Mamica de Noiembrie -Decembrie 2005(32)
Raspunsuri - Pagina 7
Buluci spune:
Din cite stiu mai toate gravidutele au probleme cu constipatia.
Eu sunt o graviduta atipica, de cind am avut luna trecuta salmonela am ramas cu o sensibiliate la stomac. Si ma oftic de mor ca nu ma pot bucura de sezonul fructelor si legumelor
.
Are cineva idee de efectul antidiureticelor, cum ar fi furazolidonul!
Ma bate gindul sa iau macar cite-o jumatate si apoi sa bag la greu fructe prospete
.
Va pupic,
Cristina
si Simon 19+
Morgano spune:
Cristina,
Furazolidonul este interzis in sarcina. Este un medicament tare, care ataca ficatul si contraindicat in sarcina, in general nu este recomandat decat in cazuri de diaree infectioasa (aminteste-ti cum coloreaza urina si e suficient ca sa-ti dai seama cat e de puternic). Eu zic sa bei ceai de menta, sau sa manaci o paine cu gem de afine, nu lua medicamente pt burtica, decat homeopate.
Noi avem un medicament nou exlcusiv din plante foarte bun in Cluj, se cheama "Eridiarom" si este inventat de un client de al meu, la noi medicii il recomanda mai ales la bebelusi tocmai pt ca nu contine altceva in afara de plante. Dar ma indoiesc ca ai acolo acces la el. Oricum, bea ceai de menta si afine (fara zahar), mananca paine prajita... stii tu ... te feresti de lactate si chestii care pot fermenta in burtica, si ai rabdare 1-2 zile cu fructele.
Asta e sfatul meu, si la faza asta stiu ce vb pt ca am avut si eu probleme cu burtica din cand in cand, cand am exagerat cu fructele.
Ripley 26+
lavi02 spune:
Buluci stai usor, ca Furazolidonul nu e antidiuretic ci e un antibiotic intestinal si nu stiu daca e permis in sarcina. Nu te apuca sa iei medicamente de la tine putere.
Fetele-cochetele, gravidutele eu sunt atat de bucuroasa ca sunt
, am exact starea aia a emoticonului, mandra si happy. E atat de dulcica bebita cum miscaceste ea tot mereu si uneori cand fac altceva o simt ca misca dar nu o bag in seama si dupa aia am mustrari de constiinta ca nu i-am dat destula atentie. Mi se par atat de extraordinare senzatiile astea, de miscari ale bebeului in burtica si ma apuca un pic nostalgia ca mai am doar 14 saptamani de sarcina si ca asta e ultimul copil pe care il fac.
E adevarat ca tre' sa merg la pp de 100 de ori pe zi, ca merg ca o ratusca, ca ma mai ustura pielea pe burtica, dar e o stare atat de deosebita, de privilegiata...
M-am suparat cand am vazut ca v-ati apucat sa cautati pe net cauze ale pierderii sarcinii la varsta asta.. da-o incolo, hai sa nu mai tot punem raul in fata si sa ne gandim la el. daca nu ne gandim la el il tinem departe!
Paula felicitari pt baietel!
Noki ai fost mortala cu clatitele. Foarte bine ca ti-ai facut daca ti-a fost pofta! Dar n-o credeti fetelor ca e grasuta de cand se stie, am vazut-o eu la intalneala, e o tipa super-draguta!
Bic eu una raman tare pe pozitie cu nasterea mea fara epidurala. La mine motivele nu sunt atat filosofice cat pur si simplu mi-e groaza sa-si bage careva cateterul in coloana mea vertebrala. Mi se pare atat de sinistra chestia asta, mult mai sinistra decat durerile facerii! Asa sunt eu, mai aricioasa cu corpul meu, nu-mi place sa-si bage toata lumea nasul si mai ales instrumentele in el.
Alte motive: mi-e frica de posibila hipotensiune, de posibila intarziere (lungire) a travaliului si a expulziei si da, vreau sa simt minunea nasterii inca o data. Pe langa durerea pe care o simti e o senzatie supraomeneasca: parca cineva, corpul tau, vrea atat de mult sa nasca acel copil incat vointa ta e ceva... superflu, ceva minor pe acolo; corpul face toata treaba, nu te poti opune lui, poti doar sa-l ajuti un pic. Mie mi s-a parut fascinanta senzatia si vreau sa o repet. Stiu ca doare dar durerea face parte din tot amestecul de senzatii, din efort si din marea fericire care urmeaza.
Nu neg ca si a-ti naste copilul cu fruntea descretita si cu zambetul pe buze e frumos, e tot atata fericire, dar eu tot prefer sa simt inca o data zbuciumul.
Cine nu ma intelege, va rog sa nu

Lavi 26sapt si o zi un pic 
P.S. Cat despre
din Croatia zau ca am sa le pun undeva pe net. Pana una alta sotul le-a descarcat de pe cardul camerei pe calc lui de la servici. Trebuie sa le scrie pe un CD. Apoi o sa-l aduc la facultate si o sa le pun pe net. Calc de acasa v-am mai zis ca a facut poc.
lavi02 spune:
Tania, colega mea de meserie si de col scurtat! Ai fost mortala cu "biroul" tau. Intreaba-l pe dr ce exact ai voie si ce nu sa faci. Chiar n-ai voie sa iesi din casa de exemplu? Col in V banuiesc ca inseamna ca e orificiul extern inchis si cel intern deschis.
Eu de exemplu am uitat sa-l intreb daca am voie sa
asa ca am profitat ca nu mi-a zis ca n-ar fi voie si am cam comis-o. Dar data viitoare cand merg zau ca-l intreb. Deosebirea e ca la mine nu e deschis orificiul intern.
Lasa ca nu-i 100% rau daca avem colul scurtat, inseamna ca e cooperant si o sa ne lase sa-i nastem usor pe bebelaci.
Morgano spune:
Lavi02, sincer te felicit ca gandesti asa frumos despre un moment de care majoritatea se sperie :) Si eu am auzit ca durerea si fericirea in timpul nasterii merg mana in mana, iar durerea se estompeza, uita chiar in timp. Sper sa fie si la mine asa, pt ca cezariana am exclus-o din calcule (oricum o faceam doar dc e copilul fte mare si nu cred ca era de acord dr. ca fiind sanatoasa sa ma taie), iar epidurala - mi-e teama de ea si mie. Am auzit ca oricum durerea cand iese copilul se simte tare si ca nu iti mai controla cum trebuie impinsul si opritul din impins si asta face nasterea mai lunga si de multe ori periculoasa. Eu stiu un caz, fiica unor prieteni de familie care era sa moara cu tot cu copil din cauza lispei de reactii pe care i-a dat-o epidurala, de accea nu mi-am pus niciodata problema sa o fac.
Inca vad ca sunt curajoasa, mai am 13 sapt sa ma panichez. Oricum dc incepem renovarea prin casa, asa aiureala va fi la noi incat sper sa trec peste panici si sa ma preocup de pregatirile pt cand venim acasa.
Ripley 26+
corap spune:
bau-bau :)))
vad ca burtoselele fac, in general, bine :)
si noi facem excelent.
prietena mea a nascut acum o jumatate de ora o bebelica de 53 cm si 3,250 kg (un fel de franzeluta :))) sunt bine, sanatoase amandoua.
lavi02, sper sa mai gasesc loc pe 31 august ;) ca poate-asa ne mai intalnim si noi. eu oricum ma mai duc doar 2 saptamani la servici si ... gata... mi-am facut deja program de plimbareala pentru dupa ;)
acu ma duc sa-mi microundez un porumb fiert, ca mi-a venit un miros pe geam de nu se poate.
va pup pe toate
C +6kg & bbandrei 25 + 
lavi02 spune:
Ripley la cat esti tu de prevenitoare, puteam sa bag mana in foc ca vrei cezariana. Dar ma bucur foarte, foarte mult ca nu.
Sa stii ca intr-adevar durerea am uitat-o. Ce imi amintesc e faptul ca ma durea. Dar nu-mi amintesc senzatia. Adica nu e o senzatie care sa ma urmareasca, intelegi? Imi amintesc perfect senzatia de durere intensa, odata, la dentist, cand mi-a "agatat" din greseala cu freza nervul un bou, (ca altfel nu pot sa-i zic), a fost o durere de mi-au dat lacrimile pe loc. Pe aia mi-o amintesc foarte clar si parca si acum mi se increteste pielea. Pe cand durerea de la nastere, nu!
Ce e mai interesant e ca toata expulzia o uiti foarte repede in detaliu. Iti amintesti scene, dar nu exact-exact filmul ei. Pentru ca esti un pic transpusa in clipele alea, ca sub hipnoza, nu stiu cum sa zic. La vreo luna dupa nastere am incercat sa povestesc toate detaliile unei prietene si n-am reusit.
Minunata e senzatia cand iese corpul lui bebe, capul a iesit mai greu, am simtit ca o arsura (aia probabil a fost epiziotomia) iar dupa aceea corpul, ca o alunecare moale. Si in clipa urmatoare era in mainile doctorului si l-a ridicat in sus!
E interesant ca epiziotomia se face de regula fara anestezie pe cand cusatura ei se face cu. Pentru ca exact in tipul expulziei esti mai imuna la durere deacat dupa.
Ideea cu nasterea fara anestezie e sa fii calma si sa o iei usor.
Contactiile de la inceput dor un pic, dar sunt scurte si ai intre ele pauze. Pauzele e bine sa le folosesti ca sa te relaxezi si nu sa te panichezi ca mai urmeaza inca o contractie. Trebuie tot timpul sa ai in cap ca toate durerile sunt spre bine, spre inainte, spre nasterea lui bebe, sunt cu folos. E bine sa faci pasi prin salon (sala de nastere), sa iesi pe hol, sa vorbesti cu celelalte mamici, sa nu stai in pat sa-ti plangi de mila, in nici un caz!
La sfarsit (in etapa de tranzitie) contractiile devin lungi si puternice si incepi sa simti nevoia sa impingi. Dar nu ai voie. Aia mi s-a parut faza cea mai nasoala, ca eram singura in pat, simteam ca trebuie sa imping si ca "nu pot sa nu imping" exact asa i-am zi spus moasei, ma rog, i-am urlat moasei. Faza la care ea a decis urcarea mea pe masa si chemarea urgenta a doctorului.
Pe masa e expulzia cand iar ai niste pauze in care apuci sa bei o gura de apa, sa vorbesti chiar.... si aici e mai usor dpdv psihic pt ca sunt toti in jurul tau si te ghideaza ce sa faci (dr, moasa). E foarte important sa ai incredere in dr. Oricum corpul tau face mai mult decat tine, adica parca impinge singur, tu trebuie doar sa-l ajuti.
Gata, ma duc la treaba. Mai revin eu!
lavi02 spune:
Coraaaaap, deci a nascut prietena ta! Felicitari! Lasa ca e foarte bine bb, nu e prea carnacior. A intarziat cu termenul, cum a ajuns la declansare? Imi zici pliiiiiiiizzzzz???? (Pt cine nu intelege agitatia mea: prietena Coreip a nascut cu dr nostru comun)
Cu programarea pe 31... cam pisici! O sa te cheme mai incolo! Ca mie dr mi-a zis sa vin peste 1 luna -1 luna jumate! In gandul meu: care luna jumate fratele meu, eu am colul scurtat (nu e de speriat dar totusi e un pic) si vrei sa ma chemi direct la nastere? Asa ca m-am programat la fix 4 saptamani. (Am fost pe 3). Sunt mai linistita daca ma duc mai des.
lasa ca organizam noi o intalnire, nu????
Morgano spune:
Lavi, sunt eu prevazatoare, da' nici chiar asa :)) cezariana ma batuse gandul pt ca eram sigura ca voi avea un bebe mare, pt ca acum 1 luna aveam o burtica cam mare pt perioada aia, dar apoi am vazut pozele fetelor si ele aveau la fel... si cand ma gandesc cat creste in 7, 8, 9 de se dubleaza aproape... dar sincer nu vreau cezariana din mai multe motive, pe care mi le-au spus si dr, si prietene de-ale mele si altele care au facut cezariana.
Da, chiar ca e ciudat sa nu simti durerea ca imensa cand te taie in carne vie, dar vba aia rana pe rana... ce mai conteaza dc totul se termina cu bine?
Eu sunt o tipa sanatoasa si zdravana, inalta si bine facuta, nu am avut pb de sanatate, nu am avut pb in sarcina, sper sa fie totul bine si de acum incolo, am incredere in asta.
Si mai am incredere in medicul meu, in moasa cu care a nascut si vara-mea si care e super-faina, si la o adica cea mai importanta acolo, si mama va fi langa mine (ca doar e medic si prietena cu gine) si marius pe coridor (pt. ca nu-l vreau in sala ca-i bate pe toti dc ma doare :)
Daca stam sa ne gandim la esecuri, pericole, si alte prapastii ne stricam perioada de asteptare in care ar trebui sa facem cumparaturi, sa aranjam pt bebei casele, sa ne pregatim noi... eu asa vad lucrurile, ca vine ceva scurt si dificil si nu dezvolt nici in cele mai ascunse ganduri, si apoi venim acasa si suntem toata familia implinita... si da, greul din primele luni...etc.etc. dar pt asta e timp atunci.
Acuma vreau doar sa ma bucur cum il simt bebelica in burtica, sa lucrez la randament normal pana in ultima clipa, sa reusesc sa iau naibii creditul si sa renovam casa in timp util, sa incep de la 1 sept sa cumpar una- alta pt copil ... si gata :)
Se vede ca n-am chef de lucru si-s singurica acasa, am logoree scrisa.
Ripley
lavi02 spune:
Stai mai Ripley, ca burtica mare inseamna lichid mult (suficient) nu neaparat bb mare! Ceea ce e de bine! Si eu am o burtica de ma sperii. Peste 3 luni voi fi absolut imensa, dar asta e! Trece.
Durerea de la epiziotomie nu stiu daca am simtit-o: am simtit o arsura "la iesire" in clipa cand iesea capul lui bb. Se poate ca aia sa fi fost, nu stiu. Dar e interesant ca e suportabila.
Asa e: sunt doar cateva ore din viata noastra: ce sens are sa ne amaram de acuma si sa ne stresam cat de nasoale or sa fie! Cand de fapt consecinta lor este ca iese la iveala o minune mica!
pup. Lavi02