Mamici de septembrie-octombrie 2005 (58)

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Ioana75 spune:

deeapui, trimite si la noi ploaia aia. Am vazut si eu dimensiunile bb-ilor. Sa nu uitam ca greutate normala inseamna intre 2.500 - 3.500 gr. Cei sub 2.500 sint considerati prematuri, cei peste 3.500 sint mai dolofani, si vor pierde mai mult din grasime in primele zile.

Ioana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alinam spune:

ati avut ceva spor la scris azi ..... eu am vrut sa dorm da nu se poate ca si-a luat un vecin orga si canta de zor
Marlena ce zici ne mutam la Craiova? ca pana ajunge racoarea la noi ...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miflore spune:

Mersic Ioana!!! Acu calculez! La tine cat a iesit Miruna?
Deeapui, eu n-am intrat la mamici de iulie-august in ultima vreme da' m-ai facut curioasa; treaba asta cu nasterile la 36-37 de saptamani se poate datora si caldurii, stiu ca e motiv pentru nasteri premature... asa ca aveti grija sa nu umblati hai-hui prin soarele arzator! Eu tin minte cand a nascut sor-mea acum 7 ani in iulie, tot asa era, f. cald si era o aglomeratie de nedescris, stateau si mamicile si puiutii cate 2 in patucuri; scapau doar BB-ii mai grasuni de 4 kg, ca n-aveau loc 2 in acelasi patut!

Mihaela 32+

Mergi la inceput

Marlena, Miflore, mersic de urari.
miflore, eu nu pot calcula cu formula aia, pt ca mie dr imi masoara BPD, FL, dar in loc de AC imi masoara 2 diametre: transversal si nu-mai-stiu-cum, asa ca nu pot aplica formula. Am insa incredere in estimarea dr (chiar daca marja de eroare e deja de mai mult de 500 gr). Ma duc azi la dr, sa vad cite kg are Miruna, si cu cit i s-au mai lungit picioarele. In ultima luna bb-ii ar trebui sa creasca mai putin in lungime, si ar trebui sa depoziteze grasime, sa nu le fie frig cind scot nasul in lume.

Ioana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miflore spune:

Ioana, eu tocmai ce-am calculat: mi-a dat 1571 grame fata de 1714 cat mi-a zis la eco; diferenta de aprox. 150gr; dar stiu ca e cu eroare de 5.5lbs ceea ce inseamna cam 0.45kg adica 450 de grame; problema mea era de fapt alta: eu vreau lungimea, nu greutatea! ce trebuie sa adun sau cum se face?
Mersic!

Mihaela 32+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mysweetest spune:

Da intr-adevar au fost mamici de iulie- august care au nascut prematur. Eu nu-mi doresc un bb superdolofan ci vreau sa aiba in jur de 3 kg ca altfel daca e prea mare intru obligatoriu la cezariana.
Ioana vrem sa stim si noi cate kg mai are Miruna.

Marlena & Alexandra Maria ..saptamana 36
poze.

Mergi la inceput

miflore, click aici pentru calculul lungimii din lungimea femurului. Atentie mare ca lungimea femurului e in cm, iar cea totala in inches, sa nu uiti sa transformi.

Fetele, m-au sunat de la cabinet ca "li s-a stricat ecograful". Si ma vad cu dr de-abia pe 15 ... exact cind face bb 37 saptamini.

Ioana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns codruta_grg spune:

Poate e grabita, dar .... acuma iar nu mai am nimic. Si alarma de acum 2 saptamani... pana saptamana viitoare stau linistita si apoi... sper sa fie destul de dolofana sa o vedem...
Va pup, ma duc in pat

Codruta & 36 saptamani

poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oana0204 spune:

Buna fetelor sper ca sunteti bine, eu am o neliniste foarte....nelinistitoare. Mi se pare ca burta mea e mai mica decat pana acum, si mai ingusta (chestia cu ingusta a obervat-o si cumnata mea ieri fara sa-i zic eu). Ieri m-a tot usturat uterul in partea superiora, nu stiu ce sa mai zic. UM a fost la mine 12 nov. Eu cand zic 35 la mine ma refer la varsta bebelusului, nu varsta de la UM, de aia d-ra mi-a dat 2 DPN: jumatatea lui august sau 6 sept. In orice caz, de acum incolo sunt f atenta cu mine si cu ce mi se intampla, am un mare stres ca nu cumva sa pierd dopul sau apa fara sa fiu pe faza (dar si daca sunt prea atenta mi se pare ca orice secretie este un potential dop sau orice umezeala in zona poate fi lichid amniotic).
De pregatit sunt pregatita si cu nume de fetita, traditionalul deja la noi la sept-oct Maria si Elena. Va suna ceva de genul Maria-Hellen, ca pe soacra si mama mea (mai degraba ca pe bunica si mama mea, dar nu mai spuneti la nimeni, lasa sa se simta bine )
Marlena, cand dr zice prima data fetita, de obicei asa ramane. La baietei se mai intampla sa le mai "cada" ce au in dotare de la un eco la altul.
Codruta, cred ca e vorba de dop la tine. Stai cuminte si ai grija de voi. Iar cu ploaia aia, dati-i un vant mai puternic, sa nu apuce sa se scuture toata pana in Carpatii Meridionali (la sot la Sibiu, tot timpul ploaia vine de la Cluj), daca nu, care din fete vrea sa vina la Craiova, o cazez la mama, si asa imi duce mie dorul si grija.
Miflore... asa da mesteri mari sa tot ai noroc ca sotul meu se pricpe la mai toate.
Amalia, daca bebelusul ar fi fost mai mult stresat si traumatizat in cazul unei nasteri normale, vaginale, atunci Dumnezeu (sau natura, depinde acum de cum vede fiecare lucrurile) ne-ar fi lasat sa nastem facandu-ne sepuku... Parerea mea...
Mary, eu suspectam bebelusul a fi fetita demult, deoarece la fotografiile de la eco s-a vazut ca are forma capului putin mai lunguiata, ca sotul, pecand eu am capul mai rotund, iar cum fetitele de obicei seamana cu taticii..
Ioana , marfa Ikea. Am vazut un catalog de la ei si am ramas interzisa ce preturi mici au. Pacat ca e cevade mers pana acolo si eu sunt cam sensibilioasa la masina in perioada sarcinii (si nunumai, dar restul nu se pune, numai in sarcina am in masina)
Ania, .
Ma duc sa-mi fac un ceai de frunze de zmeura, cica usureaza travaliul.

Oana D - saptamana 35

Foto

Mergi la inceput

Neatza oana. Lasa grijile, sa nu-ti provoace nasterea. Si eu ma gindesc uneori ca n-o sa-mi dau seama cind mi se rupe apa.

Ioana

Mergi la inceput