copilasi de iunie-iulie 2003 la 2 ani (60)

Raspunsuri - Pagina 13

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Marox spune:

Cgaby, Kehleyr, vacanta placuta!

Andra, multa sanatate!

Romana_74, bine v-ati intors acasa!

Kehleyr, la noi treaba sta in felul urmator: avem 3 camere, defaptr 2 dormitoare si o sufragerie. Si, ca intr-o problema de logica, urmatoarele imposibilitati:
- Alex cu Julia in aceeasi camera-NU (pt ca mi-e tare frica sa nu se urce Alex in patutz peste sora-sa)
- in sufragerie nu pot culca nici unul din copii-avem televizorul si calculatorul si o canapea pt prieteni - daca il punem aici pe Alex trebuie ca la ora 9 sa mergem cu totii la culcare
- Julia cu noi in camera si Alex in camera libera, ar merge, dar: Alex s-a obisnuit sa se trezeasca noaptea si sa controleze daca e cineva cu ei (s-a obisnuit asa cu maica-mea); deci daca se apuca sa urle noaptea sau sa vina peste noi nu humai ca ne scoala pe noi, dar o scoala si pe Julia
Concluzia: Alex in patutz in camera cu noi si Julia in alt patutz singura in cealalta camera. Si reusim sa dormim! In asteptarea zilei in care ne vom muta in 4 camere...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ioana Sora spune:

Buna, fetelor.

Saptamana asta m-am chinuit sa o inscriu pe Cata la gradi, dar n-am reusit. Mai am o sansa mica, dar o sa vad abia saptamana viitoare daca se va rezolva... Asa ca macar am reusit sa o inscriu la cresha. Macar am retinut... din prima zi a lunii martie, anul viitor, o sa ma infiintez la gradi, ca sa fiu sigura ca nu ramane iar pe dinafara. Am fost cu ea sa vizitam cresha si nu mai puteam s-o iau de acolo, era superincantata ca vede atatatia copii. Sper sa n-am probleme cu ea, sa inceapa sa planga...

Gabi si Dana, concediu placut !

Alinuta, bine ai revenit !

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns romana_74 spune:

MULTUMESC FETELOR PENTRU GANDURILE BUNE!
Noi suntem bine, Luca a inceput sa ia in greutate si e tare cumine... numai papa si doarme, inca nu i-am auzit vocea... Sa vedem mai incolo...
Referitor la somn, noi avand o casa cu 2 camere, dormim toti in aceeasi camera, fiecare in patul lui. Eu si sotul meu in patul dublu, Matei in patul lui si Luca in patutul de bb. Incapem deorece casa noastra are camere mari si este spatiu suficient. Dra la primavara ne ridicam o casa noua si vom avea fiecare camera nostra... nu stiu cu baietii ce vom face, daca sa ii despartim sau nu, dar pana atunci mai este!
Matei e acelasi entuziast fata de bb Luca si il innebuneste toata ziua e calare pe el si il pupa si le spune la toti de el. Primul lucru dimineata ma intreaba unde e bb Luca si eu ii arat cu degetul in patut, iar el cu o mutra satisfacuta se intoarce pe cealalta parte si mai fura putin somnic. Sunt asa de dulci! Si sunt ai mei!
Fetelor nu va privati copilasii de asa o bucurie... mai ganditi-va la inca unu si nu ii lasati singuri, e pacat!

ROMANA , MATEI(04.07.2003) si bb LUCA (28.08.2005)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cornelia spune:

Buna fetelor!

Romana_74, se vede ca esti fericita. LA ultimele tale mesaje mi-au dat lacrimile. Nu pot decat sa sustin ce le-ai sfatuit pe fete despre bb2!

Romana, ce mai faci? Burtica?

Dana, noi nu avem decat doua dormitoare disponibile. Pe MAria ma incapatanez sa o culc singura in camera (a fost f. bine o perioada, dar acum iar s-a suparat pe noi - decand a fost cu parintii mei la munte si au dormit inaceeasi camera). Stefan doarme cu noi in camera, in patutul lui. Intentionez s aii mut in aceeasi camera, dar tot aman momentul, pt. ca s-ar trezi unul pe altul, plus ca imi imahinez scene de cosmar, cu Maria scotandu-i ochii lui Stefan. Eu pe Maria o culc inca in patut cu gratii, dar o sa o trec in curand in pat normal, pt. ca Stefan nu mai are loc in patutul lui mic. Asa ca ma pregatesc sufleteste pt. momentul cand or s adoarma amandoi in camera.

Copiii care merg la gradi, incep lunea asta??? Daca da, va tinem pumnii! Noi ne pregatim pt. 12 septembrie. Sapt. viitoare, cred ca o sa va bat la cap cu subiectul asta .

Va pup,
Cornelia, mami de Maria (2 iulie 2003) si Stefan (4 mai 2005)
poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CRIXIA spune:

Cornelia, aici este topicul unde cu mare sinceritate iti spun cat te apreciez pentru eroismul tau! Stii ca te invidiez pentru ca esti mami 2x! Sa te imparti la atatea probleme, nu-i usor de loc!
Sanatate multa va doresc!

Stiu ca exista si alte mame ca si Cornelia, dar am inceput cu ea, caci ne stim. Voua, celorlalte va doresc rabdare si liniste!

N-am mai trecut de fff. mult timp pe aici! Scuze mii si mii! Am inceput serviciul si intru cam rar, nu fac fata nici cu cititul!
Acum am intrat putin si am citit ultimele pagini si nu m-am putut abtine sa nu va spun ca si eu intentionez sa-mi dau copila la cresa. Sper sa-mi iasa pasenta, ca fff. greu se intra! Eu am depus o cerere din primavara, ma duc saptamana asta sa vad ce se intampla.
Sper sa va pot tine si eu la curent cu comportamentul fetei fata de aceasta schimbare!

Pa!

Racushoarele Cristina& Alexia - Maria
crixia@gmail.com

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pufulet spune:

Am nascut f.usor a doua oara.M-am internat pe la ora 18 cu dilatatie 3 si contractii la 2-3 min. .Pe la 18 si 45 min am cerut sa mi se rupa apa pentru ca stiam de la nasterea Marei ca asta ma ajuta sa ma dilat Doctorul mi-a rupt apa si a promis ca vine peste 10min sa imi faca anestezie cu xilina in col.Dupa 15 min am simtit ca ma scapa si treaba mica si cea mare si I-am spus moasei care disperata mi-a spus sa urc pe masa si a fugit dupa medic.La 19si 15 min se nastea Sofia(fix la aceeasi ora am nascut-o si pe Mara) dupa ce am impins de doua ori .
Mara a fost f. agitata in prima zi cand am adus-o acasa pe Sofia.Plangea, fugea si parca nu-si gasea locul, dar de a doua zi s-a comportat f.bine.O iubeste mult pe surioara ei, inca nu am avut probleme de gelozie, in schimb face din nou caca in pampers desi de 4 luni facea caca la olita.Avem mari probleme cu constipatia din cauza ca ii e frica sa faca caca deoarece o sa faca “bibi ”la fundut.Dupa un tratament cu antibiotice a avut o constipatie urata cu sangerare si a ramas cu frica de a face scaun.Desi mananca fructe si supe la greu , totusi are scaun o data la 3-4 zile, si atunci, cu circ mare.
Sofia e diferita de Mara mult .Ar vrea sa stea non-stop in brate.Am lapte suficient , iar furia laptelui a fost mai moderata si am rezolvat-o cu masaj si nu prin mulgere cum am facut cand o alaptam pe Mara.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cornelia spune:

Crixia, ce bine ca te mai vad si pe aici. Eu sunt chiar depasita de situatie, nu sunt chiar de laudat . La ce cresa o dai pe Alexia? Stiu ca se obtine f. greu un loc. Noi nici nu ne-am mai agitat, ne convine la Big Ben, ca ne asigura si transportul, ceea ce era o mare problema pt. noi. Daca nu gasesti loc la stat, nu ai vrea s afie fetele colege de grupa??? Zic si eu...

Pufulet, deci si la tine se confiram teoria cu a doua nastere mai usoara. Ma abucur ca Mara si-a revenit si ca e o surioara iubitoare. Acum, voi ma faceti sa cred ca Maria e cam rautza sau ca nu am stiut eu sa o pregatesc pt. fratior. Sunt putin dezamagita, ca e asa de geloasa.

Si ca tot mi-am adus aminte, am fost la ziua unei fetite. Maria abia daca a scos doua vorbe. A fost intrebata de fratiorul ei, a raspuns cu jumatate de gura ca il cheama Stefan, dupa care zice: "E un mare golan!". Expresia asta a imprumutat-o de la mama, care ii spune asa pisoiului .

In seara asta am avut musafiri de seama : Luca, mami si tati! Au stat f. putin, ca era cam tarziu si probabil s-au gandit sa o lase pe Maria sa doarma. Dar Maria este si acum langa mine. Pur si simplu, am lasat-o sa vad cand adoarme. Daca ii spun ceva de patut si incerc sa pun mana pe ea, urla. Sa incerc si experimentul asta. Vad ca s-a linistit si sper sa adoarma curand (e intinsa pe jos ). Luca e mare, frumusel si tare povestitor . Cred ca daca ar fi stat mai mult, s-ar fi inteles f. bine cu Maria, ca abia trecusera peste o mica neintelegere referitoare la o jucarie.

Va pup,
Cornelia, mami de Maria (2 iulie 2003) si Stefan (4 mai 2005)
poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns romana spune:

EU nu am nascut inca. Sper sa mai rezist macar o saptamina.
Sincer ma simt ca un balon care sta sa plesneasca, dar asta e. Mai am maxim doua saptamini.

Romana_74: Esti o fericita ca bb Luca e cuminte , sa speram ca-si va pastra obiceiul si mai ales sa speram ca nu o sa aiba colici.

http://www.geocities.com/bebe_iunie_iulie_2003

si mail pentru poze
bebe_iunie_iulie_2003@yahoo.com

Nulla dies sine linea!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Andra_ spune:

Buna, fetele,

am avut un sfirsit de saptamina plin, acum butonez computerul la scirbici si sint zombie, si cum oricum nu sint in stare la ora asta sa fac calculele, mai bine va mai povestesc ce-am facut. Asadar:

Am programat ca joi sa plecam la mare, unde plecau si bunicii paterni cu gasca lor, sa petrecem week-end-ul cu copilul si unchi-miu, matusi-mea, vara-mea si al lor bb, apoi Luca sa ramina cu bunicii pina duminica viitoare in Mamaia. Am plecat joi seara cu toata raceala mea, piciorul scrintit al lui Dani, plus mama si bunica mea de dus la Techirghiol, porbagaj arhiplin, copil convins ca, daca mergem la mare, mergem cu avionul.... In 2 ore am ajuns la Constanta (traiasca autostrada!), apoi am cazat "babele" si am ajuns si noi la casa familiei din Techirghiol, data in folosinta anul asta, superba, cu 2 terase generoase cu vedere la lac, care lucea in lumina lunii... Luca dupa ce a dormit vreo ora jumate pe drum era fresh la 11 noaptea si se alerga cu vara-su printre picioarele noastre si ale celor 3 ciini care nu mai stiau pe unde sa se ascunda.

Simbata ne-am lungit la un mic dejun pe terasa, era cam racoare, dar ok, apoi ne-am preumblat prin Neptun la tirgul de textile (nimic memorabil), am mincat pe o terasa din Eforie pe buza falezei, iar seara dupa un somn bun ne-am indreptat spre Mamaia, unde am dat peste bunici. Am dat copilul in barcute: e un fel de piscina cu latura de vreo 4 m, in care misuna citeva barcute cu motor ptr copii, fascinati of course de ele. In spatele barcutelor sint masinute electrice, cu care al meu copil adora sa se dea, dar pe care nu stie insa sa le ghideze, asa ca Dani a fost "copilot" pina a ramas indoit de spate si am luat copilul pe sus de-acolo. Am mincat in Mamaia la o terasa zisa Taverna, unde doar numele si muzica erau grecesti, ca mincarea era ceva intre italienesc si rominesc, ok una peste alta. Si uite-asa iar am ajuns noaptea acasa si am culcat copilul pe la 12, care sa nu va inchipuiti ca s-a jenat si n-a facut ochi la 7 si ceva incepind cu refrenul "mamiiii, facem lapticul" (repetati asta de minim 7 ori si maxim 20 si veti avea imaginea fidela a diminetilor mele, uneori rezist eroic pe baricade... chiar si la 10 apeluri)
Simbata am stat pe terasa aia minunata aproape toata ziua, copiii s-au jucat impreuna (varul Eric are 1 an si 3 luni), au mincat impreuna (la indemnurile gen "hai maninca, vrei sa-ti manince Eric brinzica?", "ia uite Luca ce cuminte maninca!" etc), iar noi le-am crosetat un viitor idilic impreuna, amintindu-ne de copilaria noastra si verile petrecute cu vara-mea la mare, picap-ul ei la care ascultam povesti, papagalul Coco care ne trezea cu scandalul de dimineata, maica-sa "mina iute" de la care am mai incasat-o si noi si pe care toti o stiam de frica, frati-miu care fiind mai mic plingea pe la usi ca-l dadeam afara noi avind de discutat chestii "serioase", si cite altele care ma fac sa ma bucur cind ma gindesc ca si generatia 2-a de verisori vor creste impreuna.

Duminica seara am fost prin preumblare iar, Mamaia, l-am dus pe Luca la Acvariu unde s-a minunat de pestii mari, dar a marturisit ca i-au placut aia mici, am mincat la En Plonje unde Luca a devorat dorada amuzat de pisicile cersetoare de sub mese, apoi am vizitat-o pe Cornelia (scuze inca o data ptr orele inaintate) pe care nu ma induram s-o ratez. Mariuta e o dulce-dulce, vorbareata cum o stiti, si fr. amabila cu Luca care in schimb n-a vrut cu nici un chip sa-i dea ventilatorul lui, in schimb s-au "jucat" oarecum impreuna, au strins apoi jucariile si le-au pus la locul lor, si au mincat floricele parte in parte cu tatii lor fascinati de meci. Stefan e mare-mare, zici ca are 6 luni, e blondut si cu niste ochi albastrii rizareti, cu pulpite grasune... e un scump si sint asa de frumosi impreuna Cornelia, sa stii ca mai venim ca nu numai mie mi-a placut, dar al meu sot a fost fascinat de gadget-urile lui Doru, cred ca mai au de discutat vreo citeva zile despre ele.
Ieri dimineata l-am fascinat pe Luca cind a inceput sa-si caute ventilatorul cind i-am spus ca "nu mai tii minte ca i l-ai dat Mariei ptr ca ti-a placut de ea ca te-a lasat sa te joci cu jucariile ei?"... nu era el convins, dar pina la urma s-a lasat cind i-am zis c-o sa-i cumpere lui bunicul altul...miine-poimiine o sa ne spuna el noua cum i-a dat cadou Mariei ventilatorul ala...
Dupa ce am ancorat copilul in Mamaia la bunci, am ajuns si noi acasa, la timp sa ne pregatim ptr prima nunta a toamnei, unde a fost dragut, bine ca am scapat de-o grija! Iar Luca e fr. bine, ieri nu se mai dadea dus din mare (), iar asera s-a plimbat cu telegondola...abia astept sa-l sun sa-mi spuna impresii.

pup u,
Andra

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CRIXIA spune:

Da, Cornelia mi-ar placea! incercam in cartier, la cresa nr.2,ca e la 2 minute de noi! Daca nu, ne reorientam!

Racushoarele Cristina& Alexia - Maria
crixia@gmail.com

Mergi la inceput