stai dreapta!!!

stai dreapta!!! | Autor: rory76

Link direct la acest mesaj

Nu stiu cum, mi-am amintit un sfat pe care mama mi-l dadea cand eram mica: "stai dreapta" sau "indreapta-ti spatele!" si acum cand zic incerc sa stau cum trebe si deodata vad cum intregul corp se aseaza altfel: burta pare mai mica, ridic capul si barbia si sanii nu mai sunt lasati...Oricat de greu mi-ar fi, cu banii, cu jobul, cu familia, stiu ca trebuie sa stau dreapta si totul va fi bine! tu cum stai???

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns angelina spune:

WOW!
RESPECT!!!
Eu stau foarte rau...
Eu am 1,75...cand eram mica, eram cea mai inalta dintre colegi si imi era rusine si ma ghebosam mereu, desi, stiu ca asta nu ma facea mai micuta, da deh'!
Apoi au aparut sanii...alt motiv de ghebosare...
Si nu am avut o "mana de fier" care sa ma indrepte de fiecare data cand stateam asa.
Nu va inchipuiti ca sunt precum cocosatul de la Notre Dame, dar nici prea dreapta nu stau.
Este pacat, pt. ca acum am realizat ca nu am nici un motiv sa ma "ascund", dar este cam tarziu pt. ca mi-am obisnuit spatele in pozitia asta si de cate ori am incercat sa stau dreapta si sa merg dreapta o zi intreaga, seara m-am ales cu niste dureri crunte de spate.
Asa ca, inca odata felicitarile mele tie si mamei tale!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lucia_cs spune:

Am eu probleme mari cu spatele din aceasta cauza, dar si asa uit de cele mai multe ori sa stau dreapta. Nu stau comod cand stau dreapta.

Chiar azi ma gandeam sa-mi imprim scris mare "Stai dreapta!" si sa expun pe unde nu stau dreapta.

_

La 7 luni are cancer, dar si 80% sanse sa traiasca. Haideti sa o ajutam!

Aici poti face viata unui copil mai acceptabila!
- Web
Noi ajutam pe unii, altii ajuta pe altii, astfel toti pot fi ajutati!

Lucia sotia lui Csaba
www.cisst.org/ftp/Lucia/" target="_blank">
Poze Bunny

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Siminaf spune:

Si uite asa infiintaram un nou club!
Eu nu stau dreapta de mica, exact din aceleasi motive descrise de Angelina (doar ca eu am 1,74 m). Mama ma batea tare de tot la cap, dar eu is o fire taaaare indaratnica si faceam tot ca mine.
Acum, intr-adevar, daca ma fortez sa stau dreapta, nici n-ai zice ca sint mai "cocosata" (nu la propriu, dar oricum). Dar nici mie nu mi-e comod cind stau dreapta. Si am probleme mari cu spatele din cauza asta.
Iar acum, fiind si cu un ditamai burtoiul, va dati si voi seama ce am de tras!
Ce sa mai rectific acum, la 37 de ani, ca vertebrele deja s-au asezat in pozitia asta. Doar sa am grija de copiii mei si sa ma dau pe mine drept exemplu, ca sa nu pateasca la fel!

Simina & Andrei (Deiutzu) & bb2 din burtica

Home, wherever you are...

Excursie la Lake Arrowhead
Laguna Beach
Beach Cities

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Fiquelle spune:

Si eu am problema asta, caci desi parintii m-au batut la cap, nu am reusit sa stau dreapta ore in sir, caci uitam si imi reluam pozitia comoda pt coloana. Cica se opereaza, se introduce o tija metalica la vertebre, sa le tina drepte. In rest ar mai fi inotul si masajul, dar nu fac minuni...

Mami-Mada si minunea Sofia Maria,12/08/2004

POZE SOFIA, DE LA NASTERE PANA IN PREZENT

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Briantis spune:

Intru si eu in clubul "cocosatelor ".Am ajuns la concluzia ca singura metoda sa stau dreapta tot timpul ar fi sa-mi leg o scandura de spate si cum asa ceva e cam putin posibil ,va inchipuiti voi cum stau .Prost obicei mai avem.Evident ca si pe mine ma doare spatele cand stau dreapta ,ca m-am obisnuit aiurea .
Nu stiu daca "invatul" asta mai are si dezvat (practic vorbind,nu in teorie).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nushulica spune:

aratati-mi-o mie pe cea care zice ca ea sta dreapta tot timpulnu exista uitam sa stam drepti toti din cand in cand cand imi mai aduc aminte si eu de mama mea care imi striga tot timpul sa stau dreapta ca o sa ajung cocosata daca nu, ma indrept de spate dar simt o mica durere de coloana si prefer sa-mi reiau pozitia "blegita"

nunta
noi doi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dulcetica spune:

Of,bine ca mi-ai amintit ,desi un pic cocosata stau atit de relaxata!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danna2002 spune:

si eu am primit acest sfat sub forma: CAPUL SUS! Si am observat ca am alta tzinuta si ca okii altora se indereapta asupra mea..:) deci functzioneaza..

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns laurajr spune:

quote:
Originally posted by nushulica

aratati-mi-o mie pe cea care zice ca ea sta dreapta tot timpulnu exista uitam sa stam drepti toti din cand in cand cand imi mai aduc aminte si eu de mama mea care imi striga tot timpul sa stau dreapta ca o sa ajung cocosata daca nu, ma indrept de spate dar simt o mica durere de coloana si prefer sa-mi reiau pozitia "blegita"

nunta
noi doi

uita ca eu sunt aia !!
La 12 ani , dupa 7 ani de studiu al viorii si o cazatura nasoala pe codita ( ultima vertebra, adica fix in fund pe ciment )m-au apucat durerile cumplite de spate .
Cand m-a vazut doctorul a inceput efectiv sa urle la mama : Cucoana, ai facut fata stramba !!!
Si de la 12 pana la 19 ani ca sa evit operatia si corsetul ( diagnosticul e de dubla deviatie de coloana ) am facut de 3 ori pe saptamana gimnastica medicala si proceduri de balneofizioterapie de 2 ori pe an .
Totul e chestie de control : te indrepti, sugi burta, impingi tzatzele in fatza si gata !
Eu stau parca prea dreapta , dar mereu imi amintesc de un citat dintr-o carte de Eric Maria Remarque : Stai dreapta de parca ai tine in fund o moneda de 5 marci !!!

Si neaparat umerii trasi in spate !! Si capetzi o tzinuta ff frumoasa si parca te face si mai slaba !

Scarlet O'Hara : Si maine mai este o zi !
Laura si shoricutzu' Otilia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns vikinga spune:

Si mama imi zicea asa si de cite ori stau la computer uit de mine si ma cocosez dar imi aduc aminte imediat de vorbele ei. dar asa cind merg am o tinuta dreapta, cu burta tot timplul supta, umerii drepti, tzitzele in fatza, daaa parca da o alura mai de slabuta mladioasa Dar cum am zis la computer...Vikinga& micul viking Aldo(15noi2003)TELEDONUL EUROPENCELOR INIMOASE PENTRU CEA MAI FRUMUSICA BEBELUSHA:http://www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=53837"Love like you've never been hurt and dance like you do when nobody's watching."

Mergi la inceput