Camera video
Raspunsuri - Pagina 3
sinzi_ana spune:
Mihai, si camera nostra e minidv si noi chiar am pus o placa fireware si pastram filmele si pe cd-uri (e foarte usor de utilizat)
Minidv-urile sunt foarte la indemana, si sunt mai greu de deteriorat ca un cd...deci mai de durata....cred eu...
Oricum noi le copiem si pe casete VHS si le passtra si pe minidv si pe cd...
Dar e mai placut sa vizionezi ce ai filmat la tv, decat la comp...
Iau in fiecare zi viata de la capat
Sinzi si David
Poze la munte si la mare
Poze noi!!
Rufus spune:
Multumesc tuturor pentru raspunsuri. Dar...tot mai am o intrebare: intre Hi8 si MiniDv, care este diferenta (in afara de marimea casetei si, am vazut, marimea camerei)?
http://community.webshots.com/user/tora97
Pegasis spune:
Mai am o intrebare va rog... Am un Sony Steady Shot nu stiu cum... de vreo 6 ani. Merge cu caseta Hi8. Problema e ca nu are nici o iesire sa pot copia imaginile si pe alt suport, asa ca am un teanc de casete acasa... Mi-e teama ca odata cu trecerea timpului se va pierde calitatea imaginii. Plus ca de fiecare data cind vreau sa vad o caseta trebuie sa desfasor tot "harnasamentul" camerei ca s-o pot conecta la TV.
Exista vreo solutie sa transfer imaginile?
Carmen
"Cind o femeie nu vorbeste, sa n-o intrerupi pentru nimic in lume."
(Enriyeu Castaldo)
m34 spune:
Casetele au un strat cu particule magnetice, care in timp isi mai pierd orientarea, deci va scadea calitatea semnalului. De aceea este indicat sa copiezi caseta pe alta caseta (sa zicem VHS mare) sau pe CD sau DVD.
Chiar si CD-urile si DVD-urile, desi producatorii sustin ca pastreaza informatia zeci sau sute de ani, isi mai pierd din calitate dupa cativa ani. Si acestea este recomandat sa fie copiate pe altele noi la cativa ani.
Rufus spune:
quote:
Originally posted by Pegasis
Mai am o intrebare va rog... Am un Sony Steady Shot nu stiu cum... de vreo 6 ani. Merge cu caseta Hi8. Problema e ca nu are nici o iesire sa pot copia imaginile si pe alt suport, asa ca am un teanc de casete acasa... Mi-e teama ca odata cu trecerea timpului se va pierde calitatea imaginii. Plus ca de fiecare data cind vreau sa vad o caseta trebuie sa desfasor tot "harnasamentul" camerei ca s-o pot conecta la TV.
Exista vreo solutie sa transfer imaginile?
Carmen
Gaseste o camera la cineva care are iesiri si care merge cu casete ca ale tale. Sau mergi la profesionisti, care fac transferuri. Gasesc ei o solutie.
http://community.webshots.com/user/tora97
mariusp spune:
Celor interesati de camere video le recomand articolul urmator :
http://www.hi-fi.ro/articol2_1.html
Nu este foarte nou si pe alocuri abunda in prea multe detailii technica insa sper sa va fie folositor.
Deasemenea recomand camere pe suport MiniDV in locul celor ce scriu direct pe DVD din mai multe motive (raportul calitate/pret ar fii primul).
Daca doriti sa pastrati ceea ce ati filmat cat mai mult timp fara o deteriorare (mai mult sau mai putin "vizibila") ati avea urmatoarele optiuni:
-transfer pe suport si format DVD
-pastrarea casetolr orginilae (pe care s-a facut filmarea) pana cand le ve-ti putea transfera pe DVD
-transfer pe S-VHS
In ceea ce priveste transferul propriu zis de pe camera pe alt suport (in principal DVD) este de recomandat ca virgula camera sa aiba port FireWire (cunoscut si ca IEEE1394). Mult mai multe detalii gasiti si in articolul de mai sus.
Eu personal am de vreo 3 ani o camera Sony HI8 si raman in continuare super multumit. Camera mea nu are FireWire as ca pentru transfer folosesc Studio9 (kit ce contine placa de captura si software de video editare).
Sper sa va fie de folos. Daca mai aveti ceva intrebari incerc sa ajut si eu.
dulcetica spune:
Cum spunea cineva anterior ,mai multe persoane au spus ca varianta digitala are mai slabe calitati,performante in ceea ce priveste filmatul nocturn si s-au plins prin comparatie cu "varianta antica" de o fidelitate mai scazuta?Si pe mine ma intereseaza subiectul ,asa incit contez pe experienta voastra!Noi plecam in Austria si as vrea sa stiu daca aveti idee,sint mai ieftine acolo?O cunostinta mi-a spus ca in America uneori sint reduceri fantastic de mari la aparatura electronica.Probabil acum nu e chiar sezonul reducerilor.Daca puteti sa-mi recomandati vreun magazin...Multumesc!
nightloser spune:
quote:
Oameni buni, asa mai pe romaneste (ca io-s grea de cap...): io vreau sa stiu daca exista camere video care inregistreaza pe alt suport decit cel magnetic (adica caseta). Suportul asta musai sa fie ceva care sa poata fi reutilizat (gen CD, DVD), adica sa inregistrez de cite ori vreau eu peste o inregistrare mai veche si calitatea sa fie la fel de buna. Scuzati daca spun prostii...
Si as mai vrea ca de pe camera asta sa se poata descarca in computer filmele, ca sa pot sa le pot salva ulterior pe DVD normale.
Habar n-am daca s-a inteles ceva...
Carmen
(Enriyeu Castaldo)
Exista camere video care scriu direct pe DVD si se pot rescrie si sterge cind vrei si poti sa le copiezi pe computer apoi sa le scrii pe un DVD sati ramina in colectie. Mai multe amanunte daca vrei scrie pe email sau aici.
Pegasis spune:
quote:Aaaa... sigur ca vreau amanunte. Ca, de ex., ce producatori/marci exista in Ro. Eventual vreun link ceva sa studiez problema... Orice info e binevenita. Parca am citit p'aici pe undeva ca nu sint la fel de bune (ma refer la calitatea imaginii) ca cele cu suport Hi8. Am priceput bine?
Originally posted by nightloserquote:
Oameni buni, asa mai pe romaneste (ca io-s grea de cap...): io vreau sa stiu daca exista camere video care inregistreaza pe alt suport decit cel magnetic (adica caseta). Suportul asta musai sa fie ceva care sa poata fi reutilizat (gen CD, DVD), adica sa inregistrez de cite ori vreau eu peste o inregistrare mai veche si calitatea sa fie la fel de buna. Scuzati daca spun prostii...
Si as mai vrea ca de pe camera asta sa se poata descarca in computer filmele, ca sa pot sa le pot salva ulterior pe DVD normale.
Carmen
(Enriyeu Castaldo)
Exista camere video care scriu direct pe DVD si se pot rescrie si sterge cind vrei si poti sa le copiezi pe computer apoi sa le scrii pe un DVD sati ramina in colectie. Mai multe amanunte daca vrei scrie pe email sau aici.
Multam.
Carmen
(Enriyeu Castaldo)
nightloser spune:
quote:
Originally posted by Pegasisquote:Aaaa... sigur ca vreau amanunte. Ca, de ex., ce producatori/marci exista in Ro. Eventual vreun link ceva sa studiez problema... Orice info e binevenita. Parca am citit p'aici pe undeva ca nu sint la fel de bune (ma refer la calitatea imaginii) ca cele cu suport Hi8. Am priceput bine?
Originally posted by nightloserquote:
Carmen
(Enriyeu Castaldo)
Multam.
Carmen
(Enriyeu Castaldo)
Carmen
ar mai fi o problema, e vb de citi bani vrei sa bagi in asta, sunt camere mai scumpe si mai ieftine. Cel mai bine te duci la firme renumite Canon, Panasonic, Sony,... acolo cauti la produse Camcorders si poti sa alegi ce ai vrea tu de pe acolo, te poti daca si al niste preturi daca caauti pe google best camcorders de exemplu si vei gasi o groaza de situri in care vei afla preturi sau mai poti da sa caute camcorders reviews si acolo vei gasi situri in care se fac comparati intre camere.