Mamica de Noiembrie -Decembrie 2005(32)

Raspunsuri - Pagina 10

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns madau spune:

Salutare la burticoase! Am cam disparut in ultima vreme, am fost in concediu dar acum am revenit si incerc sa-mi refac fortele. Intre timp am fost si la echo, BB e bine, ne-a confirmat ca e fetita, e bine dezvoltata si are un tonus de invidiat( a cam alergat domnul doctor dupa ea sa o masoare). Abia daca mai pot dormi noaptea asa rau ma burduseste! Dar e o senzatie minunata!
In schimb am IR cam la limita pe uterine ( dr 0.65 si stg 0.52) plus notch si de azi incep injectiile cu Pregnyl pentru o luna ( sa vedem daca scad). Mi-e o frica de mor . Sper sa fie Ok, bebelina merita orice sacrifciu.
Va pup dulce si aveti grija de voi

Madausi Miruna 21+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mirela Anca spune:

Maria felicitari pentru fetita .
Am venit si eu de la eco .Am vesti bune si vesti rele .Pentru prima data de la inceputul sarcinii am IR-urile in limite normale .Au scazut .BB-ul este dezvoltat normal .
Placenta este cu probleme .Pe eco scrie asa:Placenta anterolaterala stinga cu lacuri vasculare si depozite de fibrina situate subchorial.
Am intrebat-o pe dr. -ita de 3 ori daca placenta o sa ma tina pina la sfirsitul sarcinii.Nu a vrut sa-mi raspunda .Singurul raspuns a fost :Dute urgent la DR-ita ta .Nu a fost un raspuns care sa ma linisteasca .Stiam ca sint probleme cu placenta si stiam ca fac aceasta eco ca sa vedem cit mai tine palcenta si sa stabilim cind nasc (cu cit timp mai devreme) dar graba cu care ma trimite la dr ma sperie .Miine ma duc la DR-ra cu care nasc .Ea o sa hotarasca ce avem de facut .Sper sa mai reziste placenta macar o luna jumate.Miine sper sa vin cu vesti mai bune .Pupici.
27 sap.+6 zile

Mirela si Cosmin 2 ani si 10 luni
www.cosminalexandru.home.ro" target="_blank">Poze Cosmin
poze burtica

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns coralia76 spune:

Mirela bine ca a au scazut IR-urile,asta e un lucru bun.Poate ca nu e atat de grav cu placenta si se naste bb2 la termen.Da-ne de stire ce ti-a zis dr.ta.Sper ca totul sa fie in regula.

Varsta bebelica[url=http://lilypie.com/days/051129/3/25/1/+2"]

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dienutagraviduta spune:

alexandrina,
trebuie sa recunosc ca am dat cu o amorsa de aracet si cu trafaletul pe 1 singur perete, si cand se intorcea sotul cu spatele, ma mai urcam si pe un scaun ...
in rest, doar am bazait in jurul lui, dar am mers pana in bricostore de vreo trei ori cu masina, ca asa e cand te apuci fara sa stii meserie - iti mai trebuie una alta, etc.
macar zugraveala a iesit super bine, si culoarea e superba - ce sa mai vb, suntem meseriasi de-a dreptul.

dienuta graviduta si bebelushul luca

Mergi la inceput

mirela,
mergi cat mai repede la doctor - si sa speram ca va fi totul bine, noi iti tinem pumnii si tie si lui bebe, sa mai stea la cuptor si sa iasa cand o sa fie pregatit ...
madau,
si tratamentul cu pregnacyl e pentru tensiunea pe artere ? ai avut ceva simptome in sensul asta ? intreb pentru ca mie nu mi-a luat niciodata tensiunea pe artere, nici macar la eco morfologica ...
apropo - pe mine a inceput sa ma cam doara cand misca bebe ... adica trecand peste faptul ca e emotionant si minunat sa-l simt ca e bine si e inauntrul meu - mai, chiar mi-o trage rau; cel putin noaptea mi-e chiar greu sa dorm; pe o parte nu ii place - bum, bum, trebuie sa ma intorc, pe burta la fel, na ramane sa stau pe spate, ca sa mai potoleste ; am sau nu voie sa dorm pe spate ?!?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns madau spune:

Dienuta nu am avut nici un fel de simptome referitoare la IR mai ridicate pe uterine. Insa e foarte important sa le faci dupa sapt 20 de sarcina, in caz de ceva trebuie trecut imediat la tratament, altfel BB are de suferit. Daca nu le-ai facut pana acuma e musai sa mergi sa le faci.Plus presiunea de ombilicale. E asa zisul Doppler pe care il faci odata cu morfologia.
Si pe mine ma doare burtica, mai bine zis sub burtica, zici ca am febra musculara. Mai ales noaptea cand ma intorc de pe o parte pe alta sau cand ma ridic/asez pe scaun

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mirela Anca spune:

Nici eu nu am avut sintome la IR crescut .Daca era ceva in neregula cu Ir-urile ,bb -ul nu crestea cum trebuie .
Mada multumesc mult pentru nr. de telefon .

Mirela si Cosmin 2 ani si 10 luni
www.cosminalexandru.home.ro" target="_blank">Poze Cosmin
poze burtica

Mergi la inceput

madau,
pe mine nu m-a durut burta pana ieri, ma doare mai mult noada, ca sa zic asa, de la stat pe scaun la servici; peste 1-2 saptamani cand merg la control o sa o intreb pe doctorita si de asta ... pana atunci ma preocupa chestia cu dormitul - nu mai stiu cum sa ma asez, ca oricum ma dor toate cele ...
tratamentul cat te costa ?
si daca nu are cine sa faca injectiile, ce faci, te duci la spital zilnic ?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lordra spune:

Madau, de ce esti asha ingrijorata din cauza pregnylului ala? Eu tot fac de la inceputul sarcinii, asha ca-s satula de ele ca de mere acre. Dupa fiecare eco cu dopler aflu ca inca mai trebuie sa fac, fiindca fluxurile sunt tot crescute. Asta e, am niste artere ambitioase care nu se lasa invinse nici de-a naibii, fir-ar ele sa fie!
Vad ca voi avetzi si dureri...eu nu am nici un fel de durere, doar contracztii Braxton-Hicks pe care incerc sa le controlez cu No-Spa.

Dienutza, neaparat sa ceri sa ti se faca dopler cand te hotarasti sa mergi iar la eco. Trebuie neaparat sa stii cum stai cu fluxurile sangvine fiindca de ele depinde dezvoltarea armonioasa a intrauterinului. Cu cat sunt mai scazute, cu atat este mai bine.
Pregnylul se face o data la 4 zile. Buba nu e faptul ca-ti gauresti fundul, ci ca aceste injectii costa o gramada (e vreo 200 si ceva o fiola). Inchipuie-ti catzi bani am dat eu pana acum, in conditiile in care nici nu sunt gratuite, nici nu se compenseaza. Nici nu vreau sa ma mai gandesc.
In privintza miscarilor lui bebe, nu prea stiu ce sa spun. Pe mine nu ma deranjeaza noaptea in nici un fel. Adorm chiar si pe burta daca imi tzin unul dintre picioare ca sprijin lateral. E destul de linishtita in general. Zilele trecute chiar m-am ingrijorat ca mi se parea cam letargica...ieri parca si-a mai revenit si a inceput sa izbeasca mai cu fortza, insa tot nu sunt sigura ca miscarile ei n-ar trebui sa fie mai puternice.
Abia astept sa ma duc joi pt. un nou dopler+eco sa vad cum o mai duce ea acolo.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anda77 spune:

ina, ce copil frumos si bucalat!!! si abia e intrauterin luna 6...pana se naste se face si mai frumoasa domnisoara ta...

deja au inceput problemele cu placente imbatranite...da' stai ca mirela e printre cele mai inaintate ca varsta a sarcinii..

dureri sub burta am si eu non-stop, pe scaun, in picioare, cand merg, numai in pat(canapea)ma lasa. dar ar trebui sa stau ca tania, tintuita in casa...ma gandesc ca n-o fi asa grav.
no-spa-ul asta n-are nici un efect! sau nu la mine... cred ca mai imi iau niste scopantil dupa capul meu, ca nu se mai poate cu contractiile astea...

sunt in prima zi (sau a -2-a) din saptamana 23 si am 10 kg in plus!!!!lumea spune ca nu se vede ca am luat mult..ori sunt orbi ori vor sa fie draguti...

http://community.webshots.com/user/anda1977

Mergi la inceput