Mamica de Noiembrie -Decembrie 2005(32)

Raspunsuri - Pagina 11

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns xandra28 spune:

hello, anda
hai ca mai iau de mana cu tine
maine fac 24 de saptamani shi am luat 11-12 kile... imi vine sa ma-mpushc...
xandra, 23+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns maria_alexia spune:

Fetelor, nu-mi povestiti si mie, va rog, cum anume identificati voi contractiile astea? Ce simtiti? Ce-i cu ele - sunt normale sau nu?

Zilele trecute ceva mai vag, dar ieri la un moment dat, am simtit si eu ca mi se face toata burta ca o minge, dar a trecut in cateva secunde, fara dureri. N-aveti cumva idee ce-a fost ?

Durerile in partea de jos a abdomenului se pare ca sunt frecvente in perioada asta, si s-ar trage de la intinderea ligamentelor - incep si eu sa le simt...

Mergi la inceput

maria alexia, eu o singura data am avut contractzii din astea, acum vreo luna shi jumatate, shi din cate shtiu, sunt nedureroase shi foarte normale. shtiu o mamika din luni mai inaintate care are de pe la 16 saptamani, shi n-a avut nici o problema, asha ca stai linishtita, e ok... potzi eventual sa iei no-spa.
xandra, 23+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lordra spune:

Maria_Alexia, acea intarire a burtzii pe care ai simtit-o tu este o contractzie Braxton - Hicks. Cata vreme e nedureroasa nu e problematica. Prin intermediul lor, a contractiilor adica, uterul se pregateshte pt. nastere. Ideal e sa fie in cantitati moderate si sa nu fie regulate.
Oricum, contractiile apar si pe fondul deshidratarii, asa ca atentie la lichide. Eu, de cand cu caldura asta, am marit considerabil cantitatea de apa bauta si am observat ca aceste contractii s-au imputinat.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns coralia76 spune:

Si eu am de vreo saptamana aceste contractii,nedureroase,cam 1-2 ori pe zi cateodata mai des..la inceput n-am stiut ce poate fi apoi mi-am dat seama ca trebuie sa fie acele contractii pregatitoare...nu le am in fiecare zi,azi de ex nu am avut deloc,nici ieri,alaltaieri am avut ceva.N-am luat nimic ca mi-au trecut in cateva secunde.
Bebelica a tare agitat(a) cel putin aseara vroiam si eu sa adorm pe la 10 jumate si credeti ca am reusit...dadea din picioruse de ziceai ca e ziua la amiazi in plina activitate.Azi vad ca tot la fel..tot intr=o miscare o tine.

Varsta bebelica[url=http://lilypie.com/days/051129/3/25/1/+2"]

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns maria_alexia spune:

Multumesc, m-am mai luminat si eu !

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Denisam spune:

Ina-felicitari sa va traiasca Rachel si sa fiti fericitzi!
Multa sanatate si bucurii si ma bucur ca te-ai linistit si deci nici cei de la morfologica nu au gresit, nu? Pina la urma cat a fost 175 aici la clinica privata?Va

Denisa
15+
BEBIK
Zambeste, si maine e o zi!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Noki_Lara spune:

Buna fetelor! M-am reintors la serviciu pentru 1 saptamina, dar pina acum nu a mers net-ul, ca m-am mutat din fostul birou.

Ina + Maria, felicitari pentru fetite! Cunosc senzatia de fericire, ca am trait-o si eu acum o luna! Sa fiti fericite alaturi de ele!

Dienuta, esti o pacoste! Lui barbac'tu iar trebui ochi la spate sa te supravegheze! Please, nu mai face eforturi si ai grija de BB Luca! Fii cumintica, ca te bat la fund!

Lavi02, multumesc de compliment. Ma bucur ca ai repopulat forumul! E mai vesel acum! Sunt de aceleasi pareri cu tine la nasterea naturala. Acum vreo 2-3 sapatamini a inceput sa-mi incolteasca si mie in minte ideea de nastere naturala, dar FARA epidurala. Sa vedem ce zice si doctorita. Io ma gindesc si la bani. Parca nu as da 100 dolari. Am vazut in documentarul de pe NG ca datorita unui hormon secretat la nastere, femeia nu-si mai aminteste chinurile nasterii. Asa se explica. Se pare ca la tine a functionat! E tare bine ca ne poti impartasi din experienta ta cu Silvia!

Despre mine - m-am reparat 80-90% de la viroza respiratorie pe care am facut-o. A mers cu paracetamul + ceaiuri + comprese cu spirt. Inca imicurge nasul, dar cred ca sunt de drumul cel bun. Joi merg la doctorita si-i povestesc de raceala, sa vad daca trebuia sa iau altceva. Asa, ca speta pentru viitor!

Xandra, nu dispera cu kilogramele. Se dau jos pe urma. Greu, dar posibil. Important e BBlinul! Io am achizitionat 5,5-6 pina acuma!

M-am intins ca o placinta! Pupici!

Poze cu mine
Varsta Sarah http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/1;20716;30/st/20051106/dt/8/k/2ca8/preg.png

Mergi la inceput

burtici, v-am pupat, ma car acasaaaa...
xandra, 23+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tania-z spune:

Dienutza uite ce am gasit despre dormitul pe spate:

Daca dormi pe spate poti face rau copilului.

Imagineaza-ti ca te trezesti in toiul noptii, dormind pe spate, si crezand ca ai facut rau copilului.
Multe femei cred ca alimentarea cu sange a placentei nu este foarte buna daca dorm pe spate. Originile acestui mit pot fi gasite in cateva cercetari foarte serioase facute intre anii 1960 si 1970, care au demostrat ca presiunea sangelui este mai mica la femeia insarcinata ce sta pe spate. Compresia venei cave, o artera puternica care se afla sub uter, se poate intampla atunci cand femeia este insarcinata. De aceea femeile sunt incurajate sa stea intr-o parte, in picioare, sau sa mearga atunci cand sunt insarcinate. Contractiile reduc cantitatea de sange care se indreapta spre placenta. Un copil foarte sanatos poate suporta acest lucru fara probleme. Pozitia pe spate a mamei poate dauna foarte mult fatului, mai ales daca acesta este stresat, predispus la infectii, sau este o sarcina foarte lunga.
Asa cum exista posibilitatea ca placenta sa nu fie alimentata cu suficient sange daca mama sta in pozitia culcat pe spate, asa este posibil ca mama sa experimenteze lipsa de oxigen, si asa ne putem da seama ca o anumita sarcina are un risc mai mare. Si daca acest flux al sangelui a fost intr-adevar compromis, mama va suferi de ameteli si isi va schimba pozitia imediat, fara a o face intentionat, ci inconstient. Si acest lucru ar fi neobisnuit.
Daca sarcina are risc mare si apar si hipertensiunea, problemele la rinichi sau dezhidratari, este recomandata odihna stand pe partea stanga, dar, in timpul unei sarcini normale, o femeie poate adopta orice pozitie i se pare comfortabila.

Tania & Punctuletz 21+
Varsta Punctuletz
Poze cu Punctuletz

Mergi la inceput