ia ziceti

ia ziceti | Autor: 26-kara

Link direct la acest mesaj

fratilor cred ca oamenii sunt limitati rau.
cum vine asta?
pai le spun ca imi e greu cand ma vad nevoita sa il dau pe tatal natural al copilului in judecata pentru ca nu recunoaste copilul, si unii imi spun ca de fapt eu nu vreau decat sa ma leg de el.

ca ce are daca ramane copilul cu o linie in certificat???

sunt de acord cu ei ca mai mult conteaza suportul afectiv, dar nu pot ignora problema liniutei. oamenii sunt rai oricum si il vor taxa... n/are tata, sau o fi mama fecioara maria,... eu mai stiu???
si ok, nu ma leg de el (asa cum insinueaza amicii), dar ce fac? sa caut ca disperata unu care sa ma ia de nevasta si sa treaca copilu pe numele lui? ca nu simt nevoia vreunei relatii, deocamdata imi e bine asa
si pana le urma de ce tre sa ma justific?
oricum e aiurea ca s/a ajuns aici, da vreau ca puiul meu sa stie ca are tata, chiar daca nu il vrea, si sa nu ajunga la 14 ani sa vada liniuta in buletin. poate sunt superficiala, dar cred ca este dreptul copilului si daca se poate, de ce sa nu/l ofer?
apoi... de ce sa ceri pensie alimentara?
uite ca sa ma razbun! d/aia! daca ma imbolnavesc si nu traiesc decat din drepturi de autor, ca se face si asa, cine imi va da bani pt pui? sau la 20 de ani de ce sa nu aiba el un cec frumusel cu suma donata de "tata"?
vai ce ma enerveaza!
mai ales cand cei care comenteaza nu au copii, si nu stiu ce e aia.
altfel, ideea de tribunal, avocat, poale/n cap ma inspaimanta! da o s/o fac si pe asta, daca de buna voie, decent, nu merge
pui are 7 luni si trebuie sa ii rezolv pb cu identitatea.
voi ce ziceti? am innebunit io?

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns alinaxeni spune:

N-ai inebunit.Mie m-i se pare normal ce faci,sa-si recunoasca copilul sa vada ca nu se poate da inapoi de la responsabilitati.M-am saturat de barbati care se simt bine si apoi considera ca nu au nici o vina.Daca nu-i convine de ce nu s-a protejat sa nu faca copil? Tot femeia sa suporte?
De unde mentalitatea asta ca tu trebuie sa-ti cresti copilul fara sa-i ceri socoteala?...ce la-i facut singura?
Tu gresesti cand asculti ce spun asemenea oameni limitati.
Pensia alimentara sa o ceri pt ca e dreptul copilului,nu ca sa te razbuni,asa scrie la lege.

alina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cait spune:

E normal k un copil sa aiba un tata pe certificatul de naster nu doar o liniuta k nu a fost creat din liniute k la scoala.mai tarziu se va simti frsutat cand la scoala ii cere numele tatului si el are o liniuta..
iar pensia trebuie sa o ceri k doar si el a conceput acest copil si trebuie sa participe la educatia si crestera lui..si nu te lua dupa gura lumii k ea nu va tace niciodata..si nici de mancare nu-ti da..eu sunt satula sa aud..dar ce zice lumea?sa zik k ma doare in cot.;

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mamica dulce spune:

fa ce este cel mai bine pentru copii,gura lumii numai pamantul o astupa si peste o luna o sa li se casuneze pe altcineva.Sigur ca te doare daca aberatiile astea sunt scoase de cei pe care i-ai crezut prieteni dar e dreptul copilului si trebuie sa lupti pentru el.Sper sa se rezolve repede,mult succes!

Insula Mainau,Bodensee-Marc 2 ani jumate aprilie 2005
http://de.pg.photos.yahoo.com/ph/ancuta_hoppe/album?.dir=/8c1c

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sinzi_ana spune:

Si eu sunt de acord cu tine!!!
E tatal copilului si ar trebui sa isi asume macar "titlul" asta!!! Si daca ar fi sa ne luam dupa "gura lumii" unde am ajunge???
Tu stii cel mai bine ce e de facut si nu apleca urechea la cei in necunostinta de cauza!!!

Iau in fiecare zi viata de la capat

Sinzi si David
Poze la munte si la mare

Poze noi!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adrienne12 spune:

Draga mea, fii surda la ce iti spune lumea si fa ce e bine pt. copil. Daca tatal copilului e barbat adevarat el il va recunoaste pe copil si va avea grija sa nu-i lipseasca nimic. E vina lui ca nu s-a protejat iar micutul nu e vinovat de nimic.cruise:http://pg.photos.yahoo.com/ph/adrienne12us/my_photos?urlhint=actn,del%3as,1%3af,0

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cataghe spune:

Pensia alimentara e foarte importanta si faptul ca tatal nu vrea sa il recunoasca e foarte urat, insa trebuie sa ai in vedere ca daca il recunoaste asta nu inseamna ca o sa-l si vrea. Nu ai nici o garantie ca copilul va simti intr-adevar ca are un tata. Pe de alta parte, trebuie sa te gandesti ca din momentul in care copilul e recunoscut, tatal are dreptul sa intervina atunci cand iei unele hotarari pentru el, si ma gandesc in primul rand la eventualitatea ca vreodata vei dori sa scoti copilul din tara - viata e complicata si nu poti sa stii ce se intampla peste cativa ani. Atunci tatal poate sa se razbune si el ca i-ai impus sa recunoasca copilul si sa nu iti dea acceptul sa scoti copilul din tara, "numa' asa", ca sa-ti faca zile negre.
Daca nu ai pe nimeni care sa se ingrijeasca de copil in eventualitatea ca tie ti se intampla ceva, atunci nu ai incotro si e bine sa te asiguri, desi daca el nu vrea sa plateasca nimic pentru copil cineva tot trebuie sa se lupte pentru asta.
Insa daca ai alternative... gandeste-te bine.
Copilul oricum iti va pune, mai devreme sau mai tarziu, intrebari despre tatal lui, si pana la urma, dupa parerea mea, pentru el nu va avea importanta ce scrie in acte, va avea importanta ca practic nu are un tata. Faptul ca in certificatul de nastere va figura un nume nu-l va incalzi prea mult.

_
In God we trust, all others bring data.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ramba spune:

Ce zic oamenii e treaba lor. Mi se pare nesimtire faptul ca nu vrea sa reconosca copilul, asa ca fa testul de paternitate, da-l in judecata, cere si pensie alimentara.
Indiferent daca tatal nu va fi niciodata tata adevarat pentru copilul tau, nu are rost sa sufere si din cauza liniei din certificat. Copilul nu are nici o vina in toata povestea asta si el trebuie sa sufere cel mai putin posibil.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns irina.c. spune:

Daca vrei sa deschizi proces de paternitate,ar trebui sa te grabesti,deoarece exista un termen de prescriptie..Celputin asa am inteles eu din articolul de mai jos:"STABILIREA PATERNITATII. Actiunea poate fi pornita, in cazurile indicate de lege, atat de copilul minor, cat si de major. In cazul in care copilul este minor, fara capacitate de exercitiu, actiunea se introduce, in numele copilului, de catre reprezentantul sau legal care poate fi mama. Daca minorul are capacitate restransa de exercitiu, poate introduce singur actiunea, chiar si fara aprobarea ocrotitorului legal. Mostenitorii copilului nu pot introduce actiunea dar o pot continua. Instanta competenta pentru solutionarea actiunii este cea de la domiciliul paratului, iar citarea autoritatii tutelare este obligatorie. Termenul pentru introducerea actiunii este de un an (termen de prescriptie).In conformitate cu dispozitiile Constitutiei Romaniei si ale articolului 63 din Codul Familiei, copilul din afara casatoriei, care si-a stabilit paternitatea, are aceeasi situatie ca si copilul din casatorie.Irina si bb Ilinca(26apr04)
Traiesc in Romania si asta imi ocupa tot timpul
http://photobucket.com/albums/a146/ireneme/Ilinca/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns irina.c. spune:

Uite mai multe amanunte:
"Spre deosebire de vremurile trecute in care copilul din afara casatoriei era marginalizat, astazi se incearca schimbarea statutului sau intr-unul asemanator cu acela al copilului din casatorie.El are dreptul de a se numi copilul unei anume persoane, de a purta numele acesteia, de a bineficia de ingrijirea, ocrotirea, intretinerea pe care acesta i-o acorda.Conflictele de paternitate apar atunci cand tatal este necunoscut sau atunci cand tatal juridic este diferit de tatl biologic. In Romania, Codul Familiei prevede doua cai de stabilire a paternitatii: recunoasterea si stabilirea pe cale judecatoreasca. Ceea ce inseamna ca ori de cate ori tatal nu-si recunoaste copilul, mama, ori in lipsa ei, reprezentantul legal, il pot actiona in justitie, cerand ceea ce i se cuvine de drept copilului, dand curs principiilor care guverneaza aceasta materie: principiul ocrotirii copilului, al stabilirii adevarului cu privire la paternitate, al egalitatii in drepturi dintre copilul din casatorie si cel din afara ei.Cererea de chemare in judecata trebuie introdusa in numele copilului ca singur titular al dreptului la actiunea in stabilirea paternitatii. Atunci cand copilul este minor, ea poate fi introdusa de mama, iar in lipsa mamei, de reprezentantul legal. Mostenitorii copilului nu pot introduce actiunea, datorita caracterului ei strict personal. S-a considerat, insa, ca, in ipoteza in care copilul a decedat in timpul desfasurarii procesului, mostenitorii lui pot continua actiunea intentata, fie ca sunt testamentari, fie ca sunt legali, cu conditia sa nu fie renuntatori sau nedemni. S-a spus ca s-a realizat o intervertire a caracterului actiunii din personala in patrimoniala, si aceasta mai ales intrucat mostenitorii testamentari in general nu sunt rude cu defunctul, iar interesele urmarite de ei sunt patrimoniale.In schimb, actiunea se poate intenta atat impotriva tatalui cat timp este in viata, cat si impotriva mostenitorilor lui. Fata de acestia din urma actiunea isi pastreaza caracterul personal nepatrimonial - deci poate fi introdusa si impotriva mostenitorilor renuntatori.Daca actiunea se poate intenta impotriva mostenitorilor pretinsului tata, cu atat mai mult ea se poate continua impotriva lor, atunci cand pretinsul tata a decedat in timpul procesului.Actiunea in stabilirea paternitatii are ca titular copilul, indiferent ca el este major, minor, adoptat cu efecte restranse, depline sau ca a format obiectul unei adoptii guvernate de dispozitiile O.U.G. nr. 25/1997, neexistand ratiuni pentru care sa se respinga actiunea atunci cand este vorba despre un copil a carui paternitate fireasca nu fusese stabilita anterior adoptiei si cand sunt indeplinite si celelalte conditii pentru inceperea actiunii.Actiunea se poate intenta in termen de un an de la nasterea copilului. In cazul in care copilul a beneficiat de o prezumtie legala de paternitate prevazuta de art. 53, iar ulterior el si-a pierdut calitatea de copil din casatorie, termenul in care se poate introduce actiunea se calculeaza astfel: de la data ramanerii definitive a hotararii prin care s-a admis tagaduirea paternitatii sau contestarea recunoasterii de paternitate sau a hotatrarii prin care s-a anulat recunoasterea facuta de catre tata.Convietuirea pretinsului tata cu mama, sau prestarea intretinerii de catre pretinsul tata, daca au inceput anterior implinirii termenului de un an de la nasterea copilului, sunt cauze de intrerupere a cursului prescriptiei, ceea ce inseamna ca termenul de un an se calculeaza de la data incetarii convietuirii sau incetarii prestarii intretinerii.Pentru admiterea actiunii trebuie sa se dovedeasca: nasterea copilului, relatiile intime in timpul conceptiei dintre pretinsul tata si mama, precum si faptul ca din aceste relatii a rezultat copilul.Dovada paternitatii se face prin orice mijloc de proba: martori, inscrisuri, marturii, prezumtii.Un rol deosebit il reprezinta expertiza medico-judiciara, care, desi ca proba pozitiva, are caracter relativ, ca proba negativa, are caracter absolut – dand in acest fel un raspuns categoric, in sensul ca cel adus in fata justitiei nu este tatal copilului.La randul sau, paratul se poate si el apara, folosind orice mijloc de proba.In cadrul procesului de stabilire a paternitatii din afara casatoriei, instanta poate fie sa admita, fie sa respinga actiunea. Pentru a admite actiunea, trebuie sa fie vorba despre o actiune introdusa in termen, cu indeplinirea conditiilor de exercitare, nerespinsa datorita unui fine de neprimire, fiind necesar sa se stabileasca in mod cert ca barbatul a avut in perioada conceptiei legaturi intime cu mama.Finele de neprimire ( cauzele de neprimire ) sunt in aceasta materie ( a actiunii in stabilirea paternitatii ):# imposibilitatea biologica de a fi tatal copilului – deci nonpaternitatea stabilita ca urmare a constatarii pe cale stiintifica a imposibilitatii de a fi tata, de exemplu copilul are o grupa de sange care nu se regaseste nici la mama nici la tata.
# imposibilitatea fizica de a fi tatal copilului: in perioada conceptiei, tatal a fost plecat din tara, spitalizat, ...
# exceptio plurium concubentium daca si numai daca din ansamblul probelor administrate nu rezulta in mod cert ca paratul este tatal.Dupa cum se observa, exceptio plurium concubentium, atunci cand este invocata de parat, nu poate duce in mod automat la respingerea actiunii, fiind necesar ca, din coroborarea cu alte probe, sa reiasa ca paratul nu poate fi tatal copilului. Cu alte cuvinte, daca, in urma coroborarii cu alte probe, se ajunge la concluzia ca paratul ce a invocat exceptia este tatal copilului, cererea de chemare in judecata va fi admisa, iar exceptio plurium concubentium nu va constitui fine de neprimire.Indiferent ca paratul recunoaste copilul ca pe al sau la prima zi de infatisare, fie ca nu face o astfel de recunoastere, sunt aplicabile dispozitiile art. 274 C.p.c., potrivit carora cheltuielile de judecata vor fi suportate de parat pentru ca el se afla in culpa procesuala: nerecunoscandu-si copilul, el a ocazionat mamei noi cheltuieli, pentru ca aceasta a apelat la forta de constrangere a statului pentru a obtine recunoasterea.In ipoteza in care in cauza sunt introdusi mai multi parati iar paternitatea s-a stabilit fata de unul dintre ei, paratul fata de care s-a stabilit paternitatea va plati cheltuielile de judecata pe care le-a ocazionat reclamantului, in timp ce mama, sau reprezentantul legal va suporta cheltuielile de judecata ocazionate paratilor care au fost exclusi de la paternitate. Mama este in culpa procesuala, chiar daca este de buna credinta, pentru ca a pornit gresit procesul si impotriva acestor parati.Hotararea judecatoreasca prin care se stabileste paternitatea din afara casatoriei, produce efecte ex tunc: de la conceptie copilul este considerat al tatalui. Aceasta hotarare are efecte relative pana la data ramanerii definitive, cand dobandeste efecte absolute ( este opozabila erga omnes ).Ca urmare a stabilirii paternitatii, copilul va avea aceeasi situatie legala fata de parinte si fata de rudele lui ca si copilul din casatorie, producandu-se importante efecte cu privire la nume, locuinta, succesiune, obligatie de intretinere, exercitarea drepturilor parintesti ..."Conform legii,nu mai ai prea mult timp la dispozitie,actiunea se poate deschide doar pana cand copilul implineste un an.Irina si bb Ilinca(26apr04)
Traiesc in Romania si asta imi ocupa tot timpul
http://photobucket.com/albums/a146/ireneme/Ilinca/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nepotzica spune:

quote:
Originally posted by Ramba

Ce zic oamenii e treaba lor. Mi se pare nesimtire faptul ca nu vrea sa reconosca copilul, asa ca fa testul de paternitate, da-l in judecata, cere si pensie alimentara.
Indiferent daca tatal nu va fi niciodata tata adevarat pentru copilul tau, nu are rost sa sufere si din cauza liniei din certificat. Copilul nu are nici o vina in toata povestea asta si el trebuie sa sufere cel mai putin posibil.




bine zis.

Mergi la inceput