stai dreapta!!!

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Fiquelle spune:

quote:
Cand m-a vazut doctorul a inceput efectiv sa urle la mama : Cucoana, ai facut fata stramba !!!
Si de la 12 pana la 19 ani ca sa evit operatia si corsetul ( diagnosticul e de dubla deviatie de coloana ) am facut de 3 ori pe saptamana gimnastica medicala si proceduri de balneofizioterapie de 2 ori pe an .
Totul e chestie de control : te indrepti, sugi burta, impingi tzatzele in fatza si gata !
Eu stau parca prea dreapta , dar mereu imi amintesc de un citat dintr-o carte de Eric Maria Remarque : Stai dreapta de parca ai tine in fund o moneda de 5 marci !!!

IMI POTI SPUNE INDE AI FACUT GIMNASTICA SI PROCEDURILE? sUNT GREU DE URMAT? EU AM TRIMITERE LA TECHIRGHIOL DE 2 LUNI, DAR INCA NU AM AJUNS...

Mami-Mada si minunea Sofia Maria,12/08/2004

POZE SOFIA, DE LA NASTERE PANA IN PREZENT

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tuta spune:

ACEEASI PROBLEMA!
Chiar ca am putea infiinta un club!!
De mica am stat stramba......prietena mea cea mai buna chiar asa ma "alinta" - strimbi
Singura zi din viata mea cand am stat cu adevarat dreapta (desi mi-a fost foarte greu, mai eram si insarcinata in 6 luni si jumatate) a fost ziua in care m-am casatorit. Am avut chiar cosmaruri inainte de nunta...despre o mireasa cocosata.....care oricat de frumos era imbracata arata ca draq.....
Acum dupa ce am nascut parca stau si mai cocosata ca inainte....m-am gandit sa stau cu batul de la mop la spate, sa incerc cu cartea in cap..........dar sunt convinsa ca nu o sa am mari rezultate.

voi ce credeti ca ar trebui sa facem????

ali, bodi si andrei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Miruna Enescu spune:

Buna,

Si eu stau stramba cand stau si dreapta cand merg (pe strada, nu in casa).

Remedii:
1) am citit ca, daca nu vrei sa ai copii cocosati, in afara de un birou si un scaun cum trebuie, cel mai important este exemplul. Se pare ca poti recunoaste dintr-un grup de copii si parinti care ai cui sunt dupa cum stau de cocosati. Asa ca, in disperare de cauza, ca sa nu ma trezesc cu baietii cocosati (fratele meu este cocosat la propriu) ma controlez cat pot de mult in preajma lor. Mai mult, le-am spus si lor cat este de important sa stam cu totii drepti si le-am cerut sa-mi atraga atentia. Asa ca, din cand in cand, cate un baiat imi spune "Mami, stai dreapta" - si asa ne indreptam cu totii;

2) Intr-o vreme faceam masaj. Disperata ca si lungita pe burta tot cocosata stateam, maseuza mi-a adus un elastic lat (de vreo 3 degete) prins cu un ac de siguranta urias astfel incat sa formeze un cerc, pe care l-am purtat intr-o vreme (cand stateam acasa, ca la serviciu ar fi cam ciudat). Se pune pe dupa ceafa, se baga bratele inauntru, asa ca sa traga umerii, dar nu cat sa doara, doar cat sa ajute.

Astept orice alte idei, de exemplu pt. la serviciu. Va pup,

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxette spune:

Si eu stateam cocosata tare cand eram mica, si la fel mama toata ziua imi spunea sa stau dreapta. Am facut si gimnastica medicala, ca pe mama o rodea rau problema.
Toate ca toate dar tinuta mi-am schimbat-o intr-adevar la liceu cand cineva mi-a imitat felul cum mergeam. Cand am vazut mi s-a parut ingrozitor de urat.
De-atunci unii imi spun ca prea merg cu nasul pe sus si ca par prea mandra cand merg pe strada . Dar decat cocosata, mai bine asa.
Pentru durerile de spate in zona omoplatilor foloseam o "bata" adevarata pe care mi-o puneam pe dupa umeri cu mainile petrecute dupa ea, o mana pe deasupra, o mana pe dedesubt. Chiar functioneaza.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anda141 spune:

Asta e si problema mea.Si ma simt si bine asa ca s-a obisnuit coloana. Si imi dau seama ca perd stand asa. Ai alta prestanta stand drept.

Monica si ALBERT EDUARD
(19 ianuarie 2004 )
Album Albert
www.freewebs.com/bbianfeb2004" target="_blank"> Bebelusi de ianuarie-februarie 2004

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns BellaDonna spune:

Mai si eu intru in clubul vostru, eu stau de durere, de la artrita ma doare ingrozitor ceafa, gatul si umerii, si am si o vertreba cam imbatranita asa mia zis dr, el m-a sfatuit sa fac mult sport si i-am urmat sfatul.
-foarte important pt o pozitie dreapta e strechingul, cat mai muulta intaindere, te ajuta- pilates -iti intaresc muschi spatelui si stai natural dreapta fara sa te mai fortezi, yoga (dar yoga pt sport, nu cea pt meditatii si alte prostii)
-tonifiere, lucrati cu greutati la fel intaresc muschii spatelui iar ccand lucrati cu greutati incercati sa stati corect la fel nu uitati sa respirati corect, pt inceput lucrati cu un instructor.
-faceti aerobic,
-si nu uitati capul sus, pieptul in fata, umeri relaxati si putin in spate , burta supta, succes
Eu de cand fac sport ma simt excelent, mai ales dupa pilates, am acasa un CD, e super caci combina pilates cu yoga si exercitii din balet(ati vazut ce drepte stau balerinele)si chiar asta e scopul exercitiilor- tinuta dreapta

Nimic fara Dumnezeu!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns laurajr spune:

quote:
Originally posted by Fiquelle

quote:
Cand m-a vazut doctorul a inceput efectiv sa urle la mama : Cucoana, ai facut fata stramba !!!
Si de la 12 pana la 19 ani ca sa evit operatia si corsetul ( diagnosticul e de dubla deviatie de coloana ) am facut de 3 ori pe saptamana gimnastica medicala si proceduri de balneofizioterapie de 2 ori pe an .
Totul e chestie de control : te indrepti, sugi burta, impingi tzatzele in fatza si gata !
Eu stau parca prea dreapta , dar mereu imi amintesc de un citat dintr-o carte de Eric Maria Remarque : Stai dreapta de parca ai tine in fund o moneda de 5 marci !!!

IMI POTI SPUNE INDE AI FACUT GIMNASTICA SI PROCEDURILE? sUNT GREU DE URMAT? EU AM TRIMITERE LA TECHIRGHIOL DE 2 LUNI, DAR INCA NU AM AJUNS...

Mami-Mada si minunea Sofia Maria,12/08/2004

POZE SOFIA, DE LA NASTERE PANA IN PREZENT

In Bacau, ca de altfel in fiecare oras cred, este o baza de tratament cu masaj,gimnastica medicala, proceduri cu ultrasunete, impachetari cu parafina si altele .
Cel mai bine e sa faci vara pt ca iarna nu e prea bine sa iesi incalzita de la proceduri in frigul de afara .
Am impresia ca iti trebuie trimitere de la medicul de familie, te duci la baza de tratamente si medicul de acolo dupa consult iti indica schema de tratament .
Cel mai bine mi-au facut elongatiile combinate cu impachetarile cu parafina : stai culcata pe o masa, pe spate ti se trantaste o placa de parafina aproape fierbinte si la cap ti se prinde un fel de masca legata cu niste curele .
Apoi ,masa este inclinata gradat cat suporti : de fapt mai pe romaneste te spanzura, doar masca aia prinsa de masa si de cap te sustine .
In timpul asta, sub actiunea caldurii, simti pur si simplu cum se intinde coloana .
Pare groaznic dar ajuta .
Iar de gimnastica medicala te poti tine ca e in loc de aerobic .
Nu te lasa, mai ales ca esti aproape de techirghiol !

Scarlet O'Hara : Si maine mai este o zi !
Laura si shoricutzu' Otilia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Siminaf spune:

Mie mi-ar fi chiar frica de elongatii, nu de alta, dar vertebrele care sint cele "cocosate" sint deja sudate in pozitia asta, e imposibil acum sa fie aduse la pozitia initiala, poate doar prin operatie, dar la virsta mea... cine se mai opereaza?!? De asta am si probleme cu spatele - dureri, uneori f.f. mari, mai ales in timpul sarcinilor...

Simina & Andrei (Deiutzu) & bb2 din burtica

Home, wherever you are...

Excursie la Lake Arrowhead
Laguna Beach
Beach Cities

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns D-na Ghost spune:

Si eu am aceeasi problema, si totusi nu pot sta dreapta. Degeaba se spune ca orice invat are si dezvat nu este asa. Am incercat de nenumarate ori sa stau dreapta iar dupa cateva minute imi reiau pozitia obisnuita (intradevar incepe sa ma doara spatele).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alinaxeni spune:

Mai primiti o cocosata in club?
Buna ideea cu elastecul.Exista la farmacie niste maieuri elastece,f.bune.Eu am cumparat unul dar nu-l mai pot purta ca m-am cam ingrasat.O sa raman cocosata cu el cu tot.

alina

Mergi la inceput