Bebelusi de mai-iunie 2005 (7)

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns loreen spune:

Gata...am scapat si hopul asta...Am facut gauri la fetita lu'mama in urechi. Tremura carnea pe mine de emotie si cand i-a facut mi-au data lacrimile.Arata exact ca o maimutica cu cercei...
Mamicile cu fetite cand le-ati facut gauri dupa aceea le-ati dat cu ceva la urechiusa sau se vindeca singurica?!

Corbioara mai aveti draga de asteptat putin cu dormitul noaptea...Cam pe la 2 luni spre 3 sa vrea sa-si faca program de noapte.Da' vezi tu cum ti-o fi norocul,poate chiar mai repede...Fata cea mare a dormit toata noaptea de la o luna,iar junioara aproape de trei.

Loreen cu Biancasi Delia

Botezul,Scaldatoarea
Baita din cada mare

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns laura radulescu spune:

Eu am curatat cu spirt chiar si de cateva ori pe zi si am miscat cercelul sa nu faca aderente. Dupa cca 1 saptamana scoteam si cercelusii, ii spalam cu spirt si spala si mai bine lobul urechii cu spirt. Se vindeca foarte bine si fetita mea nu a dat nici un semn ca o doare. Avea o saptamana. Sa nu dai cu nici un unguent ca face puroi, coace cum se zice.
Laura

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns loreen spune:

Laura

Loreen cu Biancasi Delia

Botezul,Scaldatoarea
Baita din cada mare

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nelia spune:

Vai, ce harnice ati fost!!! Nu am apucat sa intru doua zile si voi ati umplut deja 'nspe pagini, nici nu am cum sa le citesc oricit de curioasa as fi sa aflu ce ati mai scris.
Tudora are 66.5 cm si 6.920 kg! E lunga, cu picioarele si miinile lungi si pare slaba, am ramas surprinsa sa aflu cit de grea e! Doctorita m-a sfatuit sa merg in continuare numai cu lapticul meu, macar pina pe la 5 luni sau 5 luni jumatate, cind pot sa incerc cu putin suc de morcov, apoi de mar vreo doua saptamini si apoi sa incep diversificarea treptat (si mi-a dat o listuta cu ce trebuie sa-i dau, listuta aproape identica cu ce am scris in caietul Agatei la virsta respectiva). In rest, totul e bine, nu mi-a dat calciu, mi-a spus ca nu are nevoie, i-am spus ca nu a acceptat apa si mi-a raspuns ca nu e nici o problema sa-i dau laptic de cite ori cere. Cam atit despre Tudora! Agata creste si se lungeste, mie mi se pare ca in sfirsit paraseste putin cite putin corpul rotofei de bebelus si capata dimensiuni de don'soara. I-am cumparat o rochita frumoasa foc si o palarie cu boruri largi asortata si arata atit de bine imbracata asa... si atit de mareeee... ca nu-mi vine sa vred ca e bebelusul care arata ca Tudora cu ceva timp in urma. Si s-a cumintit brusc, aproape ca accepta tot ce ii spun, mai mult: nu ne mai spune mama si tata, ne spune mami si tati, dar atit de frumos si tandru, ca ne unge pe suflet. Nu stiu, am senzatia ca abia acum se vad roadele muncii mele de a o „educa“ si parca au meritat patru ani de parlamentari si negocieri, fara palmute (dar cu nervi!), cu pedepse (dar si recompense!). A inceput cu dormitul, unde am avut probleme cu Agata de la 6 luni. Ea a fost si este un copil extrem de energic si care da gata cu usurinta 3-4 adulti pe zi si ea nu are nimic. Dar pina la sase luni a fost extrem de cuminte, a dormit si a mincat (mai mult a mincat, zic eu, spunea cineva ca are o fetita care a inceput sa slabeasca dupa 8 ani – si m-am bucurat! – dar ca pina atunci a avut senzatia ca s-a nascut numai ca sa manince... ei, asa am si eu senzatia cu Agata). Dar de la 7 luni si pina acum, eu nu am reusit niciodata sa-i fac un program, doar cu orele de mincare am avut un picut de succes. De la 10 luni pina pe la 18 luni a dormit o jumatate sau cel mult doua jumatati de ora pe zi, iar dupa aceea deloc (se scoala la 8 si se culca la 22, aproape invariabil, iar in acest interval nu sta nici un minuntel intr-un loc. Ei, spuneam ca a inceput sa se „cuminteasca“ cu somnul: intr-o seara, acum vreo saptamina, pe la 9.30, a venit la mine si mi-a spus: mami, eu ma duc sa ma culc! M-a pupat si pe mine si pe bebe si s-a dus la ea in camera. Eu am mai facut ce am mai facut, necrezind o clipa ca ce mi-a spus e si adevarat, am crezut ca se joaca in camera la ea, si cind m-am dus am gasit-o in pat! Dormind! Schimbata in pijamale! Si cu hainutele de care se dezbracase pe masuta lor! Si jucariile puse la locul lor! Am ramas muta de uimire! Are patru ani si a fost prima data cind nu am stat o ora linga ea, cu povesti, cu cintecele, cu frecaturi pe spate si pe frunte, cu pupaturi peste tot, ca sa adoarma in sfisit pe la 10 si, daca se poate inaintea mea! Am crezut ca e o exceptie, dar parca e sub efectul unei vraji Agata. Din acea seara totul se petrece cam la fel, numai ca nu e mai duce singura, merg cu tot cu bebe pe la 9 la ea in camera, le citesc o poveste, le cint un elefant se legana... si inainte ca pinza sa se rupa sub greutatea celor 10 elefanti, adorm amindoua. Am senzatia ca nu e adevarat ce se intimpla. Si sa o vedeti ce ascultatoare e, o rog sa faca ceva si imi raspunde frumos si politicos da, mami sau ok, mami si... chiar face. Cu Tudora oricum nu aveam prea mari probleme, ca e linistita si si-a facut singura un program de invidiat, asa ca, acum sint, in sfirsit, o mama fericita! Cred ca ma inscriu pina la urma la certificatul de socio-pedagogie, s-ar putea sa aiba dreptate prietenii si sa fiu intr-adevar o mama si un educator bun! Sau mi s-a urcat la cap si pe Agata o va tine doar vreo luna si apoi ne intoarcem unde eram!
Gata, va las, va pup si va doresc sanatate, scriu rar, dar si cind incep nu ma mai opresc. Adevarul este ca sitneti cam singurele cu care mai pot vorbi in putinul timp liber pe care il am.

Cornelia, mami de Agata (28.06.2001) si Tudora (30.05.2005)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabitzam spune:

Mai, nu pot sa cred!!! Voi v-ati uitat acum la stirile ProTV? La Brasov s-a nascut prematur la 5 luni,o fetita de 350g, care supravietuieste de 48 de ore. Au aratat-o si am simtit ca mi-e rau. Incredibil, respira singura. Era infofolita toata in paturi si avea puse de jur imprejur manusi din acelea chirurgicale umplute cu apa calda. O chestiuta miiiiicaaaa! Care misca.

Gabitza si bebe Andrei-Stefan (25.05.05)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns beatriced spune:

Fetelor v-am pregatit ceva...

Se numeste FOTOSTIMULARE ia bagati un ochi aici si mai ganditi-va inainte de a manca inghetata! E, sexoasa sau nu? ha, ha... Dar sa nu ma injurati!

http://pg.photos.yahoo.com/ph/piticii2003/album?.dir=/95c0

Mami de Alex mancacios

Pozici si www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=49885" target="_blank">Povestea nasterii micului Alex

Evolutia lui Alex

Beatrice

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pisik 4ever spune:

am sa va povestesc din pataniile bursucei. La 2 luni era inca galbena ca o lamaie asa ca doctorul ne-a trimis sa facem o priza de sange. A fost groaznic, a trebuit sa o intepe la ambele brate ca sa gaseasca vena, mititica a urlat ca din gaura de sarpe. macar vestile dupa au fost bune, are bilirubina ridicata, dar mi s-a spus ca e un fenomen datorat alaptarii si ca icterul poate persista pana la 3 luni. acum trebuie sa supraveghem bilirubina, bat-o vina, asa ca saptamana trecuta am fost iar la priza de sange; de data asta am dat bir cu fugitii si am lasat bietul tatic fata in fata cu infirmiera. A iesit de acolo cu o pata imensa pe pantalon si alta pe maneca, alb ca varul si cu mainile tremurande. ce se intamplase? biata infirmiera careia si ei ii era mile de bebeu se grabise sa scoata acul cat mai repede si bietul bebelus a avut o zvacnire de sange ca o fantana arteziana. acum are o galma cat palmuta ei acolo unde a fost acusorul... si mai trebuie sa facem iar priza de sange le sfarsitul lui august...

You're unique. Just like anyone else.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Androix spune:

Pisik4ever, mi-e mila de bebelina ta. Pupicei de la noi ca sa-i treaca galmutza printesei
Gabitza, am vazut si eu minunea. S-o ajute Dumnezeu sa supravietuiasca si sa nu aiba nici o problema in viitor. Dar ce ziceti ca ieri am vazut tot la stiri ca prin america s-a nascut un copilas dintr-o mamica aflata in coma si care apoi a fost deconectata de la aparate si a murit...
Mickyyy, pai ce itnalneala pe ploaia asta? D-aia am zis eu in weekend-urile urmatoare, poate se mai echilibreaza vremea, nici zapuseala nici ploaie si ne facem si noi programul pana atunci. Daca era frumos io ieseam la bere, dar duminica pentru ca maine nu am masina ca e la mecanic. (in paranteza fie spus era si timpul ca ma tot gandeam ca la urmatoarea curba se rupe toata )
Beatrice, pai nu-i problema mama ca mai facem o intalnire si in septembrie. Stai mult in tara? Unde vii, in bucuresti?
Loreen, suie fetele in masina, da muzica tare si da-i talpa!
Babygirl, eu trec propunerea ta in mesajul cu lista si astept si alte propuneri de la cine mai vrea sa participe si apoi negociem .

Deci, in ceea ce priveste FOTOSTIMULAREA lui Beatrice, o sa ma alatur si eu cat de curand AZI AM FOST LA SALA si:
1. Sunt mandra de mine ca am reusit primul antrenament complet si corect.
2. Desi sala era plina de slabaturi si de muschiulosi nu mi-a mai fost rusine de cum aratam, ca doar venisem acolo ca sa arat bine... din ce in ce mai bine
3. Nu am febra musculara asa cum ma asteptam
4. Dezamagirea cea mare (ca trebuia sa existe si asa ceva) este ca nu am gasit rufe pe bicicletaaaaaaaa asa ca am calarit-o 15 minute la inceput si 15 minute la sfarsitul antrenamentului.
5. Am fost incantata sa vad ca au si aparat din-ala pentru tonifierea sanilor asa ca luni am antrenament pentru brate si sani
6. Aici as fi vrut sa va zic ca deja am slabit 5 kile... dar pentru asta trebuie sa mai astept o luna doua.

Andreea mamica lui Filip Stefan
Pozici cu Filip
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=53375" target="_blank">Cum s-a nascut Filip

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cornelia spune:

Nelia, sper ca intr-o zi sa devina si Maria mea fetita cuminte care pleaca singura la culcare. Zici ca mai sunt sanse? Nici ea nu doarme la pranz, iar seara, au inceput din nou problemele. In schimb mananca, nu gluma . Astept si eu sa se subtieze, dar nu vreau sa imi fac sperante prea mari.

Azi am fost la controlul de 3 luni. Are 6,5 kg si 65 cm. Mi-a zis ca nu are importanta ca mananaca putin, daca a crescut asa de bine, inseamna ca atat ii trebuie. Asa ca Stefan, de suparare, a mancat azi 700 ml!!! Record.

Mi-a zis ca pot incepe diversificarea cu fructe. Ma asteptam la asta, dar eu mai aman vreo doua saptamani. Daca ar fi dupa mine i-as da doar lapte praf si in septembrie, ca as vrea sa plecam la munte, iar diversificarea complica lucrurile rau de tot.

Avem o problema cu canalul lacrimal. I-am facut masaj, l-a spalat cu ser fiziologic si atat. Pediatra mi-a recomandat-o un oftalmolog Brrr!!! Nu mi-a placut! Si miercuri ne-a programat la dezobturare. DOar ca eu nu ma duc. Vreau sa mai astept. Poate ar trebui sa ii fac analiza secretiei, sa vedem la ce antibiotic ar reactiona. Cred ca ma duc la alt oftalmolog, sa vad ce imi zice. Roisin, tu ziceai ca Miruna a avut probleme pana pe la un an? Oftalmologii de pe aici ma sperie ca dupa trei luni se osifica si ca e mai complicat etc.

La insistentele mele ca ar avea pliurile asimetrice, l-a studiat bine la solduri. Mi-a zis ca pare ok, dar pt. siguranta mea s afacem un eco la 4 luni. Nu e cam tarziu? Parca voi ziceati ceva de 2 luni.

S-a uitat si la putica si a tras un pic de ea. M-am speriat, dar ea m-a asigurat ca nu ii face nimic. Stefan nu a zis nici pas, de fapt continua sa zambeasca. Mi-a zis ca nu trebuie sa umblu pe acolo , ca se prezinta f. bine, asa ca am rasuflat usurata. N-a pomenit absolut nimic de decalotare.

Mi-a zis sa ii dau cu incredere Colic Baby si c ao s ail recomande si ea mamicilor, daca la noi are asa efect .

Mai avem o problemuta: Stefan nu doarme decat pe partea dreapta, as aca are un pic capul deformat . Mi-a zis sa insist si sa il pun si pe cealalata parte. Pai eu insist, dar chiar sprijinit, el se intoarce mereu pe dreapta!

MI-a zis sa ii dau in continuare calciu, 10 zile pe luna, chiar pe caldurile astea. Sper sa fie ok. Eu prefer sa ii dau pt. ca Mariei nu i-am dat nimic pana dupa un an si are semne de rahitism.

Cam atatea de la dr.

pisik 4ever, pupici pe manuta zambaretei! Sa va faceti bine, s anu mai fie nevoie de intepaturi!

Androix, felicitari! AI facut tot programul? Oau! Eu nu am fost niciodata in stare sa tin ritmul cu restul si m-am lasat f. repede. Iar acum abia sunt in stare sa tin copilul in brate .

Danelutza, ma bucur sa aud ca sotul tau e mai bine. Sanantate!

Noapte buna, mamicilor!

Va pup,
Cornelia, mami de Maria (2 iulie 2003) si Stefan (4 mai 2005)
poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns beatriced spune:

Androix bravo ca ai reusit sa faci ceva miscare. Si, da, vin acasa in septembrie (noi stam in Bucuresti pe langa gara Obor) vre-o 5 saptamani din care cred, ca una va fi pe la munte si apoi prin Constanta...

Hai wek. placut!

Mami de Alex mancacios

Pozici si www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=49885" target="_blank">Povestea nasterii micului Alex

Evolutia lui Alex

Beatrice

Mergi la inceput