copii mici,suparari mici...

copii mici,suparari mici... | Autor: Chaton

Link direct la acest mesaj

Nu credeam ca o sa ajung sa scriu aici despre Cosmin.Nu e copil rau,dar,de o luna aproape,e rasfatat,alintat,face doar ce vrea el si urla daca nu il iau in brate;in parcuri,daca merg de mana cu el ma stie toata lumea.Nu a fost asa..poate s-a marit si i s-a trezit personalitatea..treaba e cum sa ma comport eu?nu vreau sa dau in el,desi vreo doua la fund i-am mai lipit,nu vreau sa il invat asa..ma gandesc sa fiu mai dura cu el,mai"ca la armata"..chiar si pt o saptamana.Vreau sa mearga cu mine de mana fara sa sdiscute ce si cum ca vrea in brate sau nu stiu unde..problema pare simpla vazuta din exterior,dar sunt constienta ca problema asta au avut-o si alte mame si nu e asa simplu..daca se invata asa,maine vrea altele..si altele,daca nu ii fac poftele,urla rau.M-am hotarat sa il ignor,sa il las sa urle,cat de mult si tare o vrea si putea,sa fiu rea o vreme..

tine sau nu tine?stiu ca depinde de copil,dar,asa,un sfat???

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Ana68 spune:

Te-ai gandit foarte bine sa procedezi asa,mamicuto!Ignorarea e o metoda foarte buna si,din tot ce am citit eu pe forum,majoritatea mamicutelor de aici procedeaza asa....Si eu fac asa,desi nu tine mereu vrajeala cu ignoratul,poate si din cauza ca sunt si eu om si am si eu o limita a nervilor.....Atunci mai dau si eu palma la fundulet si se pare ca si metoda asta readuce copil in deriva pe linia de plutire...
Mult succes si multa rabdare!

Ana-Maria,mami deAlex&Luana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ankalaura spune:

Pot sa iti spun cum e la noi. Tot citesc de copii care se tavalesc si urla, pai inseamna ca fi-mea e o cuminte si nu m-am prins eu pana acum...
DAR - este o diferenta fantastica in cum se comporta fata cu mine, si cum se comporta cu ta-su sau cu mama...
Ei i-au cam dat nas, iar ea s-a prins repede smekera ca daca tipa, obtine ce doreste.
Eu m-am purtat cu ea uneori ca (virghiul) cu un copil, uneori ca (virghiul) cu un om mare. Cred ca aici a fost diferenta. Mama mereu s-a purtat cu ea ca (virghiul) cu un copil.
Nu stiu daca asta e reteta - la mine a fost ceva perfect natural, pentru ca eu nu prea sunt prietena cu mzatzaielile, fandoselile si prostelile - gen "da sa pape mama o manutza mieca mieca mieca si sa tziugulesc eu pitziolus de pitzilina mitzi mitz... Unde am scris S e S, nu SH Mutzumiec mumos.... IAK!!! Am exagerat putin - adica mama nu face asa, dar am vazut multa lume care face!
Mama in schimb, daca suna mobilul, si fata il vrea, ca stie ca sunt eu la capatul celalat, mama i-l da, ca altfel palgne copilul. O iau la rost si imi zice ca "l-a luat". Pai de un' sa-l ia nene! Nu i-l mai lasa la indemana! Cand era acasa fata si ne suna la vreunul mobilul, nici nu clintea, nu o interesau deloc. O mai dstra ecranul aprins albastru, dar nu e ca nu-i puteam lua telefonul din mana. Si asta fara scandal!

Anca si papusica Eliza (26.august.03)
Eliza mea
Eliza de 2005

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tomecica spune:

Nu ai spus ce virsta are copilul. Cit a fost mai mititica ,adriana , nu avea iesiri de genul vreau aia , vreau acolo , nu-mi place aia s.a.m.d.......Dar de ceva timp [cam de cind a venit bebe]s-a schimbat .Si ne-am schimbat si noi atitudinea fata de ea.Daca pina acum ceva timp nu stia ce-i aia pedeapsa sau bataita , acum a aflat.Asa ca stai linistita ,toti au astfel de perioade mai devreme sau mai tirziu.Iar cu ignoranta rezolvi multe cu oricine fie el copilul tau sau alte persoane.
Adriana a inteles ca daca e "REA" si noi suntem "rai" si nu-i place .Asa ca incet incet si-a revenit la normal.ALEXIA inca e prea mioca dar nu-i departe perioada in care o sa ne lovim si noi de negativism din partea ei.
Nimeni nu-i perfect.........
pupici si rabdare

luminita mamica ALEXIA[ 9 luni] si ADRI [6ani si 9 luni]

fotografii

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Chaton spune:

Cosmin are un an si 7 luni;nu pot sa zic ca e obraznic,in afra de datile cand ma supara ca vrea in brate si urla ca nu il iau;si nu l-am invatat asa,acu mare i-a venit asta..

cum ii refuz ceva,apas pe buton si plange..cam astea sunt "ale personalitatii"sale....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Simonna spune:

Chaton, mergi cu caruciorul si da-i sa aleaga. Ori pe jos ori in carut.
A crescut puiul tau, incepe sa revendice ce vrea :) Priveste din punctul asta de vedere, nu il considera un copil rau sau mai rau ca altii.
Si fii ferma, nu rea :) Ferma in sensul ca daca apuci sa zici ca el pe jos, el pe jos si daca faceti juma de ora pina acasa.
Si poate e timpul sa introduci si recompensele... stii tu: daca mergi pe jos de aici pina acolo, acolo iti arata mama o floricica asaaaa de frumoasa! Sigur pricepe conditionalul la virsta asta, chiar daca se face ca nu! :)
Asa el o sa invete ca nu glumeste cu mami, ea nu se razgindeste, dar si ca poate sa fie rasplatit pentru un efort facut la rugamintea ei.
Cu drag,
Simonna

Mergi la inceput

Daca merge cu carutul,stupoare!!!nu plange ca vrea in brate sau pe jos. Sta si se joaca,se uita la lume,are treburile lui..mai are zile cand e nervos in carutz,dar ii trece relativ repede...pe jos de mana,acolo e buba..

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adrienne12 spune:

Chaton bine ai zis: copil mici probleme mici... Uite al meu are 19 si nu-ti spun ce probleme am cu el... Sfatul meu este sa fii ferma si consistenta (e.g adica sa-ti tii cuvintul, nu acum spui una si apoi faci alta). Tine-te de cuvint si ignora-i fitele. lasa-l sa urle.cruise:http://pg.photos.yahoo.com/ph/adrienne12us/my_photos?urlhint=actn,del%3as,1%3af,0

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iri_sori spune:

Baiatul meu imi facea mai rau, la 1 an si cateva luni vroia in brate daca nu il luam plangea de sa tavalea pe jos. atunci m-am enervat si l-am lasat pe trotuar sa se tavaleasca si nu l-am bagat in seama i-am spus ca plec acasa fara el si am facut cativa pasi buni,nu m-am uitat in spate,atunci cand a vazut ca ramane singur a venit dupa mine si nu a mai plans,cat de mici sunt,dar sunt isteti si profita de bunavointa mamei daca nu este ferma.

iri

Mergi la inceput

Am fost ieri cu el in parc singura,numai io cu baiatu.De mana.A mers ce a mers,a inceput sa puna buza si sa fornaie.M-am plecat si am vorbit calm cu el,ca e baiat mare,ca nu pot sa il mai iau in brate..ca il pup..tralala;a tacut,se uita la mine,i-am luat mana..a mers ce a mers,iar a inceput sa fornaie buun,zic,nu tine mult,iar incepe.A inceput,iar m-am aplecat,iar i-am mai aratat o floare,un tramvai..copiii cu mami de mana..mai tacea..l-am lasat sa mearga si singur,in acelasi sens cu mine(foarte important sa mearga copilu in acelasi sens cu tine!!!!!) ,am ajuns in parc,s-a jucat...cum plecam sa ne plimbam pe alee,stiti placa cu toatele..urlete.. ;ne asezam sa ne jucam,se inchidea butonu..in general,s-a comportat mai bine decat alaltaieri,cand a urlat fara intrerupere tot parcu..

ca urmare,am venit acasa tot de manutza,fornaind sau nu ,am facut baie,am mancat,ne-aam spalat dintii si...la nani cu Dodolino.A...am dat pupic,dar i-am zis ca i-l dau ca a fost mai cuminte...

acum e afara cu bunicu si plange dupa mine!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ankalaura spune:

Anca si papusica Eliza (26.august.03)
Eliza mea
Eliza de 2005

Mergi la inceput