Mamici de septembrie-octombrie 2005 (63)

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns romana_74 spune:

CRISTINA- de o saptamana iau propolis ... si tinctura dimineata si seara pe o lingurita de zahar cateva picaturi si proplis c adica vit.c cu propolis, preparat naturist si propolis in stare solida il mestec ca pe o guma... nu merge nika... sunt disperata ca il zgudui atat de tare pe micut... am o febra musculara la burta de la tuse de zici ca am facut abdomene... asta e. Mersi oricum de sfat, crede-ma am incercat multe si sare pe gat calda si inhalatii si foaie de varza si naiba mai stie ce, dar degeaba!

ROMANA & MATEI(04.07.2003) si bb din burtica( 37 sapt)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns karmenutza spune:

M-am intors de la cosmetica. Nu a fost rau, poate chiar mai usor decat data trecuta, pentru ca in timp s-a subtiat radacina si iese mai repede.
Intre timp am fost si in piata si am luat varza. Deh...mi-a facut pofta Oana cu varza ei din cuptor acum vreo 2 zile. Si o sa mai fac si niste cartofi la cuptor cu branza si smantana ca sunt tare buni. Cu carnaciori de casa. Va fac pofta?
Ioana, cum mai esti? Esti bine?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tonnia spune:

Da, imi ploua in gura, mai ales dupa cartofii aia.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns diana_n spune:

Felicitari celor 3 mamici ! sa le cresca bebelusii mari, frumosi, si cu noroc in viata.

Gina M, te rog zi-mi de unde ai luat perna pentru alaptat, ca sunt atatea modele si nu stiu ce sa aleg, asa ca prefer o recomandare.
Si eu a trebuit sa renunt la verigheta si inel de logodna acum 4 zile, ca aproape m-a fortat sotul, eram gata-gata sa lacrimez, dar a avut dreptate. Mi s-au umflat ambele maini si talpa piciorului drept, talpa stanga e inca bine.
Noi am terminat cursurile prenatale, am primit si diploma de absolventi . Maine mergem la un curs pentru ingrijirea bebelusului, plus informatii despre bolile comune.
Ce mi-a ramas in minte dupa cele 5 saptamani de cursuri a fost descrierea cezarienei. Nu a procedurii in sine (nu ne-a zis absolut nimic) ci alt aspect: a rugat un tatic sa se aseze pe scaun in mijlocul incaperii ca sa joace rolul "mamei", apoi a inceput sa cheme din sala mamici si tatici care sa joace rolurile de anestezist, medic ginecolog, etc, etc, terminand cu pediatrul si asistenta lui. Erau 10 persoane in sala in jurul "mamei", inafara de "tatic", toti erau acolo cu un job specific. Au facut exercitiul asta ca sa nu ne speriem in caz ca ajungem la cezariana si incepe sa se umple sala de oameni necunoscuti. Pe mine scena asta m-a speriat...cica nasterea e o experienta personala... da de unde... mai lipsea Žechipa de la CNN
Stiu ca in Romania nu e asa, asa ca va mai zic si alta diferenta. Dupa nastere mergem intr-o rezerva pentru odihna, iar acolo incepe alt balamuc: pe langa rude in vizita vine femeia care schimba asternutul, femeia care goleste cosul de gunoi, asistenta gineco sa te mai controleze, medicul gineco, asistenta sa te ajute sa alaptezi, asistenta cu tava de mancare,pediatrul, etc. Au facut o statistica: o lehuza e intrerupta din odihna de 52 de ori pe zi, timp de 2 zile cat sta in spital.
Nu stiu cum e la alte spitale din USA, dar asa e la spitalul din Hartford.
Ioana75, imi pare tare rau de controlul brutal al dr. tau, cred ca aici nu s-ar intampla asta nici in 100 de ani. Cand merg la consult pe masa, aproape ca nu simt, asa sunt de stresati sa nu-i dai in judecata, medicii gineco au cea mai mare asigurare de malpraxis, cel putin in Connecticut.

Diana 33sapt.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ioana75 spune:

karmenutza, multumesc de intrebare, sint mai bine, n-am mai plins de citeva ore. Astept sa se termine singerarea, altfel cum o sa-mi dau seama daca a curs dopul sau nu?
romana, ai grija de tine; eu cred ca bb inoata fericit cind tu tusesti.
diana, felicitari pentru diploma de absolvire.

Ioana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns samila spune:

Monicafrosa multa sanatate tie si bebelusului tau!!!!!!!!!! Multe felicitari si imbratisari calde!!!!!!!!!!! Crestere curata!

Eu am fost vineri la medic si am slabit 500 gr intr-o saptamana. Mi s-a spus ca e normal, probabil mai elimin apa.
In rest suntem ok, insa controalele saptamanale ma enerveaza, mai ales ca baga degetele de fiecare data...are mana fina doctorita dar tot discomfort e.

Ioana probabil asa a trebuit sa faca doctorita, era ceva neregula acolo ca nu cred ca sunt chiar asa nebuni sa faca omul sa se chinuie si stiu ca ai avut o colaborare buna cu ea.De ce ai plans la tanti doctor (scuze daca e intrebare indiscreta)?

Oana multumim de lista.

Fetele o scoatem noi la capat cumva, avem 3 exemple fericite pan acum.

va pup pe toate

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mysweetest spune:

Cristina parca tu ai scris un subiect nou cu ce trebuie sa faca barbatii (taticii), pe unde sa umble pentru alocatie si altele dupa ce nastem noi dar nu il mai gasesc.
Stie cineva unde pot gasi subiectul acela

Marlena & +37 si AMR= 18 zile

poze.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ioana75 spune:

Marlena, www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=51163&whichpage=1" target="_blank">aici e subiectul Cristinei.
samila, am plins pentru ca a curs foarte mult singe, si mi-am dat seama ca nu e normal; am stat pe masa mai bine de 10 minute sa se opreasca cit de cit hemoragia, apoi inca 15 min pe scaun sa vada cit curge ...
oana, dar stiu ca ti-e somn.

Ioana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cge spune:

Marlena, iata cam ce ar trebui sa faca taticii :

"Pentru declararea copilului iti trebuie intai o hartie de la spital, o declaratie de acolo. Pentru asta iti trebuie cred buletinele parintilor. Cu declaratia de la spital te duci la primaria de care apartine spitalul, impreuna si cu buletinele parintilor si certificatul de casatorie. Copilul va fi trecut si in livretul de familie.
Cu certificatul de nastere al copilului, dupa ce il obtii de la primaria de care tine spitalul te duci la primaria de care tii cu locuinta. Acolo se depun acte ( cred ca copii dupa certificat, buletine parinti, etc, copii dupa livretul de familie) pentru alocatie si indemnizatia de nastere de la primarie.
La primarie sau la Directia de Ocrotire a Mamei si Copilului.

La servici faci o cerere la care anexezi copia dupa certificatul de nastere, in care specifici ca ai nascut la data de, si conform articolului CCMN 2005/2006 articolul 1-4 nu stiu care din contractul colectiv de munca soliciti ajutorul cu pricina, care este cit un salariu."

Cam asta am salvat eu din subiectul acela.
Oricum voi cauta si linkul respectiv si ti-l dau cand il gasesc.

Cristina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cge spune:

Ioana, sotul tau nu a vrut s-o bata pe doctorita ?
Sunt sigura ca da.

Lasa ca va fi bine pana la urma.
Acum cum te simti ?

Cristina

Mergi la inceput