUL OANEI MARIA
www.copilasi2006.3x.ro/" target="_blank">MAMICI DE IANUARIE/FEBRUARIE 2006
dana_ene spune:
Despre cursurile LAMAZE:
In lunile aprilie-mai 2005, timp de 6 saptamani, in fiecare sambata, (exceptind sambata Pastelui) intre orele 10-13.00, la Spitalul Elias, doi dintre membrii Asociatiei de Educatie Prenatala din Romania, educatori Lamaze, au sustinut cursuri de educatie pentru nastere Lamaze destinate cuplurilor care asteapta un copil. Cursurile au fost gratuite. Informatii la telefon 0746104787 sau la adresa de email: aep_ro@yahoo.com
Activitatile desfasurate :
Transmiterea unor notiuni cum ar fi:
-Filozofia Lamaze īn ceea ce priveste sarcina si nasterea
-Modul de viata sanatos īn timpul sarcinii
-Modificarile normale anatomice, fiziologice si emotionale īn timpul sarcinii
-Fazele travaliului si nasterea;
-Teoriile privind producerea si managementul durerii
-Trecerea īn revista a tehnicilor de relaxare
-Rolul partenerului īn timpul travaliului /nasterii
-Proceduri medicale posibile: analgezia si anestezia īn timpul nasterii, inductia, cezariana
-Evenimente neasteptate īn timpul travaliului/ nasterii
-Importanta alaptarii īnca din primele momente de viata;
-Comportamentul nou-nascutului; semne de alarma
-Rolul parintilor īn dezvoltarea armonioasa a copilului
Practicarea unor exercitii care sa permita dobāndirea unor abilitati:
-exercitii de relaxare, implicānd tehnici de respiratie si vizualizare pentru femeia gravida si partener
-sprijinul partenerului īn timpul sarcinii si travaliului
exercitii de adaptare la durere
-tehnici de masaj si presopunctura
-pozitii utilizate īn timpul travaliului si nasterii
-evaluarea etapelor travaliului
-identificarea unor semne de alarma īn timpul sarcinii si travaliului
-posibilitati de negociere cu personalul medical pentru aplicarea īn timpul travaliului si nasterii a cunostintelor si abilitatilor īnvatate
-pozitii de alaptare
-evaluarea starii nou-nascutului
-identificarea semnelor de alarma care pot apare la nou-nascut
-alcatuirea unui plan de activitati pentru parinti pentru primele zile de viata ale nou-nascutului
Daniela
(14+) si puiul Oana Maria (nascuta pe 2 septembrie 2003)
ALBUMUL OANEI MARIA
www.copilasi2006.3x.ro/" target="_blank">MAMICI DE IANUARIE/FEBRUARIE 2006
paula2003 spune:
Daniele, de cand este pagina mamicilor de ian-febr 2006? Eu acum am descoperit pagina si -mi place. Nu-ti spun ce surprinsa am fost cand m-am vazut trecuta si cu poze. Am sa-ti trimit ce poza sa-mi pui cu bb 2 in burtica.
Foarte frumos.
Paula
20+
Alexandra 
T_Ioana spune:
Nu mai stiu cum este denumirea exacta in italiana dar sunt
PASTE CU PIEPT DE PUI SI USTUROI
Aveti nevoie de:
-un piept de pui
-cateva ciuperci (preferabil ciuperci proaspete, champignoni, daca nu, merge si cu cele din conserva)
-o ceapa mica
-praf de usturoi
-oregano uscat
-patrunjel uscat
-sare
-ulei (preferabil de masline)
-parmezan/cascaval ras
-paste "penne" (aproximati cantitatea in functie de cate persoane vor manca si de cat de mult mananca persoanele repective)
Cantitatile de mai sus sunt pentru aprox. 3 portii (4 portii mai mici)
Se caleste ceapa in ulei pana devine sticloasa(aveti grija sa nu fie prea prajita), se adauga pieptul de pui taiat bucatele (eu il tai in bucatele cam de 1 cm) si se caleste putin pana se albeste dupa care se adauga ciupercile taiate felii subtiri si se calesc impreuna. Daca ciupercile nu lasa suficienta apa se mai adauga putina apa calduta, sare, oregano (in functie de cat vrea fiecare)si se lasa la foc mic pana sunt fierte carnea si ciupercile.Se pune praf de usturoi dupa gust - nu exagerat.
Separat se fierb pastele cu sare, se storc si se clatesc si cand compozitia este fiarta se adauga pastele(aveti grija sa preparati compozitia intr-o cratita mai incapatoare). Se amesteca bine de tot pastele cu restul ingredientelor si se pune parmezanul ras pe deasupra si se da la cuptor 5 minute (in cuptorul incalzit in prealabil) sa se incalzeasca pastele si sa se topasca parmezanul (sau cascavalul).
Preparatul se serveste cald, presarat cu patrunjel uscat pe deasupra.
Sper din suflet sa va placa
Ioana
Pozicile mele: http://pg.photos.yahoo.com/ph/tuturugaioana/my_photos
Samburelul: http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/1;20704;29/st/20051225/dt/7/k/d1f9/preg.png
"Viata trebuie traita asa cum este pentru ca ni s-a dat fara sa o cerem si ni se va lua fara sa fim intrebati"
Florinini spune:
Irina,
Trimite-mi si mi-e site-ul ala ca si eu sunt curioasa si mai mult de atat vreau sa vad cam ce ma asteapta...trebuie sa fiu realista.
Pupicuri
Florinini
18+
http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/1;20721;29/st/20060113/dt/-3/k/69df/preg.png