Robert, help!

Robert, help! | Autor: karula

Link direct la acest mesaj

Buna, Robert!
Am mai citit eu cate ceva din ce-ai postat si mi-am dat seama ca problemele tale seamana cu ale sotului meu (oligoastenospermie). Singurul tratament care i-a fost dat de medic a fost Proviron, Vit. E Forte si un antibiotic (nu mai stiu ce) desi spermocultura era OK. Dupa lunile cu pricina, spermograma lui arata chiar mai rau (in fine, un procent in minus la mobilitate, dar la noi un procent conteaza)... Asa ca m-am apucat sa-i dau Potent Pover si vit.(dar nu in exces) tot fara rezultat. Acum ia Branca Ursului si Napraznic, dar mai avem 20 de zile pana la FIV, care ne-a fost recomandat ca ultima solutie. Nici macar inseminare nu ne-a mai fost recomandata.
As vrea sa-mi spui ce ti-au zis tie medicii, pt. ca am inteles ca tu lupti in continuare cu diverse trat. deci crezi ca exista totusi o solutie?! La sotul meu niciodata n-au fluctuat valorile asa ca la tine, au fost in decurs de trei ani cam la aceleasi valori (ff mici diferente). Cauza la el se pare ca e un oreion cu recidiva (intr-un singur an) in copilarie.
Te rog, zi-mi in doua vorbe ce ti s-a spus tie si ce crezi ca se mai poate rezolva la oligoastenospermie?
Multumesc, karula

P.S. numar - 17.000.000; motilitate - 30%...

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns gabid spune:

Eu incep sa cred ca tratamentul dat de Ancar pt oligoastenospoermie nu e bun pt ca si la Dan a fost la fel,adica dupa tratament mai rau.Lui i-a dat undestor pt ca proviron mai luase si a spus ca organismul este obisnuit cu el.Culmea ca la proviron era mult mai bine,adica la el a avut efect mai bun decat undestor.
Karula,cred ca si sotul tau se poate face bine cu tratament homeopat.Noi am facut acum 4 ani un tratament homeopat la dr Soare de la Parhon si a avut spermograma perfecta dupa o luna de tratament.Nu am ramas insarcinata atunci pt ca aveam trompele infundate.Revenirea lui a fost de scurta durata pt ca atunci cand eu am fost bine nu s-a mai intamplat nimic.Acum nu stiu cat de serios a fost acest dr Soare cu spermograma lui.Uneori ma gandesc sa mai mergem odata la el.

Te pup,

Gabi.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns robert spune:

Karula, pana sa ma "dezmeticesc" eu cum stau lucrurile cu oligospermia asta nenorocita au trecut luni de zile de incercari alopate si naturiste. Unele din tratamente cu efecte f bune, altele dimpotriva. Tot ce am inteles este ca trebuie descoperita "cauza" oligospermiei pentru ca tratamentul sa dea randamentul scontat sau chiar "vindecarea" definitiva. Mie mi-au trebuit aproape 10 luni de "umblat" prin cetaza pana cand am intalnit un medic urolog de o inalta tzinuta profesionala (pana la el mai consultasem inca 7 medici!!!. Se numeste Dr. Popescu si este specializat in urologie cu diverse stagii efectuate pe la Paris dar mai ales cu aparatura de ultima generatie, are clinica lui particulara numita "Uromed" cu sediul in Ploiesti. Hai sa-ti zic cum a fost intrevederea cu acest medic: Cand am intrat in cabinet nu i-am spus ca am mai consultat si alti medici (ca sa nu-i influentez in vreun fel decizia diagnosticului)i-am povestit care sunt problemele mele si i-am facut un mic istoric al "antecedentelor", i-am aratat spermogramele vechi care erau in salturi ca valori si apoi m-a luat si m-a investigat foarte amanuntit; Dupa ce mi s-a efectuat in mai multe randuri echo- doppler in "varianta" cu vezica plina si apoi golita mi-a aratat cat de inflamate erau veziculele seminale (in urma unor raceli repetate)aveau cam de 3 ori volumul normal (ceilalti medici nici macar nu si-au pus macar problema acestui control de rutina)-aceste inflamatii de care iti vorbesc nu fac altceva decat sa stranguleze cordonul spermatic si sa actioneze ca niste "bariere" de trecere a spermatozoizilor. Veziculele seminale au un rol foarte important in procesul de spermatogeneza, ele produc fructoza atat de necesara "baietilor" si aduc un aport de 30 % din intregul volum al spermei. Apoi a constatat ca si epididimul este inflamat - epididimul este locul unde spermatozoizii stau 14 zile sa se maturizeze si mai are rol de "depozit" dupa ce au fost produsi de testicol. Aceasta inflamatie a epidimumului era o noua "bariera" in calea spermatozoizilor. Tocmai de aceea in tratamentele vechi pe care le facusem, singurul care a dat randament era cel facut cu proviron (hormonal). Dupa acest consult amanuntit si "dureros" medicul mi-a promis ca nu se lasa pana nu ma vede cu un copil de gat (mi-a zis ca este pariul lui cu el) asta mi-a ridicat tonusul f mult.
Tratamentul pe care mi l-a dat a fost strict antiinflamator si a constat in Norfloxacina- un antibiotic pentru apartaul uro-genital, Diclofenac sodic- un antiinflamator nesteroidic si banalul Analgin -care contine o substanta care are actiune pe inhibarea sintezei prostaglandinelor prin blocarea ciclooxigenazei. Deja am facut 10 zile de tratament, acum sunt pe cele 20 de zile de pauza, in 4 martie reincep cele 10 zile de tratament si iar 20 de zile pauza si tot asa pana fac 3 luni de tratament. Deja dupa prima serie de 10 zile analizele au crescut simtitor; un salt neasteptat, ultima spermograma spune ca sunt 24 de milioane de inotatatori cu viabilitate bunicica 70 %forme atipice 14 %. Sper ca o sa fie bine si in viitor. Relatia mea cu acets medic a devenit una "speciala" si daca nu locuiesti prea departe de Ploiesti, va puteti programa la acest medic si sa pomeniti de faptul ca eu vi l-am recomandat, daca considerati ca acest lucru ajuta cu ceva. Sa stii ca cele 17 milioane ale sotului nu-i rau deloc, aveti de unde pleca.....iar cei 30 % nu este chiar atat de rau, sunt convins ca se poate ameliora mult acets procent cat si numarul "baietilor". Parerea mea este ca nu ar mai trebui facute tratamente dupa "ureche" asa cum am facut eu anul trecut si sa consultati un medic specialist care cu siguranta va veni in ajutorul vostru. Acum medicina alopata a progresta asa de mult incat au aparut o sumedenie de medicamente in sensul asta, numai ca.......preturile sunt pe masura!!!
Mi-ai spus ca sotul tau a luat Proviron, cat timp a luat si cate pastile pe zi? Acest tratament hormonal cu Proviron se face 3 luni fara pauza cate 2-3 pastilute pe zi, iar dupa 3 luni de tratament se face o pauza de 3 saptamani si iar se reia tratamentul de 3 luni. Este f. costisitor, eu am luat 3 luni cate 2 pastile pe zi si nr lor crescuse bine de tot dar cel mai bine crescuse procentul viabilitatii la 80 % dar am inteles ca voi ve-ti face FIV curand, asa ca oricum la voi problema se va rezolva curand cu aceasta procedura. Va doresc numai bine inca o data si sa-mi ziceti si mie la ce nume penru copil v-ati gandit? Apropos sotul tau catu ani are?
Gabid- poti sa-mi spui ce tratament a facut sotul tau la dr Soare si care erau valorile spermogramei dupa taratament?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns karula spune:

Draga Robert,
Atat eu cat si sotul meu (care a ascultat "lectura" mesajului tau) iti multumim pt. rabdarea pe care ai avut-o sa ne povestesti experienta ta. Ce-am inteles eu: ca la tine s-a descoperit cauza (deci ea se poate trata), pe cand la el (analizele urologice, de prostata, hormonale) toate au iesit ok, doar o usoara hipertrofie (dar s-a insistat pe "usoara") a testicolului drept, a carei cauza pare a fi oreionul din copilarie. Deci nu au ce sa repare acum (daca si-au dat interesul - si asa ni s-a parut). Curios cu Provironul... l-a luat doar trei luni. Rezultatele ti le-am zis.
Apoi: sunt perfect de acord cu tine in ceea ce priveste trat. luate dupa ureche. Eu acum fac pt. fiv o stimulare f puternica, iar el nu se prea impaca cu ideea ca "vina" e a lui, dar el nu face nimic in timp ce eu "pun fundul la bataie", asa ca i-am dat Branca Ursului si Napraznic, sa ia si el ceva si poate chiar il ajuta. Daca tu ai cea mai mica banuiala ca i-ar putea face mai rau TE ROG sa-mi dai un semn, si sistez totul!
Doamne, tu chiar ai ajuns specialist in treaba asta... dar macar rezultatele de care mi-ai spus vorbesc de la sine. Merita!
Iti multumim pt. suport. Dupa fiv, indiferent de rezultat, vrem sa continuam investigatiile si sa incercam (chiar si homeopat sau cu acupunctura) sa rezolvam ce se mai poate. Atunci poate o sa te rugam sa ne spui mai multe despre medicul tau.

Multa bafta!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabid spune:

Robert,sa faci un FIV nu inseamna ca rezolvi problema si asta pentru ca poti avea si surprize sa nu reusesti sau dupa o reusita vrei sa ai alt bb si trebuie sa o iei de la capat si banii sunt tare multi.Noi am reusit a doua oara la FIV.In total ne-a costat 5000$ si acum imi doresc alt bb!Ce sa facem?Atunci la FIV ne-am grabit si nu am facut decat tratamentele recomandatte de dr,nu am apelat la medicina alternativa gen homeopata sau acupunctura.
Am fost la dr Soare si intr-adevar sotul meu si-a revenit intr-o luna sau doua.Numai retin.Era acum 4 ani.Nu pot sa-ti spun ce tratament i-a dat pt ca a trecut mult timp si de atunci am mai facut nu stiu cate tratamente.Stiu ca era tratament medicamentos(proviron,vitE,coenz Q10),tratament homeopat ,o gramada de tubulete si injectii cu un produs obtinut la Parhon care nu se da decat cu reteta de la el.Toate acestea au dus la vindecarea lui adica de la 14mil/ml a ajuns la 50mil si mobilitate normala.Cred ca daca o sa mergem inapoi la el se va vindeca iarasi.Oligoastenospermia sotului meu are cauze hormonale fiind in evidenta Inst Parhon de la 7 ani.Eu nu prea am avut incredere in tratamenmtele lui si nici in spermograma facuta de el.Acum as incerca iarasi si as repeta spermograma in alt laborator pt siguranta mea.Acum 4 ani tratmentele homeopate erau la inceput si nu prea aveam incredere in ele.Acum e altceva!

Gabi si simonica.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cam spune:

Robert, ma intereseaza foarte mult adresa si numarul de telefon pentru medicul din Ploiesti. Sotul meu are oligoastenospermie si nu se prea impaca cu ideea ca are si el o mare parte de vina pentru faptul ca nu avem copii. Uraste ideea de a merge la 10 doctori si de a inghiti pastile in general, dar am sa-i arat mesajul tau si sper sa-si schimbe atittudinea. Am facut deja doua FIV-uri fara nici un rezultat. Asa cum a spus si Karula mi-am pus "fundul la bataie" de doua ori si crede-ma nu este nici o placere si sincera sa fiu inclin sa cred ca el are vina mai mare. Daca mai ai si alte amanunte care crezi ca-l pot determina sa fie mai maleabil in problema asta, te rog scrie-le.
Multumesc.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns robert spune:

Karula, cred ca tratamentul cu Napraznic si Branca Ursului nu are cum sa-i faca rau sotului tau (dimpotriva) este un tratament naturist pe care l-am urmat si eu in vara anului trecut. La mine, efectul Napraznicului s-a "vazut" in alt sens; devenisem hiperexcitabil (eram ca un adolescent de 18 ani) si trebuia sa port bluze pe deaspura pantalonilor, apoi am simtit o imbunatatire a "amigdalelor" care ma sacaie de multi ani si tot ce mai stiu despre napraznic ca este hipotensiv. Cum insa la voi se pune problema stimularii, eu cred ca sotul tau ar trebui sa urmeze pe langa ceaiurile pe care i le dai si un tratament minunat cu "Pasta de miere cu propolis 2%" cate 3 lingurite pe zi -are un gust minunat- (se gaseste la plafar sau apicola) si neaparat in fiecare dimineata pe nemancate sa ia cate o fiola de laptisor de matca (ajuta f mult in procesul de spermatogeneza), acest laptisor il gasesti tot in magazinele apicole. "Problema" cauzata de oreionul de care imi vorbeai tu, poate fi ameliorata (am citit undeva pe un forum spaniol) cu produsele astea de stimulare hormonala insa trebuie sa fii consecvent si sa ai o viata foarte ordonata din toate pctele de vedere: nu stress, nu insomnii, nu consum de alcool, nu tzigari si multe alte ineterdictii.
M-am mirat f tare cand mi-ai spus ca nici macar nu s-a pus problema inseminarii artificiale....de ce nu? care a fost explicatia? Eu stiu ca inseminarile se fac tocmai in aceste sitautii cand sotul are oligospermie sau daca sotia are probleme anatomice (bariere de preluare a spermatozoizilor, etc. Mai stiu ca trebuiesc indeplinite un numar de conditii printre care si acela ca numarul spermatozoizilor sa fie de cel putin 5 milioane pe ml(asa citisem undeva) ori la voi criteriile astea sunt indeplinite deja, hai sa facem un calcul: 17 mil inmultit cu 30% inseamna 5,1 mil de inotataori mobili pe ml apoi inmulteste acesti 5.1 milioane cu volumul total si ai sa vezi ca nu este rau deloc.
Voi la ce medic mergeti si unde sunteti programati pentru FIV? Tu nu ai nici un fel de problema de sanatate? Astept vesti bune de la voi si va doresc sa va iasa planurile asa cum v-ati propus voi dar mai ales sa iasa cu ....ochi :)
Gabid- am citit f mult despre FIV si stiu ce inseamna acest lucru din literatura de specialitate, mai stiu ca si pretul efectuarii unei astfel de proceduri este f ridicat asa cum imi spuneai tu; eu nu m-as putea gandi in viitorul apropiat la o astfel de procedura fiinca nu am cum sa strang dintr-un salariu de profesor banii necesari, cine stie.....poate cu timpul o sa se mai ieftineasca insa pana atunci nu-mi ramane decat sa incerc sa ma lupt cu nenorocita asta de oligospermie. Stii ce mi se pare bizar? Cand am fost in luna decembrie la cabinetul de infertilitate la Giulesti, dr. Dracea aproape ca a ignorat spermogramele mele care aratau 28 de milioane, 14 milioane, 51 de milioane , 12 milioane iar 24 de milioane spunand ca sunt niste analize bune si ca problema nu este la mine (am trait sa o aud si pe asta, este drept ca procentele viabilitatii sunt superioare de fiecare data), eu ce sa mai cred, am efectuat spermogramele cu "replica de control" la cate 2 laboratoare in paralel ca sa fiu sigur ca nu sunt erori de analize iar doctoritele de la laborator imi spuneau ca valorile acelea nu sunt in masura sa "asigure" o sarcina......si ca ar fi bine sa imi pun probleme unei sarcine abia cand am sa vad pe buletinul de analiza peste 60 de milioane. Eu ce sa mai cred? Am "rasfoit" diverse pagini frantuzesti, italienesti , americane care aveau ca tema "infertilitatea cuplului" acolo am gasit ca pentru a se produce o sarcina, este nevoie de 20 de milionae de spermatozoizi pe ml cu viabilitate de 50%, sau un numar de 40 de milioane de inotatori mobili pe un singur ejaculat. In cazul cuplului meu, sotia mea mai are de facut multe investigatii insa la ea este o problema fiinca este alergica la fel si fel de substante si spre exemplu ultima data medicii au refuzat sa-i faca histero....pe motiv ca substanta de contrast ar putea sa-i fie fatala la modul cel mai serios. Decizia ta de al trimete pe sotul tau la alt laborator sa-si repete spermograma mi se pare una dintre cele mai bune, eventual la alte 4 zile dupa efectuarea spermogramei sa mai faca un "rapel" la o alta clinica pentru siguranta voastra. Sa speram ca va fi bine si la voi si ca tratamentele alternative va va fi de folos. Daca te intereseaza am sa-ti trimet si eu un "taratament" alternativ pe baza de uleiuri esentiale care este in mare voga acum prin occident; eu nu l-am facut fiinca nu am gasit toate uleiurile alea care sunt cerute insa am facut comanda prin cineva si am sa incerc si chestia asta!!!
Cam (de la Camelia?)
Medicul la care am fost eu se numeste Popescu Nicolae, este medic primar urolog la UROMED (este chiar clinica lui personala) si este situata in str. Al. Odobescu no.1.Ploiesti (destul de central, langa Catdrala Sf.Iaon ca reper)tel. 0244-512820 sau 0244-514264. Acest dr. face si explorarile echografice personal, iar consultul este unul foarte serios si amanuntit. Daca mai doresti si alte detalii poti sa-mi scrii.
Numai bine,
Robert

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns livia spune:

Pt. CAM:
Daca spui ca sotul tau este asa de naravas cu tratamentele ,puteti incerca insamantarea artificiala prin procedee microchirurgicale.Se refera la injectarea spermatozoizilor in diferite zone ale ovulului realizandu-se astfel un contact intim intre cei doi gameti fara un efort propriu al spermatozoizilor.
Aceasta tehnica este folosita mai ales in cazurile prezentei unor spermatozoizi cu o motilitate si o viabilitate scazuta.Vezi ca e diferenta intre insamantarea artificiala clasica unde miscaretii sunt pusi in contact cu ovulul in spatiul perivitelin(vecinatatea)acestuia si cea care am descris-o mai sus,a doua avand mult mai multe sanse.

Pupici!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns karula spune:

Multumesc inca o data Robert pt. rabdare. Urmeaza sa facem fiv la Medsana, prof. Ancar fiind medicul nostru, acelasi care ne-a explicat ca inseminarea artificiala ar fi pierdere de timp si de bani, pt. ca desi sunt introdusi cu forta, baietii mai au totusi drum lung de parcurs singuri pana la tinta, ceea ce la valorile sotului meu se pare ca e imposibil, sau, ma rog, fff greu.
Eu sunt in regula, slava domnului, la monitorizarile facute fara stimulare aveam foliculi mari si frumosi, bine mersi, asa ca sper ca dupa stimulari sa nu fie o problema obtinerea unor embrioni unul si unul... Singurele mele probl. de sanatate sunt... alergiile de care spuneai ca le are si sotia ta, si stiu ce nenorocite sunt... imi e groaza si de anestezia de la fiv, dar sper sa fie ok.
De fapt, cand spun fiv, vorbesc de icsi... mai mult ca sigur, dar poate tinctura si ceaiurile au lucrat ceva in luna asta, si... cine stie...
Multumesc si va doresc din tot sufletul un copil. Noi suntem "tinerei" eu am 29 si el 28, deci poate fi un avantaj.
Succes! k.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabid spune:

Livia,din cate stiu eu in Romania nu se face asa ceva.Aici se face doar insamantare obisnuita.Cred ca ar fi buna pt noi,eu am trompele f.lungi si raman greu insarcinata iar el este cu oligoastenospermie.Oricum o sa ma interesez.La Medsana se lauda ca fac toate procedurile posibile de fertilizare.Karula,chiar intreaba-l tu pe Ancar ce stie de acest tip de insamantare prin injectarea spermatozoizilor.Daca tie iti spune ca nu are rost e clar raspunsul si pt mine.

Gabi si Simonica.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns karula spune:

gabi, la Medsana (si oriunde in Romania unde exista reproducere asistata) se fac urmatoarele proceduri:-stimularea ovariana; -inseminarea intrauterina de sperma (IUI) recomandata intr-adevar problemelor masculine de cuplu. Se injecteaza in UTER sperma prelucrata. Sperma se prelucreaza corespunzator, pe medii de cultura si dupa extractia lihidului prostatic. Sotul doneaza sperma in ziua ovulatiei femeii, iar spermatozoizii cu mobilitate buna si morfologie normala se concentreaza intr-un volum f. mic si se injecteaza in CAVITATEA UTERINA cu un cateter special. Pt. practicarea acestei metode este necesa ca trompele uterine sa fie permeabile (iar in cazul tau nu chiar asa lungi...) iar in spermograma sa se gaseasca un nr. suficient de spermatozoizi normali (in cazul nostru dr. hotarand ca nu...). Din cavitatea uterina (am vazut clar pe "harta" spermatozoizii au cale destul de lunga pana intalnesc ovulul, si drumul asta il vor face singuri (daca sunt capabili); urmeaza -FIV; -ICSI; -GIFT (transferul de gameti in interiorul trompelor uterine) si -ZIFT (transferul de zigoti in interiorul trompelor uterine).
Asta se face la Medsana, ti-am scris exact din pliantul pe care l-am primit de la ei.
Asadar IUI (inseminarea artificiala) nu ne-a fost recomandata nici noua, nici voua din cauza traseului pe care miscatorii n-ar fi fost in stare sa-l parcurga de capul lor... Aici important nu e atat nr. si morfologia, cat mobilitatea.
Asta se face si la Giulesti (mai nou ICSI ca nu aveau).
Te pup,
k.

Mergi la inceput