Atentie!-Preeclampsie

Atentie!-Preeclampsie | Autor: seci

Link direct la acest mesaj

As dori sa stiu pe cate dintre voi v-a informat medicul cu care ati nascut in legatura cu preeclampsia (mai ales cele care ati avut edema la picioare)? Vi s-au facut teste de urina lunar? Vi s-a masurat tensiunea saptamanal?
Cred ca nu se acorda destula atentie la noi acestei boli, medicii nu informeza pacientele, si nici nu urmaresc cu atentie evolutia lor. Ucidere prin nepasare: mor copii si sunt puse in pericol mamele.
Pentru clujence: aveti experienta mai buna cu careva dintre medicii ginecologi din Cluj? Doresc sa-mi aleg foarte bine medicul de acesata data.
Pentru cele care sunteti insarcinate: urmariti-va tensiuea si daca se poate faceti-va teste de urina frecvent. Si cititi pe net despre preeclampsie.

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns szivarvany spune:

eu testele de urina mi le faceam saptamanal in ultimul trimestru, chiar daca nu aveam picioarele umflate, cu tensiunea indusa de sarcina m-au internat preventiv in spital !


Leoaicele Daria & Giulia (2004 08 16)

"La vita e` una bataglia, la morte un`avventura"

www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=37099" target="_blank">Povestea_nasterii

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ana maria spune:

Eu am avut preeclampsie si am nascut prematur. Slava Domnului suntem bine si eu si bebe (am nascut la 34 de saptamani).

Am avut primul semnal de alarma la eco de la 17s unde rezistenta in arterele uterine era crescuta. Am facut si eu analiza de urina dar nu a aparut albumina. Iar tensiunea nu a crescut decat in ultimul moment cand mi s-au si rupt membranele (poate cu cateva zile inainte). Si intradevar mi se umflasera fata si mainile (picioarele nu asa rau).

Tu ai avut preeclampsie?

Ana Maria si bebe Victor Stefan (15 12 2004)

Succes si s-auzim numai de bine!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alinam spune:

ce inseamna pt voi tensiune crescuta??? cat mai exact? eu am 12/6 ... da asa am avut mereu ... si picioarele mi se umfla cand stau mult in picioare sau cand e foarte cald.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mamini spune:

Aici se masoara tensiunea,greutatea, hemoglobina si se testeaza urina pt zahar si ptoteine la fiecare control, la luna in trim 1 si 2, la 2 sapt in luna 7-8 si saptaminal in ultima luna. si eu eram stresata, dar se urmareste bine.
mama a avut probleme cind a nascut-o pe sora mea,tensiune, edeme, albuminurie, a stat internata in spital si a nascut aprox 2 sapt inainte de termen...la mine au urmarit-o f atent si i-au provocat nasterea cu o luna inainte de termen.

M37+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns szivarvany spune:

Ttensiunea mea era 14/8, inainte de internare vreo 3 zile constant, masurat la interval de 4 ore. Inainte de sarcina eu aveam 11/7, la fel si acum.



Leoaicele Daria & Giulia (2004 08 16)

"La vita e` una bataglia, la morte un`avventura"

www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=37099" target="_blank">Povestea_nasterii

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ana maria spune:

Tensiune maxima am avut 16 cu 9 si cu tratament statea pe la 14 cu 9. Inainte avam tensiune normala.

Ana Maria si bebe Victor Stefan (15 12 2004)

Succes si s-auzim numai de bine!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns maria amalia spune:

Buna! cred ca sunt cel mai nou membru
Si eu am avut preeclampsie cu toate cele: maini, picioare, fata umflate. Am descoperit-o la 20 de saptamani. Totul de pinde de medic si de tine. Am nascut cu cezariana. Suntem bine acum, fetita mea are 5 luni si a recuperat, fiind nascuta la 8 luni. In ultima zi am avut tensiune 18 cu 13 si cu 6 pastile de dopegit pe zi. Acum e normala 12 cu 7. Si nici edeme nu mai am.
Numai bine!

manu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns seci spune:

Eu la internare am avut 180/120 hgmm. Preeclampsie forma severa. Dar slava Domnului eram deja in saptamana a 38-a.
In timpul sarcinii, am tot insistat si intrebam ginecologul: n-ar trebui sa-mi fac teste de urina mai frecvent (vazind cat de umflate imi erau gleznele)? Pai nu ca, ajunge daca imi urmaresc tensiunea. Tot eu am fost care am intrebat despre preeclampsie, mi-a explicat in termeni foarte medicali, n-am inteles nimic. Nu vreau sa spun ca nu e medic bun. Dar se pot intampla nenorociri din lipsa informatiei. De exemplu in timp ce nasteam a venit o mamica in luna a 7, caruia ii murise copilul in pantece pentru ca nu a stiut ca are tensiune. Iar in spital eu a trebuit sa-i explic unei paciente, internata din cauza tensiunii, ce este preeclampsia si de ce este internata. Dupa aceasta discutie a inceput si ea a ia lucrurile in serios.
Problema cea mai grava ca desi aveam tensiunea 180/120, nu simteam absolut nimic. Inca bine ca stiam despre preeclampsie si ma duceam din proprie initiativa la medicul de familie saptamanal sa-mi masoare tensiunea. Cat espre testele de urina, ma simteam jenata, sa incerc sa explic la d-na doctor ca stiti ar trebui sa-l facem mai des sa vedem n-am cumva proteine in urina.
Insa data urmatoare stiu ce am de facut...
Am vrut sa pornesc aceast topic pentru ca poate putem ajuta alte gravide aflate in aceeasi situatie; macar sa le dam cateva informatii utile.


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns seci spune:

Mamini, mie mi s-au facut analize de 2x in timpul sarcinii. Prima data la inceput, s a doua oara in luna a 7. Atat.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kity2004 spune:

Preeclkamsia este atunci cind iti pierzi cunostinta, daca nu se spuna ca ai simptome de preeclamsie.
Si eu am avut ! Mama mea cind m-a nascut pe mine a facut preeclamsie , adica a stat in coma 7 zile, dar si-a revenit slava domnului .

Mie la inceputul lunii a 7 -a mi-a fost detectat o hipertensiune ( si era adica am avut 20 cu 11 ) . Sarcina mi-a fost monitoriazata f atent , f multe analize sapataminale ( inclusiv cele de urina ), f multe ecografii si in ciuda faptului ca dc imi spunea ca macar sa duc sarcina pina la 34 de saptamini si ca bebica o sa fie f mica , am nascuit prin cezariana la 39 de sapt si bebica a avut3 kg. Toata lumea mi-a spus ca am fost o norocoasa dar si dc m-a ajutat f mult m-a sustinut , imi explcia desi era f sceptic.
In timpul sarcini am urmat si tratament .


Mamagiuliei nu stiam ca si tu ai avut hipertensiune.


Oana si Iza-Maria DN 19 iulie 2004
http://community.webshots.com/user/oanavilcu

Mergi la inceput