Bebelusi de martie - aprilie 2005 (19)

Raspunsuri - Pagina 13

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns rrox3 spune:

Astazi Ioana m-a sculat abia la 10 dimineata! Si se culcase la 9 seara. Am luat-o repede si am schimbat-o, i-am dat siropelele si laptic. Abia dupa am vazut ca defapt avea jucarii aruncate pe jos, in jurul patutului. Adica se sculase fata si mai devreme, dar se jucase cumintica si nu ne-a trezit! (Asta fiindca ne-am culcat tarziu si camera ei nu e chiar langa a nostra)

Gabrianah Multumim pentru urari! Noi nu pupacim fetele pe gurita. Nici nu e igienic, dar nu asta ar fi problema principala, zic eu. Problema ar fi ca ele sa se obisnuiasca cu pupatul pe gurita si sa-l practice si cu prietenii prin parc sau la gradinita si abia atunci ar aparea un mare pericol pentru sanatate. Cu Mariuca mai beau din aceeasi sticla de apa de exemplu, dar stie ca asta se poate doar cu mami. S-au mai intamplat si accidente de tipul, vreau s-o pup si se intoarce brusc si ne pupam bot in bot, dar rar. Pe Ioana o pupacesc toata ziua, dar nu pe gurita si nu pe manute. Nu o las nici sa-si bage manutele in gura mea sau a alcuiva.
Episodul de care povestesti cred ca se intampla in toate familiile cu mai multi copii la un moment dat. Si Mariuca are uneori tendinta sa o ciupeasca sau sa o stranga prea tare in brate. Nu-i din rautate. Cred ca e curioasa sa vada reactia Ioanei. Fireste ca ii explic ca Ioana e mica si ii face rau.

Ligia suntem onorate de atentia Raducului, dar ma indoiesc de sansele la Mariuca, ca-i deja aprope scolarita

Rp Bine ai revenit! Mara e tare dragalasa si are salopeta portocalie exact ca a Ioanei

Daria Acum am vazut pozele de la 5 luni. Brien e din ce in ce mai dragut! Si imi place cum merge la culcare!

Mamacita o fi ceva cu elefantii astia la generatia asta de bebelusi! Jucaria favorita a Ioanei e un elefant albastru de la Chicco, care are o burtica invartitoare plina cu bilute si urechi fosnitoare. Distractie placuta cu nasii lui Alex!

tuturor!

Roxana, Mariuca (n. 1 iulie 1999) si Ioana (n. 23 martie 2005)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabrianah spune:

multumesc fete de raspunsuri!chiar ma bucur ca mi-ati scris legat de treaba asta cu pupatul.
Mamacita, mi-ar place daca vrei sa ne pui o poza cum iti miroase Alexutu mina?mi se pare induiosator. de cind ai povestit de asta, ma tot gindesc sa fac neaparat poza cu gabriel cum agatza tricoul meu in timp de papa si cum ma mingie. e tare dulce. cine stie daca o sa mai faca asa si mai incolo..
Rroxce mult doarme ionuca! super ca aveti timp sa va odhiniti ca lumea.si deja arunca jucariile din pat?? brava!
dariaevelinsucces la bagaje si sa aveti o vacanta frumoasa!!eu zic sa pui tot macar nu mai umbli prin magazine in loc sa te bucuri de vacanta
rpam vazut pozele, maruta e o scumpica dulce tare!
hiroral e tare scumpica karen, ca o papusica!
acum scriu cu 1 mina, ca e bebe la mine.
azi a fost ziua boacanelor(si inca nu e seara!).mincarea mi s-a ars in timp ce dormeam linga gabriel dindu-i sa pape(am dormit amindoi),iar pe cind ma trezesc, nathi taiase " frumos" cu foarfeca 5 gauri in plasa de la patul de vacanta- 3 mari si 2 mici, si avea bagate in plasa taiata tot felul de chestii...:((si parca am presimtit ca va taia ceva cu forfeca, si i-am zis sa nu cumva sa taie cartea de pe masa...mai bine o taia pe aia
asa ca azi am ora de lucru manual, sa cos frumos la loc plasa.

Mergi la inceput

acum amn aflat ca nathan de aia a taiat gaurile alea, ca sa isi poata scoate jucariile din tarc(el stind in exterior).."ca vezi?nu ajung asa cu mina..", si imi arata ca mina nu ii ajunge pina jos aplecindu-se peste pat..ingenios copilu insa eu m-am suparat tare cind am vazut patul gauri-gauri..bine ca mi_a trecut.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mamacita spune:

daria,depinde ce program zilnic aveti cu brien si functie de asta iti stabilesti si bagajul.de exemplu,vezi pe capitole:mancare,igiena,plimbare,culcare,medicamente.
De exemplu,sotul meu imi sopteste aici,pentru 7 zile poti lua minim 2-3 salopete dormit,10 sosete/totosi,minim 10 body,2-3 puloverase,3-4 pantaloni,5-6 scutece,paturica,pilota,4-5 caciulite,manusi,pampersi,articole baie,servetele umede,cadita sau,daca nu aveti loc,cumparati de acolo un lighean mare bun si de baie si de spalat,biberoane etc.Nu mai continui,caci noi am dat cateva exemple functie si de cum murdareste al nostru hainutele;urmarind programul zilnic si capitolele descrise,functie si de locul disponibil si ce facilitati aveti acolo(daca au cada,normal n-ar trebui sa te mai cari cu cadita,ci eventual cu Domestosul).Sper ca te-am ajutat cat de cat.Vacanta placuta si nari desfundate!Nu uitati sa faceti poze pentru noi
Am facut gratarel in curte,acum picii la siesta(si nasii lui Alex,v-am mai spus,au un baietel de 2 ani,Hari).Hari cand l-a vazut pe Alex a dat un chiot si a fugit dupa fustele bunica-sii,apoi,cand s-a mai obisnuit,a venit sa-i aduca lui Alexutu pietricele pe care le-a depus in carucior.Ce,daca lui ii plac,sa nu-i aduca si lui bebe?Noroc ca maica-sa nu face parte din categoria"al meu are voie orice,nu va legati de el"si i-a explicat frumos ca nu are voie si de ce.Alexutu,la randul lui(si lui nu puteam sa-i explic ce si cum)a inceput sa scartaie cand l-a vazut,in schimb la nasi radea!
Acum,pe la amiaza,iesim sa facem o plimbarica,probabil pe la gradina de la Majestic,daca n-o fi foaaaarte aglomerat.
Mai vorbim,ma duc sa "prestez"cum a zis nasul lui Alex,adica sa alaptez

http://pg.photos.yahoo.com/ph/balcanalina/my_photos

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dariaevelin spune:

multumim rrox3,gabrianah,mamacita si pentru aprecieri si pentru sfaturi.M-a bucurat si ajutat mult detalierea facuta de tine,mamacita. Asa ne gandeam si noi.In plus vrem sa cumparam luni un carucior nou,ca pe asta (care ne-a placut la dementa-fiind frumos,dar deloc rezistent) l-a cam distrus si bebe si drumurile si....Unul sport,dar cu spatar ajustabil si mai tapan,cred ca ne va folosi.
Sa luam si patutul cu noi sau,daca e mai incapator,ne ajunge caruciorul?

Daria si Brien

http://pg.photos.yahoo.com/ph/dariaevelin/my_photos

Mergi la inceput

Ah gabrianah ingenios micutul tau! Normal ca a cautat o cale prin care sa ajunga la jucarii.Si daca alta n-a gasit....

Daria si Brien

Mergi la inceput

mamacita poate Hari e un arhitect in devenire.Asa ca,s-a gandit,sa-si ajute si prietenul in vederea construirii unei casute.Eu zic sa va inscrieti de pe acum pe lista lui Hari,ca nu se stie niciodata...

Daria si Brien

Mergi la inceput

mai vreau sa va "zic" ceva: am citit acu' cateva minute,dintr-o carte de psiho,o explicatie avizata despre introducerea a tot in gurita,despre anorexia din al doilea trimestu(5-8 luni) si dezvoltarea cognitiva. Daca vreti sa cititi sa-mi spuneti ,ca sa stiu sa scanez si sa trimit.

Daria si Brien

Mergi la inceput

daria evelinpe mine m-ar interesa despre ce ai zis tu.mailul meu e gabrianah@yahoo.com. sau poti posta si pe forum sa vedem toate?
mamacitaplimbare placuta !
la noi aicea in curtea interiora fac vecinii de scara turci chef. e o aglomeratie in curte!! cu 2 corturi mari si multe mese de lemn cu bancute.parca sintem la mare cu muzica :)
aici in zona noastra sint foarte multi turci, veniti aici dupa razboi petnur ridicarea tarii si au ramas aici cu familiile. femeile de 50-60 de ani inca mai umbla cu pardesie din alea lungi pina in pamint si cu batic,la un metru in spatele barbatului:(, dar generatia tinara e mai emancipata. insa nemtii se pling ca turcii nu sint integrati suficient. imi place sa merg la piata, acolo este un tip mai in virsta care vinde condimente si tot felul de seminte, e foarte interesant si diferit de obisnuitii vinzatori nemti :)

dariaev, parerea mea e ca sa ii duceti patutul daca puteti, sau sa cereti imprumut de la cineva de acolo.si noi pentru oalnda oscilam intre cosuletul caruciorului( noi avem varianta clasica- cu cosulet care se schimba cu partea sport cind e copilul mai mare.)sau patutul de calatorie, in care totusi cred ca nahtan va dormi ca avem numai unul.
succes la impachetat!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns rrox3 spune:

Gabrianah si Ioana se agata de tricoul meu si ma mangaie cand suge Sunt tare scumpi! Poate sa arunce jucariile printre gratiile de la patut, nu pe deasupra. Nu i-am pus aparatori. Defapt, mai mult le impinge. Ingenios Nathan, baiatul a avut un motiv serios sa decupeze patutul Si Mariuca are mania decupatului. Din fericire patutul de calatorii al Ioanei are un fermoar si poti intra in patru labe in el
Apropo de turci, si mie imi plac.

Dariaevelin eu zic sa-i luati patutul. In carucior nu prea are loc sa se foiasca ca un bebe fericit Daca nu aveti loc, nu-i problema. Noi o culcam pe Mariuca intre noi (uneam paturile daca erau 2) intotdeuna, nu aveam patut pliant atunci.

Mamacita poate Alexutu s-a speriat de sperietura lui Hari. Ioana e foarte atrasa de copii, ii plac pur si simplu.

tuturor!

Roxana, Mariuca (n. 1 iulie 1999) si Ioana (n. 23 martie 2005)

Mergi la inceput