Mamici de iulie-august (82)

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns caterina71 spune:

Buna fetelor

KATINK, felicitari pentru micuta Emma Andreea!Sa creasca mare, sa fie sanatoasa si sa va aduca numai bucurii!

Gabi, bafta multa astazi, cred ca abia astepti sa-ti ti puiul in brate. Sa fiti sanatosi si tu sa te recuperezi rapid!

Noi am fost aseara la dr. neonatolog sa ne vada la 1 saptamana dupa ce-am iesit din spital si Alexia este bine. A ajuns deja la 3 kg, cat a avut la nastere, iar de 3 zile papa numai de la san. Pana acum ii dadeam completare un lapte nemtesc, special pentru completare si bebei prematuri.

Dar am patit un necaz: cand ne-am intors acas, pentru ca ploua si ff tare, ne-a tras curentul la un ochisor si a inceput sa curga, s-a umflat putin si face o secretie alb-galbuie la ochisor. Am sters-o cu ceai de musetel si i-am picurat ser fiziologic in ochi sa-l limpezesc, dar inca nu i-a trecut. A mai patit cineva asa ceva? Daca da, cam in cat timp trece, sa-i dau cu antobiotic parca n-as vrea, ca nu-i conjunctivita... HELP!!!

Pupici,
Cati si Alexia (24.07.2005)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns emaaimee spune:

quote:
Originally posted by anis

Acum ma adresez mamicilor.
Am niste probleme , nu am avut lapte de ajuns, pt ca Ingrid e o mare fomista....si i-am dat si la biberon Humana, pt ca nu stiam ce sa mai fac..suge de ma omoara..vad ca azi sunt semne ca colostrul se transforma in laptic si cantitatea e mai mare decat zilele trecute.
De atat supt , mi-a facut niste super rani, de mi-a dat sangele..trec si indur si asta, problema e ca la un san nu prea am sfarc si ma chinui si ea si eu sa il bag in gura....azi m-am chinuit vreo 40 de min ,fara reusita insa...nu stiu cum sa formez sfarcul, CE SA INCERC? Cu aparatorile alea de la AVent nu a mers,,sunt disperata..ma doare sanul ala de mor , e f tare, semn ca e f plin.Nereusind sa-il bag in gura deloc azi, i-am dat numai de la celalalt.CE SA FAC?????????????N-am reusit nici macar sa-l mulg, si la palpare simt ca niste ganglioni..sa ma frectionez??Garmastan folosesc la greu.imi vine sa urlu, ca nu stiu ce sa ma fac cu sanul asta..

Altceva, plang din orice..am citit printre picaturi ce ati scris..si m-am umflat de plans...

*** AniS si Ingrid ***
"Happiness is like perfume,you can't pour on others without getting a few drops on yourself."

Pt ca sunt patita poate vei considera pertinente sfaturile mele:
Incearca sa nu ii mai dai lapte formula si tine-ti sanul la care nu ai sfarc format cu ambele maini si incearca sa ii bagi cat mai mult din el in gurita(cere ajutor sotului,mamei sa iti sustina bebele).Nu folosi pompa acum-e posibil sa te stimulezi prea mult si apoi sa te mulgi forever.Lasa bb sa se invete sa regleze productia de lapte.Nici eu nu am sfarcuri mari,nici un 1cm-acum s-a invatat si cand il baga in gura se lungeste si acum ii tin sanul pt ca scapa sfarcul si se enerveaza.
Nu cred ca e atasata corect la san,nu trebuie sa faci rani/sange daca bb suge corect.Pozitia corecta a guritei este ca si cand ar zice litera O si nu trebuie sa tina sanul cu gingiile,aureola intra si ea in gurita cat de mult,nu simti durere cand suge,doar te gadila cu limbuta.
Acum ca ai rani incearca sa stai cu sanii la aer cat poti si da-te si cu niste laptic de-al tau pe sfarcuri.Foloseste in continuare garmastan inainte si dupa alaptat.
Galmele
Maseaza sanul usor cand suge bebele.Dupa ce a supt fuga la baie si spala-te usor la chiveta cu apa calda/apa rece alternativ (la fiecare spalare).Nu folosesti sapun,etc,doar apa si un burete moale sau o carpa.Dupa aceea te masezi usor cu cr de galbenele pe tot sanul exceptand sfarcurile-garmastan.Apoi profiti de cat doarme bb si iti pui compresa calda de ceai de traista ciobanului si te invelesti cu un prosop uscat ca sa se mentina calda compresa. Si dormi si tu asa pana se trezeste bb.
Sper sa iti treaca.
Eu toate sfaturile astea le-am primit de la urgenta(cu exceptia ceaiului si cr de galbenele-luate din cartea Mariei Treben)-era sa fac mastita,deci te inteleg,eram plina de galme.

mamica scumpei Bibi-02/07/05
http://pg.photos.yahoo.com/ph/anca76nitu/my_photos

Mergi la inceput

Si mai spunea cineva ca daca ai sfarcurile roz inseamna ca bb suge cu putere.Bibi suge cu destul sarg ca sa zic asa si nu am avut niciodata sfarcurile roz-decat daca se supara si ma muscaSi cand suge simt ca trage laptic pe tot canalul galactofor-mamicile stiu-deci trage cu forta nu glumaEu am spus ca aveam sanii roz-dar atentie ma si mancau ceea ce inseamna candida.Si daca mai sunt si shiny-e clar semn de pacatoasa ciuperca.Mai poti de asemenea simti disconfort atunci cand bb suge pe langa toate acestea.Asa ca noi ne tratam(me&baby)-ce sa facem?

Mergi la inceput

Acusorpoti manca prune uscate cu lapte,prune proaspete,miere,in general combinatii care te strica la stomac.Din fericire eu nu am combinatii care sa ma strice la stomac.Incearca si banane cu lapte.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mamini spune:

fetelor, noi am fost la o plimbare prin magazine si apoi la restaurant, sa papam, ca cine stie cind mai apucam si am venit rupta de oboseala. asteptam sa gasesc aici vreo veste de la Gabi, sau chiar si de la Andre_ea, de ce nu?
aceleasi dureri infioratoare de spate si bazin,numar zilele si incerc sa fac fatza numai cu panadol, sa nu imi iau medicamentele obisnuite, dar e greu. AMR 5 zile, incercam sa rezistam pe baricade. numaram miscari de bebe si visam cu ochii deschisi in brate la tati, care nu mai poate de nerabdare,cit de minunata o sa fie fetita noastra.
sper ca sunteti bine, mamici si burtici si bebei frumosi.
M38+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns KULTA spune:

Katink, ne-ai lasat in urma. Bravo pentru voi si sa va traiasca printesa.
Mamini, ma regasesc in ceea ce spui. Am niste dureri cumplita de spate si burta, burta se odihneste pe genunchi de jos ce-a coborit si...nik.
Luni fac 38s si tot astept poate, poate.
Merg zilnic pe jos o gramada de kilomentri si tot nik.Off, oare cind are de gind sa iasa?
Va pupic pe toate
K37+

Kulta graviduta si printesa Daniela (15,04,2004)

Poze cu noi
"Lucrurile bune li se intimpla celor care stiu sa astepte"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns corbioana spune:

Irina lasa ca-ti trimit eu dieta cand tre sa te apuci acu nu ai voie ca va trebui sa-mi hranesti nora da?
Mamini bravo ca ai iesit la plimbare si resto ce as vrea si eu dar nu se mai prea poate acu cu bebe ne zumzaie toaaata ziulica nu-s ce are micul nu mai vrea sa doarma si plange mereu uffffff.
L-o fi durand vaccinul oare??!! Nu a supurat inca dar se vede dedesubt puroi sa zic asa dar e uscat...sa scapam oare?? ce stiti?

Ioana si bebe Andrei 27 iunie

http://pg.photos.yahoo.com/ph/corbioana/my_photos

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns valcampan spune:

Felicitari Katink ! Sa-ti traiasca printesa si sa fiti sanatoase ! Asteptam cu toate cred vesti si detalii de la tine. Poate ne spui cum a decurs nasterea si prin ce stari emotionale ai trecut.Dar inainte de toate odihneste-te cit mai poti.
Kulta ma regasesc si eu prin descrierea simptomelor tale .Eu am acum 38s + 3 zile dar medicul imi va face cezariana abea in saptamina 40 pt.ca a considerat ca bebe mai asteapta si nu vrea sa iasa desi eu simt ca-l pierd asa de tare apasa pe burta in jos si ma doare spatele mai mereu.La toaleta merg din ora in ora. Sper sa nu ma apuce nasterea mai devrema sa nasc cu medicul de garda ca nu voi mai garanta pt.soarta ginecologului meu.

Valentina 38+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MONAI spune:

Anis, sfaturile lui Emaaimeesunt foarte bune (apropo, eu am avut sfarcurile roz de la felul cum imi suge Sara si am crezut ca e candida, dar nu era).
Se poate, totusi, din diferite motive sa nu reusesti sa bagi sanul in gurita fetitei. Nu lasa sanul plin. Maseaza-te cu putere sa dispara galmele si apoi mulge-te si da-i laptele fetei din biberonul de la Avent. Sunt foarte bune, nu se va dezobisnui de san. La mine, la spital i-a dat formula pana mi-a venit mie laptele cu biberonul meu si tot am invatat-o sa suga pana la urma. Nu dispera si nu te da batuta, dar trebuie foarte multa rabdare.
Oricum, parerea mea e ca de muls tot vei ajunge sa te mulgi pentru ca sunt momente cand sanul produce mai mult decat papa copilul-la mine asa s-a intamplat de cateva ori, am pus laptele muls la congelator.
Pompa Avent Isis e extraordinara, nu-mi venea sa cred cat de mult m-a ajutat.
Asta e sfatul meu, sper sa nu supar pe nimeni, tu oricum faci cum vrei.

Sa auzim numai de bine.

http://pg.photos.yahoo.com/ph/popescu_monai/my_photos

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Oana C spune:

Anis, daca ai sanii f mari din cauza laptelui prea mult, fetita nu poate sa ii bage in gurita si sa suga; asa ca, asa cum a spus si Monai, trebuie sa pompezi putin. Daca vrei, pompezi tot, pina invata ea sa suga, si ii dai din bibe; ca sa scapi de gilme. Si eu am avut la sanul drept, vreo 2 zile, dar am pompat cit am putut de mult si si-a dat drumul. Cel mai important, inainte de a te pompa, pune niste comprese cu apa calda, ca sa se desfaca si sa se desfunde orificiile.
Eu i-am dat lapte si din bibe inca de la inceput (pt ca la spital a mincat formula); si formula si lapte de san. Apoi a invatat singurica cum sa suga la san si maninca f bine din amindoua acum. Si in ultimul timp a devenit fff fomista, asa ca e bine ca a fost obisnuita cu formula dinainte, pt ca ii suplimentez cu formula cind nu se satura ... Nu stiu ce mama ar avea 240ml de lapte (sau mai mult) in 1,5-2 ore; pt ca asa de mult a inceput fiica-mea sa manince. Nu de fiecare data, dar are faze din astea cind nu o pot satura deloc, iar pediatra ei mi-a spus sa ii dau de mincare atit cit cere, pt ca e in crestere.

Anis, poate te gindesti asa cum m-am gindit eu la inceput ... ca ar trebui sa ii dau numai sa suga, numai lapte de san ... ma simteam asa de vinovata, credeam ca toate fetele alapteaza, iar eu eram singura "denaturata" care ii da copilului ei din bibe si formula ... Aveam un inceput de depresie f nasoala!!!! Plingeam in fiecare zi si nu stiam ce sa mai fac. Pina am vorbit cu mai multe fete cu bebelusi si copilasi maricei deja si mi-au spus secretul.
Realitatea nu este tot timpul perfecta; daca nu se poate sa alaptezi exclusiv, este ok tot ceea ce merge pt bebelusa ta, atita timp cit este bine hranita si fericita, iar tu esti multumita. Deci daca nu se poate sa ii dai numai lapte de san, este ok si cu formula. Incearca, totusi, sa ii dai lapte de san cit de mult poti, fie ca e pompat, fie ca e de la san (nu conteaza pe ce cale ii intra in gurita). Ce conteaza mai mult, Anis, este ca tu esti o mama iubitoare si ai grija de bebelusa ta asa cum nimeni altcineva nu ar face-o; iar bebelusa simte asta si este fericita.
Despre singe din picior stiu si eu; am plins si eu cu Eva de 2 ori pe tema asta, cind i-au luat singe din piciorus; ... mi se rupea inima de durere ...

Oana C si Eva (29/06/2005)
http://pg.photos.yahoo.com/ph/oanasof2003/my_photos

Mergi la inceput