Mamici de septembrie-octombrie 2005 (63)
Raspunsuri - Pagina 3
oana0204 spune:
Buna dimineata fetelor.
Ioana..da de unde.. aseara am tras un ropot de plans, inceput din cauza ca m-am emotionat citind povestea unei nasteri si terminand cu o criza de nervi din cauza dusului la wc asa des(nu mai suportam nici hartia igienica desi nu e ca cea de acasa) si a firelor de par taiate cu lama care ma tot impungeau pe te miri unde, ma mai ustura in surdina cate o vergetura.. ce sa mai, sa tot iti doresti asemenea seri si nopti.

M-am culcat pe la 2 noaptea, iar trezit dar slava Domnului cred ca numai la fiecare ora, la 5-gustarea o felie de paine cu smantana, la 6.30 alta trezire-numarat continuu paletele de la ventilatorul din tavan care se roteau, adormit iar, la 8.30 trezit ca a venit sotul de la serviciu, adormit iar, la 9.30 iar trezit, surprins sotul cu ditamai cutia de inghetata ca sa nu ia inca micul dejun, ma astepta sa ma trezesc sa mancam impreuna, mancat, benoclat putin ochii la un serial politist si acum siesta impreuna cu voi.
O sa citesc din urma si o sa raspund, in timp ce ma intretin cu mama pe messenger.
Oana D - saptamana 37
Foto
Ioana75 spune:
Cristina, sotul meu e leu, si "rage" imediat ce nu-i convine ceva. Ieri era si el in cabinet, dar printr-o minune s-a abtinut de la facut scandal. Sper sa nu se supere dr saptamina viitoare cind o sa-i zic ca nu ma mai sui pe masa nici daca ma plateste
.
oana, am observat si eu o atractie neobisnuita la mine pentru toate serialele politiste de la TV
. Noaptea cel putin nu stiu cum sa le suprapun, sa nu pierd niciunul
.
Ioana
anya spune:
Buna
-lor,
Eu mor de cald. Tocmai am terminat de copt vinete si ardei + o mancarica de ciuperci cu smantana. Dupa ce scriu ma apuc de mancat....
Jadi, nu-ti fie frica. Nu te lasa sa te dilati fara sa-ti taie "atele" (matele
) de la cerclaj. Oricum, dupa cezariana intreab-o daca te-a descusut... sa nu te uite innodata!
Am inceput si eu sa adun cate ceva pt BB. Multe le am de la primul. Toate ca toate, dar noi nici macar nu am discutat cum il va chema. Cine aude crede ca de fapt nu vrem sa spunem... Asa parinti ametiti ati mai pomenit?
anya
Antoanela23 spune:
Buna fetele,
Mersi pt primirea calduroasa.
Da, Carmi si cu mine suntem verisoare primare si prietene din copilarie.
Ioana, nici eu nu prea inteleg "manevra" dr tau, mai ales ca ai optat pt cezariana, nu ai intrebat de ce a facut asta? Poate are o explicatie care te-ar linisti. Oricum, incearca sa nu te sperii, si eu stiu ca dupa controale e posibil sa sangerezi si repausul ajuta cel mai mult ca sa se opreasca. Bafta multa in continuare, ai grja de tine si tine-ne la curent.
Fetelor, eu sunt uimita cand vad ca sunt fete care nu urca pe masa ginecologica cu lunile. Stiu ca e normal sa te vada dr. ginecolog o data pe luna pt sarcinile normale (la mine fiind cu probleme ma duc de 2 ori pe luna si mereu controleaza colul), dar daca nu te controleaza de ce te mai duc, va face ecografie sau altceva?
Am o intrebare: ce faceti voi pt arsurile pe piept? Pe mine ma ucid, am incercat paine, lapte, nimic nu a functionat. mai aveti alte idei?
Hai sa imi dau si eu cu parera despre emigrare. Nu i-as spune nimanui ca e mai bine s-o faca sau ca e mai bine sa stai in Romania, fiecare trebuie sa decida pt el ca nu traieste nimeni in locul tau.
Din experienta personala pot sa va spun ca depinde f mult de la ce pleci, cat de bine sau rau o duci in Rom inainte sa faci pasul; conteaza mult si relatiile cu familia si anturajul de prieteni, acestea iti vor lipsi cel mai mult la inceput; si bineinteles conteaza la ce si unde te duci, daca ai sau nu ceva deja aranjat acolo si daca ai prieteni in zona. Indiferent de conditii, exista o perioada de adaptare de minim unul-doi ani.
Noi am plecat acum 6 ani in conditii super-optime, eu am luat un job la Bruxelles intr-o institutie civilizata si stabila, altfel cred ca nici nu plecam; sotzul m-a urmat dupa cateva luni, el a luat-o efectiv de la zero aici, a fost cam greu, dar pana la urma a reusit si de vreo 3 ani lucram in aceelasi loc. In plus avem un grup de fosti colegi de facultate, in jur de 20 de familii care in timp au venit aici, deci suntem gasca mare. Dar chiar si asa am avut momente dificile. Insa cu timpul te adaptezi, te obisnuiesti si te integrezi in noul mediu.
Celor care se gandesc sa plece eu le urez succes din tot sufletul. Sfatul meu este sa luati o decizie dupa ce aflati cat mai multe informatii despre destinatie, incercati sa mergeti unde aveti prieteni sau familie care va pot ajuta la inceput. Luati in calcul si cat de des ati vrea sa-i vizitati familia din romania dupa aceea, mai ales pt cei care schimba continentul, asta presupune o cheltuiala de bani si timp f importante.
Cam asta e parera mea. Am vazut ca mai sunt si alte fete din afara Romaniei, in functie de experientele personale pot si ele sa va spuna parerile lor.
Pupici la toata lumea,
Anto, 32 fix
Gina M spune:
Fetelor,Perna poate fi vazuta la:www.mybrestfriend.com,iar de cumparat se gaseste la magazinele:BABIES"R"US
& BURLINGTON COAT FACTORY la sectiunea (BABY DEPOT).Va 
Nu face un singur pas pe drumul vietii, cand pasul te desparte de Isus.Nu spune-un gand ce dragoste n-aduce,si nu privi de nu privesti duios.Si-abia atunci prin soapta noastra dulce, va suspina si va vorbi Hristos.
monicafrosa spune:
Buna, fetelor
Multumesc mult pentru urari si incurajari.
Uf, abia am orins un moment de respiro. Dca ieri ma plangeam ca e un lenes, azi nu se mai satura mancand. Mi s-a oprit si colostrul si acum am lapte. Va imaginati sanii mei aseara ca doua butoaie tari. Am pus comprese cu apa calda, i-am masat, iar acum este mai binisor. Mameloanele ma dor de mor cand ia bebe sanul in gura, apoi ma mai lasa. Asta noapte m-am trezit mai mereu, cred ca din ora-n ora, plus puzele de o ora, poate mai mult cat dureaza sa manance, schimbi scutecul, etc.
Am uitat sa va spun inaltimea lui alex: 48,5 cm
Rferitor la doctori, si-a mea m-a suparat. Dupa ce ca toata sarcina mi-a facut doar un control, in ultima perioada nu ma chema mai des, ci tot o data la 3 sapt., pentru ca in final sa nu ma asiste la nastere, pt. ca era in vacanta. Nu-mi pare rau, ca doctorita care m-a asistat a fost super de treaba. Apoi mai tot timpul am avut doua asistente care ma supravegheau, la care se adauga si o doctorita stagiara care si ea ma tot verifica. nu va mai spun de cum am fost tratata, mi se raspundea la orice intrebare legata de ce se petrece cu mine; sotul meu a fost tot timpul cu mine, a fost o participare activa, imi punea comprese reci pe frunte, ma incuraja, iar la final a taiat cordonul ombilical. Era foarte emotionat, mai ales ca vedea cum doctorita manevra tot felul de instrumente, taia si spanzura,
vorba lui.
Ma duc sa-mi verific bebelinul.
Va pup, Monica
jadi spune:
Alina, trec si eu acum in drum spre casa pentru o portie de mincare? hehe... vine sora mamei din turcia si m-a intrebat daca am ceva mincare prin casa... cucu bau , nica nica... o sa ma duc la mcdonalds si o sa iau ceva.
Monica, ai intrat in piine, cu doctorii de canada eu am o parere nasoala dar ma gindesc ca la orasul de fermier winnipeg , "este " doctori mai prosti ...noroc ca am o cumnata rezistenta ca au cam casapit-o la ultima cezariana.
Bine ca maninca bb si ca ai lapte, asta cred ca e cel mai important iar conditiile din spital de acolo mi le tot explica mama de fiecare 500 de ori pe an... uite asa spala o tante si urma lasa o dira de parfum pe jos nu miros de cloramina ca pe la noi.
Gata , o tai acasa sa fac si eu un dus pina imi vin musafirii.
Alea Alea
Jadi
32+
iaca_poze
oana0204 spune:
asaa... back
Ioana, sorry pt patania ta, sa speram ca nu va avea repercursiuni. Si eu am fost foarte suparata cand am venit atunci de la controlul cu d-ra poloneza si rezidenti, dar m-am mai linistit cand am vazut ca nu s-a intamplat nimic rau pana la urma. Pana la urma o sa fie bine, ai sa vezi tu.
Carmi, succes cu analizele, sa fie bune.
Sofia, ai reusit sa-mi descretesti fruntea. Este cel mai bine spus: da, traiesc cu maxima intensitate relatia mea cu buda.
Cristina, aici se gasesc becuri speciale, defapt un fel de mini veioze- se baga direct in priza si sunt cu senzori de lumina, adica atunci cand e lumina in incapere se stinge sau daca e intuneric se aprinde singura. Nici nu-i duc grija. Nu ma deranjeaza la ochi, si e numai buna sa vad pe unde merg. In schimb la mama aveam o alta chestie. Tabloul de sigurante este pe hol la intrare in fata bailor. Tata a tras 2 fire din tablou, nu cred ca sunt de 220 si la capat a legat un beculet de lanterna. Lumina non-stop, nu consuma cine stie ce, dar in holul nostru intunecos era numai bine. Si vedeam si drumul spre wc.
Marlena, din vechea incaltaminte port numai o pereche de adidasi. Restul am luat noi, dar si cu cele noi am probleme cateodata.
Karmenutza, upss.. scuze pt poftele trezite, dar ma gandesc ca sa mai mancam ce putem inainte de a naste ca pe urma..
Diana, felicitari pentru diploma de absolvire.
Jadi nu prea mult si nu prea des la Mc, e cah... DA BUUUN![]()

Oana D - saptamana 37
Foto
anya spune:
Sigur, Jadi, te astept!
N-am sot, n-am copil (de cel mare ziceam) - stau la seriale si imi gasesc cate ceva de ros. Fisticul l-am terminat, mai am un pic de pepene dar il rezolv si pe asta... asa ca hai sa ma ajuti! Am si 2
daca avem urgente...
. Barfim soacrele, medicii si ce mai vrei tu (sefii)?
karmenutza spune:
Oana, gata s-a terminat cu pofta de varza, ca mi-am facut. Am si mancat
. Ca un purcel. Si cartofiorii cu carnaciori.