Mamici de ianuarie-februarie 2006 (23)
Raspunsuri - Pagina 10
miraklucker spune:
Buna fetelor
Va multumesc pentru primirea pe care mi-ati facut-o. Cat priveste cunostiintele mele in ptivinta de sarcina si copii cred ca mai multe am eu de invatat de la voi decat voi de la mine. cu cat va citesc mai mult imi dau seama ca ma intreceti!!! Sunt multe chestii de care nici n-am avut habar!!
Sau doctorii nu s-au chinuit sa-mi explice, uite aici e manuta piciorul, totul e Ok si gata. Nimeni nu mi-a spus de eco morfologica, de fapt ce are in plus fata de o eco normala? sau de pliu nudal.
Vorbiti de epidurala. Mie la prima nastere, dupa 2 zile de aseptat sa apara contractiile, apa mi se rupse-se dar curgea doar picatura cu picatura, abia cand mi-a bagat perfuzia au inceput si contractiile dar eram asa de obosita incat era gata sa adorm in vana. Asa ca asistenta mi-a spus ca daca nu mai pot cheama anestezistul sa-mi faca epidurala. Am fost de acord imediat si nu eram decat 2-3 cm dilatata. Bine ca pana la urma nu mi-a mai facut, David de atata asteptat s-a tot rasucit in burta pana si-a incolocit cordonul dupa gar si s-a intors cu fata asa ca rapid mi-au facut cezariana.
Sora mea a nascut amandoua fete cu epidurala. Doctorul a intrebat-o daca vrea, apoi a avut o discutie cu anestezistul. In Franta unde a nascut ea aproape toate nasc asa. Stiu ca la cea de-a a doua fata a ajuns la spital cu vreo ora inaite de a naste si tot i-a facut doar ca anestezia nu a mai ajuns sa-si faca efectul decat partial.
Aici in pricipiu sotii asista la nastere, al meu a fost chair si la cezariana, la prima ca la a doua n-a mai ajuns. Doctorul care pregati-se tot pentru cezariana ma intreaba "dar unde e sotul" .Il trimise-sem acasa sa stea cu copilul ca-l lasasem adormit singur, si pana sa ajunga cumnatii mei Daria era deja nascuta. Ce sa fac daca s-a grabit sa se nasca cu 6 saptamani inaite de termen.
In privinta kg eu am luat vreo 16 de fiecare data doar ca la a doua sarcina in 7 luni si jum nu in 9 si le-am dat jos mult mai greu decat prima data plus ca nici nu am mai alaptat decat vreo 3 luni. Nu aveam pofte speciale dar bagam in mine tot ce prindeam. Sper ca de data asta sa ma pot abtine macar asa putin!!
http://pg.photos.yahoo.com/ph/miraklucker/my_photos
paula2003 spune:
Am vazut ca unele ati postat niste sume. Eu am o prietene care a nascut la Polizu si la ce scoruri a ajuns si la ce foame este trebuie sa fiti pana in dinti pregatite cu bani. Ma ingrozeste si am sa incep sa adun.....

Paula
18+
Alexandra 
xandra28 spune:
irina, iar eu... hi...
la subiectul postat de tine, scria 20+, de-asta am crezut ca ai 20s... in fine, nu conteaza...
daca ai aproape 23, de ce nu eshti cu noi, la mamici de nov, dec?
xandra, 24
Giova spune:
Paula hai sa-ti spun, cam cat e aici in timisoara, o nastere normala+ epidurala si spaga incepand de la portar pana la dr.
Am socotit noi, cam 500 euro si am uitat de cele 6 mil. pe care le dai spitalului, daca chemi dr. tau si nu e de garda.Eu castig banii astia in 3 luni, asa ca.....
dar ce nu facem noi pt. bebeii nostri.
poze
gio
si bb 17+
toanca spune:
Giova....se dau bani spitalului daca chemi doctorul tau si nu e de garda...........????????????
Am citit bine?
Eu una nu am auzit de asa ceva pana acum!
Asa o fi si la spitalele din Buc?
Asta chiar e culmea![]()
Toanca si bebe Matei 17+
irinadum spune:
Xandra nu am mai postat la noiembrie-decembrie de la inceputul sarcinii deoarece eram printre cele mai noi si fetele de acolo deja erau cu 5-6 sapt mai mari ca mine si isi puneau deja alte probleme iar aici m-am simtit foarte bine iar fetele au fost foarte dragutze si m-au primit la ele chiar daca nu intram in ianuarie -februarie ( cu toate ca dpn dupa doctori este 8 dec-4 ian). Insa asta nu m-a impiedicat sa va urmaresc cu drag . Ba chiar la voi pe lista am si ramas . Si chiar nu sunt singura mai sunt doua fete cred care au sarcina un pic mai mare decat mine si care sunt la ianuarie-februarie probabil din aceleasi motive. In ceea ce priveste socoteala pe luni , saptamani nu are rost sa mai discutam important e ca bebelushii nostri sa se dezvolte bine iar noi sa fim in forma pentru ei.
Irina 20+
J G spune:
Eu ma pregatesc cu 800-1000 de euro. Sincer... Nu vreau sa am surprize pe acolo. Data viitoare cand o vad pe doctorita mea o sa o intreb despre asta.
toanca spune:
1000 euro mi se pare un pic cam mult, nu?
Ce-i drept toate suntem dispuse sa dam oricat ca sa fie totul ok..........
Eu inca nu mi-am pus aceasta problema...
Toanca si bebe Matei 17+
J G spune:
Si mie mi se pare enorm (mai ales cand socotesc cate luni muncesc pentru ei) dar am prieteni care au avut recent copil si care mi-au aratat listele de cheltuieli.
Pe de alta parte eu am cheltuit foarte mult pana acum - am avut probleme la inceputul sarcinii= multe vizite la doctor, ecografii, injectii cu gravibinon (scumpe), nici utrogestanul nu e ieftin... apoi am tratat ureaplasma cu Sumamed pe care am dat 3 mil, peste astea analizele de toxo, CMV, etc - tot cam atat... nici nu vreau sa le pun pe hartie ca mi se face rau!
In fine, mai e pana atunci! Si oricum, nu prea ne uitam la bani cand e vorba de copilul nostru.
J 14 fix