copii mici,suparari mici...

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns kiss spune:

eu nu pot sa-ti zic din experienta, pt ca puiul meu n-are decit 10 luni, dar din ce-l "citesc", o sa am si eu niscaiva problemutze cu el! parerea mea e ca merge si cu ignoratul, dar paralel cu explicarea situatiei pe intelesul lor, dupa ce a trecut criza. incearca sa nu te lasi purtata de grija pt ceea ce spun altii. daca sint sau au fost parinti vor intelege. nu ei sint importanti! vei incerca sa-l iei din locul in care a avut loc furtuna, chiar ignorindu-l. cind ati ajuns acasa, dupa ce s-a linistit, vorbeste cu el despre ce s-a intimplat. incurajeaza-l sa-ti 'vorbeasca' la rindul lui, sa-ti 'explice' punctul lui de vedere. cred ca cel mai bine ar fi sa fixezi limite si conditii inca de acasa, inainte de a ajunge in parc. vorbeste-i despre ceea ce te astepti de la el. nu stiu, e un punct de vedere, dar cred ca va fi ffff greu, avind in vedere ca puiui tau, cosmin, e inca mic.....sint curioasa ce se va intimpla si cu puiul meu, care deja e un mic incapatinat!.....pupici....sa fiti iubite

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Chaton spune:

nu stiu daca am facut bine:

la plecarea din parc a urlat ca nu vrea de mana,ca vrea in brate;asa m-a tinut pana acasa,unde,nici gand sa urce scarile.Am vorbit frumos cu el,nu l-am lovit,ca nu vreau sa o fac,sa nu se obin=snuiasca asa,l-am luat cu frumosu..nimic,voia in brate.L-am luat pana sus la noi,avand in vedere ca a mers cu mine urland iar pe scara nu voiam sa aud ecou...i-am zis ca suntem suparati si ca nu mai vorbesc cu el,zis si facut.Am ajuns sus,am facut baie,manacare,spalat pe dinti,nani.Fara pup,fara nici o vorba..

am facut bine?o sa simta raceala?o sa inteleaga de ce fac asta? sau maine o iau de la capat si e egalka cu zero ignoranta mea? sa nu fie prea mic la un an si 7 luni?nu stiu ce sa zic,niciodata nu l-am culcat fara sa il iau,sa ii cant,sa il mangai si sa ii zic "ingeras",acum nu am zis nimi,l-am luat,l-am pus in pat cu Dodolino si atat..

daca vorbesc maine cu el,sa nu care cumva sa fi uitat...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns AllyMcBeal spune:

Si fetita mea are 1 an si 7 luni,dar nu pot sa fac cu ea pe suparata,ca vine si ma pupa si ma face ''draga-draga'',imi zambeste,se catara pe mine,pana...gata supararea.Cu santajul asta a mers incepand cu luna trecuta,ca pana atunci nu pricepea ce zic(se supara mama si plange daca faci/nu faci...).
Daca n-am facut-o pana acum,sfatuiti-ma si pe mine cum s-o fac sa adoarma singura in patul ei?Tin minte ca si sora-mea dormea singura la varsta ei,dar daca o las singura,ori plange(regula),ori se ridica si se joaca.Chaton,baietelul tau doarme singur demult?

Mergi la inceput

La capitolul somn,nu am avut niciodata probleme.A dormit singur in patul lui..adica cu noi in camera pana la un an apoi l-am mutat in camera separat cand l-am intarcat,ce se trezea cam desnoaptea..si de atunci doarme singur in camera lui,toata noaptea. NU s-a pus roblema cum sa il invat,pur si simplu..asa a dormit el,nu am prea stat langa el sa adoarma,daca stateam,nu dormea..asa ca ii ziceam(asa fac si acum) tatal anostru,Ingeras,ii cantam cantecelul,pupam la baiat,faceam cu mana la piticii de pe pereti.. si il puneam in pat. Nu plangea.Se punea cu fundu in sus si sfor sfor la greu.

asa,mari robleme nu mi-a facut si nu pot sa zic ca imi face,in afara de luatul in brate cu care niciodata nu am fost de acord in exces..il iau cand e f obosit..sau daca e,si atunci..stam pe banca sa ne odihnim,ca de aia avem picioare,sa mergem cu ele..asta tre sa il fac sa inteleaga!si urla...mai fgace urat daca ii refuz ceva..nu mereu..dar,maraie..;si in unele monmente ale zilei,vrea sa stea mereu langa fusta mea..lucru cu care iar nu sunt de acord,dar dca stau cu el acasa..s-a obisnuit asa,mamos..la cresa cand il voi da din toamna..se va schimba placa..si il fac eu barbat!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ankalaura spune:

Iti recomand si eu o carte pe care mi-am cumparat-o tot la recomandarea unei "forumiste" - "Cele cinci limbaje de iubire ale copiilor" - o gasesti pe net si ti se poate expedia prin posta.
Eu acum o citesc. Te invata cum sa ii arati copilului tau ca il iubesti - prin cuvinte de incurajare, prin mangaiere si alint,...
Pleaca de la ideea ca fiecare copil are un rezervor afectiv pe care trebuie sa il "umpli". Te invata cum sa iti dai seama daca pustiul tau reactioneaza mai bine si are mai multa nevoie de cuvinte, de incurajare, de timp petrecut impreuna.... Unul din "limbaje" este "principal" - totul este sa-l decelezi, si ti se da si pentru asta o reteta.
Mie imi place. Te invata cum sa orientezi corect copilul, cum sa il eviti pe NU sau NU E VOIE, te invata sa te exprimi pozitiv.....

Anca si papusica Eliza (26.august.03)
Eliza mea
Eliza de 2005

Mergi la inceput

Multumesc,Anca.Cred ca o iau si eu.Am gasit-o deja.

Mergi la inceput