Mamica de Noiembrie -Decembrie 2005(35)

Raspunsuri - Pagina 14

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns mirabilis spune:

Buna dimineata!

Astazi as vrea sa ma duc sa cumpar o carte,gen "Mama si copilul" dar nu am idee ce se gaseste si nu as vrea sa iau ceva prost. Puteti sa-mi recomandati ceva?
Mersi mult

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dienutagraviduta spune:

ripley, felicitari pentru trimestrul 3; cred ca papusa ta va fi si mai frumoasa decat ai visat-o tu in realitate ...
cristina, felicitari pt kg-ul in plus; mai mult ca sigur ca se pune si pe bebe ceva si la urmatoarea eco iti face o surpriza...

noi suntem bine, dar am impresia ca ma rontunjesc la burtica pe zi ce trece.

tania, cred ca programelul care calculeaza cresterea lui bebe chiar functioneaza - am pus-o pe sora mea sa calculeze cu datele ei si ale lui nepotelul meu, si i-a prezi ca ar avea la nastere exact greutatea pe care chiar a avut-o...

dienuta graviduta si bebelushul luca

Mergi la inceput

mirabilis, parerea mea e sa iei daca gasesti chiar mama si copilul, se zice ca e cea mai sfanta, iar la cresterea copilului chiar nu are decat foarte putine chestii invechite (la sarcina sunt mai multe); eu cred ca o sa ma limitez la aceasta carte, pe care o am de la mama, iar pentru sarcina am luat "Cartea viitoarei mame" de Marie Delahaye (cam asa ceva) din Carrefour.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Morgano spune:

Mirabilis, eu iti recomand cu caldura "mama si copilul" de fam. capraru. Eu o am, am citit destul de mult de prin ea, si chiar dc are si ide invechite, mi se pare mult mai buna decat dr. spock care chiar nu mi-a placut si in care nu am gasit raspunsul la o gramada de chestiuni, si incomparabil mai buna decat "mama si copilul" sau cum ii spune celei scoase de rao, care e si 1 milion si in afara de faptul ca e plina de poze care nu-ti folosesc la nimic nu mi se pare deloc complexa, e doar estetica de ea.
Desigur, asta e parerea mea si nu numai, toate prietenele mele cu copii mici m-au sfatuit sa iau capraru, si ele aia o folosesc, tu poti alege ce ti se pare tie mai ok pt tine sau ce iti recomanda si alte persoane.
Ce te sfatuiesc sa cumperi neaparat sunt 2 carti, mai mici, fte ieftine si care descriu modul de hranire al copilului de la prima alaptare si pana pe la 2 ani, cu diversificarea, retete de mancaruri pe masura evolutiei ca varsta, retete pentru perioadele de boli ale copilariei, diareee, constipatie etc. Nu stiu exact cum se numesc, dc le vezi nu sunt mai mari decat 2 foste "carnetele-vocabulare" insa am gasit in ele tot ce trebuie stiut referitor la hranirea copilului. La fel, prietenele mele mi-au spus de ele si le folosesc cu incredere.

Ripley
http://community.webshots.com/user/ripley_ripley2003

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns coralia76 spune:

Azi cand am ajuns la scarbici nu-mi mergea internetul..la vremea care era afara nici nu ma mir,s-or fi dereglat ceva fire pe acolo...Abia acum a venit si am sarit hopa pe DC.
Mai am si eu o sapt si ceva de asteptat pana stiu si eu ce o sa am..sper ca nu o sa mai stea bebele meu pudic cu spatele in 29 cand mergem la ecograf...o sa beau o cafea inainte sa se agite atunci...Si data trecuta toata ziua s-a agitat numai la ecograf statea nemiscat,doar o manutza a ridicat-o...

Varsta bebelica

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adriana15 spune:

neata,fetelor.tocmai am aflat ca voi avea o fetita.:))asa ca rog si eu pe cineva sa faca modificarea si la mine.numele inca nu l-am stabilit.o sa nasc la cfr2 cu dr nayel.dpn:17-18 dec 2005.
va multumesc si va pup pe toate.
adriana15 si bebelusa 22+.

Mergi la inceput

adriana !, felicitari pentru fetita !!!
la cfr 2 voi naste si eu; daca ai mai multe informatii sau ai mai auzit cate ceva despre spitalul asta, te rog sa-mi spui si mie !
ve naste natural ?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Morgano spune:

adriana, felicitari pt fetita!

Multumesc pt modificarile din listuta!

Ripley
http://community.webshots.com/user/ripley_ripley2003

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mirabilis spune:

Ripley, Dienuta, va multumesc pentru sugestii, le-am notat.

Adrianafelicitari pentru fetita, si eu tot cu Nayel voi naste, la CFR2.

Acum mai am o intrebare: stiti cumva daca e sigur ca trebuie sa fi cotizat la stat 12 luni ca sa iei concediul de maternitate?
Eu sunt intr-o situatie mai speciala, si anume: sunt medic stagiar angajata cu contract temporar de munca, adica din ian anul asta in ian anul viitor, pentru ca stagiatura asta inseamna, practica intr-un spital un an de zile, ca apoi sa-mi iau drept de libera practica. Acum, daca ar trebui sa cotizez 10 luni, as lucra pana la sfarsitul lui octombrie si as intra in concediu. Dar 12 luni??? Pur si simplu nu am cum, pt ca eu nasc la mijlocul lui noiembrie. Sau nu spun nimic, nu cer concediu, lucrez cele 12 luni (ma rog, pe hartie...ca practic e cam imposibil....) si apoi cer concediu????Sunt in ceata. Daca cineva stie si poate sa-mi spuna si mie ce si cum, ii multumesc din suflet...Sau unde sa gasesc detalii...Inainte de a merge la ei sa-mi cer drepturile, ar trebui sa stiu exact care sunt....pt ca nicaieri nu te servesc cu placere...stiti prea bine...

Uf, si in plus ma dispera cantarul asta.....O sa ne certam rau de tot...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cristinamh spune:

adriana, felicitari pt carucior!!!

of, eu parca am un crocodil in burtica... de azi dimineata s-a sucit... si da fata numai sub coaste, la ficat... nu-mi mai gasesc pozitite de stat sa fie si ea multumita . asa se grabeste.. n-avem decat 6 luni.... de ce atata

Cristina 25+ si Andrei-Razvan(2.08.2003)
www.andreirazvan.home.ro" target="_blank">Poze cu Andrei
www.bebelusi.august.septembrie.2003.home.ro" target="_blank">Gasca noastra

Mergi la inceput