Ajutati-ma , va implor!!!!!

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns noltic spune:

Buna Oana N! Fii tare si lupta pentru dreptul tau la fericire(e vorba numai de tine, nu este inclus si sotul tau dar poate citi si talmaci sfatul meu si pentru el). In primul rand renunta la orice complex pe care il simti pentru situatia de fata: esti o femeie minunata si o sotie implinita prin dragostea si loialitatea sotului tau; parintii nu pot decat sa se bucure pentru odrasla lor sau sa-l sicaneze daca nu le convine. Tu cum ai reactiona intr-o atare situatie cu fiul tau? Sotul tau ce parere are de comportamentul sbuziv al femeilor din familia lui? Tu si el ce asteptati de la viata? Copii si implinire sunt sigur de asta, dar cum vedeti voi implinirea? Ce fac doamnele din familia sotului tau in momentul de fata nu poate fi catalogat decat nebunie de momment sau exprimarea expresa a unui sentiment de frica extraordinar: acela de a-l pierde pe el, baiatul si nepotul lor in conditiile in care ceilalti barbati din familie au fugit sau disparut.... E tragic sa traiesti asa dar si comic daca te gandesti la ce le motiveaza si cum se manifesta in cazul in care simt ca pica pe locul secund..... Nu este o solutie sa fugi de acolo dar nici sa le infrunti ca o fata binecrescuta; prostului, ca si betivului, trebuie sa-i vorbesti pe limba lui ca sa te impui, altfel esti scos din tema imediat(nu corespunzi standardelor) Darria ca si Ileanacz s-au apropiatt teribil de substanta subiectului tau: dezbate-l impreuna cu sotul tau,gaseste-i motivatia si combate-o cu toata puterea si fermitatea unei femei daruite familiei ei. Nu uita ca daruirea si fermitatea in a-ti apara familia sunt cele mai puternice motive in fata carora poate ingenunchea si orgoliul matern bolnav al mamei si bunicei sotului tau. Femeia astfel hotarata sa isi apere baiatul/nepotul nu poate face loc decat unei alte femei, nicidecum orgoliului masculin al fiului/nepotului lor, care le poate perpetua spita(ele se tem de ceva indefinit in prezent dar pentru viitor nu au curajul si nici viziunea sa vada dincolo de crezul lor: ajuta-le sa vada mai departe sustinindu-ti Punctul vostru de vedere in dauna interesului meschin de moment)Ca directii de manifestare a protestului tau personal iti recomand cu toata caldura:
1. Fii demna in fata lor si la telefon sau in vecini conform tiparului dicatat de ele: personal te poti folosi de expresiile si cuvintele grele care le apartin in discutiile face to face(aici Andrada isi are meritul ei) iar in situatiile generalizate(vecini, cunoscuti, prieteni de ex) sa fii hotarata si blanda in aprecierile tale la adresa lor; strainii apreciaza fantastic pozitivismul in astfel de dispute.
2. Nu incerca niciodata sa explici/explicati hotararile/deciziile tale(ale voastre) de viata de cuplu; comunici si gata.
3. Sotul tau iti este si prieten si aliat? Sunteti de aceeasi parte a baricadei? Exprimati-va deschis, dar bland in societate, cand atingeti acest subiect, si Hotarat in fata lor si fara posibilitate de concesie: gen Asa am hotarat noi si daca nu va convine puteti sa va dati si foc ca nu ma/ne intereseaza daca nu va ganditi la ce imi/ne doresc eu pentru mine; faptul ca imi esti mama ar trebui sa te bucure nu sa te inraiasca si daca nu esti capabila de acest sacrificiu este Numai problema ta, nu stau acum sa discut sau sa analizez pentru ca nu am chef; atatia copii se bucura de favorurile parintilor numai voi v-ati gasit sa fiti buricul universului chiar si in al 12-lea ceas: m-am saturat si gata. fara explicatii si justificari de nici un fel
4. Demnitatea, fermitatea si unitatea sunt singurele atuuri care pot infrange spiritul meschin al celor 2 femei din viata sotului tau; si trebuie sa invingi daca nu vrei sa repeti si alta data aceeasi experienta neplacuta; este dreptul tau sa traiesti cum in armonie cu sotul tau.
Succes si multa hotarare! Fii tare pe dreptul tau Oana N; pentru ca o meriti!
Cu respect,
Nick.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aiuras spune:

Oana, am avut un pic de deja vu.
Nu te intimida de cele 2 femei. Eu am un principiu, nu ma bat cu batausii, nu ma injur cu tiganii asa ca poarta-te cum iti este felul si nu discuta cu ele (certa) ca nu ai sanse decat daca iti modifici caracterul si nu este cazul.
O cheie este sotul tau. Daca el te respecta si iubeste atunci nu trebuie sa permita nimanui, dar nimanui sa nu te respecte. Cele 2 nu se conformeaza atunci inseamna ca au ales deja sa stea departe de voi.
O cheie este la tine. Nu permite nimanui, sa te faca sa te indoiesti de tine, adica nu te lasa afectata de vorbe.
Un alt reper. Trebuie sa traiesti ideea ca nu te vor iubi toti oamenii. Cu cele 2 relatia este de femeia contra altei femei si nu de mama si copii iar modalitatile de exprimare sunt specifice persoanei dar nu erai mai fericita daca erau educate si te injunghiau pe la spate...
Nu este OK nici ca tu sa stai acasa si el in vizita la mama indiferent pt ce motiv. Asta pentru ca voi suntei o echipa si actionati ca un singur om.
Nu te vor iubi sau accepta niciodata dar poate vor invata sa isi tina gura.
Nu fugi de ele, infrunta-le si apoi ignora-le si vedeti-va de viata voastra. Dar mai ales NU mai lua extraveral si nu plange. Modul de comunicare cu sotul trebuie sa fie verbal si nu lacrimogen ca sa puteti lua de comun o hotarare si aplica neabatut. Zambeste, sunt sigura ca ai un zambet frumos!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns m_monique spune:

oana nu mai lua extraveral. desi face parte din calmantele usoare, contine fenobarbital. stiu ca medicii nu prea il mai recomanda.
daca crezi ca ai nevoie, adreseaza-te unui psiholog, nu psihiatru.
ai grija de sanatatea ta, ca asta e tot ce ai mai de pret.
poate ar fi bine sa-ti cauti un serviciu. asa ti-ai ocupa timpul cu probleme mai importante decat cu 2 babe nebune.
si eu am 1.57 m iar sotul meu cam 1.84 si nu e nimic urat in asta. nici eu nu sunt manechin (m-am cam ingrasat dupa ce m-am maritat, am depasit 60kg), dar cui nu-i place sa nu se uite. important e ca sotului meu ii plac asa cum sunt.

http://photos.yahoo.com/micumonica

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns m_monique spune:

oana, a fi mai grasuta nu e un defect. am cunoscut de-a lungul timpului persoane care erau mai plinute, dar atat de simpatice, incat toata lumea le cauta compania.

http://photos.yahoo.com/micumonica

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ryokan spune:

A te muta in alt oras nu era o solutie. Ar fi insemant doar sa fugi de o situatie, care trebuie rezolvata totusi. TE avertizez ca dupa primul refuz al sotului tau va urma o oarecare perioada de acalmie, dupa care vor incepe din nou presiunile asupra lui si asupra ta. E posibil sa urmeze vorbe grele si nemeritate, scopul lor va fi sa te faca sa te simti vinovata. IN analiza tranzactionala cred ca aces"rol" pe care il iau "fetele" tale se cheama"victima care tiranizeaza". In fine, trebuie sa ramaneti fermi pe pozitie si sa nu cedati eventualelor crize viitoare. Succes!

PS: Si aminteste-ti ca ai dreptul sa fii fericita!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dora78 spune:

Ori nu te mai duci deloc acolo, daca sotul tau vrea sa le vada pe nebune n-are decat, ori, daca te duci, baga-le in sperieti cu mici tampenii... spre ex: toarna niste picaturi de dulceata de cirese rosii in borcanul cu zahar, sa vezi ce urme misto raman, sau rasuceste cateva oale in dulap cu fundul in sus, iar sub una din ele pune ceva de-al lor personal (batista, carte etc.), sa semene a vraji... pune pe dulapior la ele cate o candela aprinsa... orice tampenie absurda, care sa le bage in boale... ia si tu un ou clocit si strivestel pe cel mai bun covor al lor din casa... or sa spele o luna duhoarea, asa ca o luna ai timp sa concepi alte tampenii de-astea... toarna motorina pe matura... sau benzina si da-i foc in curte... faze de-astea de dezaxata, sa le fie frica de tine!! Doar n-ai sa iei tu campii din cauza mortaciunilor!!! Vopseste-le orezul din punga cu colorant alimentar... da drumu' la gaini si boscorodeste cu ele... Numa' vezi, ele sa nu afle ca tu faci poznele prin casa, doar sa baniuasca, iar tu sa nu recunosti nik! hai, curaj, nu tre sa te iei dupa mine, io is mai ticnita, asa as proceda, ca... cine-mi freaca creierii ii va avea mai tare frecati! Asa, ca maioneza!
Calmeaza-te si asteptam sa scrii ca le-ai potolit pe babe!

Dora, mami de Ami
I'm the best, so "beep" the rest!
http://pg.photos.yahoo.com/ph/hit_17dorahulpoi/my_photos

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oana_n spune:

Credeati ca s-a terminat povestea???VA MULTUMESC DIN SUFLET TUTUROR CELOR CARE M-ATI SPRIJINIT SI MI-ATI DAT SFATURI....Evident ca dupa furtuna a urmat 2 zile de liniste si apoi....beepuri la greu, de dimineata pana seara....am ajuns sa stam cu telefoanele inchise....iar daca a vazut ca nu dam nici un semn....mai suna uneori si incearca santajul emotional....cum ca nu i-a refuzat nimic la fii-su in cei 29 de ani.....sa nu va spun eu cate i-a refuzat in ultimii 5 ca....nu are sens....si ca....a indraznit sa ridice mana la baba pt mine si ca e musai sa mearga sa o ajute pe ea ca ea i-a dat viata si e MUSAI....Va dati seama ca i se inchide telefonul in nas.....insa numai ideea ma enerveaza pana la extreme.Acu mai nou cica e bolnava tare si vrea sa il faca pe sotul meu sa se simta vinovat ca trebuia sa faca ceva analize la spital si apoi sa fie adusa acasa cu masina...si daca el nu s-a dus....ea a renuntat la analizele alea care sunt vitale .Inca rezistam pe pozitii....sper sa avem si in continuare puterea sa o facem.Va multumesc inca o data din inima si astept si eu ziua in care sa va pot scrie ca am invins scorpiile.Va promit ca fac o petrecere si va invit pe toti!!!!Apropo....stie cineva o cale de a pleca legal din tara asta si a te stabili in alta tara.....?????Cred ca doar asta ne mai poate salva

Nu-i pasa nimanui cat de mult stii decat dupa ce afla cat de mult iti pasa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aiuras spune:

Draga Oana,
Va fi din ce in ce mai bolnava si din ce in ce mai pe moarte. O sa cheme salvarea, vecinii, etc ca sa fie mai veridic, ca sa atraga atentia, ca sa va para rau, ca sa il invete minte si ca sa nu mai miste in front. Intelege este lupta ca de la femeie la femeie si in razboi totul este permis.
Poate este mai bine sa ii mentionezi sotului in treacat cum ca probabil cam ce crezi tu ca va urma ...asta asa ca sa fie prevenit si sa nu cedeze la santaj.
Curaj ca ce este greu acum incepe...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dora78 spune:

A mai fost un subiect pe forum, deschis de o fata a carei mama o teroriza exact asa cum iti face tie soacra... daca gasesc subiectul iti dau link... Oricum, curaj, fruntea sus!! Daca sotul te sustine, atunci lupta e ca si castigata!

Dora, mami de Ami
I'm the best, so "beep" the rest!
Amelia mea

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns paula2003 spune:

Sfatul meu este sa faci un copil si sa nu le mai bagi in seama si sa vorbesti cu sotul ca tu esti fam. lui si cu tine sa tina. Te inteleg si mai ales durerea, si eu am probleme cu soacra si ii dau peste nas si o fac ca-i rea mai ceva ca o soacra de fata cu sotul, curaj sa ai si gata, nu te va mai primi atata paguba sa ai si atunci nici sotul nu se va mai duce. E foarte delicata situatia dar trebuie impreuna cu sotul sa luati o hotarare si cel mai mult ati gresit cand ati venit langa ei. Daca se mai poate repara e mai bine sa plecati si "mai rarut ca-i mai dragut pe la soacre". E dureros pt. o mama de baiat dar trebuie sa fie si ele bune. Aseara soacra mea ne-a povestit de o baba ca una alta si cat de rea este cu toti si ce viata de calvar le face celor apropiati.....si eu am sarit ca la azil cu ea si atunci ea i-a si spus sotului(socrului meu) sa ia aminte, ca nora ne va duce la azil daca nu ne poartam frumos cu ea. Si eu am inghitit multe pana intr-o zi cand am facut-o cu ou si otet si am fost doar noi doua si la mine in casa. A avut grija sa-i spuna lui fiusu ce i-am spus si el i-a spus ca bine i-am facut. Sunt in stare se desparta proprii copii de fam. lor pt. ele, chipurile sa le fie bine.
Gata cu plansetele si fa ceva din ce ti-am spus eu sau ce-ti mai spun si altii si arata-i si sotului ce spun si altii si luati o hotarare impreuna.
Sacces si numai de bine sa auzim.

Paulacu Paul 21+ siAlexandra

Mergi la inceput