CLUBUL BRASOVENCELOR

Raspunsuri - Pagina 15

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Mihaera spune:

Buna ! ma primiti si pe mine in clubul vostru?
sunt si eu brasoveanca la origini (insa acum locuiesc in Bucuresti) si-mi face mereu placere sa merg in frumosul meu oras de la poalele Tampei. M-am bucurat mult sa gasesc clubul brasovencelor pe acest site, astfel am aflat o multime de lucruri noi.
despre mine: ma numesc Mihaela, am terminat liceul "Unirea" in 1996, iar scoala generala am facut-o la nr. 8.

Va pup cu drag.
Mihaela

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CRISMIR spune:

Salutare fetelor!
Bine ai venit printre noi MIHAERA, si sarbatori fericite!
SANZIANA,imi place ca ai pus aceasta intrebare...sau mai bine zis subiectul asta ma apasa si pe mine...al meu pui e nascut in Florida,si acolo va si creste...eu cu sotul suntem Brasoveni,el e scheian,cu traditie,face parte si din Junii Albiori,si tatal meu la fel...deci avem radacini puternice aici...si pt mine alt oras nu exista,mai frumos....ma gandesc insa ca puiul meu nu ma va intelege...desii Cosmin(sotul meu),imi tot zice ca noi ii vom povestii totul despre Romania si Brasov,si il vom duce cat de des putem in tara...mai ales ca parintii nostrii sunt aici,avem si frati si suntem foarte apropiati....asa ca sper ca copilul meu sa iubeasca macar un sfert Brasovul cum il iubesc eu...eu cred ca daca anual vi acasa,in tara,e imposibil sa nu simta si el macar putin ca e din parinti brasoveni....stiu cazuri in care copiii nu au tangente cu tara,dar pt ca parintii prefera sa mearga altundeva decat aici....asta e parerea mea...astept sa vad voi ce ziceti.

Cat despre ultima intrebare...hmmmmmmm...dupa ce am vazut ca se poate trai si altfel,parca nu imi vine sa mai stau aici,chiar daca din punct de vedere financiar ar fi ok...se pare ca mai dureaza mult pana oamenii devin mai buni,pana se schimba mentalitatile...poate Robert va prinde ceva schimbat cand va creste...acum slabe sperante...din pacate...as vrea sa traiesc aici,pt ca am totul aici,dar ma gandesc mult la viitorul copilului meu...si cred ca Acolo va fi mai bine.

Fetelor va si sa auzim de bine zilele urmatoare!

Mirela si bb Robert Cristian(19 octombrie 2004)
http://community.webshots.com/user/crismir100
http://community.webshots.com/user/CRISMIR1001 1 anisor AICI

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Daisy spune:

Servus drajelor,
No asa mai mere, am ajuns deja la pag. 10 si Veve sau alt moderator va deschide cap. 2, parca suntem la "sezatoarea canadiana" ca acolo au curs randuri randuri de cerneala, de s-a ajuns la cap. 37 :))
Spor la treaba si dati din deste!

Sanziana, ma bucur ca figura mea iti spune ceva (pune si tu o poza, doua sa imi spuna si mie, nu fi egoista) si de asemenea, vreau sa semnalez ca pustoaicele noastre sunt nascute in aceeasi zi (3 octombrie) dar a mea este mai mare cu 2 ani, e din 2002. Sa ne traiasca balantzucile, te asteptam la topicul "copilasi balantze" chiar pe forumul asta, aceasta sectiune.

Mirela, eu am citit chiar aseara in Transilvania Expres ca Brasovul a luat strai de sarbatoare si ca este impodobit feeric, mint astia?
Ca sa ma dau mare, trebuie sa recunosc ca citesc in fiecare seara ziarele din tara si printre ele si TEX, asta asa, ca sa ma laud ce buna cetateanca, locuitoare a urbei sunt!

Eli, asteptam poze, bradul din Piata Sfatului si Tampa, a mai nins?

Ce planuri de sarbatori aveti?
Ce o sa gatiti?
Cum va veti decora casa?

Eu casa am decorat-o deja, cu stickere pe geamuri reprezentand globuri, oameni de zapada si Mosi cu desaga plina, am desenat pe fereastra cu spray de zapada brazi, fulgi si stelute, am pus ghirlande de brad artificiale si beteala, cununa de brad cu clopotei la usa si ponsetia (floarea craciunului). In geam am pus figurine de sezon, casute de zapada cu brazi impodobiti (din acelea dantele, in care se pun lumanarele in suport de aluminiu), cismulita lui Mosu', oameni de zapada, clopotei...si bineinteles, STEAUA.
Saptmana aceasta voi cumpara bradul (natura, ca altfel nici nu concep - toata viata am avut brad natural) dar de impodobit il vom impodobi doar in Ajun, asa cum e firesc, traditional si am facut-o dintotdeauna.

Sanzi, Andreea mea va fi intotdeauna in primul rand brasoveanca, ii voi povesti de locurile in care au copilarit parintii ei si parintii parintilor ei, o voi plimba - cu gandul - la niste peisaje feerice din Brasov si imprejurimi, ii voi povesti basme ce vor avea intotdeauna ca loc de desfasurare castelul Bran si cetatea Rasnovului, ii voi arata pe net imagini din Brasov si Poiana iar cand vom merge le va "simti" pe viu, caci am sa-i arat tot ce se va putea.
Si voi insista, asa cum insist si acum, sa se simta brasoveanca, sa fie mandra de acest lucru, de orasul, de tara si de limba ei materna.

Va pup,

Cea care spera
http://community.webshots.com/user/andreeabianca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns AYUMI spune:

Buna,fetele.
Nu am mai intrat de mult sa scriu pe-aici;am fost cam ocupata.Scuze!
Sunt foarte fericita pt ca miercuri vina ACASAAAAAA.Mi-e asa dor de Brasov...

Bianca
http://community.webshots.com/user/ayumi118

Mergi la inceput

Si eu as vrea sa vad poze din Piata Sfatului si din imprejurimi. poate o sa ajung pe la sfarsitul anului in Brasov si o sa fac si eu niste poze. Ce bine-ar fi sa ninga!!
pana atunci, ptr cine vrea sa vada niste poze mai vechi din Brasov, pun mai jos un link.
http://mihaela.exblog.jp

Pozele cu Brasovul sunt din vara, sunt cateva de la Moeciu - toamna si cele mai recente - din Bucuresti, cu parada militara si decoratiile luminoase din centru.
Vizionare placuta!!!
mihaela

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Polixeni spune:

!!!
CRISMIR chiar ma uit la pozicile tale...super!!! Iar bebele e tare dragalas!!!!! Da' vad ca v-ati distrat si in Grecia!!! Intr-adevar vad ca ai fost in locuri foarte frumoase...Salonikul care este preferatul meu,insula Skiathos....Ei, Grecia pt vacanta mai ales vara este minunata.In ceea ce priveste parerea ta despre greci...nu ma surprinde si nici nu cred ca jignesti pe careva.Sa-ti fac o marturisire...si eu pana sa ma stabilesc in Grecia aveam o anumita parere despre greci si despre viata de aici,dar acum cunoscand-o si in viata de zi-cu-zi nu numai in vacante,mi-am schimbat parerea (si nu tocmai in bine din anumite puncte de vedere ). Dar vb aia "Fiecare padure cu uscaciunile ei"...bineinteles nu putem generaliza.
GABRY ma bucur sa te cunosc.Stiu cum e cu mandria barbatilor si mai ales a grecilor!!! "Toate vin din Grecia!"(citez din filmul "NUNTA A A GREC" daca l-ati vazut).
Despre restaurantul ala grecesc nu va pot da prea multe detalii deocamdata pt ca nici eu nu stiu.Cand am plecat din Bv inca nu se deschise.
Si ca veni vb de frumosul nostru Brasov...cum e?L-au impodobit?Ninge?
Si ca sa sar de la una la alta si ca sa ma laud si eu, aseara am fost la doctor si l-am vazut pe bebe!!!Facea nani...si ce talpitze si degetele micute are.......m-am prostit, dar asa mi-e de drag!!!De-abia astept sa-l nasc sa-l vad si live!!!!
tuturor!!
Poli 26+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sanziana72 spune:

Hi,

Daisy, am incercat de mai multe ori sa pun o poza, dar nu stiu de ce, nu am reusit. O sa mai incerc. Oricum, m-am schimbat cu cel putin 35 de kile din liceu. In plus. Sper sa reusesc sa scap de ele in curand, dar nu e asa usor. Culmea e ca le-am pus nu in timpul, ci dupa sarcina. Am o problema de hipotiroidie pe care am reusit sa o stabilizez, dar mai trebuie sa termin si cu alaptatul inainte de a ma apuca de cura de slabire. Te invidiez ca ti-ai pastrat greutatea.

Abia astept sa trag o tura pe la "copilasi balantze". Mai ales ca si eu sunt balanta, nascuta pe 17 octombrie. Pot spune ca Marina a fost cadoul de ziua de mea, cu 2 saptamani exact inainte ! Mi-a spus cineva ca poarta noroc ca mama si fiica sa aiba zile de nastere apropiate. Sper. In plus e si cu ascendentul in scorpion, exact ca mine. Asa ca ar trebui sa ne intelegem, sau cel putin eu pe ea.

Bine ca mi-ati adus aminte ca trebuie sa impodobesc casa ! Ca imi ziceam ca mai am timp, dar imediat trece si decembrie…

Ayumi, cum e prin Japonia ? Fratele meu visa de vreo 15 ani sa ajunga pe acolo si a reusit anul trecut, la campionatul mondial de go. Cum e privit go-ul in Japonia ?

Polixeni, sanatate aluia mic si sa te bucuri de el ? E fetita sau baiat ? I-ati gasit deja nume ?

Bine ai venit Mihaera, desi nici eu nu sunt cu mult mai veche in club. Cum e viata in Bucuresti fata de Brasov ? Ca in curand va trebui sa ma adaptez si eu.

Crismir, m-am mai gandit la cum e cu copiii de brasoveni crescuti in alta parte si cred ca are dreptate Bianca (Daisy), ii poti face sa iubeasca si ei Brasovul. Depinde de cum l-il prezinti. Imi aduc aminte cat mi-a povestit mama despre studentia ei la Cluj si cum am ramas cu aceasta nostalgie fata de Cluj de parca eu as fi fost acolo. Iubirea se invata si se transmite si pana la urma cred ca asta e rolul parintilor.

O sa va trimite-ti copiii in vacanta la bunici in Romania cand vor fi mai mari ? Vacantele copilariei nu se uita, raman infipte adanc in suflet.

Nimic nou de la LunaNoua si angelp ?

O luna decembrie plina de magia sarbatorilor tuturor!

Mergi la inceput

fetelor, multumesc pentru primire!
Ce de brasovence cucuiete, cu copilasi draguti sau aspirante la rolul de mamica! Eu inca mai am cate ceva de facut pana sa devin mamica, dar sper ca asta sa se intample cat mai devreme.
Vad ca v-ati apucat deja de impodobit casa in asteptarea sarbatorilor. Ma gandesc si eu sa incep, dar nu prea am cu ce, ca pana acum singurul lucru impodobit era bradul, si inca nu pot sa cumpar, vreau sa fie cu crengutele proaspete de Craciun si Anul Nou. De altfel, nici nu am vazut brazi inca in piata.
In Bucuresti e mai cald acum decat in noiembrie, nici nu zici ca mai e un pic si vine Craciunul. Sper ca pana de sarbatori sa ninga mult si frumos ca in povesti.
Sanziana, eu m-am obisnut demult cu Bucurestiul, de fapt stau aici inca din timpul facultatii. Nu mai sunt scandalizata de aglomeratia din autobuze, de numarul mare de masini care circula, astfel incat daca vrei sa traversezi centrul orasului la ore de varf ajungi mai repede pe jos decat cu masina sau autobuzul, nici ce caldura toropitoare din timpul verii. Intr-un fel m-am obisnuit atat de mult de parca m-as fi nascut aici. Pentru mine e un oras frumos, nu ca Brasovul, dar in alt fel, ca un oras care palpita de viata, mai ales in zonele centrale, Unirii-Universitate-Romana-Victoriei, nordul orasului plin de vile elegante, si centrul vechi, chiar daca e locuit in mare parte de tigani, insa arhitectura veche e spendida.
Ai sa vezi ca ai sa te obisnuiesti si tu si are sa-ti placa.
Va pup
Mihaela

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns angelp spune:

Dragi Brasoveni
Yubite Brasovence
ia sa va mai bag niste Brasoave
La piata Ion isi vinde cocosu.
Un cumrator se uita la el, il studiaza,,,/si/l intreaba:
- Da gainile le calca?
- Calca bre, gaini, rate, hulubi, curcani, chiar si porci!
- Atunci de ce il vinzi nene?
- De la o vreme se uita chioris la mine...

O duminica linistita intr-un cartier da blocuri. Oamenii stateau la taifas, jucau table etc. Deodata se aude un tit infiorator si de la etajul 10 cade o femeie in varsta pe caldaram. Se mai zbate putin apoi isi da duhul.
Oamenii, furiosi se duc la usa artamentului de unde cazuse femeia. Batai in usa, vociferari, inauntru nimic. La un moment dat se deschide usa si are un barbat in halat de casa.
- Nenorocitule, ai omorat biata femeie!
- Domnilor, fiti calmi. In primul femeia de care vorbiti era soacra-mea!
Dezamagire totala!
- A! Pai asa spune. Deci care va sa zica era soacra-ta!
Un tip mai din ste spuse cu naduf:
- A dracului bestie, se mai si zbatea!

Du cum unii(unele) ma cunosc mai putin, va sugeres sa ma cautati si pe la sectiunea glume si poante la topicul cu camilape la un ochi rade si unu e vanat
eeee dragii mei,sa va spun cate ceva din amintiri din copilarie
din frumosul meu oras
Cine isi mai aminteste ca acum zeci de ani orasul era in plina coanstructie,cartiere precum Steagu, Tractoru,si Noua iar ultimul si cel mai modern Racadaul
Dar sa revin in amintirile frumoasei mele copilarii,cu plimbari pe sub
poalele Tampei,in cautari de pesteri noi pe du Ziduri in Livada Postei
la sanius pe Valea Cetatii ( Dobrogeanu Gherea) si
Livada Postei
La datu pe fund cu punga de un leu pe rtia Bradu alea cu hopuri multe(se lasau cu ruperi de oase si dureri in fund)
La un gratar vara in Noua la "Caciula"
La o plimbare cu barcuta la Lacul din Noua si pe rauletu de langa Metrom,unde ma dispera mirosul ala oribil de la fabrica de piele, si praful de la cariera
Iar la un sanius pe Drumul vechi unde faceam si concursuri cu sania cine ajunge primul la baza(cateodata se mai pierdea cate unul in valea aia abrupta la curbele periculoase)
la urcatul vara pe Tam prin duricea abrupta pe unde cobora Telefericul
la un circ nash la Cupola de la Gara
la furat de trandafiri in rc la Tractoru
La cersit de guma si ciocolata straina de la expreul de Viena care venea in Gara in fiecare joi noaptea la 11 fara 10
La construirea unui iglu in fata blocului in iernile alea cu zaada multa
Sculatul cu noaptea in cap sa prinzi bilete la un film bun la Patria
La venitul pe jos de la stadionul Municil de la Cenaclu Flacara
De Paste venitul cu lumanari aprinse de la Biserica de langa Parcul Central
Si frigul din sala Arta,sala aia cu scaune de lemn ce scartaiau oribil unde vedeam filmele faine ale lui Piedone
La mersul la liceu pe scara troleului 5 unde auzeai tocilarii de la Informatica daca si/au rezolvat problema la mate
La furatu de capsuni si cirese din Piata Stagu
.....

.......
iar mai tarziu
La o bere si/un mic cu prietenii in Piata Sfatului la Berar
La o Pitza la frumoasa "Iulia"
La concertele Rock ale lui Iris si Holograf de la Sala Sporturilor
La un tinuar in ste la teleferic si la sala Olimpic cu plimbari de mana cu prima iubita
La o plimbare cu rolele in Parcul Central
La un Profiterol La Casata, si o mancarica buna la Gustari in Piata Sfatului
Si iar la o bere si un mic La restaurantul Cerbul
La o gura de fum in Groa unde se lasa si cu cate o bauta
La tepele care le luai de la Valutisti de pe langa Modarom
La cozile de la Universal cand au bagat primele tv Color
La cate o bauta in fata blocului du ce ne strangeam vreo 20 de insi cand mai pleca cate unul in armata si/l conduceam pe jos na la gara
La o placinta cu branza calda si un Cico la cofetaria Unic de pe Republicii

si hai ca va mai lasa si pe voi sa continuati

Va pup

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CRISMIR spune:

Salutare fetelor!
POLI, si sunt de acord cu tine,cu "padurea cu uscaturi",peste tot exista...important este unde iti gasesti tu fericirea...sarbatori fericite intregii tale familii!...si multi pe burtic!
DAISY,eu ti-am zis parerea mea,e tare slab impodobit Brasovul...am inteles ca in alti ani a fost mai frumos...ieri am fost in Piata Sfatului si am vazut si bradul...am sa pun poze dar nu stiu daca a iesit ceva ca nu prea era lumina...dar dureaza pana le incarc,va anunt eu cand sunt gata....zapada nu este,e cam nasol daca da Craciun va fi asa.

SANZIANA,,perfect de acord cu tine...eu sper din suflet ca voi sa aveti dreptate...noi o sa ne chinuim sa-i povestim si sa-l facem sa inteleaga cat mai multe despre Brasov...bineinteles ca va venii aici in vacante,cel putin pana va putea alege el unde va merge.

Apropos de Bran,sau Moeciu,eu revul anul acesta acolo il voi face,la Bran,la o viluta a unchiului meu...sper sa fie super fain,ca zona e superba...voi ce faceti de rev?

Fetelor va si va doresc un weekend placut!

Mirela si bb Robert Cristian(19 octombrie 2004)
http://community.webshots.com/user/crismir100
http://community.webshots.com/user/CRISMIR1001 1 anisor AICI

Mergi la inceput