Mamica de Noiembrie -Decembrie 2005(35)
Raspunsuri - Pagina 15
pischi2003 spune:
Bun gasit, burtici dragi!!!
Nu stiu cum o fi pe la voi, dar in Iasi e o vreme mohorata, intunecata... si a tunat/fulgerat/plouat toata noaptea. O sa-mi sperie fetita vremea asta.
MONET mersi mult pt. modificari. Asa o comoara ca a ta vreau si eu. Ochii albastri ar putea sa-i aiba ca am si eu, de blonduta nu cred. Dar sanatoasa sa fie, nu?
RIPLEY felicitari pt. noua decada, acus te ajungem si noi.
Eu am visat acum vreo luna ca nascusem, da' nu pusesem copilul la san in primele zile si parca nu-mi mai venea laptele din cauza asta. Si era o tragedie mare pt. mine sa nu pot alapta.... De cum arata nu-mi amintesc prea bine, dar imi amintesc stresul meu...
CORALIA bine ca ti-a facut din manuta la echo. A cooperat, nu poti zice ca nu.
ADRIANA felicitari pentru fetita. Sa-ti traiasca si sa va bucurati de ea.
CRISTINA si bb meu e miscacios, mai ales cand stau eu linistita. Daca eu sunt agitata nu-l prea simt, sau oricum mai putin. Are personalitate de pe acum.Vrea exclusivitate.
Mihaela 25+
dienutagraviduta spune:
mirabilis,
nu prea stiu nimic care sa te ajute referitor la perioada de cotizatie, dar as vrea sa stiu ce specialitate ai, si unde lucrezi, la ce spital... si cum ai ales maternitatea de la cfr2; ma gandesc ca daca lucrezi in bransa, stii ceva in plus fata de noi ...
dienuta graviduta si bebelushul luca
mirabilis spune:
Dienuta, eu am terminat medicina anul trecut. Eu sunt ultima generatie care mai are dreptul sa faca acest an de practica sau stagiatura, dupa care imi iau drept de libera practica (dupa care teoretic pot practica medicina generala, practic e o parafa pe care o pui in sertar sau in vitrina, unde vrei tu, ca nu te angajeaza nimeni, dar fara asta nu ai titlul de doctor...).Deci nu am o specialitate anume. Dar, in functie de media din facultate, ai dreptul sa-ti alegi spitalul in care faci acesta practica. Eu mi-am ales spit. de copii "Grigore Alexandrescu", ca oricum nu cred ca avem altul mai bun in tara. Sunt la sectia de toxicologie ( unde vin urgentele mari, in special copii care inghit chestii: am vazut de toate, nu cred ca exista vreun lucru pe care copiii nu l-ar incerca).
Acum, gineco si obstetrica am facut in Caritas, si am vrut sa uit majoritatea lucrurilor pe care le-am vazut acolo, altfel nu mai faceam copii vecii veciilor, cel putin nu in Romania. Am vazut mai multe maternitati, toate m-au oripilat. Pot sa spun sigur ca exista multe spitale renovate, dar parca maternitatile le-au lasat pe ultimul loc.
Iar de personal....ce sa mai spun...E adevarat ca s-ar purta mai frumos cu mine, ca sunt in bransa, dar....sunt absolut scarbita de atitudinea generala a personalului medical din Romania. De asta o sa si plec.
Maternitatea CFR2 nu am vizitat-o.Stiu de la o cunostinta de incredere, care a nascut acolo, ca e buna. Eu ma gandeam ca am de ales intre Municipal si CFR2. Dar am vazut eu personalul de la municipal....mai bine nu. Ce sa zic...ma intriga ca e o loterie...asistenta de la schimbul 1 e draguta, te ajuta, cea de la schimbul 2 te pune sa te dai jos din pat desi tu nu ti-ai revenit din anestezie...Mie imi vine sa le omor....
Cam asa...ma scuzati c-am scris atat...nu-mi sta in fire, si nici nu stiu daca am fost coerenta..
Dar daca pot ajuta pe cineva cu ceva, incerc, intrebati.
pischi2003 spune:
Carti pt. bb am si eu "mama si copilul" de Capraru si inca una mai subtirica. Sunt editii din 1978, dar n-am de gand sa dau pe mama si copilul editia de acum 550.000 lei. In mare, nu cred ca s-a schimbat mare lucru. Si probabil ca n-o sa stau non-stop cu cartea in fata. Sau is eu mai naiva, ca-s la primul bb. si cred ca o sa ma descurc.
Va pup.
Mihaela 25+
canuta-om-sucit spune:
Si eu am tot "Mama si copilul" de fam. Capraru, editia noua. E ok dar nu mi se pare ca sunt acolo nishte lucruri pe care nu le stii, sau m-am informat eu foarte mult. Da, e cea mai ok din punct de vedere al cantitatii de informatie utila pe care ti-o ofera. In rest sotul mi-a mai cumparat nishte carti scumpe si fara utilitate, ceva bebelusul o persoana si nu mai stiu ce, e vorba despre una care a avut 4 nasteri si da tot felul de sfaturi sugestii, ele sunt utile, insa nu la noi in tara caci toata actiunea se desfasoara in America, asa ca...
Acum noi ne mutam, si o sa fie o perioada foarte grea pentru mine, caci ne mutam in alt oras, iar eu am sa plec abia dupa o luna. Am sa fiu fara sotior in tot acest timp si tare nasol o sa imi fie. Ma consolez cu gandul ca o sa fie cu mult mai bine si ca o facem pentru puisorul nostru, Alexutzu. Va dati seama ca acum imi schimb medicul, caut pe altul, cauta spital, alti bani alta distractie, dar asta e.
26 fix
aura
cristinamh spune:
mirabilis... poate ne zici si ceva incurajator ...ca scenarii horror... aoleu... sunt destule...
stau acum si ma intreb... daca la elias dupa renovare au reusit sa scape de nu stiu ce streptococ din sectia de neonato... abia astept sa vad cum arata sectia noua, desi am inteles ca vor face saloane de 4 mame, 4 bebelusi, si vor fi cam inghesuite, ca nu prea e loc... ultima data cand am intrat pe-acolo... era curat, dar deprimant spre sala de travaliu... mai ca nu arata ca dusurile de la auschwitz...
apropo de cadouri primite... am primit un cosulet pt bebe... de-ala de rachita... pt primele 2-3 luni... abia astept sa-mi fac curaj sa ies prin obor, sa iau material sa-l aranjez cu volanase si fundite. andrei cum l-a vazut l-a si probat... cam mic pt el, dar facut covrig incapea... asadar mai aman problema patutului, o pot tine in cosulet o luna doua... poate primeste patut la botez.
apropo de botez... sa va intreb si pe voi... ca eu deja nu mai stiu ce sa fac...
vor s-o boteze nasii nostri de cununie... ceea ce mi se pare normal si ok. numai ca, ei nu sunt in tara... si vor sa "rezolve" problema cand vin in concediu de sarbatori... si nu pot ramane decat pana la jum lui ianuarie, maxim... apoi, cand va fi de rupt turta la un an... iar nu pot veni de ziua ei, ci vor tot asa, in preajma craciunului... cand vin ei in tara...
nu pun aici ca vreau ca nasul care se inhama la povestea asta sa-si faca toate "indatoririle" pana la rupt turta... dar mi se pare riscant sa botez fata la 4-5 saptamani in miezul iernii doar pt ca nu pot ei altfel...
partea cea mai grea e ca ei nu mai vor sa se intoarca in tara, deci nu vor fi niciodata aici...
am deci doua . cum vi se pare botez la 4-5 saptamani si ce credeti ca ar fi mai bine, sa-i refuz si sa caut pe altcineva?!
Cristina 25+ si Andrei-Razvan(2.08.2003)
www.andreirazvan.home.ro" target="_blank">Poze cu Andrei
www.bebelusi.august.septembrie.2003.home.ro" target="_blank">Gasca noastra
maria_alexia spune:
Salutare!!
Am avut niste zile ingrozitoare la serviciu, sau... asa ar trebui sa fie de obicei, sa nu-mi vad capul de treaba???
Multumesc mult ca v-ati ocupat de listuta cu legile referitoare la CPN
Am vazut ca s-a retiparit "Mama si copilul" de Capraru, iar de pe site se poate comanda cu reducere de 20% !! http://www.ed-medicala.ro/catalog/_mama_copilul_editia_6.html
Am fugit inapoi la treaba
maria_alexia spune:
Ufff, acum am dat sa-mi comand cartea, si spune ca nu accepta decat comenzi de minim 1.000.000 de lei
Fetelor din Sibiu, ce ziceti, nu o vreti si voi, sa facem comanda impreuna?
Varsta bb
dienutagraviduta spune:
mirabilis,
nu suna prea minunat cum se vede din interior sistemul asta sanitar, dar mereu mi-am inchipuit ca a lucra intr-o maternitate trebuie sa fie minunat, si cu putina bunavointa si un zambet cred ca ar face la spaga si doctorii si asistentele ... mama, mama ...
am o cumnata care a intrat acum la fac de farmacie si la cea de moase; ea vrea farmacie, dar eu cred ca la moase ma bagam ...
cristina,
parerea mea neavizata e sa nu-i refuzi pe nasi; si noi o sa-l botezam pe luca devreme, pentru ca atunci cand sora mea l-a botezat pe nepotul meu, mai era un baietel la botez - ditai magadaul, si nu mi-a placut; la o adica, ce se poate intampla, in biserica e cald si apa e incalzita, dupa aia il infasori bine si zdup in masina (cam asa cred eu, nu ma balacariti daca nu e chiar asa)... sper si nasii mei de cununie sa fie tot asa de dornici sa-l boteze, ca zau nu ii refuz; si apoi gandeste-te la ce de cadouase frumoase o sa primeasca de afara, ca or vrea si bietii oameni sa compenseze distanta mare cu ceva, nu ?
dienuta graviduta si bebelushul luca
pischi2003 spune:
CRISTINA, sa stii ca nu e f. devreme la 4-5 sapt. (sau tu credeai ca e cam tarziu?), noi am botezat in primavara si bb avea 3 sapt. Iar cu frigul, o sa infofoliti si voi bb bine, iar acasa cred ca va fi cald, nu vor fi probleme. Mai aiurea e cu nasii mereu absenti. Dar, daca agreezi ideea, poti sa mai iei 1/2 nasi "bastinasi". Noi am vrut sa botezam doar noi, dar cum parintii bb-ului au primit doua oferte pe care nu le puteau refuza, am fost 2 perechi de nasi. Si n-a fost chiar asa de rau. Si-apoi cum sa strici inima oamenilor, daca ei vor sa boteze? Bine, voi hotarati, faceti cum credeti ca e mai bine si pt. bb.
Mihaela 25+