Mamici de martie-aprilie 2006 (6)
Raspunsuri - Pagina 13
Tina_Welsh spune:
Laura eu pt digestie am baut in fiecare dimineata am baut santal de pere sau de portocale si am mancat cate o piersica. Eu inainte de sarcina fumam dar cum am aflat ca sunt insarcinata m-am lasat. Inainte deh..era tigara si cafeaua de dimineata si pac eram la toaleta..acum e SAntalul si piersica sau marul! Va pup!
Tina
and Our sweet baby
marib spune:
Burtici, eu pentru constipatie stiu ca e eficienta o ligurita de miere pe stomacul gol urmata de un pahar cu apa la temperatura camerei. Si neaparat pe parcursul zilei, in fiecare zi trebuie sa mancam multe fructe si cereale, paine graham...
laurabyby spune:
buna fetelor mai intru si eu din cand in cand ca nu prea pot din cauza raului starilor de greata care sant aprope non stop si a vomei nu imi arde de nimic,sper sa scap cat de curand ca nu mai rezist sant groaznice aceste stari nici nu pot sa consum nici un lichid si nici mancare fac vitamine zilnic ca sa le fie bine la bebe,LAURA ia si bea CEAI VERDE ANTIADIPOS am avut si eu aceiasi problema si am rezolvato.Dr. mi-a spus ca e foarte bine ca am starile astea ca asta inseamna ca sarcina decurge normal,dar oare eu mai rezist ca nu ma mai suport
.va pup pe toate si sarcini usoare in continuare.
10+ cu 2 beby
Laura Ioana spune:
Multumesc fetelor pentru raspunsuri

O sa incerc cu miere, ca piersicile nu le mai suport.
Laurabyby ai doi bebici? Ce frumos! Sa stii ca mie dr ginecolog mi-a spus sa nu bea ceai verde antiadipos pentru ca poate sa provoace contractii si nici supozitoare cu glicerina. Saptamana viitoare merg la medicul de familie sa ma ia in evidenta si ii cer sa imi dea ceva contra constipatiei, daca nu merge cu mierea.
Laura
9+
Puiutul meu
dianaforisch spune:
buna seara fetelor!
Am cam lipsit deoarece am fost internata cu sarcina ma gandeam eu ca nu e bine ceva si duminica am fost la urgenta dar am prins o dr-ta de garda care m-a nelinistit profund mi-a spus ca am sarcina oprita in evolutie
am crezut ca innebunesc dar in acelasi timp simteam eu ca nu e tocmai asa pt. ca aveam simptomele de sarcina asa ca nu poate fi oprita in evolutie....pana luni dimineata am crezut ca
,abia asteptam sa ma intalnesc cu medicul meu....m-a si internat pefuzii etc.pt. ca am si varsat cu sange si credeti-ma nu stiu de ce pt. ca nu am avut pofta de mancare si mi-a spus ca sa nu-mi fac griji e ok bb,dar pana joi nu mi-a facut ecograf vaginal atunci am aflat ca am 6 sapt. ecografice si 8 sapt. ciclice,vineri m-a lasat acasa mi-a revenit pofta de mancare si nu am mai varsat si... am mai avut o nelamurire pete maro pe chilot e grav pt. sarcina mica sa stiti asa ca burticutelor nu va lasati nici un simptomnu este de neglijat.
Va doresc tuturor pupici pe butici si sarcina fara probleme.
cu drag Dia
6+ sigur
marib spune:
Dianaforisch multa sanatate si tie si lui bebita ! Nu-mi vine sa cred cat de repede pun unii doctori diagnosticul de sarcina oprita in evolutie ! Eu in fiecare zi stau si ma intreb daca bebe e bine acolo in burtica, ma sperii daca-mi dispare vreun simptom...
Va pup pe toate si multa, multa sanatate sa ducem sarcina la capat cu bine si sa avem bebici sanatosi !
Mari
7+
Cat spune:
Salutare! N-am mai scris nimic pt ca sunt total pierduta, nu stiu incotro sa o apuc...De joi dupa-amiaza fetitei mele i-au aparut niste pete mari rosii pe fata, fara alte simptome. Vineri am fost la dermatolog crezand ca are o posibila alergie. Dr a zis ca e Ringelröteln, am gasit ca in romana se numeste eritem infectios si e cauzat de un virus (Parvovirus B19), nu e ceva complicat pt Daria, nu necesita tratament (aici in Germania e considerata o boala a copilariei).Insa... Situatia e f. nasoala pt bebe, m-am ingrozit citind pe net ce complicatii da -insuficiente grave ale inimii, anemie severa ce pune viata fatului in pericol, necesita transfuzie, etc. Medicul a fost si el speriat cand i-am spus ca sunt insarcinata si mi-a luat sange pt analiza. E gata luni dupa-amiaza. pana atunci ma perpelesc pe toate partile, nu pot sa cred ca mi se intampla asa ceva dupa cat de mult ni l-am dorit si cat l-am asteptat pe bebe. Sunt si singura, sotul meu iese maine din spital si simt ca efectiv innebunesc.
Imi e asa de frica pt ca la inceputul saptamanii trecute am avut dureri de incheieturi (le-am pus pe seama ploii-reumatism) si am avut si ganglionii inflamati la ceafa, am citit ca sunt simptome ale bolii, la adulti poate sa nu apara nici o eruptie.
Am fost cu Daria si la pediatru care a zis ca nu e sigur ca are asa ceva, trebuie sa astepte rezultatul analizelor. El zicea ca a vazut copii cu eruptie mare, dar daca Daria are o forma mai usoara si eu totusi m-am infectat?
Ce sa va mai spun? Ma rog la Dumnezeu sa ne ajute si am credinta!
Toate cele bune pt voi si burtici!
Catrinel
11+ si
Daria Maria
mamaariadna spune:
Cat, am citit ce ai scris si recunosc ca mi s-a strans inima. Am dat si eu o cautare pe google sa aflu mai multe despre boala si riscurile in sarcina.
Ce varsta are fetita ta?
Din tot sufletul iti tin pumnii sa ai luni vesti bine de la doctor. Luni seara o sa ma uit special sa vad daca ai scris ceva.
Laurabyby, stiu si eu ce inseamna greturile alea cumplite de ajungi sa faci perfuzii pentru ca nu numai ca nu poti manca, dar nici de baut nu poti nimic. Iti doresc sa nu te mai tina mult.
Numai bine si un weekend frumos la toate fetele!
Ariadna
12+
Cat spune:
Ariadna, multumesc de incurajari! Fetita mea doar ce a implinit 4 ani, merge de un an la gradinita. La ea la gradinita am vazut de multe ori anunt cu "Ringelröteln". Atentie mare ca in Romania nu se prea stie de boala asta. Eu am un unchi medic ginecolog in Buc si cand am vorbit cu el mi-a zis ca nu e ceva obisnuit in Ro, nici macar nu stia prea multe despre boala- Eritem infectios. Pe net am citit ca ar fi fost descoperit virusul respectiv in 1975. Oricum informatii in roamana n-am gasit decat f.f.f. putin, cel mai bine documentat pe site-uri in germana si engleza.
Grija mare cele cu copii micuti si cele care lucrati cu copii!
Am sa scriu luni cand voi sti rezulatele.
Catrinel
11+ si
Daria Maria
mamaariadna spune:
Da Cat, asa e, in romana nu prea sunt informatii, motiv pentru care si eu tot la paginile in limba germana am aterizat. Recunosc ca pana acum doua zile nici nu auzisem de boala asta...ce intamplare...
Am citit si ca nu exista vaccin. Si eu am un pui de 2 ani, contact cu copii are insa numai cand iesim afara la joaca.
Ce sa zic, i-am povestit deja si sotului meu, asa m-a impresionat ce ai scris.
Inca o data bafta multa si sanatate!